Placa de beton armat

Beton armat

Sa se proiecteze planseul din beton armat peste parterul unei constructii alcatuite din doua corpuri conform schiei de mai jos. Dimensiunile interioare ale celor 2 corpuri precum si distributia elementelor structurale ale planseelor sunt prevazute în anexa, functie de numarul de ordine “n” al studentului. Zidaria exterioara se realizeaza din caramida cu goluri verticale cu grosimea de 30 cm.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 331kb
Downloads: 9278
Materia: Diverse

Plansele in constructii

Plansele in constructii - Planseele sunt elemente de constructii orizontale sau inclinate care indeplinesc rolul de compartimentare a cladirilor pe verticala,iar la cladirile cu acoperis terasa,planseul ultimului nivel este totdota elemental care inchide constructia la partea superioara. Planseele sunt elemente portante care,in cadrul unei cladiri,indeplinesc urmatoarele functii:

Alte referate despre: plansele in constructii, materiale de constructii, constructii

Cimentul

Conform Codului de practica pentru executarea lucrarilor din beton, cimenturile se impart in patru grupe de sortimente:
- cimenturi conform standardelor nationale SR;
- cimenturi conform standardelor profesionale;
- cimenturi agrementate;
- cimenturi colorate si ciment alb.

Alte referate despre: procesul tehnologic al cimentului, cimentul, producerea cimentului

Panouri pentru constructii

Gaurile de prindere pentru suruburi sint executate in cursul procesului de fabricare a panoului, usurand si urgentind montarea lui. PPF pot fi turnate dintr-o bucata si intr-o gama larga de forme, marimi, culori, texturi. Panourile pot imita aparenta de granit, marmura, calcar, in conditiile unei rezistente sporite la murdarie, infiltratii sau igrasie, impact, deteriorare datorata poluantilor chimici. Culoarea initiala se mentine neschimbata pe toata durata existentei panoului

Alte referate despre: panouri pentru constructii, panouri de constructii, panouri pt constructii

Fundatii

Dupa modul de transmitere al incarcarilor de la fundatie la teren :fundatii directe ;fundatii indirecte ;Dupa materialele utilizate:
fundatii din beton armat; fundatii din beton simplu;fundatii din beton ciclopian;

Alte referate despre: fundatii, proiect fundatii, referat fundatii

Arhiectura din a treia generatie (romantica)

Exemple de constructii caracteristice acestei perioade

Depasindu-se epoca stilurilor baroce, de curte sau de salon,
s-a ajuns la neoclasicismul si eclectismul secolului XIX “cu toate reluarile sale numeroase in care romantismul cel mai dulceag se impaca cu arheologia stiintifica” (Bruno Zevi). In stil neoclassic s-au realizat numeroase constructii si cladiri monumentale dintre care citam : Altes Museum la Berlin (1824-1829), Arcul de Triumf in Place de l’Etoile la Paris
(1806-1836), Buckingham Palace si British Museum din Londra, Opera din Paris (1825-1898).
La noi in tara stilurile eclectice au fost reprezentate de un important grup de monumente nobiliare sau domnesti (Palatul Stirbei si Palatul domnului Tarii Romanesti Gr. Ghica, ambele in Bucuresti), ...

Alte referate despre: alexandru lapusneanu nuvela romantica, poezia romantica, scrisoarea treia

Panouri prefabricate din beton

Panourile sint durabile, estetice, componentele prefabricate pentru cladiri oferind arhitectului multiple posibilitati de optiune asupra marimii, aspectului, formei, grosimii, culorii si texturii.
Cu o greutate redusa, data si de eliminarea tencuielii, aceasta noua tehnologie permite executia detaliilor mai rapid si mai ieftin.
Panourile ofera o alternativa economica efectiva la panourile clasice prefabricate din beton armat, precum si la cele scumpe din granit sau marmura.

Alte referate despre: panouri prefabricate din beton, panouri prefabricate din beton armat, blocuri panouri prefabricate din beton

Ciment

Daca luam in considerare, de exemplu, o grinda din beton apartinand unei structuri, prin calcul static se pot identifica zonele cu tensiuni de intindere importante. Acolo pot fi intorduse bare din otel (sau alte tipuri de armaturi), bine ancorate in zonele adiacente, in asa fel incat elementul sa nu mai cedeze. Betonul nu mai este unul simplu ci devine beton armat.

Alte referate despre: ciment, referat ciment, ciment portland

Placa video

Placile Video cu performante obisnuite au preturi (inclusiv TVA) intre 100-175 USD, cele cu performante medii au preturi intre 175-275 USD, iar cele cu performante de virf au preturi de peste 275 USD. Placile Video cu pretul (inclusiv TVA) sub 100 USD sint placa video cu performante slabe in jocurile cele mai noi insa pot fi folosite si ele pentru jocuri daca avem un procesor (CPU) puternic si daca folosim rezolutii mici (800x600) si un nivel de detaliu scazut in jocuri. Este recomandat totusi sa luam cel putin o placa video cu performante obisnuite daca dorim sa fim siguri ca vom putea juca si jocurile care vor apare in urmatorii 2 ani de la cumparare.

Alte referate despre: placa video, placa video referat, referat placa video

Placa de sunet

DAC (controler audio digital) şi ADC-ul (convertor analog-digital) aduc modul pentru transmiterea în şi în afara plăcii de sunet în timp ce DSP-ul (procesor de sunet digital) supraveghează procesul. DSP-ul se mai ocupă şi oricare altă alteraţie a sunetului, cum ar fi ecoul sau sunetul 3D. Din cauză că DSP-ul se concentrează la procesarea sunet-ului, procesorul principal al calculatorului se poate ocupa cu alte treburi.

Plăcile de sunet vechi foloseau sintetizator FM pentru a crea sunete. Sintetizatorul FM ia tonuri de frecvenţe variate şi le combină pentru a crea o aproximaţie a unui anumit sunet, cum ar fi cel a unei trompete. În timp ce sintetizatorul FM s-a dezvoltat până la punctul în care sună foarte realist, el nu se compară cu sintetizatorul wavetable. Sintetizatorul wavetable funcţionează prin înregistrarea unei mici părţi din sunetul instrumentului actual. Această parte este cântată în continuu pentru a suna exact ca instrumentul înregistrat ...

Alte referate despre: placa de sunet referat, placa de sunet, download placa de sunet

Proiect Atestat Placa de Sunet

Conectoare principale
Cele mai multe adaptoare audio au aceleasi conectoare principale. Aceste conectoare minijack de 1/8 inci asigura mijloacele de transmitere a semnalelor de la adaptor la boxe, casti si statii stereo, precum si de receptionare a sunetelor de la microfon, CD player, casetofon sau statie stereo. Cele patru tipuri de conectoare pe care adaptorul audio ar trebui sa le posede ca un minim sunt prezentate in fig. 1.

Conectoarele jack poarta, de obicei, etichete, dar atunci cand montati un calculator pe un birou, etichetele de pe spatele PC-ului, pot fi vazute cu dificultate. Unul dintre cele mai obisnuite motive pentru care un calculator refuza sa produca cel mai mic sunet este acela ca boxele sunt conectate intr-un jack gresit.

Alte referate despre: atestat placa de sunet, proiect de atestat placa de sunet, proiect atestat placa de sunet

Componente PC

Mouse-ul este cel mai utilizat echipament de intrare-iesire al PC-ului. Cand computerul are atasat un mouse, pe ecran este afisat un pointer care se poate deplasa in orice directie, analog cu miscarea mouse-ului in contact cu o suprafata plana. Mouse-ul usureaza foarte mult operarea cu meniuri si obiecte, in mod grafic, si uneori si in programe de mod text. Discurile opace au fante prin care trece lumina (3).LED -uri cu infrarosu ilumineaza aceste discuri (4).

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, componentele calculatorului referat

Raspunderi ce revin persnoalului fortelor armate cu privire la integrarea prevederilor DIU in procesul de instruire

Rezoluţiile Adunarii Generale ONU – despre forţa juridică a acestor acte s-a scris şi vorbit foarte mult. Considerăm că acestea fără a avea caracterul de izvor de drept, au o mare încărcătură juridică. Datorită acestui fapt, majoritatea dispoziţiilor lor au fost încorporate deja în D.I.U., prin protocoalele de la Geneva sau alte tratate internaţionale referitoare la drepturile omului. Legile şi regulamentele interne sunt izvoare cu valoare deloc neglijabilă. Un loc important îl ocupă regulamentele militare, acestea oglindind foarte limpede modul în care fiecare ţară interpretează dispoziţiile DIU şi maniera în care vor acţiona în caz de conflict armat.

Alte referate despre: controlul democratic asupra fortelor armate, statul juridic al fortelor armatei straine pe teritoriul romaniei, referat pregatirea fizica a fortelor armate romane

Arhitectura circuitelor cuantice

R:3 (Compunerea sau compozitia). La conectarea a doua circuite A si B asociate spatiilor Hilbert, regula de compunere se obtine din ecuatiile (2 si 3), dat de produsul

Alte referate despre: arhitectura romana, numere cuantice, arhitectura calculatorului

Standardul Serial ATA

Lansarea de ATA133 fără nici un fast facuta de Maxtor nu a adus nici
un fel de crestere de performanta (în afara burst rate-ului care
depaseste acum cei 100 MB/s ai interfetei ATA 100). O foarte "neagra"
idee începe sa îsi facă loc printre gândurile noastre: piata
stagneaza, pentru ca profiturile aduse de hard disk-uri sunt
îndestulatoare pentru producatori,acestia neavând nici un interes
pentru a promova ceva nou, exceptând cresterea de capacitate. Asteptam
deja de mult aparitia hard disk-urilor IDE la 10.000 rpm...

Alte referate despre: standardul de ata in comert, serial ata, standardul ata lucrare licenta

Elemente de arhitectura a PC

Exista de asemenea un mecanism de intreruperi care este deosebit de important deoarece acesta realizeaza logica de comanda.
O place se prezinta sub forma unui circuit imprimat cu mai multe straturi. Fiecare strat poate contine mii de trasee si legaturi la circuitele care interconecteaza toata arhitectura hardware a unitatii centrale.

Alte referate despre: elemente de arhitectura, elemente de arhitectura constructii ale caselor, elemente de arhitectura ale oamenilor din evul mediu si zua de azi

Achizitii de date cu ajutorul unei interfete Soundblaster

Principiul funcţionării
Programul foloseşte o placa SOUNDLBLASTER pentru achiziţionarea semnalelor, semnalul analogic (continuu) este convertat în semnal digital (discret), care este prelucrat de program care realizează funcţiile cerute

Alte referate despre: referate traductoare interfete si achizitii de date, sisteme de achizitii de date, achizitii de date

Structura si functia calculatorului

Software este numită partea logică, programele care ne asigură lucrul cu calculatorul. La rîndul său, software este format din Sistemul de operare şi Programele de aplicaţie.

Cauza principală de apariţie a sistemului de operare este necesitatea de executare a operaţiilor elementare pentru gestionarea resurselor calculatorului. Aceste operaţii se numesc de nivel jos. Pentru utilizator practic este imposibil de a indeplini sute de mii de operatii elementare pentru a primi un rezultat scontat. Atfel, se poate afirma că un sistem de operare poate fi asociat cu un translator-asistent între componenta hardware a unui sistem de calcul şi utilizator.

Alte referate despre: structura si functia calculatorului, referat informatica structura si functia calculatorului, structura si functionarea calculatorului
Referate afisate : 18
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles