Pictorul balthus

Balthus - pictor

Parintii sai venisera in Franta din Polonia. Familia din partea mamei era originara din Varsovia, inca din istoria furtunoasa a Europei Centrale a facut ca doar unii din stramosii lui Balthazar sa obtina cetatenie prusaca. Mama lui Balthus, Elisabeth Spiro, numita Baladine, era fata cantorului sinagogii Barza Alba din Wroclaw. Baladine avea doisprezece frati; unul dintre ei, Eugen (1874-1972), devine prietenul apropiat al tatalui lui Balthus, Erich Klossowski (1875-1946). Familia Klossowski provenea din regiunea Minsk, dar locuia de ceva vreme la Wroclaw. Acolo s-au nascut cele doua familii si tot acolo s-au casatorit Erich si Elisabeth; la putin timp dupa nunta au plecat la Paris.

In capitala Frantei, Erich Klossowski se apropie de cercurile artistilor si publicistilor. El insusi este pictor, decorator, critic si istoric de arta. Se imprieteneste cu Eugen Spiro, cu colectionarul Wilhelm Uhde (1847-1874), cu critical de arta Julius Meier-Graefe, precum si cu Richard Muther, editorul ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 1535
Materia: Arte plastice

Nicolae Grigorescu

La Zamfira il intalneste pe calugarul Isaiia Piersiceanu, om umblat prin Occident, care va avea asupra tanarului o actiune hotaratoare. Cele mai adanci si mai tainuite proiecte si aspiratii ale lui Grigorescu incep sa capete forme mai palpitante, sperante noi se adauga dorintelor vechi si viitorul este colorat cu tonuri atragatoare. Isi propune sa mearga la Paris si incearca sa obtina un ajutor de la stat in aces sens, dar zadarnic.

Alte referate despre: nicolae grigorescu, nicolae grigorescu referat, referat nicolae grigorescu

Leonardo DaVinci

Totul pare să-l pasioneze pe băieţel ─ matematica, dar şi muzica sau poezia, şi nu numai ─ cunoştinţele de chimie. Este totodată inventatorul unui mecanism neobişnuit care face ca brusc, în mijlocul nopţii, patul să arunce în sus persoana care doarme în el. Însă tânărului Leonardo nu-i place să facă numai pozne ─ ia lecţii de dans, călărie şi în toate aceste domenii este un elev extraordinar de dotat. Tânărul Leonardo este în stare să petreacă ore în şir desenând.

Alte referate despre: leonardo davinci, referat leonardo davinci, leonardo davincii

Auguste Renoir

Puţin câte puţin se îndreatpă către acea ultimă fază a carierie sale,în care nudul deţine rolul principal.De tânăr se îmbolnăveşte de reumatism deformant,iar mâinile îi sunt înţepenite şi aproape că nu se mai poate servi de ele.Totuşi pasiunea pentru pictură e aşa de mare încât inventează tot felul de mijloace ca să continue să picteze chiar în situaţia teribilă în care se afla.

Alte referate despre: auguste renoir, auguste renoir referat, auguste renoire

Pablo Picasso

Copilul avea o privire ardenta, intensa,care excita o puternica impresie oricui sta in contact cu el. Mama lui povestea : ’Era un copil angelic , frumos si totodata demonic nu puteai sa-ti iei ochi de pe el ‘.El a invatat sa picteze de la tatal sau care era profesor la Scala de Arte Frumoase din Malaga.

Alte referate despre: pablo picasso referat, pablo picasso, referat pablo picasso

Vincent Van Gogh

Fusese exasperant de sărac. Venitul lui consta doar din ajutorul oferit de fratele său mai mic, Theo. Însă pictura îl făcea fericit, sufletul i se revărsa pe pânze.

Alte referate despre: vincent van gogh, vincent van gogh referat, referat vincent van gogh

Pictorul Ion Tuculescu

Imprejurarea in care s-a hotarat sa picteze a fost intr-o zi a anului 1935, cand trecand prin parcul Filipescu a ramas impresionat de un zid acoperit cu muschi, pe care l-a privit si ca om de stiinta dar si ca artist, fiind fascinat de viata elementara ce palpaia in acea planta inferioara, fara radacini si de un colorit atat de intens.

Alte referate despre: ion tuculescu, pictorul ion grigorescu, pictorul ion andreescu

Caiet bibliografic Nicolae Apostol - artist plastic

Absolvent al Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Bucuresti in 1959, isi continua studiile in acelasi oras la Institutul de arte plastice "Nicolae Grigorescu", sectia pictura -clasa profesor Ghe.Saru. Cursurile universitare din acei ani , se derulau pe o perioada de 6 ani si Nicolae Apostol a avut in tot acest timp onoarea si bucuria de avea ca protector, mentor si indrumator special pe artistul plastic si profesorul Corneliu Baba.

Alte referate despre: fisa bibliografica nicolae filimon, elemente de limbaj artistico plastic, fisa bibliografica nicolae balcescu

Corneliu Baba

Baba a studiat pentru scurtă vreme (1926) la Şcoala Naţională de Arte Frumoase din Bucureşti, dar nu a obţinut nici o diplomă. Prima expoziţie publică a sa a avut loc în 1934 la Băile Herculane. Anul următor şi-a continuat studiile cu ajutorul lui Nicolae Tonitza în Iaşi, primind o diplomă în Arte Frumoase în 1938 la Iaşi, unde a fost numit asistent al departamentului de pictură în 1939 şi apoi profesor universitar in Iasi (1946) si Bucuresti (din 1958).

Alte referate despre: corneliu baba referat, corneliu baba, referat corneliu baba

Istoria artelor

In 1741 Boucher este angajat sa cocaboreze la decorarea palatului regelui Ludovic XV de la Choisy, pentru care picteaza cincisprezece compozitii si este rasplatit cu o renta pe viata in valoare de 400 lire, care va creste dupa doi ani la 600lire.

Distractia preferata a curtilor regale din epoca fiind teatrul, Boucher ajunge sa se indeletniceasca si cu scenografia, fiind in scurta vreme considerat unul dintre cei mai talentati proiectanti de decoruri teatrale. Va crea vreme de multi ani decoruri pentru teatru, opera si balet. In anul 1748 incepe sa lucreze pentru marchiza de Pampadour – favorita regelui. In scurta vreme, aceasta se erijeaza in protectoarea artistului, si ii obtine locuinta la Louvre si nenumarate comenzi:doua proiecte mari pentru goblenuri, decorarea plafonului Consiliului de Administratie , decorarea apartamentelor sale de la Bellevue si Crecy, proiecte de tapiserie , desene de motive ornamentale pe bibeloiri de portelan neemailate produse de ...

Alte referate despre: istoria artelor plastice, istoria artelor, referat istoria artelor

Rembrandt Van Rijn

Rembrandt a pictat foarte multe autoportrete: în total sunt peste 50 de tablouri şi încă mai multe desene şi gravuri. Pe primul dintre acestea l-a pictat în 1625, când nu împlinise încă douăzeci de ani, şi continuă această tradiţie în tot cursul vieţii, până la moarte. Cercetând autoportretele lui Rembrandt, putem fi martorii evoluţiei sale artistice. Materialul pictural, neted la început, se îngroaşă mai târziu, factura devine tot mai bogată. În seria sa de autoportrete, Rembrandt dovedeşte neîncetat că e pictor şi că trăieşte numai prin pictură.

Alte referate despre: rembrandt van rijn, rembrandt van rijn referat, despre rembrandt van rijn

Nicolae Grigorescu - pictor

La interventia lui Mihail Kokalniceanu, care il intalneste pe artist la Agapia, primeste in 1861, o bursa de la Ministerul Moldovei, pentru a studia la Paris. In 1862-1863, frecventeaza atelierul lui Sebastien Cornu, unde este coleg cu Renoir. Face cópii la Luvru, dupa panzele lui Gericault, Rubens, Rembrandt s.a. In cursul verilor, pana in 1869, lucreaza la Barbizon, in alte locuri din preajma Parisului, in atmosfera cultului pentru pictura in plein-air, ce pregateste apropiata afirmare a impresionistilor. Expune la Salonul parizian (din 1868), la Expozitiile artistilor in viata din Bucuresti (incepand cu 1870) si la expozitiile organizate (din 1973) de "Societatea Amicilor Belelor-Arte". In anii 1873-1874 face o calatorie de studii prin Italia, Viena, Grecia si Constantinopol.

Alte referate despre: nicolae grigorescu pictor, referate nicolae grigorescu pictor, referat nicolae grigorescu pictor

Pasarile

Ce s-ar intampla daca natura ar fi lipsita de frumusetea pasarilor,indi-
ferent de rasa lor? Totul ar fi fad,adica,pe intelesul tuturor ar lipsi ceva,acel ceva care ar lasa un tablou neterminat,iar pictorul ar ramane fara inspiratie si totul ar arata doar in alb si negru.

Alte referate despre: rezumat pasarile tineretii noastre, referat pasarile tineretii noastre de ion druta, pasarile tineretii noastre de ion druta

Poveste fara sfarsit de Michael Ende

Celalalt protagonist este un baiat din lumea reala, un cititor al povestirii cu acelasi nume, pentru care aceasta poveste in timp c o citea incepe sa devina din ce in ce mai reala.

Alte referate despre: poveste fara sfarsit de michael ende, poveste fara sfarsit de michael ende rezumat, povestea fara sfarsit de michael ende

Gellu Naum - Biografie

În 1939 se întoarce în ţară, unde va fi mobilizat şi trimis pe frontul de Răsărit. Profund marcat de experienţa războiului, se îmbolnăveşte grav în 1944, fiind demobilizat.În 1941 se constituie grupul suprarealist român (alcătuit din Gellu Naum, Gherasim Luca, D. Trost, Virgil Teodorescu şi Paul Păun), a cărui activitate, deosebit de intensă între anii 1945 -1947, îl va face pe Breton să afirme: "Centrul lumii s-a mutat la Bucureşti".

Alte referate despre: gellu naum biografie, gellu naum-biografie, biografie gellu naum

Tudor Arghezi - biografie

Este elev al Scolii primare "Petrache Poeteanu" situata in apropiere de Piata Amzei. Numele primului sau dascal, parintele Nicolae Abramescu, revine ca o delicata amintire, ori de cate ori Tudor Arghezi, il evoca in scrierile sale.

Alte referate despre: tudor arghezi biografie, tudor arghezi biografie pe scurt, tudor arghezii biografie

Dialoguri despre arta - Marcel Breazu

Iar acolo unde acest farmec nu apare, nu existră trăire estetică autentică, iar artistul autentic nu poate merge pe căi bătătorite, sensibilitatea lui este cu un pas înaintea publicului său. Nevoia cumpenei se resimte între cerinţele consumatorului de artă şi producătorului care , prin natura lui , este chemat să dea acestor cerinţe orizonturi mereu noi. Această cumpănă trebuie să o ţină un cronicar,critic, teoretician al artei.

Alte referate despre: dialoguri despre arta marcel breazu, marcel breazu, dialoguri despre arta

Biografie Grigore Vieru

Grigore Vieru
1968 Se produce o cotitura logica in destinul poetului, consemnata de volumul de versuri lirice “Numele tau”, cu o prefata de Ion Druta. Cartea este apreciata de critica literara drept cea mai originala aparitie poetica. In chiar anul aparitiei devine obiect de studiu la cursurile universitare de literatura nationala contemporana. Trei poeme din volum sunt intitulate: Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Brancuti iaraltedo ichinate lui Nicolae Labis si marin. Asemenea dedicatii apar pentru prima oara in lirica basarabeana post-belica.

Alte referate despre: biografie grigore vieru, referat biografie grigore vieru, biografie grigore vieru download

Leonardo Da Vinci - viata

Intre anii 1490-1493 termina lucrarea "Cartea despre lumina si umbra", continand teoria perspectivei aeriene si a culorilor, lucreaza la probleme de hidraulica, de geometrie, de optica, contribuie la intreprinderile militare ale ducelui Sforza in calitate de inginer si arhitect. In acelasi timp il sprijina pe matematicianul Luca Pacioli in redactarea lucrarii de teorie a artei, "De Divina Proportione", aparuta in 1509.

Alte referate despre: leonardo da vinci viata si activitatea, leonardo da vinci viata si opera, leonardo da vinci viata
Referate afisate : 19
Medie note: 8.64 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles