Pierre bonnard 256

Balthus - pictor

Balthus s-a nascut la Paris in anul 1908, intr-o familie de origine polona. Copil-minune, devine una din personalitatile cele mai representative ale artei secolului al XX-lea. Balthus picteaza pana la moarte, in februarie 2001. Inca din primele clipe de viata, Balthus face dovada de originalitatii sale. Balthazar Klossowski vine pe lume pe 29 februarie 1908, un an bisect. Isi sarbatoreste ziua de nastere din patru in patru ani, dar probabil ca si imbatrabeste de patru ori mai putin decat oamenii obisnuiti.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 1535
Materia: Arte plastice

Nicolae Grigorescu

Incepe scoala abia in martie 1862 deoarece ratase concursul de intrare din septembrie, in clasa Sebastien Cornu. Este clasificat catre mijlocul grupului celor admisi si, de remarcat, inaintea lui Renoir, care concurase si el.

Alte referate despre: nicolae grigorescu, nicolae grigorescu referat, referat nicolae grigorescu

Leonardo DaVinci

Studiind istoria vieţii lui Leonardo DaVinci, avem impresia ca ne confruntăm cu mai multe biografii deodată, nu doar cu una singură .Şi asta pentru ca Leonardo DaVinci a fost în acelaşi timp pictor, arhitect strălucit, cunoscător desăvârşit al anatomiei umane, un suflet pasionat de muzică. Leonardo DaVinci ─ un om într-adevăr universal, multilateral şi mereu enigmatic, ieşind în afara oricăror categorii predeterminate.

Alte referate despre: leonardo davinci, referat leonardo davinci, leonardo davincii

Auguste Renoir

Alături de această temă pe care o tratează de nenumărate ori el studiază şi floarea.Obişnuia sa spună că pictează flori ca o pregătire în vederea redării carnaţiei feminine.Imediat ce ajunge in posesia tehnicii impresioniste se opreşte la tema ce joacă un rol esenţial în evoluţia şcolii:redarea aspectelor unui oraş.

Alte referate despre: auguste renoir, auguste renoir referat, auguste renoire

Pablo Picasso

Pleaca la Roma unde se indragosteste de Olga Koklova (ea a fost geloasa pe rivalele ei pana la sfrsitul vieti ei in anul 1955), fica uni ofiter din Armata Alba. In 1918 ei se casatoresc. Trei ani mai tarziu va veni pe lume priml lui copil Paul. Relatiile celor doi soti se schimba radical. In 1927 Pablo se afla in fata unui mare magazin universal, face o gaura in ziarul pe care il avea in mana, urmarea o tanara pe nume Therese Walter. In 1935 vie pe lume fica lor Maya. Intre timp conflictul lui cu Olga ia amploare. Ea a plecat de acasa impreuna cu copilul ei si al lui Pablo.

Alte referate despre: pablo picasso referat, pablo picasso, referat pablo picasso

Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh şi-a pictat capodoperele în ultimii cinci ani de viaţă. Lucra ca un fanatic, până când i s-a întunecat mintea şi s-a sinucis. Astăzi este considerat unul dintre cei mai de seamă artişti ai tuturor timpurilor. Picturile lui Vincent van Gogh sunt vândute pentru averi, în zilele noastre; artistul însuşi şi-a vândut doar un tablou reprezentând o vie din Arles cu 400 de franci, cu puţin înainte de a muri în 1890.

Alte referate despre: vincent van gogh, vincent van gogh referat, referat vincent van gogh

Istoria artelor

In 1731 revine la Paris si se consacra din nou gravurii si desenului, doua pasiuni carora le va ramane fidel toata viata. In anul 1735, realizeaza desenele pentru treizeci si trei de gravuri menite sa ilustreze o noua editie a operelor lui Moliere. La varsta de treizeci de ani, cand cariera lui incepe sa ia avant, se casatoreste cu Marie- Jeanne Buseau , fiica unor burghezi instariti din Paris , cu care va avea trei copii: Jeanne-Elisabeth-Victorie (1735), Juste-Nathan(1736) si Marie-Emilie(1740). Urmatorii ani vor fi de glorie pentru artist. Astfel, in 1734, cand are primele succese cu adevarat importante, este primit la Academie ca pictor de scene istorice,considerate la vremea respectiva drept cel mai nobil gen al picturii. In anii care vor urma va urca treptat in ierarhia acestei institutii, devenind pe rand, profesor, loctiitorul rectorului si finalmente ...

Alte referate despre: istoria artelor plastice, istoria artelor, referat istoria artelor

Rembrandt Van Rijn

Ospăţul lui Baltazar
În tabloul Ospăţul lui Baltazar (ca.1635), Rembrandt înfăţişează spaima lui Nabucodonosor în clipa în care mâna lui Dumnezeu lasă următorul mesaj în ebraică: mane, tekel,fares ("numărat, cântărit, împărţit"), ceea ce el nu înţelege, simţindu-i însă sensu tragic (regatul său va fi divizat mai târziu între mezi şi perşi). Acest episod din cartea profetului Daniel se desfăşoară în timpul unui ospăţ al lui Baltazar. Oaspeţii beau din cupele de aur jefuite din templul de la Ierusalim. Spaima de pe chipul comesenilor este evidentă la femeia şi la bărbatul din partea stângă a tabloului..

Alte referate despre: rembrandt van rijn, rembrandt van rijn referat, despre rembrandt van rijn

Nicolae Grigorescu - pictor

Ia parte, ca pictor de front, la razboiul de independenta din 1877-1878, facand numeroase desene ce vor sta la baza unor compozitii. Din 1879 pana in 1890, lucreaza indeosebi in Franta, fie in Bretania, la Vitre, fie in atelierul sau din Paris. Revenit in tara, deschide mai multe expozitii personale la Ateneul Român (1891, 1895, 1900, 1901, 1902, 1904). Construieste, la Câmpina, o casa, devenita apoi muzeu. Într-un moment decisiv pentru constituirea culturii României moderne - in poezie se afirma geniul lui Eminescu - pictorul întreprinde o spectaculoasa inovare a limbajului plastic.

Alte referate despre: nicolae grigorescu pictor, referate nicolae grigorescu pictor, referat nicolae grigorescu pictor

Pierre de Coubertine

Istoricii si academicienii sunt de acord ca Dr. Thomas Arnold, legendarul fondator al scolii de rugby (1828-1842), a fost singurul care a avut influeta mare asupra conceptiei lui Pierre de Coubertin.
De Coubertin a fost un educationalist. In atingerea moderna a miscarii Olimpice, ultimul sau punct pe care dorea sa-l atinga a fost acela sa imbunatateasca educatia tinerilor asupra sportului organizat. In repetate randuri de Coubertin si-a impus ideea in scolile publice din Marea Britanie.

Alte referate despre: pierre de coubertine, pierre de coubertine referat, referat pierre de coubertine

Robes Pierre

Robespierre ne croit pas à l’efficacité d’une émeute pour lui redonner le pouvoir. De plus trop respectueux des lois il préfère passer devant un tribunal. Comme il faut bien aller quelque part, Robespierre propose aux gendarmes de le conduire à la police municipale, en un mot lui ouvrir les portes de la liberté.

Alte referate despre: robes pierre, robes pierre referat, robes pierre referat in romana

Cidul de Pierre Corneille

Tragedia clasica prezinta un alt tip de erou care nu mai e victima a zeilor sau a destinului. Eroii lui Corneille tind sa se realizeze, sunt capabili sa ia decizii conducindu-se de sentimental cinstei, datoriei si al onoarei. Conceptia rationalista a iubirii in intregime determina faptele savirsite de Don Rodrigo si Ximena.

Alte referate despre: cidul de pierre corneille, cidul de pierre corneille rezumat, cidul de pierre corneille comentariu

Lindenfeld

Satul este astfel renovat şi populat pentru o săptămână cu falşi săteni şi-şi primeşte oaspetele într-o grandioasă potemkiniadă. Totul se propteşte o clipă în impas, iar Bătrânul, convins că şi-a reîntâlnit copilăria, nu mai vrea să plece. Deus ex machina, sub forma ultimului infarct, fatal, deschide colivia cu personaje, prinse totodată în crinolina rolului vieţii lor în satul de hârtie, şi toate reintră în firescul chaos de dinainte de geneză.

Alte referate despre: lindenfeld, lindenfeld referat, casa din lindenfeld nici un vot

France - Departements et territoires

Autrefois appelée calaou çaera puis Karukera, « île aux belles eaux », Guadeloupe (guadalupe en espagnol) vient de la Virgen de Guadalupe, une sainte locale de la province de Cáceres en Estremadure.

Alte referate despre: france - departements et territoires imagini, france departements, les departements et territoires doutre merfc715

Efecte asupra opiniei publice -sondajul de opinie

Problema contestatarilor sondajului este ca acesta nu este un instrument adecvat pentru cunoasterea opiniei publice. Mai mult, Pierre Bourdieu este de parere ca opinia sondata nu este opinie publica si isi pune urmatoarea intrebare: opinia pe care o emitem in public este aceeasi opinie masurata de sondaje sau este vorba de alt fenomen? Sociologul canadian considera ca impostura sondajelor se sprijina pe trei elemente: nimeni nu are o opinie despre sau in orice problema; nu toate opiniile se valideaza; intrebarile puse nu sunt neaparat intrebarile pe care ar trebui sa le punem.

Alte referate despre: efectele vedetismului asupra opiniei publice, influenta mass media asupra opiniei publice, influenta mass-media asupra opiniei publice

Le Sept Marveilles (Cele 7 minuni)

Travaillant leur maničre en bas du passage ils se sont bientôt trouvés profonds dans la pierre normale au-dessous de la pyramide. Le couloir a cessé de descendre et a disparu horizontal environ 50 pieds, alors fini dans un mur blanc. Un puits prolongé en bas de lŕ environ 30 pieds, mais lui était vide.
Quand les ouvriers ont examiné le bloc tombé ils ont noté une grande prise de granit au-dessus d'elle.

Alte referate despre: cele minuni a lumii antice, poze cele minuni ale lumii, cele minuni ale lumii

Renasterea doctrinelor atomiste

Contemporan cu Descartes, el a studiat la Universitatea din
Aix-en-Provence, unde apoi a ocupat catedra de filozofie, pe care insa
a trebuit sa o paraseasca din cauza persecutiei iezuitilor. De
asemenea, in 1624, publica lucrarea "Exercitii paradoxale impotriva
lui Aristotel" in care face o critica nimicitoare teoriilor
scolastice.

Alte referate despre: renasterea doctrinei atomiste, renasterea, renasterea artistica

Toate panzele sus - rezumat

Dupa ce a fost complet reparata, corabia a fost data la apa, i-au fost puse catargele si a fost dusa in port. Intai au facut un drum scurt de incercare pe mare, apoi s-au intors la Sulina pentru a face primul drum adevarat. In port au intalnit un exportator, Leonida Velisaratos, si cu care capitanul s-a inteles sa-i transporte cherestea la Pireu. Gherasim, un bun negustor, crezand ca l-a pacalit pe kir Leonida cerand foarte multi beni pentru transport, a fost foarte nervos dupa ce a aflat chiar de la Velisaratos ca pretul cherestelei la Pireu era de cinci ori mai mare decat cel pe care la cerut el. Ziua urmatoare, Speranta a parasit Dunarea si, pornind spre Pireu, naviga cu toate panzele sus.

Alte referate despre: toate panzele sus rezumat, toate panzele sus, toate panzele sus rezumat pe capitole

Auguste Renoir

Darmi eux,
- le marchand Paul Durand-Ruel qui a repris, en 1862, la galerie de son pčre. Dčs 1870, il s'intéresse ŕ Monet, Sisley, Pissarro, et ŕ Renoir vers 1873. Męme si, avec le temps, ses achats furent plus que fructueux, il lui fallut courage, patience et ténacité pour aider les impressionnistes dans une période oů personne ne croyait en eux.

Alte referate despre: auguste renoir opere, pierre-auguste renoir, referat auguste renoir
Referate afisate : 19
Medie note: 8.42 / 10
Referate noi adaugate la Arte plastice
5 Rubens
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK