Pitagora

Pentagrama lui Pitagora

Marcajele Pentagramei
Adeptii lui Pitagora au marcat punctele sau unghiurile Pentagramei cu literele grecesti UGIEIA. Literele erau asezate pe colturile Pentagramei aranjate sens invers al acelor de ceas incepand din coltul de stanga jos asa: U, G, I, EI, A. Totusi sensul aranjarii literelor a variat in timp. Faptul ca UGIEIA are 6 litere este un inconvenient, si Allman observa ca ei au scris upsilon, gamma, iota, theta, alpha pe colturi, probabil din cauza ca un epsilon si iota adiacent (EI) arata ca un theta (Th).

Elementele
Literele care marcheaza colturile Pentagramei sunt primele litere din cuvintele grecesti pentru elementele:

U: Hudor = Apa
G: Gaia = Pamant
I: Idea = Idee, sau Hieron = un lucru divin
EI: Heile = Caldura Soarelui sau Th: Therma = Caldura
A: aer = aer

Desi Theta poate ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 19
Materia: Matematica

Pitagora

Scrierile sale nu s-au păstrat , de aceea descoperirile şi ideile sale (care, apropo, i-au influenţat pe Platon, Euclid şi Aristotel) nu pot fi deosebite cu certitudine de cele ale discipolilor. Prin tradiţie lui i se atribuie următoarele descoperiri ştiinţifice importante: în geometrie – vestita teoremă al lui Pitagora, precum şi construirea unor poligoane şi poliedre regulate; în astronomie şi geografie – ideea că Pămîntul este o sferă care se roteşte în jurul propriei sale axe şi că există şi alte lumi asemenea lui; în muzică – că de lungimea coardei sau a flautului depinde sunetul pe care îl produc ele. De asemenea Pitagora a descoperit tabla de înmulţire şi a introdus metoda de demonstrare în geometrie.

Alte referate despre: pitagora, pitagora referat, viata lui pitagora

Despre viata si opera lui Pitagora

Pythagoras a considerat că există trei feluri de fiinţe – divinităţi, oameni obişnuiţi şi "fiinţe în felul lui Pythagoras". În literatură pythagorienii se reprezentau mai mult ca vegetarieni pretenţioşi şi superstiţioşi, decât ca matematicienii. Despre viaţa lui Pythagoras multă vreme informaţiile au fost contradictorii, fiind considerat când ca un personaj legendar, când ca omul istoric.

Alte referate despre: viata si activitatea lui pitagora, viata si opera lui pitagora, viata si opera lui pitagora referat

Mari matematicieni

Tatal lui,Étienne Pascal era presedintele Curtii de Apel si,in timpul liber,matematician amator.Mama lui,Antoinette Begon,a murit tanara,cand Blaise avea doar 3 ani,astfel ca el si cele 2 surori,Jacqueline si Gilberte,au ramas in grija tatalui,care a fost nevoit sa se ocupe singur de cresterea si buna lor educatie.

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni, mari matematicieni

Pitagora

Pitagora - Despre viaţa faimosului matematician şi filozof-idealist grec, PITAGORA, se ştiu foarte puţine. Se crede că el a trăit între anii 580-500 î.e.n. El este originar de pe insula Samos. A fost ideolog al aristocraţiei sclavagiste. Stabilindu-se în oraşul Crotona (în sudul Italiei), el a creat o unişcoală politică reacţionară, UNIUNEA PITAGOREICĂ, care a fost nu numai o şcoală filozofico-matematică, ci şi o conferire politico-religioasă.

Alte referate despre: referat pitagora, referat despre pitagora, despre pitagora

Pitagora

PITAGORA PRINTRE NUMERE PRIME SI DIVIZIBILITATE
Am sa incep povestea mea cu un citat al lui Emerson, in eseul : “ Despre prietenie” unde acesta spune ca : " …singura cale ca sa ai un prieten este ca tu insuti sa fii unul " .

Alte referate despre: teorema lui pitagora, teorema lui pitagora demonstratie, teorema lui pitagora definitie

Numere prime - divizibilitate

Criteriul de divizibilitate cu 3
Un nr.este divizibil cu 3,daca suma cifrelor sale este un nr.divizibil cu 3.
Criteriul de divizibilitate cu 9
Un nr.este divizibil cu 9,daca suma cifrelor sale este divizibila cu 9.

Alte referate despre: numere prime - divizibilitate, divizibilitatea numerelor prime, numere prime si divizibilitate

Zalmoxis

Getii "se credeau nemuritori (...) caci credinta lor e ca nu mor si ca
cel care piere se duce la Zalmoxis". Ritualul consacrat acestuia
presupunea trimiterea la fiecare patru ani a unui sol însarcinat sa-i
comunice zeului "ceea ce doresc în fiecare împrejurare". Câtiva
barbati tineau cu vârful în sus trei sulite si cel desemnat prin
tragere la sorti era aruncat în aer; cazând, el era strapuns de
vârfurile celor trei sulite. Sacrificiul facea posibila comunicarea
unui mesaj, altfel spus reactualiza raportul dintre geti si zeul lor,
asa cum fusesera ele la început, când Zalmoxis se afla printre ei.
Sacrificiul si trimiterea mesagerului constituiau întrucâtva o
repetitie simbolica a întemeierii cultului: se reactualiza epifania
lui Zalmoxis la capatul celor trei ani de ocultare, cu tot ceea ce
implica ea, anume asigurarea nemuririi si beatitudinii sufletului.

Alte referate despre: zalmoxis, de la zalmoxis la genghis han, de la zalmoxis la genghis-han

Dezvoltarea istorica a cunostintelor despre alimentatie

Studiul alimentatiei umane a intrat târziu în domeniul preocuparilor stiintifice, desi înca din cele mai vechi timpuri s-au facut diverse legaturi între alimentatie si patologie. Astfel, Hipocrate stabileste cu 500 de ani î.e.n. ca alimentatia are un rol deosebit în prevenirea si tratamentul bolilor, combatând vechile doctrine provenite din Egipt si promovate de adeptii lui Pitagora, ca hrana "este sursa tuturor relelor". "Daca reusim - spunea Hipocrate - sa gasim pentru fiecare om echilibrul dintre alimentatie si exercitiile fizice, astfel încât sa nu fie nici mai mult nici mai putin, am reusit sa descoperim mijlocul de întretinere a sanatatii". Se exprima astfel clar, cu 2500 de ani în urma, principiile de baza ale alimentatiei rationale promovate de nutritia contemporana. Tot Hipocrate este cel care considera ca indicatiile alimentare ...

Alte referate despre: dezvoltarea istorica a alimentatiei, stiinta economica dezvoltarea istorica, dezvoltarea istorica a dreptului international umanitar

Zeii din mitologia greaca

Una dintre cele mai importante zeităţi din mitologia greacă, era fiica lui Zeua şi a lui Metis. Ea personifica forţa moştenită de la Zeus, îmbinată cu înţelepciunea şi prudenţa lui Metis. Zeiţă războinică, reprezentată cu coif, suliţă şi egida pe care era zugrăvit capul Gorgonei, Atena a jucat un rol foarte important în lupta împotriva giganţilor. Era socotită protectoare artelor frumoase, a meşteşugurilor, a literaturii şi agriculturii, a oricărei acţiuni care presupunea ingeniozitate şi inţiativă.

Alte referate despre: zeii din mitologia greaca, zeii in mitologia greaca, eroi si zeii din mitologia greaca

Homer si nemurirea sufletelor

Cu atit mai linistitoare si mai dulce este sparanta celor credinciosi: a celor pentru care sufletele sint "nepieritoare si incoruptibile", pentru totdeauna, sau a celor care cred ca sufletele traiesc lungi perioade de timp, in calatorie "cind pe pamint, cind in cer," pina in clipa marelui incendiu cosmic, clnd ele iau foc, ca toate celelalte si se confunda, impreuna cu soarele si luna in "focul ginditor" care absoarbe univerAZsalitatea fiintelor2.Acestea erau pozitiile esentiale in vremea lui Plutarh, in momentul in care neoplatonismul lua avint.

Alte referate despre: iliada de homer, homer, homer iliada

Patrie - Natiune - Patriotism - Crestinism

Considerat zeu, reformator al religiei sau profet, Zalmoxis întrupează geniul religios al daco-geţilor, pentru că, în ultimă instanţă el reprezintă spiritualitatea autohtonilor, a acelor strămoşi aproape mitici învinşi de romani.

Alte referate despre: patrie natiune patriotism- crestinism, patrie si patriotism natiune, patrie si patriotism

Momente din istoria astronomiei

Momente din istoria astronomiei

Diana Neamţu, clasa a IX-a H
Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Bucureşti


Câteva definiţii
Astronomia este ştiinţa care se ocupă cu studiul aştrilor, al mişcării şi evoluţiei lor, al structurii şi compoziţiei lor, precum şi cu studiul sistemelor de aştri, al galaxiilor şi al Universului.
Cosmogonia este ramura astronomiei care studiază formarea şi evoluţia corpurilor şi a sistemelor de corpuri cereşti.
Cosmografia este ramura astronomiei care se ocupă de descoperirea corpurilor şi a fenomenelor cereşti.
Cosmologia este ramura astronomiei care studiază structura şi evoluţia Universului şi legile generale care îl conduc. Cosmologia filozofică este ramura filozofiei care tratează despre structura Universului în termenii primelor principii.

Astronomia preistorică
Primele observaţii sistematice asupra cerului au fost făcute încă din mileniul III î.e.n., ...

Alte referate despre: momente din istoria astronomiei, momente in istoria astronomiei, istoria astronomiei

Religia dacilor

Că ar fi fost un sclav al lui Pitagora – este însă o legendă naivă, repetată şi de Strabon (VII, 3, 5) şi respinsă chiar de Herodot, care era convins că “acest Zamolxis a trăit cu multă vreme înaintea lui Pythagoras” (IV, 96). Iar V. Pârvan, respingând această legendă, consideră total greşită ideea grecilor că daco-geţii ar fi fost adepţii teoriei pitagoreice a tempsihozei.

Alte referate despre: religia dacilor, religia dacilor referat, referat religia dacilor

Zamolxis in izvoarele literare antice

Primele dar si cele mai vaste informatii despre religia geto-dacilor si in special despre Zamolxis ne sunt oferite de Herodot, "parintele istoriei".Herodot (484-425 i.Chr.) folosind ca surse pe grecii de pe tarmurile Helespontului si Pontului Euxin afirma ca Zamolxis a fost un simplu muritor, un rob al lui Pitag ora din Samos, fiul lui Mnesachos [4].

Alte referate despre: izvoarele europei antice, operele literare antice, geto - dacii in izvoarele scrise antice

Lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice

3000 i.e.n.: Primele scrieri astronomice din Egipt, Babilon in China.
2697 i.e.n.: Cea mai veche scriere despre o eclipsa de soare in China.
2500 i.e.n.: Se stabileste calendarul solar la egipteni.
2315-2287 i.e.n.: Primele relatari despre aparitia cometelor, in China.
1100 i.e.n.: Se determina inclinarea ecuatorului pe ecliptica de catre astronomul chinez Ciu Kong.

Sec. VII-VI i.e.n.: Se stabileste perioada SAROS, de repetare a eclipselor.
585 i.e.n. 28 mai: O eclipsa de Soare in Asia Mica, prezisa de Tales.
535 i.e.n.: Apare idea sfericitatii Pamantului (Pitagora)
466 i.e.n.: Prima observare a cometei Halley in China.
433 i.e.n.: Stabilirea ciclului de 19 ani a fazelor lunare (Meton).


Sec. IV i.e.n.: Eudos din Cnidos emite sistemul sferelor omocentrice. Heraclit din Pont sustine rotatia Pamantului in jurul axei.
360 i.e.n.: Apare lucrarea “Despre cer” a lui Aristotel, ...

Alte referate despre: lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice, 3 lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice, lista cronologica a principalelor descoperiri i fizica
Referate afisate : 16
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles