Pericolul depozitari deseurilor radioactive

Utilitatea si pericolul folosirii metalelor radioactive

Utilitatea si pericolul folosirii metalelor radioactive
Radioactivitatea a fost discoperita in 1896 de fizicianul francez Antoine Henri Becquel cand a observat ca uraniul poate innegri o placa fotografica, chiar daca era separata de acesta de sticla sau de hartie neagra.

De asemenea el a observat ca razele care au produs innegrirea pot descarca un electroscop, indicand ca aceste raze sunt incarcate electric.In 1898 chimistii francezi Marie si Pierre Curie au dedus ca radioactivitatea este un fenomen asociat atomilor, independent starea fizica sau chimica a acestora.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 3020
Materia: Chimie

Poluarea radioactiva

Poluarea radioactiva
Accidentul de la Cernobal poarta in sine o crima dubla: prima, de sorginte tehnica, ca rezultat al nerespectarii tehnicii securitatii regimului de exploatare a centralei termonucleare, si a doua, de caracter statal –politic. Conducerea de varf a fostei URSS a incercat sa camufleze dimensiunile, proportiile si pericolul acestei tragedii, din care cauza nu s-au luat masurile de protectie corespunzatoare.

Alte referate despre: poluarea radioactiva, poluare radioactiva, poluarea radioactiva referat

Poluarea si depoluarea radioactiva

Radiaţiile alfa constau din particule cu număr de ordine 2 şi număr de masă 4, încărcate pozitiv (nuclee de heliu). Ele pătrund în aer 6,5 cm, în apă 0,01 cm, iar în foi de aluminiu 0,005 cm. În drumul lor ionizează aerul sau gazelle străbătute. Radiaţiile beta sunt formate din particule elementare de electricitate negativă – electroni; aceştia iau naştere în momentul emisiei radioactive a unui neutron din nucleu. Parcursul în aer a radiaţiilor beta este de 20 cm; în apă 2,6 cm; în foi de aluminiu de 1 mm şi au putere de ionizare mică.

Alte referate despre: poluarea si depoluarea radioactiva, poluarea si depoluarea, poluare si depoluare

Industria metalurgica

Industria metalurgicã este o ramurã a industriei grele, principala producãtoare de mijloace de productie. Cuprinde 1.Industria extractivã a minereurilor feroase si siderurgia. 2.Industria extractivã a minereurilor neferoase si metalurgia neferoasã. 3.Industria constuctiilor de masini si a prelucrãrii metalelor.

Alte referate despre: industria metalurgica, industria metalurgica in romania, deseuri din industria metalurgica

Radioactivitate

1)Reactorii nucleari au fost folosiţi pentru producerea energiei încă din anii '50. Există, practic, două tipuri de reactori : reactori termici şi reactori rapizi. În reactorii termici frecvent utilizaţi - se fo1oseşte uraniu si uniniu. Când un neutron termic pătrunde intr-un nucleu de uraniuse produce fisiunea acestuia din urma cu o mare eliberare de energie, de alţi neutroni 5i de radiaţii 7. Neutronii rezultaţi din fisiune sunt rapizi si nu sunt tot atât de capabili de a produce noi fisiuni.

Alte referate despre: radioactivitatea, pericolul depozitarii deseurilor radioactive, radioactivitate

Izotopi radioactivi

2.4.1. Consideraţii generale
Uzura este un proces ce constă într-o degradare progresivă a suprafeţei unei piese din cauze mecanice, cum ar fi căldura şi frecarea. Ea are urmări nefavorabile asupra capacităţii de funcţionare a pieselor, datorită dereglărilor, jocului între piese, gripările ce le produce şi care pot duce la avarii şi accidente grave.
Uzura depinde de mulţi factori ca:
geometria şi stare piesei
materialul din care este construită piesa
presiunea exercitată pe suprafeţele în mişcare
temperatura în locul unde se produce uzura
viteza de mişcare a pieselor
cantitatea şi calitatea lubrifiantului
timpul de funcţionare
Cercetările privind uzura se întreprind în următoare scopuri;
determinarea celor mai economice regimuri de funcţionare a maşinilor sau a organelor de maşini
mărirea rezistenţei la uzură a suprafeţelor aflate în mişcare
planificarea cât mai corectă a reparaţiilor
confecţionarea numărului ...

Alte referate despre: izotopi radioactivi, izotopii radioactivi, obtinerea si utilizarea izotopilor radioactivi

Radioactivitatea naturala si artificiala

Radioactivitateaeste un fenomen nuclear. Unele nucleeemit spontan di
interiorul lor particule sau radiatii care exista sau apar în procese
ce se petrec acolo. Prin urmare, asemenea nuclee sunt instabile sau
RADIOACTIVE ( denumire uzuala ). Fenomenul radioactivitatii, desi
spontan nu se petrece în afara timpului : exista o durata de viata,
numita viata medie, anucleelor unui element,

Alte referate despre: radioactivitatea naturala si artificiala, radioactivitatea naturala si artificiala referat, radioactivitate naturala si artificiala

Despre deseuri

La momentul actual, exista foarte putine firme care au ca domeniu de activitate gestionarea deseurilor de productie, iar serviciile pe care le ofera acestea sunt limitate atat in ceea ce priveste tipurile de deseuri, cat si capacitatile de lucru.

Alte referate despre: reciclarea deseurilor, deseuri, reciclarea deseurilor referat

Gestiunea deseurilor

- importul în românia de deşeuri, de orice natură, în stare brută sau prelucrată, este interzis, cu excepţia anumitor categorii de deşeuri, ce constituie resuerse secundare de materii priem utile, în conformitate cu reglementările dispuse prin acte normative propuse de către autoritatea publică centrală de protecţie a mediului şi aprobate de către Guvern (art. 29);
- producătorii şi deţinătorii de deşeuri periculoase le pot elimina în alte ţări care sispun de tehnologie adecvată şi care acceptă să efectueze asemenea operaţiuni (art. 30);
- exportul de deşeuri se poate face numai cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, cu aprobarea autorităţilor

Alte referate despre: gestiunea deseurilor, gestiunea deseurilor referat, evidenta gestiunii deseurilor

Pericole biologice din alimente - bacterii Staphylococcus ssp

Staphylococcus aureus
Stafilococii sunt coci Gram pozitivi, facultativ anaerobi, grupaţi în ciorchine de strugure, imobili, nesporulaţi, catalază pozitivi şi oxidază negativi. Printre cele 27 de specii ale genului, principalele specii sunt S. aureus, S. epidermidis, S. saprophyticus. Aceste bacterii sunt ubicvitare. Sunt uşor de distrus prin căldură, sensibili la aciditate şi foarte toleranţi la concentraţii ridicate de sare. Stafilococul este un germene piogen prin excelenţă - microbul supuraţiei. Unele suşe pot elibera una sau mai multe toxine (intoxicaţie alimentară, sindrom de şoc toxic, impetigo). Frecvenţa şi gravitatea infecţiilor cu stafîlococi se datorează slăbirii rezistenţei locale sau generale a bolnavilor supuşi la tratamente intensive, intervenţii chirurgicale grave. In ultimii ani bacteria manifestă rezistenţă frecventă la antibiotice, mai ales unele tulpini din mediul spitalicesc.

Alte referate despre: pericole biologice din alimente, pericole chimice in alimente, pericole chimice din alimente

Deseuri

- HLW: Deseuri radioactive care contin radioactive radionuclizi emitatori betagama cu durata de viata scurta (T1/2 < 30 ani) si care contin cantitati importante de radionuclizi emitatori alfa cu durata de viata lunga (T1/2 > 20 ani), in concentratii superioare valorii de 4 kBq/g si a caror putere termica specifica produsa prin dezintegrare adioactive este superioara valorii de 2 kW/m3. Aceste deseuri radioactive sunt destinate depozitarii definitive geologice de adancime. Combustibilul nuclear uzat destinat depozitarii directe, apartine acestei clase.

Alte referate despre: colectarea deseurilor, deseuri referat, gestionarea deseurilor referat

Deseuri de productie

In cadrul industriei extractive se genereaza cea mai mare cantitate de deseuri industriale nepericuloase, aproximativ 62% din cantitatea totala generata de deseuri nepericuloase, din care activitatea de extractie si preparare a carbunelui reprezinta mai mult de 95%.

Alte referate despre: deseurilor in productia industriala a lemnului, gestionarea deseurilor in productia compotului, cat reprezinta deseurile din productia culturilor de camp

Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti

Odată cu evoluţia familiei, a creşterii populaţiei şi a gradului de civilizaţie, resturile rezultate de la menajul propriu-zis, adică de la prepararea hranei, la care se mai adaugă şi o cantitate însemnată de materiale provenite de la ambalarea alimentelor, şi chiar o serie de obiecte de uz casnic sau personal, deteriorate, nu mai sunt nişte gunoaie de aruncat ci o adevărată resursă secundară de materii prime şi materiale refolosibile. Şi din literatura de specialitate curentă, reiese ideea că lada de gunoi constiuie un bogat şi inepuizabil zăcământ.

Alte referate despre: gestionarea deseurilor municipiul referat, gestionarea deseurilor in municipiul bistrita referat, gestionarea deseurilor

Valorificarea deseurilor din lemn

Deseurile din lemn sunt o materie complexa : coaja care poate fi arsa sau compostata, rumegusul care poate fi valorificat sub forma de PAF, de combustibil, sau in agricultura ca litiera pentru animale si talasul care poate fi folosit pentru cazane de lemn, pentru panouri de PAL sau pentru pasta de hartie. In antichitate, in China, Tsai Lun, ministru agriculturii de atunci, a avut ideea in 105, de inlocuire a vechilor suporturi pentru scris, adica a tablitelor de bambus si matase, prin hartie realizata dintr- o pasta compusa din rumegus, coaja unor copacii si in.

Alte referate despre: valorificarea deseurilor din lemn, valorificarea deseurilor de lemn, licenta valorificarea deseurilor din lemn

Radioactivitatea

O particularitate a nucleelor unor izotopi radioactivi artificiali o
constituie un fenomen care a parut curios la inceput. In loc sa se
observe o emisie gama la unele nuclee cu exces de energie, se observa
o emisie de electroni insotita de o radiatie roentgen. Fenomenul a
fost cercetat si explicat prin aceea ca, la unele nuclee mai grele ce
se formeaza, energia excedentara, in loc sa fie emisa ca radiatii
gama, este transmisa unui electron din primul strat, ce este proiectat
in afara atomului. In urma acestui fapt, straturile de electroni se
rearanjeaza, dand nastere radiatiei roengen. Fenomenul este cunoscut
su denumirea de conversie interna.

Alte referate despre: substante radioactive, radioactivitatea naturala, radioactivitatea referat

Compostarea deseurilor zootehnice din Romania

Namolurile din iazurile biologice si lagunele crescatoriilor de taurine, de ovine sau de pasari nu pun probleme prea dificile, tehnic sau administrativ, pentru ca nu reprezinta cantitati prea mari.
Deshidratarea totala (care rezolva problema si din punct de vedere igienico- sanitar) este prea costisitoare si presupune cantitati prea mari de energie ca sa fie rentabila.

Alte referate despre: compostarea deseurilor zootehnice din romania, compostarea deseurilor referat, compostarea deseurilor
Referate afisate : 16
Medie note: 8.57 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles