Pendulul gravitational referat

Determinarea constantei elastice si a pendulului gravitational

Am folosit mai multe formule pentru calculul:-perioadei: T= ,a��t-intervalul de timp in care se efectueaza nr.de rotatii complete;N-nr.de rotatii complete;T-durata unei rotatii complete;
-acceleratia gravitationala calculata dupa formula:

-T mediu ca fiind media aritmetica a tuturor perioadelor: T=
-g mediu ca fiind mecia aritmetica a tuturor acceleratiilor gravitationale: g= .Alte materiale necesare:stativ,rigla,cronometru.
Pendulul elastic este un sistem alcatuit dintr-un corp relativ dens,atasat de un corp aproape perfect elastic avand masa neglijabila.

Daca corpul e scos din starea de echilibru,el oscileaza in plan vertical.Pendulul elastica consta intr-un resort fixat la un capat si are suspendat un corp la celalalt capat.Amplitudinea oscilatiilor pendulului elastic scade semnificativ de la o oscilatie la alta.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 39kb
Downloads: 2163
Materia: Fizica

Pendulul gravitational - tema experimentala

Materiale folosite: - stativ, fir inextensibil, un corp de mici dimensiuni dar greu.

3. Teoria lucrării: - perioada de oscilaţie a pendulului gravitaţional depinde de lungimea acestuia şi de locul(prin g) unde se produce oscilaţia.

- dacă se măsoară experimental lungimea pendulului şi perioada corespunzătoare, se poate determina acceleraţia gravitaţională.

Alte referate despre: pendulul gravitational tema experimentala, pendulul gravitational - tema experimentala 3x puncte, pendulul gravitational - tema experimentala

Comanda neliniara a pendulului invers

Criteriile de performanta ale sistemului folosind metoda variabilelor de stare:
•Timpul de stabilizare pentru x si mai mic de 5 secunde.
•Timpul de crestere pentru x mai mic de 0.5 secunde.
•Oscilarea maxima a pendului mai mica de 20o (0,35 radiani).

Alte referate despre: comandarea neliniara a pendulului invers, pendulul invers, controlul pendulului inversat

Determinarea acceleratiei gravitationale

Determinarea acceleratiei gravitationale - Pendulul fizic este un corp solid rigid care poate oscila în jurul unei axe fixe aflată deasupra centrului de greutate al corpului. Să considerăm un corp de formă neregulată care are centrul de greutate în punctul C şi este suspendat în punctul O prin care trece axa de rotaţie. Dacă corpul este deplasat din poziţia de echilibru cu un unghi, el va oscila în jurul axei orizontale care trece prin O. Poziţia de echilibru este aceea în care centrul de greutate al corpului se află pe verticală sub punctul O.

Alte referate despre: determinarea acceleratiei gravitationale, determinarea acceleratiei gravitationale cu pendulul gravitational, determinarea acceleratiei gravitationale cu un pendul elastic

Lucrare de laborator - determinarea acceleratiei gravitationale

7. Surse de erori:
+ Experimentatorul nu este prea priceput;
+ Privire neperpendiculara pe diviziune (la rigla);
+ Firul poate avea proprietati elastice (se deformeaza);
+ Nu s-au eliminat valorile extreme;
+ Rigla, cronometru neetalonat corect.

Alte referate despre: lucrare de laborator determinarea acceleratiei gravitationale, lucrare de laborator fizica determinarea acceleratiei gravitationale, determinarea acceleratiei gravitationale lucrare de laborator

Determinarea acceleratiei gravitatii

Greutatea G se poate descompune după două direcţii: în lungul firului Gn şi tangentă la traiectorie Gt. Componenta Gn este compensată de tensiunea din fir T, iar componenta Gt este forţa cvasielastică care caută să aducă pendulul în poziţia de echilibru stabil producând oscilaţiile pendulului, fiind singura forţă care produce mişcarea.

Alte referate despre: determinarea acceleratiei caderii libere, determinarea acceleratiei, determinarea acceleratiei corpului

Constanta lui Euler

Constanta lui Euler - De fapt Paul Euler si Johann Bernoulli locuiau amândoi în casa lui Jacob Benoulli în timp ce erau studenti în ultimul an. Paul Euler a devenit ministru Protestant si s-a casatorit cu Margaret Brucker, fiica altui ministru Protestant. Fiul lor, L. Euler, s-a nascut în Basel, dar familia s-a mutat în Richen când acesta avea un an si acolo, nu departe de Basel, a fost crescut Leonhard. Cum am mentionat, Paul Euler avea unele cunostinte de matematica si a putut sa-si învete fiul matematica elementara înainte de alte materii.

Alte referate despre: constanta lui euler, constanta lui euler e, constanta euler

A gadget

In all these types of simulations, GADGET follows the evolution of a self-gravitating collisionless N-body system, and allows gas dynamics to be optionally included. Both the force computation and the time stepping of GADGET are fully adaptive, with a dynamic range which is, in principle, unlimited.

Alte referate despre: gadget, lansare de gadget, landare de gadget

Tehnica alergarilor si a mersului

A. scoala alergarii - se adreseaza, in special, formarii deprinderii de alergare corecta.Prin aceasta se intelege realizarea unui pas alergator elastic, amplu, o coordonare a lucrului bratelor cu al picioarelor, pozitia trunchiului si miscarile acestuia, contactul cu solul si desprinderea de pe sol.

Alte referate despre: tehnica alergarii, metodica predarii invatarii tehnice alergarii de viteza, bazele tehnicii alergari

Evolution of stars

Similarly, if the star overproduces energy in the core the excess energy will heat the core, increasing the pressure and allowing the star to do work against gravity. The core will expand and cool a bit and the nuclear energy generation rate will decrease until it once again balances the luminosity requirement of the star.

Alte referate despre: evolution of stars, evolution of stars degenerate electron, historical evolution of stars

Metalurgia Timpurie

METALURGIA 0x08 graphic

Numeroasele sapaturi si cercetari facute, au adus contributii
deosebite la dimensionarea civilizatiei si culturii geto-dacice, la
fixarea locului pe care îl ocupa în ansamblul Europei antice si a
aportului acestora la îmbogatirea tezaurului universal. Pâna în
preajma celui de-al doilea razboi mondial ceea ce stiam despre
geto-daci se baza, în cea mai mare parte, pe putinele izvoare literare
antice ajunse pâna la noi. Acestea, pe linga faptul ca sunt putine si
nu lipsite de contradictii, se refera mai cu seama la evenimente
politice si contin date sarace cu privire la civilizatia si cultura
stramosilor nostri. Sapaturi efectuate ulterior pe tot cuprinsul
Daciei, printre care la loc de frunte se numara cele din complexul
situat în muntii Sebesului, cele de la Piatra Craivii, Tilisca,
Capâlna, ...

Alte referate despre: metalurgia timpurie, timpurile in engleza, metalurgia fierului

Arta bizantina

Ca toate cladirile religioase bizantine, exteriorul este simplu,
sever, chiar monoton, lipsit fiind de fatade ornamentale. Interiorul e
luminat de 40 ferestre de la baza cupolei. Cupola reprezinta bolta
cerului, iar partea centrala - spatiul terestru.

Alte referate despre: arta bizantina, arta bizantina referat, referat arta bizantina

Tudor Arghezi - Universul poetic

Poezia filozofica arghezianase adapa din singuratatea, ca fiinta ganditoare, omului pe pamant. Sursa ei se afla in permanenta cautare a unui Dumnezeu, care refuza a se arata si determina o stare sufleteasca caracterizata de permanenta pendulare intre credinta si tagada.

Alte referate despre: tudor arghezi universul poetic, tudor arghezi univers poetic, tudor arghezi-universul poetic

Alunecarile de teren

Alunecarile curgatoare apar din cauza inmuierii pe suprafata mare a argilelor (mai ales la obarsia vailor) si au un corp mai mult lung decat lat, cu suprafete plane taiate de santuri transversale. Exista si alunecari-surpari, care intervin atunci cand pe un strat de argila inmuiata de apa este dispus un pachet de roci compacte, care, datorita greutatii lor, pornescla vale.

Alte referate despre: alunecari de teren, alunecari de teren referat, referat alunecari de teren
Referate afisate : 14
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK