Piata asigurarilor de bunuri din romania

Piata asigurarilor de bunuri si persoane

Obiectivele primordiale în asigurarea tranzacţiilor comerciale pe piaţa asigurărilor constau, pe de o parte, în identificarea riscurilor potenţiale care pot apare si produce pagube - daune diferitelor tranzacţii comerciale şi care trebuie acoperite, iar pe de altă parte prevenirea producerii evenimentelor/diminuarea efectelor negative, concomitent cu evaluarea şi acoperirea pagubelor efectiv produse.
Faţă de aceste imperative de ordin general, operatorii de asigurări de pe piaţa de specialitate concep activitatea în conformitate cu anumite principii şi exigenţe manageriale moderne şi eficiente, dintre care:
1. principiul răspunderii proporţionale;
2. principiul primului risc;
3. principiul răspunderii limitate;
4. principiul răspunderii solidare.

Referat despre Piata asigurarilor de bunuri si persoane
Conform principiului răspunderii proporţionale, despăgubirea se calculează în aceeaşi proporţie faţă de pagubă în care se află suma asigurată ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 29kb
Downloads: 4908
Materia: Drept

Istoria asigurarilor in Romania

In anul 1942 odata cu apariatia legii care reorganiza activitatea de asigurare, Casa de Asigurari a Ministerului de Interne (aparuta in anul 1915 si reorganizata in anul 1936) s-a transformat in REGIA AUTONOMA A ASIGURARILOR DE STAT (R.A.A.S.) practica toate categoriile de asigurari si detinea monopolul asupra asigurarii bunurilor de stat si comunale. Avand in vedere faptul ca R.A.A.S. era in proprietatea statului, regia presta numai servicii publice si nu obtinea profit, astfel primele de asigurare erau sub nivelul primelor practicate de societatile private de asigurari. R.A.A.S. suporta cheltuielile de regie si despagubirile din primele de asigurare incasate.

Alte referate despre: istoria asigurarilor in romania, istoria asigurarilor in romania pana in prezent, istoria asigurarilor in romania referat

Asigurari si reasigurari

Observaţiile de ordin statistic evidenţiază regularitatea şi realitatea producerii anumitor evenimente generate de factori naturali sau de însăşi activitata omului, pagubele produse putând fi evaluate măcar cu aproximaţie. Incertitudinea constă în faptul că nu pot fi identificate subiectele (persoane fizice au juridice) asupra cărora planează pericolele respective, intensitatea şi momentul producerii evenimentului.

Încă din timpuri străvechi, oamenii au fost preocupaţi să prevină şi să suporte în comun pagubele generate de producerea unor evenimente incerte nedorite (calamităţi naturale şi accidente).

O compensare a pagubelor este posibilă prin două modalităţi:
- efortul individual al fiecărei persoane care îşi poate constitui rezerve proprii cu destinaţie specială (acoperirea pagubelor în caz de producere a pagubei);
- efortul comun de constituire a unui fond bazat pe aportul unui număr mare de persoane ameninţate de acelaşi pericol.
...

Alte referate despre: asigurari si reasigurari, referat asigurari si reasigurari, asigurari si reasigurari referat

Fiscalitatea asigurarilor

Fiscalitatea asigurarilor reprezinta o problema importanta pentru asigurat si , asiguratori si chiari pentru organismul de supraveghere a pietei asigurarilor; o fiscalitate relaxata ar putea influenta favorabil interesul pentru asigurare din partea asiguratilor persoane juridice contribuabile si din partea asiguratilor persoane fizice, carora li se ofera sansa protectiei persoanei si a proprietatilor personale.

Alte referate despre: fiscalitatea asigurarilor, fiscalitatea asigurarilor romania 2010, fiscalitatea asigurarilor de locuinte

Legea privind asigurarile si reasigurarile

Legea privind asigurarile si reasigurarile
ART. 13
Persoana care urmeaza sa încheie asigurarea este obligata sa raspunda în scris la întrebarile formulate de asigurator, cu privire la împrejurarile esentiale referitoare la risc, pe care le cunoaste.
Daca împrejurarile esentiale privind riscul se modifica în cursul executarii contractului, asiguratul este obligat sa comunice în scris asiguratorului schimbarea.
ART. 14
Daca, înainte de a începe obligatia asiguratorului, riscul asigurat s-a produs sau producerea lui a devenit imposibila, precum si în cazul în care, dupa începerea obligatiei asiguratorului, producerea riscului asigurat a devenit imposibila, contractul se reziliaza de drept.
ART. 15
Plata primelor se face la sediul asiguratorului sau al împuternicitilor sai, în lipsa unei alte clauze înscrise în contractul de asigurare, stabilita între parti.
ART. 16
Dovada platii primelor de asigurare revine asiguratului, înscrisul constatator fiind polita de asigurare, ...

Alte referate despre: nome legea privind asigurarile si reasigurarile, proiect legea privind asigurarile si reasigurarile in romania, legea privind asigurarile si reasigurarile

Calitatea si evolutia sistemului asigurarii calitatii serviciilor

informaţii asupra luarea dispoziţiile facturarea
serviciilor oferite comenzii privind servi- serviciului
clienţilor ciul şi prestarea şi plata sa
sa.

Alte referate despre: calitatea si evolutia sistemului asigurarii calitatii serviciilor, calitatea si evolutia sistemului asigurari calitati serviciilor, calitatea si evolutia sistemului calitatii serviciilor

Piata asigurarilor in Romania

2. Organizarea activitatii serviciilor de asigurari
Potrivit legislatiei in vigoare, pe teritoriul Romaniei functioneaza societati de asigurari, de asigurare-reasigurare si societati de reasigurare si de asemenea intermediari de asigurari cu capital de stat sau privat care functioneaza ca SA sau SRL .
Legea 47/91 privind organizarea si functionarea societatilor comerciale din domeniul asigurarilor si Legea 136/95 privind societatilor de asigurare-reasigurare.

Alte referate despre: piata asigurarilor in romania, piata asigurarilor din romania, piata asigurarilor in romania referat

Piata asigurarilor si reasigurarilor

Dezvoltarea asigurării maritime
Evoluţia asigurărilor este strâns legată de dezvoltarea comerţului pe mare şi a asigurărilor maritime, în mod deosebit. Asigurările maritime au influenţat în mod decisiv toate celelalte tipuri de asigurări, dar în mod deosebit asigurările de transport.

Alte referate despre: piata asigurarilor si reasigurarilor, piata asigurarilor si reasigurarilor in romania, piata asigurarilor si reasigurarilor din romania

Piata muncii - comparatie intre Romania-Italia

In trimestrul I 2009, scaderea produsului intern brut s-a accentuat, fiind de 4,6% fata de trimestrul IV 2008. In trimestrul II declinul economic a inceput sa-si reduca amplitudinea, produsul intern brut reducandu-se cu 1,1% fata de trimestrul I, si cu 0,6% in trimestrul III fata de trimestrul II 2009.

Alte referate despre: piata muncii si salariul romania, piata muncii in in romania, piata muncii si salariul - romania

Piata asigurarilor si reasigurarilor din Romania

În concluzie, riscurile se dispersează prin asigurare sau coasigurare şi se pulverizează prin reasigurare, nevoia de protecţie fiind generală, chiar dacă variază ca dimensiune în funcţie de cei care manifestă nevoia, de zona geografică în cauză precum şi de mulţi alţi factori.

Alte referate despre: referat piata asigurarilor si reasigurarilor in romania, piata asigurarilor si reasigurarilor din romania 2009, referat piata asigurarilor si reasigurarilor din romania

Investitiile straine in Romania

Transformarea esentiala a economiei romanesti in deceniul trecut consta in deschiderea fostului sistem socioeconomic autarhic catre restul lumii, in declansarea procesului de conectare a tarii noastre la noile evolutii ce se deruleaza pe plan european si mondial. Ponderea relatiilor comerciale ale Romaniei cu Uniunea Europeana a devenit majoritara, atat din punct de vedere al fluxurilor comerciale, cat si din cel al influxurilor de investitii straine.

Alte referate despre: investitiile straine in romania, investitiile straine in romania referat, investitiile straine in romania si impactul lor asupra mediului

Piata publicitatii

Pentru a putea vorbi de piata publicitatii ar trebui sa vedem care sunt actorii ce joaca pe aceasta piata, dupa ce reguli joaca si cum joaca. Regulile dupa care se joaca pe piata publicitatii sunt reglemtate de legea 148/2000, legea 151/2000, OMS 853/2000, OG 99/2000, DCC 65/2000, OGU 55/2000. Pe langa acestea un rol important il au si organizatiile din acest domeniu: Uniunea Agentilor de Publicitate din Romania(RAAA) si International Advertising Association Romania (IAA Romania).

Alte referate despre: piata publicitatii, piata publicitatii in romania, piata publicitatii online in romania

All you need to know about living and studying in Romania

If you are reading this Guide, it means, at least, that you think to undertake a mobility for learning purposes in Romania.We hope the information inside its pages will help you to make the good decision to come to Romania for a a few months and then, it will help you to have a smoother induction period, so as to take the maximum benefit from your staying here.

Alte referate despre: romanian and everything you need to know, all i need is love, all people need sleep

Impactul cursului de schimb asupra inflatiei in Romania

Trecerea cursului de schimb in inflatie este explicata prin schimbarile in nivelul preturilor datorate modificarilor in nivelul cursului de schimb. Acest concept este definit traditional in literatura ca modificarea procentuala in nivelul bunurilor importate exprimat in moneda nationala, ca urmare a schimbarii cu un punct procentual a cursului de schimb dintre moneda tarii importatoare si cea a tarii exportatoare.

Alte referate despre: impactul cursului de schimb asupra balantei de plati, influenta cursului de schimb asupra inflatiei ecuatie de regresie, impactul investitiilor asupra inflatiei in romania

Contractul cadru al Legii asigurarilor de sanatate

Medicul specialist de ambulatoriu elibereaza prescriptii medicale, bilete de trimitere catre asistenta spitaliceasca.Serviciile stomatologice se asigura de catre medicii stomatologi, individual sau in asociatii din sistemul public sau privat. Tratamentele sunt suportate de catre directiile sanitare astfel: 60% in cazul asiguratilor care se prezinta la controale profilactice impuse de serviciul de stomatologie; 40% pentru asiguratii care nu respecta indicatiile de preventie; integral, in cazul copiilor pana la 16 ani.

Alte referate despre: cadrul legislativ al asigurarilor, cadrul legislativ al asigurarilor din romania, cadrul legislativ al asigurarilor in romania

Easter in Romania

Beside these important meals made from lamb meat, women prepare all sorts of specialties, such as the Easter pasca. The housewives bake pasca only once a year, on Easter holiday. This sweet cream cheese cake has a round shape (reminding little Jesus' diapers) and in the middle it has a cross, decorated on the edges with knitted dough. Another important dainty is the pound cake.

The Romanians go at night, on Holy Saturday to church, for celebrating the Resurrection of Jesus Christ. The first words a priest says in the Resurrection's night are: "Come to receive light!" Then each and every Christian goes to light their candles, because this signifies the spiritual light, that Jesus has risen from the death.

However, besides its religious signification, the Easter holiday has developed in Romania an important number of traditions, customs, in which symbols, traditional meals and superstitions are put together. For example, in Bucovina, all the girls go to the church,more especially ...

Alte referate despre: easter in romania, easter in romania referat, easter in romanian
Referate afisate : 16
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles