Placa de baza

Placa de Baza

PCI (Peripheral Connection Interface) – Interfata cea mai cunoscuta, functioneaza la 33 MHz si este folosita de placi grafice, placi de sunet, modemuri, convertoare, controllere etc. relativ noi, el fiind proiecta de Intel si ofera capabilitati PnP(Plug and Play), el impartind adresele IRQ (Intreruped Request) eliminand astfel problema cauzata de numarul limitat de IRQ dintr-un calculator;
PCI-X 2.0 (PCI eXtended) – PCI-X 2.0 este o noua versiune PCI dezvoltata de IBM si HP. PCI-X 533 ofera o latime de banda pana la 4.3 GB pe secunda, de 32 de ori mai rapid decat prima generatie PCI. De mentionat este compatibilitatea completa hardware si software cu PCI;

PCI Express (Preconizat sa apara anul viitor) – permite o comunicare directa printr-o legatura dedicata. In acest fel dispare nevoia de impartire a latimii de banda;

Nivel: Liceu
Dimensiune: 45kb
Downloads: 19
Materia: Informatica

Componentele unui computer

Un PC (Personal Comupter) , produs după standardele IBM are în exterior vizibile doua module : towerul şi monitorul . Se deosebesc apoi perifericcele care sunt tastaura , mouse-ul , boxe , joystick , modem extern . Towerul la rândul sau are drept rol a ţine toate componentele într-un loc , a le feri de praf , şocuri ,etc . Este pur şi simplu o cutie care la exterior prezintă o serie de butoane ce indeplinesc funcţii de bază : pornire/oprire , resetare şi eventual buton pentru schimbarea frecvenţei ceasului intern .

Alte referate despre: componentele unui computer, componentele personal computer, toate componentele unu computer

Cip-uri

De exemplu, Picker Nuclear Medicine (Highland Heights, OH) echipa scanerele sale cu un minicomputer Ardent Titan 1500, minicomputer ce obţinea 32 MFLOPS vârf de performanţă. Azi, firma foloseşte o staţie de lucru Alpha de la Digital Equipment cu un microprocesor ce poate genera peste 133 MFLOPS performanţă în virgulă-flotantă.

Alte referate despre: cip-uri, chimia cip-uri, cv-uri

Microprocesoare Pentium IV

Pentium IV cunoscut şi sub numele de cod Willamette, este cel mai nou model al familiei de microprocesoare Intel pe 32 de biţi, care lucrează la frecvenţe mai mari şi înregistrează performanţe superioare faţă de modelele precedente.
Noua microarhitectură a acestor procesoare a fost denumită de către Intel, NetBurst, în spatele acestei tehnologii aflându-se următoarele noi facilităţi:
busul sistemului la 400MHz – utilizând noua tehnologie ‚quad pumped’ cu o lăţime a magistralei de 64 biţi şi ceas de 100MHz, se ajunge la o rată de transfer între procesor şi memorie de 3200 MB/s, de 3 ori mai mare ca cea a procesoarelor Pentium III. Pentium III putea transfera doar 1.06G la o frecvenţă de 133MHz. Pentium IV lucrează prin intermediul a două canale de transmisie cu RDRAM, la o viteză de 3.2G/s.
Advanced Transfer Cache – se concretizează în mărirea ratei de transfer a datelor între memoria cache L2 şi nucleul procesorului. Dimensiunea memoriei cache ...

Alte referate despre: microprocesoare pentium, evolutia microprocesoarelor pentium, evolutia microprocesoarele pentium

Componente calculatoare

Modemurile sunt dispozitive destinate conectarii intre calculatoare cu ajutorul liniei telefonice . Pot fi de doua tipuri constructive : . interne si m. externe . Modemurile interne se instaleaza într-un slot PCI sau ISA având integrate portul serial propriu , Ofera conectari la viteze cuprinse între 600bps si 56700bms . Unele versiuni ofera si capabilitati fax si voice , viteza maxima de primire/trimitere a unui fax fiind de 14400bps . Exista un numar mare de protocoale de corectie si compresie pentru modemuri , ce au rolul de a pastra integritatea datelor transmise (V32/V42,K5Flex,etc) .

Alte referate despre: componentele calculatoarelor personale, componentele calculatoarelor, componente calculatoare

Placa video

In cazul placilor din generatia FX compania NVIDIA a ales sa nu mai diferentieze precis placile cu performante obisnuite de cele cu performante ridicate. Pentru fiecare placa exista insa doua variante care se deosebesc prin viteza procesorului grafic si a memoriei de pe placa video. De exemplu in cazul placii bazate pe nucleul NV 34, avem placile (furnizate de diversi producatori) numite GeForce FX 5200 (frecventa GPU = 250 MHz si frecventa memoriei = 400 MHz) si placile GeForce FX 5200 Ultra (frecventa GPU = 325 MHz si frecventa memoriei = 650 MHz). Placile GeForce FX 5200 Ultra sint mai bune (si mai scumpe) decit placile GeForce FX 5200, insa in nici un caz ele nu se apropie de performantele placilor GeForce FX 5900, ca sa nu mai vorbim de placile GeForce FX 5900 Ultra.

Alte referate despre: placa video, placa video referat, referat placa video

Baza de date in Microsoft Acces

Celelalte linii ale tabelului sunt articolele (înregistrările) tabelului. Fiecărui nume de câmp îi este asociat un tip de dată şi o dimensiune (lungime), exprimată în octeţi. Tipul unui câmp stabileşte domeniul de valori al câmpului, adică valorile care se pot memora în câmpul respectiv.

Alte referate despre: baza de date in microsoft acces, baza de date in microsoft access, o baza de date in microsoft access

Informatizarea, caracteristica principala si directiile de baza

Oricine poate deveni membru al unei astfel de oganizatii. Asistarea la intruniri se face insa pe cont propriu. Se stie bine ca nimeni nu plateste de facto serviciul de INTERNET, se plateste doar apelul catre prestatorul serviciului de legatura, numit PROVIDER.
Baza functionarii INTERNET-ului depinde direct de resursele fiecarei retele in parte. Daca reteaua are in componenta ei doar trei calculatoare, este evident ca adresarea la unul din ele se poate face numai prin anuntarea numelui caracteristic acestui calculator.

Alte referate despre: directiile de baza ale cercetarilor de marketing, caracteristica principala a procesorului, caracteristica principala a civilizatiilor

Sisteme cu microprocesoare - proiect

In interiorul calculatoarelor toate informaţiile sunt reprezentate sub forma unor numere binare, sau sub forma unor grupe de biţi. Sistemul cel mai potrivit s-a dovedit a fi cel hexazecimal, cel care admite şaisprezece cifre distincte (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E, F). Structura internă a microprocesorului Z80, organizată pe blocuri funcţionale, este prezentată în figura alăturată. (UAL – Unitatea aritmetică şi logică;RI – Registrul de instrucţiuni;UCC – Unitatea de comandă şi control.)

Alte referate despre: sisteme cu microprocesoare, referat mecanica sisteme mecatronice microprocesoare, subiecte examen sisteme cu microprocesoare

Microprocesoare

Intel Pentium MMX (Ianuarie 1997) MMX s-a crezut initial ca inseamna MultiMedia eXtension, dar Intel a declarat ca inseamna Matrix Math eXtension. Acesta reprezinta un standard introdus de Intel care aduce cateva noi instructiuni care usurau in principal calculele matematice cu vectori. AMD K6 (Aprilie 1997). Ca urmare a cumpararii firmei Nexgen, AMD a reusit sa lanseze un nou procesor, K6 care avea viteze de la 166 la 266MHz. Bineinteles ca politica AMD a fost ca procesoarele sale sa se vanda la aproape jumatate din pretul la care se vindeau procesoarele Intel. K6 incorpora instructiuni MMX (a caror licenta a cumparat-o de la Intel) devenind astfel un rival de temut pentru procesoarele Intel Pentium MMX.

Alte referate despre: microprocesoare, microprocesoare referat, referat microprocesoare

Proteze totale cu baza din metal

e – realizarea machetei bazei metalice: se realizeaza pe modelul
duplicat, din ceara speciala pentru turnare, albastra sau verde, de 0,4-0,5 mm grosime. Folia se adapteaza pe bolta palatina pana la nivelul la care s-a facut folierea crestelor alveolare iar excesul este sectionat cu spatula si indepartat.

Alte referate despre: proteze totale cu baza din metal, baza din ceara a machetelor protezelor totale, proteze totale

Studiul pe piata bucuresteana de produse cosmetice realizat pe baza unui sondaj statistic

În lucrare am acordat atenţie deosebită etapelor de planificare şi execuţie a sondajului statistic, obiectivelor sondajului, populaţiei supuse studiului, metodelor de colectare a informaţiei, elaborării chestionarului, anchetei pilot, extragerii eşantionului, culegerii şi verificării datelor, prelucrării statistice a datelor, analizei statistice şi concluziilor din raportul final.

Alte referate despre: studiul pe piata bucuresteana, piata internationala a produselor cosmetice, promovarea pe piata profesionala de produse cosmetice

Evaluarea performantelor intreprinderii pe baza activelor

Referat despre Evaluarea performantelor intreprinderii pe baza activelor
Abordarea pe baza de active, potrivit Standardului de evaluare SEV 5, elaborat de ANEVAR, presupune estimarea valorii unei firme utilizand metode bazate pe valoarea de piata a activelor individuale ale intreprinderii din care se scad datoriile totale ale acesteia. Abordarea bazata pe active este fundamentata pe principiul substitutiei potrivit caruia un activ nu valoreaza mai mult decat costul de inlocuire al tuturor partilor sale componente . Logica abordarii este simpla: un cumparator nu va plati pentru o proprietate (afacere) mai mult decat l-ar costa sa creeze o entitate cu o utilitate echivalenta.
Ajustarile aplicate activelor si datoriilor intreprinderii se bazeaza pe una din urmatoarele doua premise ale valorii:

Alte referate despre: evaluarea performantelor intreprinderii pe baza activelor, evaluarea rezultatelor intreprinderii pe baza ratelor financiare, evaluarea performantelor intreprinderii

Principiile de baza ale administratiei

Principiile de baza ale administratiei
Din cele două texte rezultă cele şase principii de bază (cele cinci din Legea 215/2001 la care se adauga principiul deconcentrării serviciilor publice, din Legea de revizuire a Constituţiei, aprobată prin referendumul din octombrie 2003). Aplicarea acestor principii nu poate aduce atingere caracterului de stat naţional, unitar şi indivizibil al României.

Alte referate despre: principiile de baza ale administratiei publice, principiile de baza ale administratiei publice locale, referat principiile de baza ale administratiei publice moldova

Plan de afaceri - baza sportiva

Plan de afaceri - baza sportiva - În categoria serviciilor de agrement, un loc tot mai important îl ocupă cele sportive, în strânsă concordanţă cu conştientizarea pe scară largă a rolului pozitiv pe care îl au mişcarea şi sportul în dezoltarea armonioasă a individului. În ţările dezvoltate (din toate punctele de vedere) există un adevărat cult în această privinţă în rândul maselor largi ale populaţiei, iar activităţi ca jogging-ul, cross-urile populare (alergări cu participare largă), mersul pe bicicletă, înotul se constituie în adevărate fenomene de masă.

Alte referate despre: plan de afaceri baza sportiva, exemplu plan de afaceri baza sportiva, plan de afaceri-baza sportiva

Unicitatea Rusiei - baza teoretica a eurasiatismului

Au fost analişti – şi nu puţini - care au îndemnat la adoptarea acestei măsuri. Alte voci au atras însă atenţia că o asemenea măsură ar însemna începutul unei perioade de autoizolare tehnologică, extrem de costisitoare. În cele din urmă au avut câştig de cauză poziţiile care susţineau că soluţia nu poate fi în nici un caz protecţionismul, ci ridicarea competitivităţii economice, că autoizolarea înseamnă practic un gen de sinucidere lentă.

Alte referate despre: unicitatea rusiei baza teoretica a eurasiatismului, unicitatea rusiei-baza teoretica aeuroasiatismului, unicitatea rusiei

Notiuni de baza algebra

Aflarea raportului procentual
- se numeşte raport procentual raportul p/100
- pentru a afla cât la sută reprezintă numărul a din numărul b, ne folosim de relaţia: a = p/100 •b sau a/b = p/100 → p = 100 •a/b

Alte referate despre: formule matematice de baza algebra, notiuni de baza algebra semestrul i - clasa a vii-a, notiuni de baza din algebra matriciala
Referate afisate : 17
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles