Piramida-probleme si rezolvari

Probleme si rezolvari la fizica

F1 = Ffr – G = Nm – mg, de unde Nm F1 + mg => N = F1 + mg / m ;
Deci : N = 1,5N + 0,05kg * 10m/s2 / 0,2; N = 1,5N + 0,5N / 0,2 ; N = 2N / 0,2;
N = 10N;

Însa forţa care ar acţiona asupra magnetului pentru ai oferi o mişcare uniformă, verticală in sus, este: F2 = Ffr + G = Nm + mg;
Deci: F2 = 10N * 0,2 + 0,05kg * 10m/s2 =2N + 0,5N = 2,5N
Răspuns:
N = 10 N
F2 = 2,5N

Problema 3.3
Asupra unui corp acţionează două forţe reciproc perpendiculare de 9N si 12N. Calculaţi modulul forţei rezultante.
Se dă: Rezolvare:
F1 = 9N Reprezentam schematic forţele prin vectori. Si conform
F2 = 12N metodei paralelogramului obţinem valoarea forţei
F - ? rezultante F.Conform teoremei lui Pitagora, obţinţinem:
F = F12 + F22 ; F = ( 9N )2 + ( 12N )2 = 81N2 + 144N2 = 225N2 = 15N
Răspuns: F = 15N

Problema 3.42
Bara imponderabilă ABC de lungime 2,8m se poate roti liber in jurul
capatului A. In ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 22kb
Downloads: 7860
Materia: Fizica

Fizica de la Arhimede pana la Newton

Newton a fost primul care şi-a dat seama de aceasta. Spencer ne comunică următoarele cuvinte ale lui Newton, rostite cu puţin timp înaintea morţii sale: "Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării şi se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei, sau o scoică roşie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa mea."

Alte referate despre: fizica de la arhimede pana la newton, astronomia pana la newton, fizica de la arhimede la newton

Fizica

- rolul forţei elastice este acela de a aduce corpul în poziţia iniţială după încetarea forţei deformatoare ;

Alte referate despre:

Fizica distractiva

Ce spuneti: puteti lua cartonul fara a trage si moneda?
Fireste, ea nu trebuie sa ramana suspendata in aer, ci sa cada in interiorul paharului, dar fara a o atinge cu nimic…
Da, este posibil. Se apuca de marginea cartonului cu doua degete si se trage brusc sau, pur si simplu, se da un bobarnac cam la mijlocul cartonului.
In ambele cazuri, moneda nu va urma miscarea cartonului, ci va cadea in interiorul paharului,
Stiti insa de ce?

Alte referate despre: fizica distractiva, matematica distractiva, intamplare distractiva

Tabel fizica

Obs: Forţa centripetă nu este un nou tip de forţă. Orice forţă, din cele învăţate poate juca la un moment dat rolul de forţă centripetă.
Lucrul mecanic efectuat de o forţă constantă al cărei punct de aplicaţie se deplasează rectiliniu pe distanţa d, este definit ca produsul scalar dintre vectorul forţă şi vectorul deplasare.

Alte referate despre: tabelul lui mendeleev, tabelul lui mendeleev download, tabelul periodic al elementelor

Asigurari si reasigurari - probleme si rezolvari

"Asigurari si reasigurari - probleme si rezolvari"
1. O navă este asigurată la o societate de asigurări pentru 1,8 mil. $. Această navă efectuează un transport de mărfuri, asigurate pentru 700.000 $. Ca urmare a avarierii produsă de o coliziune, apa a pătruns în cală, fiind nevoie de serviciul unui remorcher pentru a tracta nava la primul port pentru reparaţii.
"Asigurari si reasigurari - probleme si rezolvari"

Alte referate despre: asigurari si reasigurari probleme si rezolvari, asigurari si reasigurari probleme rezolvate, asigurari si reasigurari probleme

Piramida si conul - probleme si rezolvari

Piramida înscrisă în con
Fiind dat un con circular , se numeşte piramidă înscrisă în acest con, piramida a cărei baze este un poligon înscris în cercul de bază al conului şi al cărui vîrf coincide cu vîrful conului (fig.1)

Alte referate despre: piramida-probleme si rezolvari, piramida probleme si rezolvari, reflexia totala probleme si rezolvari

M2 - Probleme de algebra

Referat despre M2 - Probleme de algebra
Probleme si rezolvari
Seturi de probleme recapitulative, care oferă un plus de resurse de aprofundare a lecţiilor din programa de matematică, clasa a XI-a,M2 sau pentru pregătirea concursurilor şi examenelor.

Alte referate despre: probleme rezolvate algebra liniara, probleme rezolvate algebra, probleme de algebra rezolvate

Problema cu 2 rezolvari

II) În cazul în care a este un număr raţional, ne inspirăm de la punctul I) al acestei probleme. Să luăm, de exemplu a=5,34 ; găsim . Explicaţia acestei forme pentru x ar fi următoarea:

Alte referate despre: i problema cu doua rezolvari, problema rezolvarii stresului organizational sau individual, rezolvari problema asigurari

Rezolvari - bac engleza

Pop singers and film stars are watched by millions of young people all over the world. Many of these people choose an actor or a singer as role models in life. That’s why I think that singers and actors have a great responsibility; they have to set an example in everything they do because young people will follow their example.

Alte referate despre: rezolvari bac engleza, rezolvari bac 2007, rezolvari bac 2009

Evaluarea modificarilor de biodiversitate

Selectia activa se bazeaza pe folosirea unor gene unice pentru a conferi rezistenta crescanda fata de bolile noi ale plantelor. Prin biotehnica actuala o serie de particularitati utile pot sa fie translocate de la specii inrudite salbatice, unor specii sau soiuri care pana acum prin metoda incrucisarii nu se puteau obtine. Acest fapt va modifica interesul de a face o iventariere a raspandirii si proprietatilor unei plante sau animal caruia nu i s-a dat atentie pana acum.

Alte referate despre: evaluarea modificarilor de biodiversitate, referat evaluarea modificarilor de biodiversitate, evaluarea modificarilor biodiversitati

Monografia psihologica a jocului de fotbal

Fotbalul este in primul rand, un joc colectiv, de echipa, care presupune contactul direct cu adversarul, si care solicita multilateral sportivul, atat prin complexitatea miscarilor, cat si datorita conditiilor variate de lucru. Nivelul de maiestrie corespunde unei executii ce se bazeaza in principal pe deprinderi inalt automatizate, cu elemente de originalitate, de risc, care confera executiei un calificativ inalt.

Alte referate despre: monografia psihologica a jocului de fotbal, referat despre monografia psihologica a jocului de fotbal, monografia psihologica a jocului de rugby

Nulitatea absoluta si nulitatea relativa

Semnalam faptul ca, in doctrina problema a primit deja doua rezolvari, diametral opuse. Intr-o teza – intemeiata pe conceptia caracterului remediabil al nulitatii – se considera ca asemenea acte au devenit valabile, ele nemaicontravenind scopului legii, care interzicea anumite acte juridice civile, adica, in raport cu noile reglementari aplicabile circulatiei imobilelor, prin acte juridice civile, asemenea acte din trecut apar ca valabile . In cealalta opinie, dimpotriva, se considera ca teza validarii unor asemenea acte nu poate fi primita intrucat se opune principiului neretroactivitatii legii, statornicit de art. 1, C. Civil . Relevam ca, in practica Curtii Supreme de Justitie a Romaniei, problema amintita s-a pus in solutionarea cauzei, ea fiind rezolvata in sensul validarii actului prin abrogarea legii care instituia cauza de nulitate, actul nemaifiind in contradictie cu finalitatea noilor reglementari in materie de instrainare a imobilelor.

Alte referate despre: nulitatea absoluta si nulitatea relativa, nulitatea relativa si nulitatea absoluta, nulitatea relativa si absoluta

Revizuirea constitutiei

Spre deosebire de Constitutia din 1923, cea anterioara prevedea trei citiri in loc de doua si nu reglementa comisia mixta prevazuta de articolul 129. Adunarile nu se intruneau spre a lucra impreuna, ca o singura Adunare, si nu se cerea majoritatea calificata de doua treimi, ci numai majoritatea absoluta, ca sa stabileasca punctele ce urmeaza a fi revizuite. Dar dupa cum usor se poate observa, ambele constitutii prevedeau reguli extrem de greoaie de revizuire. Actuala Constitutie a Romaniei este o constitutie semirigida, conditiile de revizuire fiind destul de complicate.

Alte referate despre: revizuirea constitutiei, revizuirea constitutiei romaniei, revizuirea constitutiei 2003

Managementul Performantei

Managementul Performantei
Managementul performantei reprezinta o noua abordare a problemei evaluarii personalului care urmareste, per ansamblu, obtinerea unor rezultate superioare la nivel de organizatie, echipa si indivizi.
Elemente principale care trebuie avute in vedere in legatura cu managementul performantei:

Alte referate despre: managementul performantei, managementul performantei referat, managementul performantei resurselor umane

Atentia

O alta semnificatie a atentiei postvoluntare se refera la situatia în
care scopul activitatii si activitatea, sustinute voluntar a început,
se desfasoara apoi fara nici un efort voluntar, subiectul fiind
puternic angajat afectiv si motivational în efectuarea unor secvente
ale activitatii. O astfel de atentie este denumita atentie
postvoluntara. Aceasta forma a atentiei devenita predominant
involuntara, datorita sustinerii ei de emotii si interese cognitive,
trebuie considerata ca o forma aparte, si anume - atentia atitudinala.
Aceasta întrucât ea presupune selectii-orientari-concentrari dupa
vectorii atitudinali proprii unei persoane, în privinta cunoasterii,
valorilor stiintifice, valorilor estetice, activitatile profesionale
etc., vectori sustinuti de o motivatie optima.Atentia voluntara cât si
cea involuntara, respectiv cea postvoluntara nu sunt strict delimitate
în cadrul desfasurarii activitatilor umane, întrucât exista perioade
în ...

Alte referate despre: atentia, atentia psihologie, atentia voluntara

Cezanne

Cezanne - In devenirea ei, creatia maistrului de la Aix-en-provence s-a alcatuit, in timp, din cateva capitole distincte. Diferentele dintre acestea au fost determinate de tehnicile de lucru, de evolutia intervenita in cunostintele sale despre mestesugul picturii, de schimbare a modalitatilor de sublimare a realului in imagine, precum si de obtiunile stilistice-trnsante si nu o data contradictorii.

Alte referate despre: paul cezanne referat, paul cezanne, cezanne
Referate afisate : 18
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles