Piroliza metanului

Sinteza etanului prin cuplarea oxidativa a metanului

Etanul este un gaz incolor, inodor, cu p.t.= -182,1ºC si p.f.= -88,6ºC. Insoteste gazul metan, gazele de sonda. Se intrebuinteaza la obtinerea derivatilor halogenati.Apa este un lichid incolor, inodor, insipid. Este mult raspandita pe pamant in toate cele trei stari de agregare. Are p.t 0ºC si p.f. 100ºC. Densitatea este de 1 g/cmA la 4ºC. In stare inghetata isi creste volumul cu 1/11 din volumul initial. Are cea mai ridicata caldura specifica si actioneaza ca un solvent eficient mai ales cand e fierbinte. Este un lichid indispensabil vietii. Se utilizeaza in toate ramurile industriei in special ca reactiv, solvent si agent termic. Oxid de hidrogen, M 18,01, substanta etalon pentru scala de temperatura Celsius (la presiunea de o atmosfera, 0 ºC este punctul de topire.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 210kb
Downloads: 4
Materia: Chimie

Metanul

Metanul
Metanul se extrage din zăcămintele naturale cu ajutorul sondelor. De aici se transportă la consumatori (laboratoare, industrie, termocentrale, locuinţe, etc.) cu ajutorul conductelor. Metanul mai este utilizat drept combustibil dar azi se pune un accent deosebit pe transformarea lui într-o serie de compuşi chimici de o mare importanţă practică. Această prelucrare se numeşte chimizarea metanului. Este suficient să precizăm că prin chimizare valoarea unui metru cub de gaz metan creşte de circa 30 de ori, ca să ne dăm seama de importanţa economică a acesteia.

Alte referate despre: chimizarea metanului, metanul, utilizarea metanului

Analiza merceologica a metanolului

Metanolul se obtinea in trecut prin distilarea lemnului, de aceea se numea "alcool de lemn". In prezent, este o substanta chimica la indemana oricui, care se produce prin reactia la presiune a monoxidului de carbon cu hidrogenul. In limbajul colocvial, termenul de "alcool" denumeste deseori etanolul sau "alcool de cereale". Spirtul metilat, numit si "spirt medicinal", este o forma de etanol devenit necomestibil prin adaugarea de metanol si coloranti de regula albastru de metil. Pe langa utilizarea principala in bauturile alcoolice, etanolul este folosit (desi foarte bine controlat) drept solvent industrial si materie prima.

Alte referate despre: referat analiza merceologica a ciocolatei, analiza merceologica a laptelui, analiza merceologica a unui produs

Hidrogenul

Aveti nevoie de inca o dovada ? In primul rand hidrogenul se solidifica la o temperatura mai mica decat alte lichide sau gaze (exceptie face heliul),la -259,1 C;in al doilea rand atomul de hidrogen i-a dat posibilitatea fizicianulului danez Niels Bohr Bohr sa emita o teorie a aranjarii electronilor in jurul nucleului atomic, fara de care sensul fizic al legii periodicitatii nu ar fi putut fi patruns.Aceste realitati au constituit baza altor foarte importante descoperi.

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogenul combustibilul viitorului, izotopii hidrogenului

Intrebuintarea clorurilor

Intrebuintarea clorurilor
Clormetanul, clorura de metil, CH3Cl, se poate obtine impreuna cu ceilalti deriva clorurati ai metanului, prin clorurare directa. Clormetanul pur se prepara prin tratarea alcoolului metilic cu acid clorhidric sub preiune. Produsul gazos al reactiei se spala cu apa si cu acid sulfuric concentrat, se lichefiaza apoi prin comprimare si se pastreaza in cilindri de otel. Clormetanul se intrebuinteaza frigului si ca agent de metilare.

Alte referate despre: intrebuintarea apei, intrebuintarea metalelor, intrebuintarea izotopilor

Formule chimice

Dintre formulele unei combinatii chimice cea structurala este singura care oglindeste legatura dintre structura si proprietatile acesteia. Cunoscandu-se structura unei combinatii chimice, conform teoriei lui A.M.Butlerov, pot fi deduse proprietatile combinatiei chimice respective si invers, cunoscandu-i-se proprietatile, poate fi dedusa structura. De exemplu, dimetileterul, CH3-O-CH3 si etanolul, CH3-CH2OH, desi au aceeasi formula moleculara, C2H6O, fiind izomeri, se deosebesc intre ei prin structura si proprietati. Def: Formula chimica reprezinta notarea prescurtata a unei molecule cu ajutorul simbolurilor chimice si al indicilor. Formula chimica are doua semnificatii: - calitativ indica felul atomilor componenti; - cantitativ la scara microscopica reprezinta o molecula , iar la scara macroscopica reprezinta un mol de molecule.

Alte referate despre: formule chimice, formule chimice si denumirea lor, formulele chimice

Proiect - Desorbtia CO2

In cea de-a doua parte este prezentata tema lucrarii ,, Procedee de eliminare a bioxidului carbon prin absorbtie-desorbtie in solutii Carsol . regim optim de functionare . Desorber . Bilant de materiale . Bilant energetic . Capitolul 3 cuprinde ,,Regimul optim de functionare” In capitolul 4 este prezentat ,, Desorberul ” iar in urmatoarele 5 si 6 ,, Bilant de materiale “ si ,, Bilant energetic " . In capitolul 7 sunt cuprinse cateva din cele mai importante ,, Norme de securitate si sanatate in munca “ .

Alte referate despre: desorbtia co2, co2, sudura co2

Arene

Referat despre Arene
Arenele se mai numesc şi hidrocarburi aromatică, conţinînd în molecula lor unul sau mai multe cicluri de 6 atomi de carbon. Atunci cînd molecula este formată din un ciclu se numesc arene mononucleare, iar atunci cind molecula cuprinde două sau mai multe cicluri se numesc arene polinucleare.

Alte referate despre: arene, arene chimie, arenele

Formule structurale

De exemplu, formula moleculara a metanului este CH4, aceeasi cu formula sa bruta, a etanului C2H6, e etilenei C2H4, a acetilenei C2H2, a benzenului C6H6 si a glucozei C6H12O6.

Din exemplele amintite se constata ca formula moleculara este un multiplu de numere intregi al formulei brute cu exceptia metanului. De exemplu, formulele moleculare ale etanului, etenei si acetilenei sunt multiplii de 2 ai formuleler lor brute, adica (CH3)2, (CH2)2, respectiv (CH)2, iar formulele moleculare ale benzenului si glucozei sunt multiplii de 6 ai formulelor lor brute, adica (CH)6, respectiv (CH2O)6.

Dupa cum simbolul chimic reprezinta cantitativ un atom-gram din elementul respectiv, tot asa si formula moleculara reprezinta o molecula-gram din substanta respectiva. De exemplu, HCl, NaOH, NaCL, CH4 si C6H12O6 reprezinta 36,5 g acid clorhidric, 40 g hidroxid de sodiu, 58,5 g clorura de sodiu, 16 g metan si respectiv 180 g glucoza.

Formula structurala a unei combinatii chimice reflecta ...

Alte referate despre: formule structurale, formule structurale chimie, proteine formule structurale

Dioxidul de carbon din atmosfera

Astfel, dioxidul de carbon din atmosfera este acum cam cu 30% mai mult decât oricând în ultimele 650 de mii de ani.În cazul metanului, cresterea este si mai mare - cu 130%.

Alte referate despre: dioxidul de carbon in atmosfera, dioxidul de carbon din atmosfera, epuizarea dioxidului de carbon di atmosfera

Hidrogenul , combustibilul viitorului

“Purtator de energie” Sursa primara de energie poate fi orice sursa reutilizabila, de exemplu a vantului, biomasei sau altele, dar avantajul utilizarii hydrogenului ca mediu de stocare este ca vom putea utiliza energia stocata de acesta pentru aplicatii mobile (auto, aviatie etc).

Alte referate despre: hidrogenul-combustibilul viitorului, referat hidrogenul combustibilul viitorului, hidrogenul - combustibilul viitorului

Metanobacteriile din Marea Neagra sau 20.000 de miliarde de microoganisme sub mari

Saifert a vazut hornuri – turnuri noduroase, negre, cel mai inalt ridicandu-se la 4 metri deasupra fundului marii. Existenta hornurilor alcatuite din minerale rezultate in urma eruptiilor vulcanice este un lucru obisnuit in jurul izvoarelor fierbinti de pe ridicarile dorsale din mijlocul oceanelor. Dar, aici nu era vorba de un izvor fierbinte, iar hornurile nu erau alcatuite din roci vulcanice. Pilotul a lovit unul dintre ele cu bratul hidraudic al lui Jago. Era moale, ca o carne. A rasturnat un altul care a cazut precum un copac taiat lasand la vedere sectiunea. Sub un strat exterior de culoare neagra, exista un strat de culoare roz, si un nucleu mai tare de culoare cenusiu-verzui.

Hornul fusese construit in intregime de microorganisme monocelulare. Acestea alcatuiau straturile externe ; nucleul tare era dintr-un mineral carbonatic secretat de ei. Ceea ce descoperisera Seifert si colegii sai era un afloriment – de viata; afloriment este locul unde apar la suprafata pamantului ...

Alte referate despre: marea neagra, referat marea neagra, marea neagra referat

Bacterii sulfat-reducatoare

Bacteriile sulfat – reducătoare sunt bacterii chimioautotrofe anaerobe cu organizare celulară caracterizată prin faptul că nu au un nucleu adevărat, ci doar un echivalent al acestuia, fără membrană nucleară, numit nucleotid, format dintr-un singur cromozom, alcătuit din ADN bicatenar circular şi sunt răspândite în sol, ape dulci şi sărate, nămoluri.

Alte referate despre: bacterii sulfat reducatoare, bacteriile sulfat reducatoare, bacterii sulfat-reducatoare

Planeta Marte

Suprafaţa planetei, aşa cum se poate vedea de pe Pământ, apare sub două tipuri de areale: câmpii plane acoperite cu praf şi nisip bogat în oxid de fier roşiatic, considerate “continente”, şi li s-au dat nume ca Arabia Terra sau Amazonis Planitia; şi locuri mai întunecate, considerate “mări”, de aici denumiri ca Mare Erythraeum, Mare Sirenum şi Aurorae Sinus.

Alte referate despre: planeta marte, planeta marte referat, referat despre planeta marte

Sistemul Solar

Dacă corpul meteoric are masa de ordinul miligramelor, în urma ciocnirii cu particulele de aer se încălzeşte brusc şi la o înălţime de 50-80 km se transformă în întregime într-un gaz incadescent, care se împrăştie în aer. Numărul lor ete uriaş: mai mult de 100 miliarde pe an. Cînd masa lui este de sute şi mii de kilograme, datorită rezistenţei aerului se încălzeşte la suprafaţa sa pînă la mii de grade şi apare o strălucire care o depăşeşte pe cea a planetei Venus.

Alte referate despre: energia solara, planetele sistemului solar, universul si sistemul solar
Referate afisate : 15
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK