Pisica neagra de edgar allan poe referat

Pisica neagra de Edgar Allan Poe

"Pisica neagra de Edgar Allan Poe"
Poveste este scrisa la persoana I, iar Poe a ales sa foloseasca pentru aceasta poveste un narator fals. Naratorul ne spune ca inca de la o varsta destul de frageda a iubit foarte mult animalele. El impreuna cu sotia sa au avut foarte animale, pruintre care si o pisica mare neagra pe care o chema Pluto.

"Pisica neagra de Edgar Allan Poe"
Aceatsa pisica devine fondul narativ al acestei povestii. Prietenia dintre ei, si anume prietenia neconditionata dintre narator si pisica a durat destul de mult, pana cand acesta a devenit alcoolic. Intr-o noapte, cand acesta a ajuns acasa intoxicat de alcool, a avut impresia ca pisica il evita. Cand acesta incearca sa o prinda, aceasta se sperie si il zgarie pe narator, iar intr-un moment de nebunie acesta o prinde si scoate din buzunar un cutit , scotandu-i acesteia un ochi.
Din acel ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 592kb
Downloads: 19
Materia: Romana

Raul sub soare de Agatha Christie

"Raul sub soare de Agatha Christie"
Frumoasa si superba Arlena Stuart Marshall, este in continu atrasa de barbati, dar sotul ei Kenneth reactioneaza aparent cu destul stoicism atunci cand la hotel apare Patrick Redfern, noua si viitoare cucerire a lui Arlena. Sotia lui Patrick Redfern, Christine, pare la fel de indiferenta, iar Arlena este detestata de catre Rosamund Darnley, aceasta fiin o veche prietena a lui Kenneth care dorea ca acesta sa fie numai al ei.

Alte referate despre: raul sub soare de agatha christie, raul sub soare de agatha rezumat, raul sub soare de agatha crisie

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat
Actiunea are loc pe o insula izolata. In urma prabusirii unui avion, nu exista supravietuitori adulti, doar niste copii. In acest context sunt prezentati doi baieti, englezi, Ralph si Piggy care sunt prezentati ca si personaje principale. Baietii gasesc o cochilie de scoica iar Piggy se gandeste sa o foloseasca drept corn pentru a striga dupa eventualii supravietuitori. Copiii se impart in doua grupe: cei mari si cei mici, grupe conduse de Ralph si Jack.

Alte referate despre: imparatul mustelor de william golding, imparatul mustelor de william golding rezumat, rezumat imparatul mustelor de william golding

Coliba unchiului Tom

Inapoi in New Orleans, St. Clare are o discutie destul de aprinsa cu verisoara sa nordica, Ophelia, care avea prejudecati privin oamenii de culoare neagra. Cu toate acestea, St. Clare nu considera ca are aceste prejudecati, chiar daca este un proprietar de sclavi. Pentru ai demosntra verisoarei sale ca parerile si ideile pe care le are ea asupra oamenilor de culoare sutn gresite, il cheama pe Topsy, un tanara sclava de culoare neagra. In acel moment St. Claire o pune pe Ophelia sa il educe pe acest tanar.

Alte referate despre: coliba unchiului tom rezumat, coliba unchiului tom, rezumat coliba unchiului tom

Lupul de stepa de Hermann Hesse

Lupul de stepa de Hermann Hesse
Lupul de stepa relatează un conflict spiritual, o dramă care nu-şi află locul în lumea exterioară, ci in sufletul protagonistului. Eroul este prezentat la inceput in plina framantare interioara, singur, se simte ajuns la capatul disperarii si este tentat de gandul sinuciderii. Plimbandu-se ratacit si fara tinta prin oras el intalneste o persoana care facea reclama „teatrului magic” si care ii da o carte cu titlul „Tratat despre lupul de stepa”. Aceste tratat este citat in intregime in cartea sa, pe masura ce este citit de personajul, Harry. Pe masura ce Harry aprofundeaza in lectura tratatului respectiv, el incepe sa recunoasca cele doua naturi ale sale: una „inaltatoare”, spirituala, umana si cealalata este „decazuta”, animalica, ca a unui „lup de stepa”.

Alte referate despre: lupul de stepa de hermann hesse, rezumat lupul de stepa de hermann hesse, lupul de stepa de herman hesse-prezentare

Edgar Allan Poe - Masca mortii rosii

Încercând să prindă intrusul ( aflat în camera neagră ), oaspeţii „rămăseseră muţi de spaimă”, căci acel intrus, cu acea mască pe cap „nu învăluiau nimic din ce putea fi atins” adică era imaterial. În acel moment, toată lumea află că Moartea Roşie, care „ sosise pe drum de noapte, ca un tâlhar” era chiar în faţa lor şi căzură răpuşi.

Alte referate despre: edgar allan poe masca mortii rosii, edgar allan poe - masca mortii rosii, edgar allan poe masca mortii rosii rezumat

Pisica neagra - Edgar Allan Poe

M-am insurat de timpuriu si m-am bucurat nespus cand am inteles ca sotia mea avea o fire asemanatoare. Stiind ce mult tineam la animale, ea nu pierdea nici un prilej sa-mi daruiasca cele mai dragalase exemplare. Aveam pasarele, si iepurasi, si un pestisor auriu, un caine splendid, o maimuta si o pisica.

Alte referate despre: pisica neagra edgar allan poe, pisica neagra edgar allan poe rezumat, pisica neagra edgar allan poe comentariu

Edgar Allan Poe - Masca mortii rosii

Erau mascarici si comedianti, erau dansatori si muzicanti si tot ce e frumos pe lume, era si vin. Toate acestea si sentimentul de singuranta se aflau acolo, inauntru. Iar afara bantuia Moartea Rosie.
Era catre sfarsitul lunii a cincea sau a sasea a retragerii sale, in vreme ce molima bantuia cu mai multa furie afara, cand printul Prospero isi aduna pe cei o mie de prieteni la un bal mascat de o nemaipomenita
maretie. Aceasta priveliste era ametitor de placuta. Dar mai intai lasati-ma sa va povestesc despre salile in care se desfasura. Erau sapte la numar, -- un sirag imparatesc. In multe palate, de altfel, asemenea siraguri de incaperi alcatuiesc o lunga perspectiva in linie dreapta cind usile sunt date in amandoua partile de perete, astfel incat ochiul imbratiseaza nestanjenit spatiul in intregime.

Alte referate despre: edgar poe masca mortii rosii, edgar allan poe masca rosie a mortii rezumat, e a poe masca mortii rosii

Letter to Steven Spilberg

And one by one dropped the revellers in the blood-bedewed halls of their revel, and died each in the despairing posture of his fall.” Clearly, I think the presence of the supernatural is another important theme that will make this movie the best. At last, “The masque of the red death” will be a beautiful and extravagant movie that will bring you an Oscar.

Alte referate despre: formal letter, letter to a friend, letter

Animale domestice - cainele si pisica

Referat despre Animale domestice - cainele si pisica
Primul animal domesticit a fost cainele. Probabil ca omul a intalnit stramosul cainelui cu 17-18 mii de ani in urma. Resturile din prada vanatoare omului. In ciuda modului similar de procurare a hranei, omul si cainele nu sunt rivali, dimpotriva, au devenit asociati. Cu 14-15 ani i.e.n se poate spune ca existau deja caini domesticiti, deoarece perioada coincide cu trecerea omului la viata sedentara. O data cu aceasta, nevoia de a avea caini s-a Ťspecializatť conform diverselor utilizari: de vanatoare, de paza, de lupta, de lux.

Alte referate despre: animale domestice cainele si pisica, animale domestice cainele, animale domestice-cainele

Marea Neagra interfata europeana cu Marea Caspica si Orientul Mijlociu

În conditiile în care se învecineaza cu o zona bogata în hidrocarburi Asia Centrala (Turkmenistan, Kazahstan ori Iran), Marea Neagra este esentiala pentru UE prin prisma rolului de veriga de legatura în transportul resurselor euroasiatice catre consumatorii europeni pe axa geopolitica. Exploatarea resurselor energetice din Bazinul Marii Negre este grevata de unele piedici, având în vedere costurile ridicate ale operatiunilor de foraj la mare adâncime. În aceste conditii, zona poate fi valorificata de România, Bulgaria si Turcia numai la adâncime mica si medie, dar, pâna în momentul de fata, exista un numar limitat de puturi exploratorii la adâncimi mari. Statele riverane formeaza cel mai important corridor pentru transportul combustibililor fosili din Rusia si Caucaz catre spatiul comunitar, constituind o posibilitate de diversificare a resurselor energetice.

Transportul mixtului energetic si „jocul conductelor” sunt probleme constant analizate în relatiile ...

Alte referate despre: marea neagra interfata europeana cu marea caspica si orientul mijlociu, marea caspica si orientul mijlociu, securitatea energetica europeana marea caspica

Dimensiunile pietei turistice de la Marea Neagra

Principalele porturi: Constanta, Odesa, Herson, Tuapse, Novorossiisk, Poti, Batumi, Trabzon, Sinop, Varna, Burgas. Litoralul Marii Negre constituie o importanta zona balneoclimaterica; de-a lungul timpului s-au dezvoltat numeroase statiuni de renume international: Mamaia, Eforie, Mangalia, Yalta, Soci, Suhumi, Batumi, Varna.

Alte referate despre: dimensiunile pietei turistice marea neagra, dimensiunile pietei turistice din romania, dimensiunile pietei turistice balneare

Pisica

Varsta pisicii poate atinge si 15-20 de ani, dar destul de rar. Inca de la 5 ani, pe zi ce trece, pisica numai are simturile la fel de dezvoltate; ea se ataseaza mai mult de stapn, are nevoie mai mare de afectiunea stapanului; nu mai este la fel de vioaie ca de obicei. Primavara si toamna pisicile isi schimba parul (naparlesc nu foarte vizibil).

Alte referate despre: grigore alexandrescu soarecele si pisica, pisica, pisica neagra

Marea Neagra

Dar farmecul litoralului este dat in primul rand de mare. O mare supusa si blanda, de parca unica ei menire ar fi satisfactia turistilor. Generozitatea Marii Negre sta in mai multe aspecte. Avand o salinitate redusa in comparatie cu alte mari continentale (numai 17 %), turistii pot practica fara retinere sporturi sub-acvatice si nautice. Inotatorii pot sta si ei linistiti.

Alte referate despre: marea neagra, referat marea neagra, marea neagra referat

Marea Neagra

GENEZA
-este rest al fostei Mari Thetys ce ocupa SE Europa
-cutarile alpine si miscarile tectonice au separat : Marea Caspica, Lacul Pontic si Marea Mediterana.
- La sfarsitul cuaternarului, apa marii a invadat portiunile joase de campie din vecinatate , transformandu-le in actuala platforma continentala.

RELIEFUL
-Relieful se compune din forme de :
-Litoral
-Platforma continentala pana la oadancime de 200m
-Abruptul pana la 2000
-Platoul submarin sub 2000m

Alte referate despre: referat despre marea neagra, despre marea neagra, catastrofa in marea neagra

Pisica - mamifer domestic

Ea este jucausa:
Ea este foarte frumoasa si eleganta :
Pisica este o masina de vanat capabil de orice cascadorie.
Ea este un tablou frumos si bun de expus.
Ea este ca o jucarie vie din plus cu care te joci cand ai necazuri.
Pisica este o prietena/Motanul este un prieten.

Alte referate despre: mamifere domestice, pisica mamifer, aparatul digestiv la mamiferele domestice

Pisica - prezenatre generala

PISICILE DE CASA
Se crede ca pisica domestica provine dintr-o pisica salbatica, mica, din Africa. In 2000 i. Hr., ea a fost imblanzita de egipteni, care o foloseau pentru a-si protejea rezervele de mancare de soareci si sobolani. Astazi sunt multe rasede pisici, incluzand persienele cu blana lunga, pisicile de Angora, Manx si Siameza cu blana scurta.

Alte referate despre: prezenatre generala a pastelurilor, prezenatrea generala a unei firme, prezenatre generala enigma otiliei

Marea Neagra

Marea Neagra este o mare continentala, situata intre Europa sud-estica si Asia mica care, scalda tarmurile Romaniei pe o lungime de 245 km, Ucrainei,Turciei si Bulgariei. Prin sistemul de stramtori Bosfor-Marea Marmara-Dardanele comunica cu Marea Mediterana, iar prin stramtoarea Kerci cu Marea de Azov – mare care reprezinta de fapt o anexa a Marii Negre. Are in linii mari forma ovala si tarmuri putin crestate (cu exceptia peninsulei Crimeea), iar in partea de nord-vest are numeroase limanuri. Platforma continentala este foarte extinsa, mai ales in nord-vest, apoi adancimile cresc, ajungand in regiunea central-sudica la 2.425 m.

Alte referate despre: g meniuc marea neagra eseu, marea neagra de george meniuc, marea neagra compunere

Delphinidae in Marea Neagra

Hranirea – sunt mamifere ihtiofage, hranindu-se predominant cu pesti pelagici de talie mica (ce inoata in masa apei) – hamsie, sprot, stavrizi etc., iar aglomerarile lor sunt in functie de existenta bancurilor de pesti. Delfinii comuni vaneaza in grup.

Alte referate despre: george meniuc marea neagra, marea neagra fauna, compunere despre marea neagra
Referate afisate : 19
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles