Pastelul definitie si trasaturi

Teoria privind functia publica

2.1. Definitia si trasaturile functiei publice
In sens traditional, larg, expresia "functie publica" este folosita pentru a desemna atat functionarul public, cat si ansamblul regimurilor juridice aplicabile personalului administratiei de stat.Intr-o acceptiune mai restransa, prin functia publica se intelege situatia (pozitia) juridica a unei persoane fizice investita legal cu anumite atributii pentru realizarea competentelor (functiilor) unei autoritati publice. Aceasta consta in "ansamblul drepturilor si obligatiilor care formeaza continutul juridic complex al raporturilor dintre persoana fizica respectiva si organul care le-a investit." [1]

Nivel: Facultate
Dimensiune: 28kb
Downloads: 469
Materia: Administratie

Administratie publica

1) Desfasurarea activitatilor in UE; 2) Continuarea accentuata a reformei in AP si 3) Realizarea unei AP bazata pe cunostinte (cunoastere).In legatura cu prima provocare este de amintit ca inca din 2004 au fost identificate domenii care necesitau imbunatatiri, evocandu-se in primul rand reforma administratiei publice (toate aspectele, in special administratia locala si regionala, reforma functiei publice, descentralizarea, coordonarea politicilor, procesul parlamentar, transparenta si liberul acces la informatii).

Alte referate despre: administratie publica, administratia publica, caiet de practica administratie publica

Functionarul public

In contextul dreptului comunitar, cadrul normativ privind functia publica a fost influentat de adoptarea de catre Comisia Europeana a Cartii Albe cu privire la reforma administrativa, inca din martie 2000. Acest document a evidentiat principiile administratiei publice la nivel european, punandu-se accent pe calitatea serviciilor oferite, independenta functionarului, angajarea raspunderii acestuia pentru toate faptele savarsite, eficienta si transparenta serviciului public prestat catre cetatenii europeni.

Alte referate despre: deontologia functionarului public, functionarul public, functionarul public european

Functia publica parlamentara

Notiunile de serviciu public si functie publica sunt legate de conceptul de functionar public. Intr-o acceptie comuna, functionarul public este persoana fizica investita in mod legal, prin actul unilateral de vointa al unei autoritati publice, sau al corpului electoral, cu sarcina indeplinirii pe un timp limitat sau nedeterminat a unei functii publice, in vederea realizarii competentei organului din struc-tura caruia face parte functia respectiva.

Alte referate despre: functia publica europeana, functia publica comunitara, functia publica

Functiile administratiei publice

Administratia publica efectueaza in principal o activitate organizatorica, deoarece ocupa o pozitie intermediara intre planul conducerii politice si planul unde se realizeaza valorile politice, deciziile politice.De asemenea, administratia publica desfasoara si o activitate de conducere deoarece activitatea acesteia se desfasoara la un nivel subordonat, inferioara celei exercitate de Parlament, dar superioara conducerii ce se realizeaza la nivelul regiilor autonome sau a societatilor comerciale care au ca obiect activitati productive de prestari servicii sau social-culturale.

Alte referate despre: functiile administratiei publice, rolul si functiile administratiei publice in romania, principiile si functiile administratiei publice

Functionarea societatilor comerciale

Societatea comerciala poate fi definita ca o grupare de persoane constituita pe baza unui contract de societate si beneficiind de personalitate juridica, in care asociatii inteleg sa puna in comun anumite bunuri, pentru exercitarea unor fapte de comert in scopul realizarii si impartirii beneficiilor rezultate.

Alte referate despre: functionarea societatilor comerciale, functionarea societatilor comerciale referat, referat functionarea societatilor comerciale

Functionarea vizuala - evaluarea

Potrivit modelului elaborat de Corn (1983), funcţionarea vizuală este concepută ca rezultatul a trei mari categorii, cu subcategoriile specifice fiecăreia, reprezentate sub forma unui cub. Prima categorie, cea a abilităţilor vizuale, cuprinde acuitatea vizuală, câmpurile vizuale, motricitatea vizuală, funcţiile cerebrale şi percepţia luminii şi a culorii. Următoarea categorie presupune o individualitate dobândită alcătuită din cogniţie, integrarea dezvoltării senzoriale, percepţie, structură psihologică şi structură fizică. În final, cea de-a treia categorie este dată de indicii din mediul înconjurător, respectiv culoare, contrast, timp, spaţiu şi iluminat.

Evaluarea clinică a copiilor cu vedere slabă constă, în raport cu modelul prezentat mai sus, în analiza capacităţilor vizuale (acuitate vizuală, câmp vizual, sensibilitate luminoasă şi cromatică, motricitate şi coordonare oculară) şi a funcţionalităţii vizuale (sau abilităţile ...

Alte referate despre: functionarea vizuala, alcatuirea si functionarea analizatorului vizual, functionarea mijloacelor aodio vizuale

Pastelul

Cu "Pastelurile" Alecsandri atinge treapta deplinei maturizari a talentului. Versul isi pastreaza simplitatea, cursivitatea, limpezimea. Formula compozitioanala, de obicei de patru strofe, recurge la o mica inscenare, terminata adesea in poanta, pentru destinderea atmosferei. Imaginea, bazata pe perceptie, traduce momentan senzatia, fara digresiuni sau paranteze.

Alte referate despre: definitia pastelului, pastelul, pastelul definitie

Piata monetara si trasaturile ei

În procesele economice apar numeroşi factori interesaţi în vânzarea sau cumpărarea capitalurilor disponibile pe o perioadă mai scurtă sau mai îndelungată şi că în realizarea dezideratelor lor privind fructificarea capitalurilor ei negociază , se confruntă şi se pun de acord în cadrul unor relaţii specifice de piaţă .

Alte referate despre: piata monetara si trasaturile ei, piata monetara si trasaturile ei download, piata monetara

Pastelul

O alta trasatura a pastelului este ca modul de expunere dominant este descrierea, infatisand notele caracteristica ale unui colt din natura, ale iernii, prin intermediul imaginilor artistice, reflectand sentimentele si impresiile poetului.

Alte referate despre: pastelul iarna de vasile alecsandri, iarna de vasile alecsandri pastel, definitie pastel

Pastelul - Iarna

Pastelul este o specie a genului liric cult in care este descris un tablou de natura, iar eul liric isi exprima sentimentele de admiratie fata de peisajul contemplat. Creatorul pastelului in literatura romana este V.Alecsandri, prin publicarea volumului de pasteluri.Termenul a fost imprumutat din artele plastice, unde denumea un tablou realizat in culori calde, pale. In pastel predomina imaginile vizuale si apar elemente cromatice, descrierea fiind pricipalul mod de expunere. Poezia ‘’Iarna’’ surprinde un tablou in alb si sentimentele eului liric fata de peisajul descris.

Alte referate despre: pastelul iarna, pastelul iarna de vasile alecsandri argumentare, pastel iarna de vasile alecsandri

Pastelul Iarna de Vasile Alecsandri

Inca din prima strofa autorul fixeaza,ca in orice tablou descriptiv,dimensiunile spatiale ale tabloului si a iernii,iarna apare ca o fiinta fantastica deoarece ,,Lungi troiene calatoare se cern usor”. ,,Raspandind fiori de gheata/Pe ai tarii meri dalbi” .

Alte referate despre: pastelul iarna de vasile alecsandri comentariu, argumentare pastel iarna de vasile alecsandri, demonstratie pastel iarna de vasile alecsandri

Trasaturile definitorii ale limbii romane

Theodor Hristea, in lucrarea sa "Sinteze de limba romana", afirma : "Influentele exercitate asupra limbii romane sunt foarte variate si ele explica mult discutata eterogenitate a vocabularului romanesc judecat in ansamblu [...] aceste influente n-au schimbat esenta Latina a limbii noastre. In schimb au influentat fizionomia ei lexicala."

Alte referate despre: tudor arghezi- prefata trasaturi definitorii ale textului arghezian, trasaturile definitorii ale unitatii economice romanesti in evul mediu, clasicismul trasaturi definitorii reprezentanti

Definitia fantasticului

Fantasticul, apare initial, reprezentat in literatura populara, de unde e preluat de catre creatiile culte; intr-o opera literara situatiile fantastice iau nastere prin incalcarea voluntara a rationalitatii, a semnificatiilor temporale.

Incalcarea realitatii se realizeaza prin interferenta supranaturalului cu naturalul, prin introducerea misterului miraculosului in mecanismul cotidian, prin intruziunea (inserarea) inadmisibilului, anormalului, absurdului, care fisureaza ordinea reala, existenta.

Alterarea rationalitatii duce la structurarea unei alte lumi ordonata dupa legi proprii ce le sfideazape cele universale; sunt eliminate de asemenea explicatiile de ordin cauzal.

Prin „adormirea rationala” se naste o cauzalitate misterioasa ce sustine anormalul, inexplicabilul, care suspenda logica, avand ca efect confuzia.

La nivelul temporalitatii, fantasticul introduce o noua cronologie, un ritm propriu, suspenda durata, incetineste timpul, inverseaza ...

Alte referate despre: definitia fantasticului, definitie fantasticul, definitie fantastic

Pastelul, fabula, nuvela ,basmul, schita

PASTELUL: aparţine genului liric;modul de expunere folosit este descrierea ;
aparţine liricii peisagistice în versuri ;descrierea se opreste asupra unor aspecte pitoreşti din natură ;sentimentele autorului , sterea sa afectivă se exprimă direct prin aspectul şi paleta coloristică a peisajului ;autorul foloseşte imagini vizuale, auditive, orfactive şi tactile ;epitetul este figura de stil cel mai mult folosită, mai ales cel cu variantă cromatică : alb, galben, roşu ;poetul utilizează şi alte figuri de stil : comparaţie, metaforă, personificare, hiperbolă, repetiţie, inversiune.

Alte referate despre: schita basmul pastelul fabula nuvela, pastelul schita nuvela fabula si basmul, basm schita nuvela roman balada fabula

Exemplifica trasaturile nuvelei psihologice, prin referire la o opera literara studiata

Exemplifica trasaturile nuvelei psihologice, prin referire la o opera literara studiata.Nuvela este o specie a genului epic in proza, avand o constructie riguroasa, un singur fir narativi personaje relativ putine, care graviteaza in jurul unui personaj central.Nuvela psihologica prezinta viata interioara a personajelor sub presiunea unor situatii neobisnuite.

Alte referate despre: trasaturile nuvelei psihologice, trasaturile nuvelei psihologice in vreme de razboi, trasaturile nuvelei psihologice moara cu noroc

Trasaturile prozei realiste referire la o opera studiata - subiecte bacalaureat

În raport cu moş Costache se definesc moral celelalte personaje, pentru ca el deţine averea care-i polarizează pe toti  

Alte referate despre: trasaturile prozei realiste, enigma otiliei- trasaturile prozei realiste, prezinta trasaturile prozei realiste
Referate afisate : 17
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles