Piramidele lui keops kefren si mikerinos

Egiptul antic

(Egiptul antic)
Istoric.Egiptul a fost populat inca din paleolitic.In neolitic vechii egipteni se indeletniceau cu pescuitul, cu agricultura primitiva si cu cresterea vitelor. Aproximativ in mileniul al V-lea i.e.n. a inceput descompunerea orinduirilor gentilice si formarea comunitatilor teritoriale.In prima jumatate a mileniul al IV-lea, ca urmare a aparitiei plusprodusului si a proprietatii private, a inceput diferentierea de avere, statale timpurii, numite « nomme » si conduse de nomarhi.Dezvoltarea economica si sociala si mai ales necesitatea mari lucrari de irigatie au grabit unificarea Egiptului antic.Pe la mijlocul mil. al IV-lea i.e.n.in urma unui sir de razboaie dintre nomme, s-au constituit doua state :Egiptul de Sus (la sud) si Egiptul de Jos (la nord).Prin mil. III i.e.n. Egiptul antic de Sus a supus Egiptul de Jos , formind un ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 8354
Materia: Istorie

Electricitatea in Egiptul Antic

Sa nu uitam faptul ca piramidele sunt o atrctie turistica înca din secolul 17. Pe de alta parte o lampa cu ulei care are un fitil foarte scurt nu face aproape de loc fum. Si totusi urme de fum exista în piramide, dar unii au vrut sa nu le vada pentru a putea sustine aceasta teorie. Un alt contraargument este faptul ca asa zisa lampa apare în mai multe forme care difera usor. Astfel bratele care o sustin într-un model patrund în interiorul conului.

Alte referate despre: electricitatea in egiptul antic, egiptul antic, egiptul antic referat

Arta scrisului la Egipteni

Dat fiind faptul ca intreg pamantul Egiptului apartinea de drept Faraonului si datorita centralizarii timpuri a statului Egiptean, Faraonul prin reprezentantii sai nomarhii(existau 42 de nome) a dorit sa tina o evidenta a recoltelor si taxelor percepute precum si a obligatiilor in munca pt. desecari si intrtetinerea canalelor de irigatii si a digurilor.

Alte referate despre: arta scrisului la egipteni, arta scrisului, arta scrisului de nichita stanescu din fiziologia poeziei

Arta Egiptului antic

Arta Egiptului antic - Cea mai veche , lunga si impresionanta dintre civilizariile lumii antice s-a dezvoltat pe valea celui mai mare fluviu:Nilul. Arta egipteana este marcata de o puternica originalitate , dezvoltand toate formele , cea mai importanta dintre ele fiind arhitectura.

Alte referate despre: arta egiptului antic, arta egiptului antic referat, referat arta egiptului antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Ansamblul arhitectural al piramidei lui Kheops mai cuprindea un templu funerar, de la care o “şosea” duce la un al doilea templu funerar, situat la marginea deşertului. Apoi 3 piramide mai mici, morminte ale unor regine; cinci bărci mari de lemn plasateîn gropile săpate în stâncă, chiar lângă piramidă.

Alte referate despre: piramidele si templele in egiptul antic, referat piramidele si templele in egiptul antic, piramidele egiptului antic

Institutiile politice din Egiptul antic

Regele i-a transferat vizirului – de obicei numit din membrii familiei regale – atributiile efective de comandant militar suprem; de sef suprem al administratiei – si prin urmare de sef al tuturor scribilor din tara; de judecator suprem, si chiar de controlor adminstrativ suprem al domeniilor templelor. Numai cultul religios si treburile palatului nu tineau de competenta sa. Vizirul raporta regulat regelui si primea ordinele lui.

Alte referate despre: institutiile politice din egiptul antic, institutii politice in egiptul antic faraoni, institutii politice in egiptul antic

Ritual funerar in Egiptul Antic

Bătrîneţea
Cu toate acestea egiptenii ca şi toţi oamenii visau să ajungă la această jalnică vârstă – bătrâneţe. Bătrânul care datorită îngrijirilor şi-a păstrat înfăţişarea, chipul tânăr şi toate calitaăţile atrăgea admiraţia celor din jur. O bătrâneţe fericită pentru un egiptean nu însemna doar lipsa unor slăbiciuni, boli. Pentru aceasta se ce cerea bogăţie sau un venit oarecare. Acel care a ajuns la statutul de om respectat, cinstit, nu numai că avea pâinea de toate zilele, dar mai putea să-şi propună şi o înmormântare pompoasă.

Alte referate despre: ritualul funerar in grecia antica, ritul funerar in egiptul antic, textele funerare din egiptul antic

Piramidele

Piramidele sunt, in general, monumente de dimensiuni variabile si care se apropie mai mult sau mai putin de piramida geometrica. Exista si piramide cu trepte, cu muchii frante etc. Elea au fost ridicate in virtutea unor stravechi rituri religioase – indeosebi funerare – si s-au gasit aproape pe tot globul. In afara de cele din Egipt si Nubia, exista piramide asiriene, etrusce si mexicane ; se gasesc si piramide si in Persia, India, precum si in arhipeleagul Marinelor, in insulele Rota si Tinian.

Alte referate despre: piramidele, piramidele egiptene, piramidele din egipt

Piramidele egiptene

Arta egipteana impresioneaza în primul rând prin surprinzatoarea
modernitate. Îl impresioneaza mai putin pe contemplatorul cu
preferinte pentru estetica baroca, romanica sau realista; în schimb îl
va entuziasma pe devotatul artei clasice.

Alte referate despre: piramidele egiptene referat, referat piramidele egiptene, despre piramidele egiptene

Transporturile

Mii de ani, arabi au construit ambarcatiuni mici, numite dhow, pentru a-si transporta marfurile. Acestea aveau panze triunghiulare, pe care le orientau pe directia vantului. Vikingii din Scandinavia au fost primii care au traversat Atlanticul pana in America de Nord, in jurul anului 900 e.n. Ambarcatiunile lor lungi si solide aveau o panza dreptunghiulara si erau carmuite printr-o vasla enorma.

Alte referate despre: transporturile, transporturile maritime, transporturile feroviare

Egiptul in timpul faraonilor

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata ,lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase.Piramidele,Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume.
Aparut in desert ,Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila ,
conservatoare si longeviva.Desi au eiostat schimbari in viata tarii,acestea au fost atat de lente,incat popoarele antice vedeau Egiptul ca o societate misterioasa,fara varsta.
Un istoric grec a denumit foarte inspi rat Egiptul ca ,,Darul Nilului’’. Locurile propice
asezarilor oamenilor erau pe malurile fluviului Nil care parcurge sute de kilometri prin desert,varsandu-se in Marea Mediterana printr-o delta.
Spre deosebire de alte rauri Nilul se revarsa si se retrage annual, lasand in urma un sol foaret bogat ,fertil,astfel incat cei care au trait ...

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul pe timpul faraonilor, economia egiptului in timpul faraonilor

Orientul Antic

Un istoric grec a denumit foarte inspirat Egiptul ca ,,Darul Nilului''. Locurile propice asezarilor oamenilor erau pe malurile fluviului Nil care parcurge sute de kilometri prin desert,varsandu-se in Marea Mediterana printr-o delta.

Alte referate despre: orientul antic, popoarele orientului antic, cultura orientului antic

Cele 7 minuni ale lumii

Statuia lui Zeus a fost o statuie executata din lemn placat cu aur si fildes, ornamentata cu abanos, bronz si pietre pretioase. Ea a fost executata de Fidias. Parasita, dar uitata niciodata! Olimpia si-a legat numele de o minune antica si-l pastreaza legat de una noua, a jocurilor olimpice reanviate. Cu acelasi ceremonial ca acum peste 2500 de ani, la fiecare 4 ani, in olimpia se aprinde flacara ,care, strabatand continente, stajuieste olimpiadele erei noastre. Aceasta flacara, simbol al pacii, prieteniei si solidaritatii umane, este noua minune pe care Olimpia a daruit-o lumii.

Alte referate despre: cele minuni a lumii antice, cele minuni ale lumii antice, cele minuni ale lumii

Alchimistul

In acest roman sunt prezentate viata si peripetiile lui Santiago,un tanar oier.Acesta isi cunostea foarte mult oile si de asemnea era foarte atasat de ele. La un moment dat, a avut acelasi vis in doua nopti la rand: visase ca va descoperi o comoara, ascunsa langa piramidele din desert.Curios, a vizitat o tiganca, cu scopul de a afla mai multe lucruri despre visul sau , caci se spunea ca acea tiganca stia sa talmaceasca visele.

Alte referate despre: alchimistul, alchimistul paulo coelho, alchimistul comentariu

Marea Piramida de la Giseh

Putem judeca precizia cu care masurau vechii egipteni prin aceea ca eroarea de aliniere a celor patru laturi este doar de cateva fractiuni de grad. Diferenta de lungime dintre cea mai lunga si cea mai scurta dintre cele patru laturi este mai mica de 20 de cm. Acest din urma fapt este incredibil daca tinem seama de doua lucruri : toate masuratorile se efectuau de-a lungul laturilor si in al doilea rand masuratorile se efectuau cu ajutorul franghiilor sau sforilor.

In ciuda faptului ca putem studia piramida insasi, nu se stie exact cum a fost construita piramida. De aceea se iau in vedere mai multe teorii dintre care cea mai plauzibila ar fi : teoria rampelor externe. Jean – Philippe Lauer sugera existenta unei singure rampe ce se inalta odata cu ridicarea piramidei. Procedeul pare usor de aplicat pana la efectuarea catorva calcule matematice. Cea mai inclinata panta pe care ar fi posibila manevrarea unui bloc de cinci tone, cu ajutorul rolelor este de 1 ...

Alte referate despre: marea piramida de la giseh, poze cu marea piramida din giseh, marea piramida din giseh

Marea piramida de la Giseh

Piramidele din Egipt au fost întodeauna, încă de la început, trecute printre Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice, însă de fapt Marea Piramidă de la Giseh a fost în centrul atenţiei şi în fruntea listei. Este singura din Cele Şapte Minuni care mai există încă într-o formă aproape complectă şi uşor de recunoscut, ea fiind şi cea mai veche. Construită pentru faraonul Keops, din dinastia a-IV-a, în jurul anului 2560 î.e.n. piramida reprezintă cea mai înaltă realizare a constucţilor de piramide din Regatul Vechi al Egiptului

Alte referate despre: marea piramida giseh, marea piramida, marea piramida din giza

Locuri misterioase

Descoperirile lui Thom sunt o continuare a cercetarilor mai vechi realizate de doi astronomi, Sir Norman Lockyer si Gerald Hawkins. In 1906 Lockyer publicase o carte in care sustinea ca Stonehenge-ul ar fi fost proiectat de “preoti astronomi” ca un fel de calendar si ca megalitii fusesera aranjati pentru a marca puncetele mai importante ale miscarii Soarelui, Lunii si stelelor. O jumatate de secol mai tarziu, in 1965, Hawkins si-a publicat si el cartea, Stonehenge decodificat, in care arata ca monumental era un fel de computer al epocii de piatra, cu ajutorul caruia se puteau calcula eclipsele lunare.

Alte referate despre: locuri misterioase, locuri misterioase din lume, locuri misterioase din romania
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK