Peisaj de iarna-descriere

Peisaj de basm - compunere

Iarna este ca o zana alba ce soseste pe meleagurile noastre in sania ei de argint trasa de reni. Ca o adevarata razboinica ea pune stapanire pe pamant. Cerul este posomorat si trist,iar soarele, prizonier in spatele draperiilor de nori grei si amenintatori. Iarna aseaza peste intinderi o dantela alba stralucitoare, tesuta marunt cu miliarde de carlige si ace.

Acest peisaj de iarna, pare desprins dintr-un basm, se intalneste tot mai rar si de aceea este ceva nepretuit, ceva ce fiecare dintre noi ar trebui sa experimenteze macar o data in viata.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 4339
Materia: Romana

Harap Alb - povestirea pe momentele subiectului

Trece cu bine de această primă probă, primeşte binecuvântarea părintelui său şi pielea de urs în dar, apoi sfatul ca în călătoria lui să se ferească "de omul roş, iară mai ales de cel spân", să nu cumva să aibă de-a face cu ei. Ca trăsături ale basmului, sunt prezente aici formule iniţiale tipice şi cifra magică trei, care face posibilă depăşirea primei probe de către eroul principal.

Alte referate despre: harap alb povestire pe momentele subiectului, harap alb rezumat pe momentele subiectului, povestea lui harap alb povestire pe momentele subiectului

Iarna - compunere

Cerul e ca lesia si e frig.Norii plumburii si grei cern zapada alba ca spuma laptelui cu nemiluita, repede si cu fulgi mari.Totul e amortit sub oceanul de ninsoare.

Alte referate despre: compunere despre iarna, iarna, compuneri despre iarna

Poveste de iarna compunere

Mama terminase de copt cozonacii iar eu si tatal meu de impodobit bradul. Din difuzoare, Stefan Hrusca ne incalzea inimile cu vocea sa melodioasa. Deodata, un sunet cristalin de clopotel se auzi la usa. Cand am deschis-o, un batranel cu plete si barba alba, imbracat in haina rosie, cu un sac mare in spate mi-a zambit si m-a intrebat daca ma numesc Adriana-Nicoleta.

Alte referate despre: iarna compunere, compunere iarna, iarna pe ulita

Compunerea

Factorii reusitei in formarea deprinderilor de a compune sunt:nivelul dezvoltarii fizice (antrenarea continua a simturilor),nivelul dezvoltarii intelectuale (deprinderea de a povesti evenimente sau intamplari in ordine logica, de a identifica asemanari - deosebiri),dezvoltarea socio – afectiva (relatia individ – grup, acceptarea celorlalti membri ai grupului),nivelul dezvoltarii psihologice (placerea jocului).

Alte referate despre:

La sanius compunere

Fulgii atingand timid pamantul il trezesc din somnul, anuntandu-l de domnia iernii.Sub patura de omat se odihnesc plante,iar animale sunt in ascunzisuri. Pomii impitriti, parca sunt acoperiti cu zahar pe strada pustie.

Alte referate despre: compunere la sanius, la sanius compunere, la sanius

Peisajul ca stereotip

Un album de istoria artei poate fi considerat, dintr-un anumit punct de vedere, un muzeu al evoluţiei peisajului. Din această afirmaţie rezidă şi definiţia peisajului (sau caracteristica sa esenţială), pe care referatul de faţă încearcă să o dezvolte, şi anume faptul că peisajul este, în esenţă, o percepţie subiectivă a privitorului. Pădurea dintr-un tablou renascentist sugerează un loc de refugiu, un loc în care privitorul se afundă ca într-un domeniu cunoscut; ca dovadă, culorile respectă, în mare, realitatea.

Alte referate despre: peisajul ca stereotip, o compunere cu titlul un peisaj de primavara, descrierea unui peisaj

Floare albastra-Mihai Eminescu

Dar , aflat sub scurgerea timpului(aici incepe tema fundamentala a poeziei), omul nu se mai poate intoarce si clipa consonantei sufletesti ,care i-ar fi putut aduce fericirea ,ramane in veci pierduta: „Si te-ai dus , dulce minune/ Si-a murit iubirea noastra/ Floare-albastra! Floare-albastra/ Totusi este trist in lume”.

Amintirea devine prilej de meditatie asupra fragilitatii fiintei umane in Univers. Din aceasta perspectiva, conditia omului este trista, pentru ca este repede trecator; nu poate reveni asupra erorilor de conduita existentiala, dar nici nu poate pastra, atunci cand traieste, clipa fericirii. Asta este ceea ce Eminescu face, suprapunand peste tema erotica a poeziei, o alta tema, a timpului, care este motivul fundamental al intregii sale creatii romantice. De aceea,”Floare albastra” este nu numai o poezie de dragoste, cum apare la prima lectura, ci si o meditatie cu rezonante mai grave asupra conditiei umane in genere.

Aceasta interpretare inlatura ...

Alte referate despre: floare albastra mihai eminescu, floare albastra mihai eminescu comentariu, comentariu floare albastra mihai eminescu

Demonstratii - testarea nationala

Aşa se explică faptul că figura de stil cel mai des folosită în descrierea peisajului este epitetul cromatic „fluturi albi”, „umeri dalbi”, „zale argintie”, „clăbucii albi”, etc., căruia i se adaugă comparaţiile: „ca un roi de fluturi albi” şi „ca fantasme albe”, sporindu-se astfel senzaţia de potop hibernal halucinant.

În finalul poeziei apare şi o imagine auditivă(clinchetul zurgălăilor), de o rară delicateţe, care vine să rupă monotonia vizualului, a albului care domină. Aceasta imagine este realizată prin intermediul epitetului personificator „voios”, antepus verbului determinant(„voios răsună”). Datorită acestor imagini predominant vizuale, poezia apare ca o veritabilă pictură, iar prin dimensiunile peisajului descris şi prin alegolizarea iernii, ea devine adevărat tablou în versuri.

Alte referate despre: variante testare nationala 2010 romana, testare nationala 2010 romana variante, testarea nationala 2010 variante

Pensiunea Casa Alba ppt

Facilitati cazare: fax, transport auto, caleasca trasa de cai, crama, echitatie, internet prin cablu, parcare, piscina, teren de sport, biliard, spalatorie, room service, sauna, terasa, loc amenajat de joaca, restaurant, sala de conferinte .

Alte referate despre: pensiunea casa alba, casa alba, casa alba washington

Peisaje agricole

Acest tip de viaţă nomad duce la limitarea numărului de vite şi de produse care pot fi transportate, cât şi a accesului la instituţii precum şcoala sau spitalele. Vaccinarea animalelor, cât şi construirea de sonde şi rezervoare de apă au dat oamenilor posibilitatea de a-şi mări numărul de animale, dar aceasta a dus la păşunat excesiv şi respectiv la degradarea pământului şi la creşterea mortalităţii în perioada secetoasă. O problemă este deţinerea a cât mai multe animale în detrimentul pământului care este resursa primară. Astfel, interesul de a menţine păşunea scade considerându-se că va fi folosită de turma altcuiva. De asemenea, păstorul este conştient că această conservare experimentală poate distruge turma, dar respinge alte alternative din cauza tradiţiilor culturale.

Zonele semiaride ale coastei Eritreei, Somalia, nordul Kenyei, şi în regiunea Ogaden a Etiopiei sunt ocupate în cea ...

Alte referate despre: peisaje agricole, regiuni si peisaje agricole, peisaj agricol

Peisajul de tundra

Peisajul de tundra - In emisfera nordica cat si in cea sudica regiunile supuse dezghetului sunt numite tundra . Tundrele sunt formatiuni ierboase , subarvustive si aburstive scunde , deschise formate sub influenta climatului aspru polar, situate la limita padurilor de conifere , intre silvotundre si deserturi nivoglaciare.Peisajul de tundra

Alte referate despre: peisajul de tundra, peisaj de tundra, peisaje de tundra

Psihologia perceptiei peisajului

De asemenea sunt inclusi aici si fortele biologice, vegetatia si actiunile acesteia in formarea solului si stabilizarea sa, fauna si factorul antropic ca surse de activitate creatoare sau destructiva. Factorul animal are un efect pozitiv asupra calitatii vizuale a peisajului si este o parte integranta care nu perturba balanta proceselor naturale. Factorul antropic este relativ nou in mediu, aparand in urma cu aproximativ 50.000 de ani ca o forta constienta capabila de observare si analiza. Cu toate ca a aparut "de curand" omul a reusit printr-un ritm din ce in ce mai rapid sa transforme natura pe placul sau.

Alte referate despre: referat psihologie perceptii, psihologie perceptia, psihologie perceptia spatiului

Peisajul ecologilor si ecologia peisajului

Ecologia studiaza relatia dintre fiecare specie si mediul sau, organic sau nu, precum si strucura, functionarea si evolutia sistemelor vii. Ea s-a dezvoltat in jurul conceptului de ecologie, inventat de biologistul german Erns Haekel in 1866 (oekologie - provenind din greaca : okios - casa si logos - studiu/ stiinta), termen care pleaca de la idea de "economie a naturii" exprimata de Darwin. In cadrul ecologiei un camp de studiu care s-a dezvolatat relativ rapid este cel al ecologiei peisajului - landschaftoekologie - termen introdus in 1939 de bio-geograful C. Troll plecand de la o serie de studii ecologice realizate pe baza analizei de fotografii aeriene. Ecologia peisajului se dezvolta ca disciplina recunoscuta oficial incepand cu anii '60 in tarile scandinave.

Alte referate despre: ecologia ramurile ecologiei, ecologie - fisa ecologica, ecologie modele ecologice

Peisajul industrial

Un ritm deosebit de dezvoltare a industrieia fost atins mai ales in domeniul alimentar, forestier si extractiv. Cele din urma au avut un impact devastator in cele mai multe cazuri asupra mediului dar si a peisajului. Industria forestiera prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o a adus cu ea modificarea structurii peisajului initial datorita : aparitiei asezarilor omensti devenite ulterior orase. In urma defrisarilor unele zone s-au transformat in suprafete agricole, iar altele s-au transformat in zone desertice.

Alte referate despre: peisaj industrial, peisaje industriale, peisaje industriale europa

Poluarea si peisajul

Fermierii introduc in mediu o gama intreaga de substante chimice si deci si in rezervele de apa potabila.Printre acestea se numara erbicidele, insecticide, si alte substante care protejeaza animalele sau activitatea.Semne precum aparitia pestilor morti pot fi un indiciu al poluarii, dar exista si metode mai sofisticate de determinare a acesteia.

Alte referate despre: poluarea terrei peisaje, poluarea estetica a peisajului, poluarea peisajului

Federatia Europarc

Ariile protejate ale Europei – parcurile nationale, parcurile naturale, rezervatii ale biosferei – joaca un rol important in salvarea si protejarea naturii continentului, a vietii sale salbatice si a peisajelor. Trebuie protejate cele mai speciale locuri din Europa: peisajele relativ virgine, dar si zonele unde acestea au fost transformate de secole de interactiunea dintre om si natura.

EUROPARC ofera refugiu speciilor si ecosistemelor care reprezinta chiar baza vietii viitoare. De asemenea ajuta la pastrarea frumusetii naturale a Europei in toate varietatile sale pentru a o putea experimenta si a ne bucura de ea.

Alte referate despre: federatia rusa, federatia rusa referat, referat federatia rusa
Referate afisate : 17
Medie note: 8.57 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK