Piatra craiului

Piatra Craiului

Un masiv cu un relief aparte

Din punct de vedere orografic, Piatra Craiului se prezinta ca o culme inalta de peste 2000 m (2244 m – varful “La Om”), unica, fara ramificatii, cu aspect alpin, versantul vestic foarte abrupt, aproape de verticala, avand o inaltime de sute de metri, iar versantul estic asemanator ca forma, este mai putin inalt. Masivul este alcatuit aproape in totalitate din calcare jurasice, dispuse sub forma unui sinclinal suspendat.

Depozitele calcaroase se extind pe versantul estic in dreptul localitatilor Sirnea si Pestera, unde vin in contact cu depozitele conglomeratice ce alcatuiesc partial Culoarul Rucar-Bran. Pe flancul vestic, calcarele se extind doar pana la baza abruptului, astfel incat poalele Pietrei Craiului sunt alcatuite din sisturi cristaline identice cu cele din Fagaras si Iezer.

Prezenta calcarelor pe un teritoriu atat de vast a impus o serie de fenomene carstice, detasandu-se pesterile, avenele, arcadele, portalurile, ferestrele, izbucurile, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 18
Materia: Geografie

Carpatii Meridionali

Sunt alcatuiti,in majoritate, din roci tari (sisturi cristaline) si, pe alocuri, granite. Spre capete, gasim culmi formate din roci calcaroase.
Sunt cei mai inalti munti din tara noastra. Aici gasim cele mai multe varfuri care depasesc 2000 de metri. Pe crestele cele mai inalte s-au format circuri glaciare, numite si zanoage. In locul ghetarilor, topiti odata cu incalzirea climei, s-au format lacuri foarte frumoase, cu apa limpede.

Alte referate despre: carpatii meridionali, carpatii meridionali referat, referat carpatii meridionali

Valea Prahovei

Prezentarea generala a zonei:asezarea geografica a zonei: Valea Prahovei este asezata în partea de sud est a Romaniei, în mijlocul Munteniei, în bazinul superior si mijlociu al raului cu acelasi nume si o parte a bazinului Ialomitei.Ea se invecineaza la sud-Ilfov, Ialomita; la vest-Dambovita; la nord-Brasov; la est-Buzau (Muntii Bucegi) si are o suprafata: 4.716 km2 (respectiv 2 % din teritoriul tarii).

Alte referate despre: valea prahovei referat, referat valea prahovei, valea prahovei

Drumetii prin Piatra Craiului

Carpatii Meridionali sunt mult mai impresionanti prin volumul sau prin aspectele lor alpine impunatoare (Bucegi, Iezer, Fagaras, Parang, Retezat), Piatra Craiului se caracterizeaza printr-o infatisare cu totul particulara, unica in geografia Carpatilor romanesti.Drumetii prin Piatra Craiului

Alte referate despre: drumetii in piatra craiului, drumetii in munti piatra craiului referat, piatra craiului

Carpatii

-s-au format prin incretirea scoartei si prin eruptiile vulcanice;
-sunt formati din trei fasii de roci: una vestica
(roci vulcanice), una centrala ( sisturi cristaline) si una estica si sudica (flis);
-au inaltimi maxime in muntii Rodnei: vf. Pietrosu-2303m si vf.Inau-2279m;
-au culmile dispuse in siruri paralele orientate pe directia NV-SE;
- au multe depresiuni, numeroase pasuri, trecatori si vai longitudinale si latitudinale;

Alte referate despre: carpatii orientali, carpatii, carpatii orientali referat

Parcul National Retezat

La poalele Muntilor Retezat se afla Lacul Bucura ( 2041 m ) , cel mai intins lac din zona alpina romaneasca ( 10,5 ha ) . Zona calcaroasa este cuprinsa intre culmile Albele , Dragasan , Scocul Mare . In acest perimetru se intalnesc si fenomene carstice – vai seci , doline, avenul Piule , pesterile Dalma cu Brazi , Piatra Iorgovanului .

Alte referate despre: parcul national retezat, informatii despre parcul national retezat, parcul national retezatu

Autoevaluare Carpatii Meridionali

12. Care sunt raurile mai importante din Carpatii Meridionali ,dar depresiunile si podidurile mai importante ?

Alte referate despre: autoevaluare carpatii meridionali, lacuri glaciare din carpatii meridionali, asemanari intre carpatii orientali si carpatii meridionali

Cortina de piatra a Americii

Campia litorala pacifica este prima unitate morfologica a Cordilierei nord-americane, desfasurandu-se de-a lungul tarmului Pacific, intre 560 latitudine nordica si Istmul Tehuantepec, fiind mai ingusta pe tarmul canadian, pentru ca pe teritoriile SUA si Mexicului sa ajunga la o inaltime de circa 200 km.

Alte referate despre: harry potter si piatra filozofala rezumat, piatra vanata, tudor arghezi piatra pitigoiului

Monografia localitatii Piatra Neamt

Munţii constituie o unitate de relief mărginită de Subcarpaţi la est pe o linie ce uneşte localităţile : Tazlău, Piatra Neamţ, Crăcăoani, Stânca (Pipirig) . Situată la nord de Piatra Neamţ, depresiunea Cracău – Bistriţa are un caracter predominant deluros. În cadrul, acesteia se remarcă culoarul văii Cracău şi o serie de golfuri depresionare la Poiana, Negreşti, Almaş şi Gîrcina, formate pe rama de contact cu culmea Stînişoarei. La sud de linia Piatra Neamţ – Girov , nota dominantă a morfologiei este cea depresionară, dată de extinderea teraselor la confluenţa Bistriţei cu Cracăul.

Alte referate despre: referat monografia localitatii piatra neamt geografie, monografia orasului piatra neamt, fisa localitatii piatra neamt

Raul Dambovita

In acest sens, au fost construite trei sisteme de canale: Brezoaele-Arcuda, Ogrezeni-Arcuda si Ogrezeni-Rosu, lucrari care n-au rezolvat integral problemele respective. Actiunea de amenajare a Dambovitei in perimetrul municipiului Bucuresti, desfasurata in perioada 1985-1988, se
coreleaza cu planul de amenajare integrala a bazinului propriu-zis si
a Argesului in ansamblu. Astfel, pe cei 10km intre Ciurel si Vitan,
albia Dambovitei amenajate deja la sfarsitul secolului XIX, in forma
cunoscuta inainte de 1985, a fost schimbata radical.

Alte referate despre: raul dambovita, raul dambovita referat, raul dambovita bucuresti

Altitudini din Carpati

Orientali - Nordica. Gutai, Tibles, Rodnei, Bargau, Suhard, Obc.Mestecanis - 1443, 1839, 2303, 2279, 1611, 1932, 1588 Gutai, Tibles, Pietrosu, Ineu, Bargau, Suhard, Mestecanis, Centrala. Calimani, Gurghiu, Ceahlau Harghita - 2100, 1776, 1907, 1800 - Pietrosu, Gurghiu, Ceahlau, Harghita. Sudica - Barsei, Ciucas, Vrancei - 1843, 1789, 1954, 1785 Piatra Mare, Postavaru, Ciucas, Goru.

Alte referate despre: altitudini in carpatii meridionali, altitudini maxime carpatii orientali, altitudini maxime in carpati

Castelul Bran

Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou prin care Brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea "cu munca si cheltuiala lor proprie" ...

Alte referate despre: castelul bran referat, referat castelul bran, castelul bran descriere subiectiva

Cape Town - Africa de Sud ppt

Cape Town este situat la capatul de nord a Peninsulei Cape. Table Mountain formeaza un fundal dramatic la City Bowl, cu platoul de peste 1.000 m (3300 ft) este inconjurata de stanci aproape verticale, Devil's Peak si Lion's Head. Uneori, se formeaza o fasie subtire de nori deasupra muntelui, si datorita aspectului sau, este cotidian cunoscut sub numele de "fata de masa". Peninsula consta dintr-o coloana vertebrala muntosa, dramatic proeminenta spre sud in Oceanul Atlantic, care se incheie la Cape Point. Exista peste 70 de varfuri de peste 1.000 de picioare (300 m) (definitia americana a unui metru), in documentele orasului Cape Town oficiale. Multe dintre suburbiile din Cape Town sunt pe campia mare din Cape Flats, care se alatura peninsulei de continent.

Alte referate despre: africa de sud ppt, republica africa de sud ppt, africa de sud cape town referat

Neamt

Neamt
Orase: PIATRA NEAMT-resedinta de judet (cu 128.00 locuitori, unul dintre cele mai frumoase orase ale Moldovei, pe terasele din stanga Bistritei, la confluenta a doua rauri : Cuejdi si Bistrita, la 345 m altitudine, inconjurat de culmile impadurite ale magurilor Cernegura, Cozla(de 850m), Pietricica(de 532m), Carloman(de 617m), la rascruce de drumuri turistice). Se bucura de toate avantajele unei naturi unice, o clima temperat continentala, cu veri scurte, racoroase si placute, toamne lungi, senine si romantice, ierni blande, fara geruri mari si zapada din abundenta.
Neamt

Alte referate despre: in muntii neamtului rezumat, cetatea neamtului, in muntii neamtului de calistrat hogas

Metrologia

Calatorii ce srabat culoarul muntos ce separa,dar in fapt uneste,masivele muntoase ale Bucegilor si Leaotei,de Iezer si Piatra Craiului,recunosc originalitatea si frumusetea asocierii de culmi si depresiuni bine populate.
Calatorul grabit poate merge prin culoar pe splendida sosea transcarpatica ce leaga Brasovul de Cimpulung Muscel ,trecind prin Bran si Rucar ,bine cunoscutele localitati ce dau numele acestui sector al Carpatilor Meridionali .Dar ,cei care au impresia ca ,strabatind o sosea ,poti cunoaste in profunzime un spatiu ,se inseala .Adeseori ,nu departe de panglica asfaltului ,nebanuite si o liniste de inceput de lume .

Alte referate despre: metrologia, metrologia sportiva, bazele teoriei masurarilor in metrologia sportiva

Statia de epurare din Piatra Neamt

2.Epurarea apelor uzate
Epurarea apelor reprezinta totalitatea operatiilor efectuate pentru diminuarea continutului de poluanti, astfel incat contentratiile ramase sa nu provoace poluarea apelor receptoare. Epurarea se realizeaza intr-o serie de utilaje, care alcatuiesc statiile de epurare. Amplasarea statiilor de epurare a apelor uzate se face in aval de interprinderea sau interprinderile poluante.

Alte referate despre: epurarea apei piatra neamt, epurare ape piatra neamt macrofite, laborator pentru epurarea apelor uzate la piatra neamt

Pesteri ppt

Pestera "Piatra Altarului" nu este amenajata pentru public, fiind deschisa doar pentru cercetari stiintifice !Galeria "Paradisul" este o sinteza a intregii pesteri. Spatii generoase sprijinite pe coloane si discuri, geometrii cristaline ascunse sub ochiuri de apa, depuneri diafane de ace, unice in pesterile noastre. Galeria Paradisului se sfirseste neasteptat, cu un piriu de "laptele de luna" - o pasta fluida, de un alb nepamintean, ce izvoraste dintr-o crapatura a calcarului.

Alte referate despre: pesteri din munti apuseni referat ppt, ecosistemul unei pesteri, pesteri
Referate afisate : 17
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK