Patrulatere particulare 2592

Reactii nucleare cu particule Beta

Fenomenul de ionizare este insotit in medie de mai multe excitari.
Interactiunile particulelor grele incarcate electric (protoni, deuteroni, particule alfa, nuclee mai grele) cu substanta au ca rezultat ionizarea si excitarea atomilor substantei strabate. Particulele cu masa mare sunt deviate putin dupa ciocnirea cu electronii, deci traiectoria lor este practic liniara. La energii mari aceste particule produc reactii nucleare, dar la energii mici si medii, principalul proces il constituie ionizarea.

Datorita faptului ca energia medie necesara formarii unei perechi de ioni este mica, intensitatea fluxului de particule ramane constanta pe o mare portiune de drum (fig.3.1).Prin interactiuni succesive, suferite, intr-un mediu material, radiatia alfa isi pierde energia sa si se incetineste pana cand energia ei scade sub o anumita limita, astfel incat sa nu mai poata crea ionizari. In acest stadiu, particulele alfa capteaza cate doi electroni de la atomii mediului strabatut si se transforma ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 60kb
Downloads: 4
Materia: Fizica

Energia nucleara

In cazul unei bombei atomice ,reactiei inlant I se permite sa contoinue necontrolataa.Acesta este motivul pentru care energia eliberata in timpul procedului de fisiune se acumuleaza pentru a provoca o explozie violenta.La un reactornuclear,
barele de reglare metalice absorb op arte din neutroni ,incetinind reactia si rata la care se elibereaza energie.

Materiale fisionabile
Numai cateva elemente pot fi utilizate drept combustibli nucleari deoarece ,pentru a intra intr-o reactie de fisiune in lant ,atomiitrbuie sa aiba nuclee relativ mari si instabile .Asemenea elemente sunt cunoscute sub numele de materiale fisionabile.Unul dintre dintre cele mai larg folosite la centralele nucleare este uraniul-235,care are 92 de protoni si 143 de neutroni in nucleul sau.Fisiune nucleara a unei mase de uraniu produce o energie de 2 milioane de ori mai mare decat cea obtinuta prin arderea unei mase de carbune de aceeasi greutate.

Chiar si n aczul unui material fisionabil adecvat ,o ...

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare

Armament nuclear

Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945, cand un dispozitiv tip implozie, cu plutoniu, cu codul "Fat Man" (Grasul), a fost aruncat asupra orasului Nagasaki. Norul, sau "ciuperca" acestei bombe s-a inaltat mai mult de 18 kilometri deasupra hipocentrului exploziei. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 - 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata.

Alte referate despre: armament nuclear, lupta omenirii contra armamentului nuclear, armament nuclear-referat fizica

Centrala nucleara

In mod cu totul exceptional, cand nivelul Dunarii scade mult, iar apa de racire nu mai poate fi pompata in instalatiile de racire, reactoarele trebuie oprite. Acest lucru s-a intamplat, de exemplu, in august-septembrie 2003, cand centrala a fost oprita timp de trei saptamani.

Alte referate despre: centrale nucleare, centrale nucleare referat, referat centrale nucleare

Acceleratorul de particule

In continuare, eliminarea electronilor din atom devine foarte usoara, obtinandu-se astfel atomi de hidrogen cu o sarcina pozitiva, adica protoni. Un flux de protoni este injectat in acceleratorul principal, iar protonii capata o miscare din ce in ce mai accelerata. Ei se dilata si ocupa un spatiu din ce in ce mai mare, pana cand devin practic virtuali.In punctul de iesire din acceleratorul principal, protonii calatoresc deja cu 0,5 C (C este viteza luminii, deci 0,5 C reprezinta jumatate din viteza luminii). Din punctul de iesire, protonii sunt trimisi printr-un tunel magnetic si injectati in acceleratorul situat in baza militara de la Montauk.

Alte referate despre: acceleratoare de particule, accelerator de particule referat, acceleratorul de particule

Radiatiile electromagnetice

Datorita reflexiei acestor radiatii emise din spatiul cosmic, acestea nu pot fi in intregime studiate de la suprafata Pamantului.
In ultima perioada de timp se folosesc sateliti specializati care ne ajuta sa obtinem informatii cu ajutorul undelor radio din spatiul cosmic.
Primele cercetarii asupra radiatiilor termice s-au facut asupra spectrului solar, iar lumina si caldura emisa de Soare au fost descompuse cu ajutorul unei prisme de sticla.

Alte referate despre: radiatii electromagnetice, radiatiile electromagnetice, utilizarea radiatiilor electromagnetice in medicina

Radioactivitate

1)Reactorii nucleari au fost folosiţi pentru producerea energiei încă din anii '50. Există, practic, două tipuri de reactori : reactori termici şi reactori rapizi. În reactorii termici frecvent utilizaţi - se fo1oseşte uraniu si uniniu. Când un neutron termic pătrunde intr-un nucleu de uraniuse produce fisiunea acestuia din urma cu o mare eliberare de energie, de alţi neutroni 5i de radiaţii 7. Neutronii rezultaţi din fisiune sunt rapizi si nu sunt tot atât de capabili de a produce noi fisiuni.

Alte referate despre: radioactivitatea, poluarea radioactiva, pericolul depozitarii deseurilor radioactive

Lumina

Lumina, forma vizibila de energie, observabila de ochiul uman, ce este
radiata prin mişcarea particulelor încărcate energetic. Lumina
soarelui contine energia necesara plantelor sa creasca. Plantele
transforma energia solara, intr-o forma chimica printr-un proces numit
fotosinteza. Petrolul, carbunele si gazele naturale, sun resturi de
plante ce au trait cu milioane de ani in urma. Energia din aceste
combustibile, ce se elibereaza prin ardere, este energia chimica
transformata din lumina soarelui. Cand animalele digera alimente
(plane sau alte animale) ele de asemenea elibereaza energia depozitata
prin fotosinteza.

Alte referate despre: dispersia luminii, viteza luminii, reflexia luminii

Energia nucleara si dezvoltarea durabila

Folosirea materialelor nucleare trebuie controlată şi reglementată strict ,nu numai pentru a proteja sănătatea publicului şi a persoanelor care lucrează în domeniu,dar şi pentru a asigura viitorul planetei. După descoperirea radioactivitaţii la începutul secolului 20 de către Marie şi Pierre Curie,acesteia i-au fost atribuite multe virtuţi (vindecarea reumatismului,a căderilor nervoase,a insomniei,a durerilor,etc).Oamenii nu se temeau de ea.În reclamele lor ,firmele de ape minerale se întreceau în a revendica apa cea mai radioactivă,în timp ce staţiunile încercau să atragă turiştii dornici sa-şi îngrijească sănătatea,lăudandu-se că ele au cea mai ridicată radioactivitate naturală.

Alte referate despre: energia nucleara si dezvoltarea durabila, energia nucleara dezvoltare durabila, dezvoltarea durabila si energia nucleara

Teoria nucleara

Uniunea Sovietica a fost cea care mai apoi a declansat prima ei arma atomica si, odata cu dezvoltarea rapida a rachetelor, armele nucleare intercontinentale au devenit fezabile. In anii 1950, Statele Unite si Uniunea Sovietica au inceput cursa inarmarilor si numarul rachetelor si al altor arme nucleare a inceput sa creasca rapid.

Alte referate despre: teoria nucleara, teorie nucleara, teoria nucleara si razboiul de inalta tehnologie

Acceleratoare de particule

Astfel a aparut o noua ramura a fizicii nucleare, cea a acceleratoarelor, in care tehnicienii, pentru a asigura un singur deziderat principal - fascicule de energii din ce in ce mai mari - au avut de invins obstacole deosebite.

Alte referate despre: acceleratori de particule, acceleratorul de particule referat, accelerator de particule

Accelerator de particule

Primul tip de accelerator este cel electrostatic sau direct. El se compune dintr-un generator de inalta tensiune (continua), o sursa de particule, un tub de accelerare si o tinta. Aceste parti componente pot fi gasite, cu mici modificari, la toate tipurile de acceleratoare.

Alte referate despre: acceleratoare de particule referat, referat accelerator de particule, referat acceleratoare de particule

Particule in japoneza

1.WA a) exprima tema propozitie; b)exprima contrastul propozitiei
Nara ni wa ikimasu ga, Kyoto ni wa ikimasen. Mergem in orasul Nara, dar nu mergem in orasul Kyoto. c)negativ Sake wa nomimasen. Nu beau sake. Sake wo nomimasu. Beau sake. 2.GA a) subiectul propozitiei; b)introduce informatie noua. Basu ga kimasu. A venit autobuzul. Dare ga kimashita ka. Cine a venit? c) “dar” intre doua propozitii. Nara ni wa ikimasu ga, Kyoto ni wa ikimasen. Mergem in orasul Nara, dar nu mergem in Kyoto.

Alte referate despre: particula in japoneza, particule japoneza, japoneza particula ni

Patrulatere

Dreptunghiul . Proprietati .
Definitie : Dreptunghiul este paralelogramul cu un unghi drept.
Daca : AB // CD , AD//BC si m( ABCD este dreptunghi .
Fiind un paralelogram are toate proprietatile paralelogramului.

Alte referate despre: ariile patrulaterelor, patrulatere, aria patrulaterelor

Principiul efectului direct al dreptului european

b) Să aibă un caracter necondiţionat . Existenţa unui termen sau a unei condiţii nu afectează efectul direct, ci doar amână producerea lui până la expirarea termenului sau la realizarea condiţiei.

Alte referate despre: principiul efectului direct al dreptului european, speta principiul efectului direct al dreptului european, efectul direct al dreptului european

Senzatia - sensibilitatea si legile ei

In lumina multor explicatii si teorii date de-a lungul timpului, se desprinde urmatoarea definitie generala a senzatiei : Senzatia este reflectarea activ-selectiva a insusirilor particulare si singulare ale stimulilor modali specific in forma unui cod imagine.

Alte referate despre: senzatia sensibilitatea si legile ei, sensibilitatea si legile ei, legile senzatiilor
Referate afisate : 16
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK