Petrolul

Industria petrolului in Romania

In anul 1852 medicul si geologul canadian Abraham Gesner obtine patentarea rafinarii petrolului lampant curat numit petroleum, iar in 1855 chimistul american Benjamin Silliman propune purificarea petrolului cu acid sulfuric.

Pentru obtinerea masiva a petrolului, urmeaza o perioada de forare intensiva. Cel mai renumit foraj este efectuat de Edwin L. Drake la 27 august 1859 in Oil Creek, Pennsylvania, fiind finantat de industriasul american George H. Bissell, aici gasindu-se la 21,2 m adancime zacaminte mari de petrol.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 128kb
Downloads: 20
Materia: Economie

Impozitul nerezidentilor in Romania

1.2. Venituri impozabile obtinute din România
Veniturile impozabile obtinute din Romania , indiferent daca veniturile sunt primate in Romania sau in strainatate, sunt:
a) dividende de la un rezident

Prin dividend se înţelege o distribuire în bani sau în natură, efectuată de o persoană juridică unui participant la persoana juridică, drept consecinţă a deţinerii unor titluri de participare la acea persoană juridică, exceptând următoarele:
- o distribuire de titluri de participare suplimentare care nu modifică procentul de deţinere a titlurilor de participare ale oricărui participant la persoana juridică;
- o distribuire în bani sau în natură, efectuată în legătură cu răscumpărarea titlurilor de participare la persoana juridică, alta decât răscumpărarea care face parte dintr-un plan de răscumpărare, ce nu modifică procentul de deţinere a titlurilor de participare al nici unui participant la persoana juridică;
- o distribuire în ...

Alte referate despre: impozit nerezidenti, impozit nerezidenti persoane fizice, impozitul nerezidentilor

Petrolul - prezentare generala

Petrolul - prezentare generala
Dupa patrunderea in roca rezervor , petrolul poate sa se separe de apa si de gazele care il insotesc , formand trei straturi distincte , el asezandu-se in acelasi rezervor , sub gaze si deasupra apei.In zacamant , petrolul se gaseste sub presiune din cauza hidrocarburilor gazoase dizolvate .Tara noastra este bogata in petrol.Principalele noastre zacaminte de petrol se gasesc in Oltenia (la Tg.Jiu) , Muntenia (campul petrolifer Dambovita-Prahova si cel din Pitesti) , Moldova(zona petrolifera Bacau) . In prezent se continua cercetarile in vederea descoperirii altor zacaminte de petrol , prin a caror exploatare rationala industria noastra petroliera sa ia o dezvoltare crescanda .

Petrolul - prezentare generala
Exploatarea petrolului . Petrolul se extrage din zacaminte prin sonde. Saparea sondelor se face prin metode mai vechi de izbire , sau prin metode mai noi de foraj rotativ . Ca metode de extractie se cunosc : eruptia naturala , eruptia fortata ...

Alte referate despre: petrolul, prelucrarea petrolului, petrol

Petrolul - sursa importanta de energie si materii prime organice

Petrolul
Exploatarea petrolului . Petrolul se extrage din zacaminte prin sonde. Saparea sondelor se face prin metode mai vechi de izbire , sau prin metode mai noi de foraj rotativ . Ca metode de extractie se cunosc : eruptia naturala , eruptia fortata si extractia mecanica (pompare) . Eruptia naturala se produce cand presiunea titeiului in zacamant este suficient de mare ca sa-l ridice prin sonda , pana la suprafata .

Alte referate despre: petrolul sursa importanta de energie si materii prime organice, petrolul sursa de energie de materi prime organice, petrolul sursa de energie si materii prime organice

General presentation of Romania

The main creed in Romania is the Orthodoxism (around 87% of the population),followed by Catholicism (5% of the population) and others.
People in Romania are very faithful, they believe in God, worship Him and it's not rare to see people going to church every Sunday morning and coming home at noon time, hearing them talking about their believes and praising God, mostly in the countryside.

Alte referate despre: romania presentation, presentation, presentation of romania

Carbunele si petrolul

Carbunele si petrolul
La noi in tara (Ploiesti, Pitesti, Onesti langa Bacau, Media Navodari). Toata industria depinde de petrol, se formeaza prin descompuneria organismelor. Procesul dureaza milioane de ani. Titeiul este separat mai intai de apa sarata cu care este amestecat si apoi este supus distilari fractionate in coloane de distilare care pot atinge o inaltime de pana la 50 m. Petrolul brut incalzit la 400 grade celsius se introduce pe la baza coloanei de distilare si rand pe rand se separa in functie de volavilitatea urmatoarelor fractiuni.
-gaze (alcan,metan,propan,butan)
-benzine usoare (motorina,uleiuri grele,porofina,bitum)

Alte referate despre: carbuni si petrol, carbune si petrol, carbunele si petrolul

Petrolul

Industria prelucratoare, bazata pe o apreciabila traditie mestesugareasca ( mai ales in Transilvania) si pe unele resurse de sol si subsol, s-a dezvolat si deversificat incepand cu secolul al XIX-lea si s-a amplificat, in ritmuri rapide, in cadrul programului ambitos de industrializare socialista. In unele omenii exist o indelungata traditie, ca de exemplu, in extractia si prelucrarea aurului, a sari, a anumitor roci de constructive, exploatara si prelucrarea lemnului, industria lanii, industria zaharului, a moraritului etc.

Industria chimică organică din ţara noastră se remarcă printr-o dezvoltare dinamică, ca urmare a faptului că există bază de materii prime pentru această importantă ramură a industriei. Existenţa în România a zăcămintelor de gaz metan, ţiţei şi sare a constituit baza dezvoltării industriei chimice organice moderne.

Alte referate despre: petrolul si carbunii, referat petrol, chimizarea petrolului

Petrol si Benzina

Prin convenţia hidrocarburii ( 1) i s-a atribuit CO=0, celei de-a doua CO=100. Denumirea practică a CO a unei benzene se face în motoare de încercare, prin compararea arderii sale cu cea a unui amestec oarecare din cele 2 hidrocarburi de mai sus.

Alte referate despre: petrol si benzina, petrolul si benzina, petrol si benzine

Romania

Romanian culture is largely derived from the Roman, with strains of Slavic, Magyar (Hungarian), Greek, and Turkish influence. Poems, folktales, and folk music have always held a central place in Romanian culture. Romanian literature, art, and music attained maturity in the 19th century. Although Romania has been influenced by divergent Western trends, it also has a rich native culture.
A Literature
While under Communist control, the country’s literature was characterized by socialist realism.
Romanian literature has a rich and varied history. Between the 15th and 18th centuries the national literature was primarily religious. In the late 18th century historical writing became the dominant literary form; a number of major works from this period considered the origins and history of the Romanian people. In the century before World War I (1914-1918), Romanian literature reached maturity and reflected national unity. A major figure of this period was poet Mihai Eminescu, whose work ...

Alte referate despre:

Petrolul

Petrolul sau ţiţeiul – in mod justificat numit si “aurul negru“, pentru calităţile sale ca şi pentru avantajele ce rezultă din prelucrarea lui – s-a numărat printr-o “continuitate remarcabilă” în ce priveşte utilizarea lui în cursul istoriei, “apărând pretutindeni, universal şi multiplu, etern şi misterios”. Neîndoielnic, petrolul nu a fost dintotdeauna la fel de râvnit şi apreciat, ci de-abia în ultimii 100 de ani, s-a impus ca un produs extrem de căutat, ca un element al solului indispensabil bunei desfăşurări a vieţii economice moderne şi ca un important factor al politicii internaţionale, promovând, în consecinţă dese şi internaţionale conflicte diplomatice, economice şi chiar militare.

Alte referate despre: distilarea petrolului, rafinarea petrolului, petrol si carbuni

Petrolul

Petrolul
Picăturile de ţiţei s-au infiltrat în sus prin rocile permeabile – roci conţinând pori sau crăpături prin care pot pătrunde lichidele sau gazele. Ţiţeiul şi-a continuat drumul până când a întâlnit un strat impermeabil sau solid. Ţiţeiul a început apoi să se acumuleze în straturile de roci permeabile din imediata apropiere, numite de geologi “capcană”.

Alte referate despre: utilizarea petrolului, poluarea cu petrol, petrolul referat

Petrol

Zacaminte de petrol
Prin petrol brut sau titei se inteleg amestecuri de hidrocarburi in stare lichida. Din punct de vedere geologic ,zacamintele de petrol au cateva trasaturi generale din care rareori lipseste vreuna. Astfel, petrolul se gaseste intr-o incretire a scoartei ,imbibat,sub presiune inalta,intr-un strat de roca poroasa ,prins intre doua straturi impermeabila . In partea superioara a stratului de roca poroasa se gaseste zona in care se acumuleaza produsele gazoase iar in partea inferioara se gaseste o portiune imbibata cu apa sarata.

Alte referate despre: importanta petrolului, referat petrolul, petrolul referat chimie

Petrolul

Petrolul
Astfel se obţin:alcooluri, detergenţi, cauciuc sintetic, glicerină, îngrăşăminte chimice, sulf care dezvoltat enorm industria petrochimică mondială o dată cu descoperirea lor, deci,implicit a petrolului.Pe lângă toate acestea se mai obţin:medicamente, nylon,, mase plastice, vopsele, poliester şi material explozibil. Aproape peste tot pe Glob există bazine de extracţie a petrolului.Cele mai mari sunt:Golful Persic (ţările din regiune sunt cele mai mari exportatoare de petrol din lume) ,Alaska(Prudhoe Bay-10 miliarde de barili* de petrol se presupune că adăposteşte acest bazin) dar şi unele mări cum ar fi Marea Nordului (platformele Norvegiei, în principal), Marea Neagră, Marea Ohotsk(în N Federaţiei Ruse) etc.

Alte referate despre: petrol si carbune, referat petrolul si carbunii, extractia petrolului

Petrolul brut sau titeiul

Toate titeiurile sunt insa amestecuri din trei clase de hidrocarburi si anume: hidrocarburi saturate aciclice (alcani), hidrocarburi saturate ciclice (cicloalcani; cicloalcanii din petrol se numesc si naftene) si hidrocarburi aromatice. In petrol nu se gasesc hidrocarburi nesaturate.

Alte referate despre: petrolul brut, petrol brut, referate despre petrolul brut

Petrolul

Petrolul
Pe fundul marilor se amesteca si putrezesc organizme animale si ramasite vegetale, in a caror structura intra carbonul si hidrogenul: diatomee, protozoare, radiolari, alge unicelulare, saprofite, plancton etc.Ferite de contactul cu aerul, sub straturi de sedimente nisipoase, materiile organice se acumuleaza, se incing si se descompun. Datorita microbilor anaerobi, ele fermenteaza si se transforma incet, dand nastere unor mase vascose sau gazoase de hidrocarburi, pe care le numim cu un singur cuvant- petrol.

Alte referate despre: petrolul si carbunii referat, petrolul si gazele naturale, petrol referat

Petrolul

Petrolul
Printre materiile organice ce se gasesc in scoarta pamantului, titeiul se distinge prin starea sa lichida. Titeiul s-a format, dupa toate probabilitatile, dintr-un namol abundent, provenit in cea mai mare parte din plante microscopice care s-a depus pe fundul unor mari interioare sau lagune. Apa din fundul mari este complet lipsita de oxigen si cotinea probabil hidrogen sulfurat, asa cum este cazul in epoca actuala in fundul Marii Negre.

Alte referate despre: referat despre petrol, petrolul si carbunele, formarea petrolului

Carbunele si petrolul

In perioada carbonifera scoarţa Pamatului a suferit o serie de transformari. In timpul uneia dintre aceste perioade, turba a fost acoperita cu nisip si mal. Straturile de pamant si turba au fost îngropate sub mari pentru ca mai apoi sa revină din nou la suprafata.. In timp se formau noi mlaştini si noi straturi de turba. Acest proces numit sedimentare ciclica s-a produs de mai multe ori.

Alte referate despre: carbunii si petrolul, referat carbuni si petrol, referat carbune si petrol

Apa si petrolul

Apa si petrolul
Consumul de apa ce revine pe om/zi variază între 3 litri, în zonele aride ale Africii şi de 1,045 litri la New York. Valoarea productivităţii mărilor şi oceanelor se apreciază ca fiind între 0,1 – 0,5 gr/mc/zi. Oceanul Planetar constituie baza vieţii pe Terra şi generează negentropie în ecosferă.

Alte referate despre: apa si petrolul rivalitate, apa si petrolul, determinarea continutului de apa la petrol

Petrolul - sursa importanta de energie

Exploatarea petrolului Petrolul se extrage din zacaminte prin sonde. Saparea sondelor se face prin metode mai vechi de izbire, sau prin metode mai noi de foraj rotativ. Ca metode de extractie se cunosc: eruptia naturala, eruptia fortata si extractia mecanica (pompare).
Eruptia naturala se produce cand presiunea titeiului in zacamant este suficient de mare ca sa-l ridice prin sonda, pana la suprafata. Cand presiunea in zacamant nu este suficient de mare, atunci ridicarea petrolului la suprafata este ajutata prin introducere de aer sau gaze comprimate pana in zacamant.

Alte referate despre: petrolul sursa importanta de energie si, petrolul sursa epuizabila de energie, petrolul sursa de energie
Referate afisate : 19
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles