Pendulul gravitational

Determinarea constantei elastice si a pendulului gravitational

Numim pendul gravitational un sistem alcatuit dintr-un corp relativ dens,atasat de un fir cu masa neglijabila,foarte flexibil si aproape inextensibil.Pendulul gravitational ofera una dintre cele mai precise si mai usor de utilizat metode de determinare a acceleratiei gravitationale.Fiind deplasat lateral si lasat apoi liber,pendulul efectueaza oscilatii sub actiunea fortei F.

Modul de lucru:Pentru determinarea acceleratie gravitationale am urmat un numar de pasi si am folosit niste formule.Am luat un fir lung,neelastic fixat la capatul unui suport si un corp de dimensiuni mici care atarna la capatul firului.Am utilizat cronometrul pentru a masura timpul in care corpul efectueaza 25,30 respectiv 35 de oscilatii.Pentru aceasta am dus corpul intr-o parte si i-am dat drumul lasandu-l sa se miste liber.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 39kb
Downloads: 2162
Materia: Fizica

Pendulul gravitational - tema experimentala

Scopul lucrării: - determinarea acceleraţiei gravitaţionale folosind pendulul gravitaţional

Alte referate despre: pendulul gravitational tema experimentala, pendulul gravitational - tema experimentala 3x puncte, pendulul gravitational - tema experimentala

Comanda neliniara a pendulului invers

Folosind reglarea cu PID, alocarea de poli sau raspunsul in frecventa se poate controla numai pozitia pendulului. (sistem siso). Se presupune ca sistemul porneste in stare de echilibru, primeste un impuls de 1 N. Pendulul ar trebui sa se revina la pozita verticala in maxim 5 secunde si sa nu oscileze fata de verticala cu mai mult de 0,005 radiani.

Alte referate despre: comandarea neliniara a pendulului invers, pendulul invers, controlul pendulului inversat

Campul gravitational - campul electrostatic

şi dacă presupunem foarte mic (= 0) rezultă:
,
deoarece pentru foarte mic arcul AB coincide cu coarda (în limita = 0). este tocmai aria suprafeţei măturate de raza vectoare în intervalul de timp . Deoarece = const., pentru orice interval de timp putem scrie:
.
Se vede imediat din ultima relaţie că în unitatea de timp, indiferent de poziţia instantanee a planetei pe traiectorie, raza vectoare a acestuia descrie o suprafaţă de aceeaşi mărime, .
Prin urmare, în intervale de timp egale, raza vectoare a planetei descrie arii egale, am obţinut deci şi a doua lege a lui Kepler.

Alte referate despre: campul gravitational campul electrostatic si campul magnetic, campul gravitational campul electrostatic campul magnetic, campul gravitational campul electrostatic si cimpul magnetic

Lucrare de laborator - determinarea acceleratiei gravitationale

Acceleraţia gravitaţională (notată cu g) reprezintă acceleraţia impusă de Pământ asupra corpurilor situate în apropierea acestuia. Acceleraţia gravitaţională nu este o constantă, ci variază în latitudine şi altitudine. În această lucrare se va măsura valoarea acceleraţiei gravitaţionale la paralela de 45°. Scoţând pendulul din echilibru şi punându-l în mişcare circulară (să oscileze), astfel ca amplitudinea unghiului de oscilaţie a sa să nu depăşească 5°, putem determina acceleraţia gravitaţională (g). Se va folosi un unghi mai mic de 5° deoarece cosinusul acestui unghi tinde spre 1.

Alte referate despre: lucrare de laborator determinarea acceleratiei gravitationale, lucrare de laborator fizica determinarea acceleratiei gravitationale, determinarea acceleratiei gravitationale lucrare de laborator

Oscilatii mecanice

1. Se scoate pendulul excitator, in ambele cazuri din pozitia de
echilibru si apoi se lasa sa oscileze In urma observatiilor efectuate
se constata ca pendulul excitator E antreneaza in oscilatie si pendulul
oscilator R.In cazul 2) amplitudinea oscilatorului creste treptat, in acelasi timp amplitudinea, excitatorului scade treptat Cand
amplitudinea oscilatorului atinge valoarea maxima, cea a excitatorului este nula; din acest moment fenomenul se produce in sens invers.

Alte referate despre: oscilatii mecanice, oscilatii mecanice referat, oscilatii mecanice amortizate

Rezonanta

Rezonanta.Un oscilator (oscilatorul excitator) isi pierde treptat energia, miscorandu-si amplitudinea pana cand ajunge in repaus, iar celalalt (oscilatorul excitat) preia, tot treptat, energia cedata de primul, amplitudinea sa de oscilatie devenind din ce in ce mai mare si atingand valoarea maxima cand primul ajunge in repaus. Apoi, rolurile se schimba, cel de-al doilea transfera energie primului pendul.

Alte referate despre: rezonanta, rezonanta mecanica, rezonanta referat

Determinarea acceleratiei gravitatii

Pendulul matematic este un corp idealizat, format dintr-un punct material de masă m suspendat de un fir uşor extensibil, deplasat din poziţia de echilibru cu unghiul şi lăsat liber, pendulul va oscila într-un plan vertical sub acţiunea gravitaţiei.

Alte referate despre: determinarea acceleratiei gravitationale, determinarea acceleratiei gravitationale cu pendulul gravitational, determinarea acceleratiei caderii libere

Constanta lui Euler

Constanta lui Euler - De fapt Paul Euler si Johann Bernoulli locuiau amândoi în casa lui Jacob Benoulli în timp ce erau studenti în ultimul an. Paul Euler a devenit ministru Protestant si s-a casatorit cu Margaret Brucker, fiica altui ministru Protestant. Fiul lor, L. Euler, s-a nascut în Basel, dar familia s-a mutat în Richen când acesta avea un an si acolo, nu departe de Basel, a fost crescut Leonhard. Cum am mentionat, Paul Euler avea unele cunostinte de matematica si a putut sa-si învete fiul matematica elementara înainte de alte materii.

Alte referate despre: constanta lui euler, constanta lui euler e, constanta euler

Tehnica alergarilor si a mersului

Oscilatiile laterale - provocate de trecerea greutatii corpului alternativ de pe un picior pe celalal 121g69b t in momentul fazei de sprijin. Oscilatiile laterale sunt mai ample in alergarile de viteza, in special in momentele de accelerare dupa start, atunci cand asezarea talpilor pe sol se face departat fata de axa de alergare.

Alte referate despre: tehnica alergarii, metodica predarii invatarii tehnice alergarii de viteza, bazele tehnicii alergari

Te dramuiesc in zgomot si-n tacere

Psalmul “Te dramuiesc in zgomot si-n tacere…” este publicat in primul volum al lui Arghezi numit “Cuvinte potrivite” aparut in 1927. Tema psalmului reprezinta pendularea dintre a crede neconditionat in Dumnezeu si a tagadui existenta Acestuia. Eul liric cauta dovezi (argumente) concrete,palpabile pentru a se convinge de existenta lui Dumnezeu.Te dramuiesc in zgomot si-n tacere...

Alte referate despre: te dramuiesc in zgomot si-n tacere comentariu, te dramuiesc in zgomot si-n tacere, te dramuiesc in zgomot si-n tacere- comentariu

Black hole

La sfarsitul secolului XVIII, cand a fost formulata pentru prima data
aceasta teorie (1796) ipoteza prezentata de Laplace nu a fost
acceptata de teoreticienii vremii. In secolul XIX apar din ce in ce
mai multi adepti ai teoriei ondulatorii a luminii (lumina fiind
formata din unde, se propaga continuu in eter), formulata de Thomas
Young si, mai tarziu, de Christiaan Huygens.

Alte referate despre: black hole, black-hole, robin hood and the black cloak

Comunicare sau manipulare - analiza unei pagini a jurnalului lui Armand Calinescu

Din certitudinea ocuparii functiei de presedinte al partidului,
Mihalache se vede pus în situatia de a-si dezvalui dorinta secreta:
depunerea demisiei trebuie sa conduca la obtinerea unui raspuns din
partea regelui. Pentru ca operatiunea devine indispensabila, el devine
"violent contra manistilor". Dintr-un vouloir faire, demisia trece
într-un vouloir non faire. Transmiterea obiectului îl face sa-si
manifeste vointa negativa si astfel devine violent. Mihalache îi acuza
pe manisi de complicitate (n.n.) si de aceea reactioneaza violent,
dându-le astfel un avertisment.

Alte referate despre: comunicare si manipulare, o pagina de jurnal, pagina de jurnal

Universul poetic - Tudor Arghezi

Poezia filozofica argheziana se adapa din singuratatea, ca fiinta ganditoare, omului pe pamant. Sursa ei se afla in permanenta cautare a unui Dumnezeu, care refuza a se arata si determina o stare sufleteasca caracterizata de permanenta pendulare intre credinta si tagada. Reprezentativi pentru aceasta tema a liricii argheziene sunt “Psalmii”, in care poetul accepta si refuza succesiv existenta dumenzeirii: “Vreau sa te pipai si sa urlu: “Este!””.

Alte referate despre: universul poetic tudor arghezi, univers poetic tudor arghezi, poezia universul poetic tudor arghezi
Referate afisate : 14
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK