Paul samuelson economist

Filozofia keynesiana a lui Paul Samuelson

Filozofia keynesiana a lui Paul Samuelson - Manualul Economics de Paul Samuelson se numără printre cele mai de succes manuale publicate vreodată în domeniul economic, alături de lucrările scrise de Adam Smith, David Ricardo, John Stuart Mill şi Alfred Marshall. Cele cincisprezece ediţii ale acestui manual s-au vândut în mai mult de patru milioane de exemplare şi au fost traduse în patruzeci şi unu de limbi.Filozofia keynesiana a lui Paul Samuelson

Filozofia keynesiana a lui Paul Samuelson - După ce a trecut atîta vreme de la prima sa ediţie din 1948, putem spune că Economics-ul lui Samuelson a rezistat trecerii timpului. A supravieţuit unei jumătăţi de secol de schimbări dramatice ale economiei mondiale şi ale meseriei de economist: păcii şi războiului, ciclurilor economice de tip boom-bust, inflaţiei şi deflaţiei, Republicanilor şi Democraţilor, precum şi apariţiei unei multitudini de noi teorii economice.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 1145
Materia: Economie

Norme tehnice ale institutiei pietei Rasdaq

(2) SNCDD va informa in scris Intermediarul despre contul si userul ce se utilizeaza in desfasurarea si raportarea OPC.

Alte referate despre: institutiile pietei de capital, norme tehnice de securitate a muncii in bucatarie, norme tehnice de securitate a muncii

Sinteza curs macroeconomie

INTRE CELE DOUA EXTREME : 1) DIRIJISMUL KEYNESIST - J.M.Keynes a recunoscut incapacitatea pieti de a se autoregla prin mecanismele pietei cu libera concurenta, sugerand completarea mecanismelor pietei cu interventia statului in scopul corectarii dezechilibrelor ciclice si evitarii amplificarii lor.

Alte referate despre: sinteza curs statistica financiara, sinteza curs drept fiscal, curs macroeconomie

Teorii ale gandirii economice

In Romania, nici in perioada interbelica si cu atat mai putin
postbelica, politologia nu a existat nici ca disciplina de studiu si
nici ca stiinta de cercetare a fenomenului politic. In perioada
interbelica politicul era investigat din perspectiva istorica sau
sociologica in stransa interactiune cu acestea. In perioada dominatiei
comuniste, ceea ce se realiza in domeniul politicului era in realitate
o indoctrinare a oamenilor cu ideologia totalitara comunista.

Alte referate despre: istoria gandirii economice teoria marshalliana a cererii, istoria gandirii economice, teoria haosului in economie

John Maynard Keynes

Productia are ca scop satisfacerea consumatorilor. De regula, trece un timp intre suportarea costurilor ca fiind cheltuieli de productie si cumpararea efectiva a produsului. In acest timp intreprinzatorul (privit atat ca producator, cat si ca investitor) trebuie sa se ghideze dupa anticiparile pe care le face in ceea ce priveste pretul pe care-l va plati cumparatorul.
Exista doua tipuri de anticipari: pe termen scurt, care se refera la pretul pe care fabricantul il asteapta pentru produsul sau “finit” la momentul inceperii fabricarii; si pe termen lung se refera la veniturile viitoare la care se asteapta intreprinzatorul daca achizitioneaza produse “finite” pentru a le adauga la echipamentul sau de productie.
Comportamentul fiecarei firme va depinde de aceste anticipari, dar si de cele ale altora, mai ales in ceea ce priveste investitiile.
In ceea ce priveste influenta acestora asupra folosirii mainii de lucru, se va tine seama de echipamentul de productie si de stocuri, ...

Alte referate despre: john maynard keynes referat, john maynard keynes, teoria john maynard keynes

Inflatia si somajul

Inflatia si somajul
Scaderea puterii de cumparare a banilor aflati in circulatie antrena crestera preturilor. Inflatia de acest gen aparea atunci cand cantitatea banilor de hartie aflata in circulatie o depasea sensibil pe care rezulta din raportul dintre masa de aur monetar si etalonul aur (o cantitate de aur ce era asezata la baza unei unitati banesti)

Alte referate despre: inflatia si somajul, inflatie vs somaj, inflatie si somaj

Contabilitatea imobilizarilor

Contabilitatea imobilizarilor
În prima parte a anului 2002 societatea a fost cuprinsă în programul de privatizare pe anul de privatizare 2001. În acest scop s-au depus certifcate de proprietate, s-au adunat sume de la participanţi. Valoarea resurselor interne( carnete şi numerar) reprezintă o pondere mică în valoarea totală a capitalului social. Capitalul social subscris la societăţi este de 28 232 950 000 lei şi este divizat în 1 129 318 acţiuni nominative în valoare de 25 000 fiecare. Acţiunile societăţii subscrise, integral de acţionari sunt nominative şi de valoare egală.

Alte referate despre: contabilitatea imobilizarilor, contabilitatea imobilizarilor corporale, contabilitatea imobilizarilor necorporale

Moneda si cedit - Convertibilitatea monedei nationale si a monedelor internationale

Unitatea monetara nationala este consacrata in prezent si de prevederile Legii Nr. 34/1991 privind statutul Bancii Nationale a Romaniei care la Art. 10 stipuleaza “unitatea monetara a Romaniei este leul, cu subdiviziunea banul”, iar Banca Nationala a Romaniei este mica institutie autorizata sa emita bancnote metalice in Romania.

Alte referate despre: convertibilitatea monedei nationale, convertibilitatea monedei nationale referat, convertibilitatea monedei

Economia politica. Sistemul stiintei politice

-3-
Economia politica ,studiind raporturile cele mai generale ce se nasc intre oameni in activitatea lor economica,formuleaza intr-o forma foarte generalizata teoriille, conceptele,principiile,categoriile cele mai cuprinzatoare care privesc viata economica, economia nationalain ansamblu.
Intre economia politica si celelalte stiinte economice exista un permanent schimb de informatii pe temeiul caruia teoria economica se imbogateste,iar stiintele economice isi infrumuseteaza mai bine propiul arsenal de concepte,metode,tehnici etc.de cercetare si analiza.

Alte referate despre: economia politica sistemul stiintei economice referat, economia politica sistemul stiintei economice, bazele stiintei politice

Astra de Paul Goma

Autor lipseste de la multe cursuri, pierzandu-si vremea in biblioteca sibiana. Intr-o zi a vazut scris pe un zid anul 1249 si a dorit sa afle cu hotarare ce semnifica acel an. L-a intrebat si pe profesorul de istorie, dar acesta nu stia sa se fi intampla ceva deosebit in acel an, nici prietenii lui, Septimiu si Octavian nu stiau, iar Septimiu I-a raspuns ca poate in acel an s-a construit acea cladire pe care era scrisa inscriptia.

Alte referate despre: astra de paul goma, paul goma, paul goma gherla

Jean Paul Sartre

Jean Paul Sartre philosophe, dramaturge, romancier et journaliste politique français qui fut une personnalité majeure de la vie intellectuelle française de la seconde moitié du XXe siècle et la figure de proue de l'existentialisme. Jean Paul Sartre naquit à Paris le 21 juin 1905. Il intégra l'École normale supérieure en 1924, passa l'agrégation de philosophie en 1929. Il eut pour condisciples Paul Nizan, Raymond Aron, Georges Canguilhem, Maurice Merleau-Ponty.

Alte referate despre: jean paul sartre omul este condamnat sa fie liber, jean paul sartre, jean paul sartre fiinta si neantul

Paul Cezanne

Pictorul foloseşte ca modele rudele şi prietenii, care apar în lucrările: Portretul lui Auguste Cézanne(1866), tatăl pictorului; Portretul lui Achille Emperaire (1868–1870), prietenul său; Mardi– Gras sau Pierrot şi Arlechinul (1888), figura din dreapta avându–l ca model pe fiul său, Avocatul (1866), model fiind unchiul său Dominique. În 1869, o cunoaşte pe Hortense Fiquet, care îi va deveni soţie şi vor avea mai târziu trei băieţi.

Alte referate despre: paul cezanne referat, paul cezanne, referat paul cezanne

Jean-Paul SARTRE

Preocuparea permanenta, izvorata din spiritul protestatar, dar insuficient diferentiat al filozofiei existentialiste de a surprinde granita dintre inautenticitate care greveaza comportarea individului - uneori intr-o complicitate intima atat de perfecta incat inconstient practicata - si reactiile unei miscari sufletesti autentice; neidentificabile in modele sociale, voluntar sau involuntar imitate, scriitorul si-o aplica de asta data sie insusi. Copilul de odinioara este supus unui rece examen critic asa cum au fost mai inainte eroii sartrieni, cu care de altminteri seamana.

Alte referate despre: jean paul sartre libertate si responsabilitate absoluta, referate jean paul sartre, jean paul sartre referat

Jean-Paul Sartre

La acea data, Sartre isi definise deja ideile, reflectate de izbitorul sau roman “Greata” (1938) – in care personajul principal se simnte atat de instrainat incat pana si obiectele il dezgusta si-l coplesesc – si in nuvelele scurte adunate in “Zidul” (1939). Infrangerea Frantei de catre Germania nazista a schimbat insa cursul vietii lui Sartre. Dupa o perioada petrecuta ca prizionier de razboi, acesta a fugit la Paris si s-a alaturat miscarii de rezistenta.

Alte referate despre: jean paul sartre libertatea, jean paul sartre greata, jean paul sartre libertate

Paul Newman ppt

Cele mai importante filme:Exodus (1960), The Hustler (1961), Hud (1963), Harper (1966), Cool Hand Luke (1967), The Towering Inferno (1974), Slap Shot (1977) and The Verdict (1982). Alaturi de Robert Redford si regizorul George Roy Hill in Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) si The Sting (1973);Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969).

Alte referate despre: paul newman, romania ppt, franta ppt

Pierre Auguste Renoir - Opera si viata

În anul 1862 este admis la academia de „Arte Frumoase” , unde îi întâlneste pe Monet,Sisley si Bazille. Acesta nu se conforma stilului de pictură impus de Salon, fiindu-i astfel respinse tablouruile pentru a fi expuse.Se mută în 1867 alături de Monet în casa luxoasă a lui Bazille.

Alte referate despre: opera si viata lui pierre auguste renoire, pierre-auguste renoir, pierre auguste renoir lucrari

Introducere in psihodiagnostic

Este paradoxul psihologiei, spunea profesorul Paul Popescu- Neveanu, de a fi una din cele mai vechi preocupări cognitiv-empirice, şi, totodată, una din cele mai noi ştiinţe. Preocuparea pentru cunoaşterea celorlalţi – necesară adaptării în relaţiile cu semenii sau în educarea copiilor- se confundă, probabil, cu istoria omului.

Alte referate despre: introducere in psihodiagnostic, introducere in psihodiagnostic ursula schiopu, referate introducere in psihodiagnostic

Muzica secolului XX

In ciuda acestor lucruri creatia sa, atat de controvestata de multe ori, este una majora in istoria muzicii universale. Debussy este creatorul scarii hexatonale (cu sase sunete), cea care ofera o atmosfera aparte muzicii pe care a compus-o. Este autor al operei „Pelleas si Melisande” (pe un text al lui Maeterlinck), al baletelor „Preludiu la dupa amiaza unui faun” si „Marea”, al oratoriului „Martiriul Sfantului Sebastian” (pe textul lui Gabrielle d’Annunzio), schitelor simfonice „Marea”, „Trei nocturne”, ”Imagini”. A compus muzica de camera, muzica pentru pian („Coltul copiilor”).

Maurice Ravel
(1875 - 1937)

Alte referate despre: muzica secolului 20, muzica secolului xx, muzica secolului 19
Referate afisate : 19
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles