Perpetuum mobile referat

Principiul relativitatii restranse

Meritul lui Einstein consta in aceea ca lui i se datoreaza formularea definitive in domeniul conceptului de timp si spatiu. Einstein voia un principiu general, asemanator celui din termodinamica:... legile naturii sunt in asa fel alcatuite incat este imposibil sa contruesti un perpetuum mobile ( de speta 1 si a 2-a ).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 5338
Materia: Fizica

Albert Einstein

Fratele mamei sale, Caesar Koch, inginer de profesie, care locuia împreună cu familia, a avut o influenţă foarte mare asupra copilului, mai ales în ceea ce priveşte ştiinţele exacte. Unchiul său i-a relevat lui Einstein latura pasionantă a matematicii: „Este o ştiinţă amuzantă. Când alergăm după un animal şi nu putem să-l prindem, îl denumim pentru moment x şi continuăm să-l urmărim până când îl vârâm în sac”.

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Relativitatea

Ultimile doua mari descoperiri aparute la sfarsitul celei de a doua jumatati a secolului nostru, teoria quantumului si a relativitatii, au explicat multe nelamuriri al fizicienilor, schimband in acelasi timp intelesul fizicii , asa cum este cunoscut astazi: relativitatea.

Alte referate despre: comunicare si relatii publice, teoria relativitatii, relatii publice

Caldura.Propagarea caldurii

Experiment: Pe un suport cu tija metalica orizontala se asaza cateva sfere mici din ceara.Capatul tijei metalice se incalzeste prin contact termic cu o flacara.Caldura primita se transmite prin tija din aproape in aproape , sferelor de ceara , acestea desprinzandu-se pe rand.

Alte referate despre: caldura propagarea caldurii, caldura propagarea calduri, caldura propagarea caldurii referat

Pe scurt despre sunet si propagarea acestuia

La propagarea sunetului sau zgomotului de la anumite surse spre camerele sau coridoarele alaturate prin pereti, pardoseala si plafoane, apar multe probleme cunoscute deja, care tin de domeniul acusticii camerei.

Alte referate despre: referat fizica sunetul si propagarea acestuia, sunetul si propagarea sunetului, sunetul si propagarea

Sunetul si propagarea lui

Sunetul se poate propaga prin cele 3 medii : gazos, lichid şi solid. El nu se poate propaga în vid. Sunetul este produs prin comprimarea şi decomprimarea straturilor succesive din mediu (perturbaţia se transmite din aproape în aproape prin mediul elastic, creându-se unde elastice, care iau alternativ forma unei compresiuni sau a unei rarefieri) - vezi figura următoare :

Alte referate despre: sunetele si propagarea lor, sunetul se propaga mai incet sub apa, in ce mediu sunetul se propaga mai repede in aer sau in otel

Supraconductibilitate

Astfel, Onnes a trebuit sa se apropie la 4 grade de cea mai scazuta temperatura posibila teoretic incat sa fie martor la fenomenul de supraconductibilitate. Mai tarziu, in 1913 el a castigat Premiul Nobel in fizica pentru cercetarile lui in acest domeniu.

Alte referate despre: supraconductibilitate, referat supraconductibilitate, supraconductibilitate referat

Mecanismul motor

Se obtine prin turnare din fonta cenusie cand cilindrii sunt demontabili (amovibili) sub forma de camasi de cilindru (motoarele D 797-05 autocamion Roman. Dacia 1310). sau din fonta aliata pentru motoarele cu cilindrii turnati cu blocul (Fiat. Lada). La unele autoturisme blocu1 motor poate fi turnat din aliaj de aluminiu (Skoda).

Alte referate despre: mecanismul motor, mecanismul motor referat, organele mobile ale mecanismului motor

Evaluarea bunurilor mobile

Informatiile care se culeg sunt:
- numele intreprinderii si adresa;
- amplasarea intreprinderii si fluxurile tehnologice;
- data inspectiei;
- sursele de informatii;
- istoricul intreprinderii, masinilor si echipamentelor;
- produsele/ serviciile livrate;
- modificari si tendinte pe piata produsului principal si secundar;
- date de exploatare pe ultimii 3-5 ani;
- programul de intretinere/reparatii;
- eficienta intreprinderii

Alte referate despre: evaluarea bunurilor mobile, evaluare bunuri mobile, raport evaluare bunuri mobile

Mobile phone

There are some experts and scientists who say that radiation from mobile phones may be damaging to your health. According to them you may get a brain tumour. We do not want that, do we? I read about a man who got a brain tumour because of his mobile phone, and he sued the mobile company for damages. Luckily there are very few who get cancer because of mobile phones.

Alte referate despre: mobile phone, mobile phone referat, advantages and disadvantages of mobile phone

Mobile phones: a real human problem

Everyone has a mobile phone. When each of us buys a mobile phone, firstly he thinks: “I won’t have problems anymore , I will save my time thanks to a simple call that will make me know where my child is, where or with whom my husband or my boyfriend is and if my daughter is okay after a long trip from Boston to Chicago…

Alte referate despre: mobile phones a real human problem, mobile phones a real human problem tradus, mobile phones-a real human problem

Bunuri mobile si imobile

2. Bunuri mobile
Categoriile de bunuri mobile sint urmatoarele:
1. Mobile prin natura lor; in definirea legala continuta de art.473 C.civ.: „Sint mobile prin natura lor, corpurile care se pot transporta de la un loc la altul, atit cele care se misca de sine precum sint animalele, cit si cele care nu se pot stramuta din loc decit printr-o putere straina, precum sint lucrurile neinsufletite”.

Alte referate despre: bunuri mobile si imobile, executarea silita a bunurilor mobile si imobile, bunurile mobile si imobile

Merceologie - telefoane mobile

Desfiintându-se Scoala din Falticeni (caricaturizata copios în
Amintiri...), Creanga pleaca la Iasi, prin insistentele mamei, care-l
dorea neaparat preot. Ajunge elev la Seminarul teologic "Veniamin
Costachi" de la Socola. Este notat la toate materiile cu "bun",
"foarte bun" si "eminent". Sta la internat, care e gratuit. Termina
seminarul - cursul inferior.

Alte referate despre: telefoane mobile, referat telefoane mobile, telefoane mobile referat

Telefonia mobila

Cu un an in urma, doua companii intrau fiecare in posesia unei licente pentru telecomunicatii in sistem GSM scoase la licitatie de Ministerul Comunicatiilor si se inhamau la investitii considerabile intr-o afacere careia nu foarte multi ii dadeau sanse de reusita.Una dintre ele a fost Mobifon, operatorul canadian din spatele brandului Connex, care a lansat serviciul de telefonie mobila in aprilie 1997. Cealalta, Mobil Rom, prin brandul Dialog, avea sa lanseze serviciile comerciale de telefonie mobila doua luni mai tarziu, in iunie, intr-o retea prin care numai cateva orase din tara aveau acces.

Alte referate despre: telefonul mobil, telefonul mobil referat, referat telefonul mobil

Modalitati de dobandire a proprietatii publice

Prabusirea regimului comunist, realizata in decembrie 1989, a creat premise-le reorganizarii regimului juridic al proprietatii in Romania, prin recunoasterea ca-racterului preeminent al proprietatii private, dar si prin reglementarea proprietatii publice, cu un regim juridic exceptional.

Alte referate despre: modalitati de dobandire a proprietatii referat, modul de dobandire a proprietatii publice, modalitati de dobandire a dreptului de proprietate

Poprirea - modalitate de executare silita

In cadrul unei popriri se regasesc trei raporturi juridice distincte. Doua dintre aceste raporturi juridice sunt raporturi de creanta de drept substantial, care preced infiintarea poprii, fiind vorba despre raportul juridic dintre organul fiscal si contribuabil, din care ia nastere creanta fiscala, si raportul juridic dintre debitorul urmarit si tertul poprit, care se caracterizeaza prin faptul ca tertul este dator fata de debitorul urmarit.

Alte referate despre: poprirea ca modalitate de executare silita, care sunt principalele modalitati de executare silita, modalitati de executare silita
Referate afisate : 16
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK