Placa de retea

Componente PC

Monitorul este un dispozitiv de iesire standard.Ceea ce apare pe monitor(texte,desene,imagini),poate beneficia de culoare (ajungand la un numar de cateva milioane de nuante),dar si de precizie (corectitudine imaginii fiind legata de ceva numit "rezolutie ").Monitoarele necesita uzual doua conexiuni :una de alimentare (220 V sauu 110 V ) si una de date (care se conecteaza la placa video a calculatorului printr-o mufa speciala situata in spatele unitatii centrale).Panoul de comanda al monitorului(situat de obicei frontal) ne pune la dispozitia degetelor butoane.Din punct de vedere al reglajelor referitoare la luminozitate,contrast dimensiune verticala/orizontala, plasare orizontala/verticala,geometrie,demagnetizare s.a.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 2685kb
Downloads: 1316
Materia: Informatica

Programarea si utilizarea calculatorului

* cu semnale analogice (semnale pentru transmiterea informatiei,
care pot prezenta orice valoare între o valoare maxima si o
valoare minima);
* cu semnale digitale (semnale care codifica informatia în binar si
care pot prezenta doar doua valori, corespunzatoare cifrelor
binare).

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatorului, programarea si utilizarea calculatorului mia pe scurt, bibliografie programarea si utilizarea calculatorului

Memoria calculatorului

Daca la aplicarea unui impuls pozitiv pe grila tranzistorul conduce atunci el se comporta ca un scurtcircuit drena sursa, informatia inscrisa fiind 0 logic; daca ramane blocat atunci avem 1 logic.

Alte referate despre: memoria calculatorului, memoria calculatorului referat, in ce se masoara memoria calculatorului

Reprezenatarea grafica pe calculator

-Selectarea DRIVER-ului si a modului grafic de lucru se face prin utilizarea procedurii INTIGRAPH care are 3 parametrii:
-gdriver (integer) care contine DRIVER-ul.
-gmod (integer) care contine modul de lucru.
-o varianta de tip sting ce arata calea catre unitatea GRAPH.
Forma generala a acestei proceduri este INITGRAPH(gdriver, gmod, cale).

Alte referate despre: grafica pe calculator, elemente de grafica pe calculator, grafica pe calculator referat

Componentele unui calculator PC

Revenind la AMD , a lansat procesorul Amd K6 ce avea în plus 32kb cache level 1 fata de K5 . Urmatorul pas a fost AMD K6-2 , care a dat o replica MMX-ului de la Intel cu un set de instructiuni numite !3D NOW ; trebuie amintit ca si procesoarele K6 au înglobat instructiuni MMX frecventa maxima atinsa fiind de 500Mhz . AMD K6-3 înglobeaza 256kb level 1 cache ceea cea aduce un spor de viteza substantial
Cyrix a ramas în urma , unui 6x86 la 200Mhz corespunzându-i un Pentium la 150Mhz , pe când la AMD seria K6 –K62 a fost extrem de reusita , depasind pe alocuri procesoarele Intel la frecvente echivalente .

Alte referate despre: componentele unui calculator, componentele unui calculator referat, referat componentele unui calculator

Primii pasi in Calculator-Microsoft Word

PORNIRE
Pentru a porni un calculator trebuie solicitat butonul 1(mijloc) si daca nu se vede nimic pe monitor se apasa butonul din centrul monitorului.
In caz ca se blocheaza calculatorul trebuie apasat butonul 2 sau reset(mijloc).
Dupa ce s-a pornit va aparea o imagine cu mai multe nume: Danny, Cristi, Carmen si Jocuri.Pentru a executa mai multe miscari in Windous se allege profilul Danny.

Alte referate despre: primii pasi in tabele microsoft word, primii pasi in calculator, primii pasi pe calculator

Componente hardware

Deoarece de ritmul imprimat de acest orologiu depinde si functionarea altor componente , nu numai a componentelor UC , el este considerat o unitate distincta , neintegrata unitatii centrale .Pentru a putea prelucra informatia in calculator , acesta trebuie codificata numeric si depozitata intr-un bloc special , numit memorie .

Exista doua tipuri de memorie : memorie ROM si memorie RAM .
Memoria ROM ( Read-Only Memory - memorie accesibila numai la citire , nu si la scriere ) ramane nemodificata la disparitia tensiunii de alimentare . Este o memorie reziduala , nevolatila .

Memoria RAM ( Raddom Access Memory ) se foloseste ca memorie operativa pentru stocarea temporara a datelor si programelor aflate in executie la un moment dat . Continutul ...

Alte referate despre: componente hardware, componentele hardware, componentele hardware ale unui calculator

Placa video

1. NVIDIA
Compania NVIDIA fabrica un GPU cu denumirea GeForce care, la fel ca in cazul procesoarelor centrale (CPU), are mai multe generatii si anume GeForce, GeForce 2, GeForce 3, GeForce 4 si cea mai noua generatie, GeForce FX. Procesoarele grafice de pe placile NVIDIA au nuclee ("cores") numite "NV n" unde "n" este un numar. Aceste GPU sint diferentiate deci in functie de nucleul lor (NV 30, NV 35, etc.). Denumirea nucleelor nu este o indicatie a performantei lor pentru ca de exemplu procesorul cu nucleu NV 34 (GeForce FX 5200) este mai slab decit procesorul cu nucleul NV 31 (GeForce FX 5600) si mult mai slab decit procesorul cu nucleu NV 35 (GeForce FX 5900).

Alte referate despre: placa video, placa video referat, referat placa video

Switchul de retea

Switchul joaca un rol foarte important in cele mai multeretele locale Ethernet(LAN). Switchurile principale dintr-o retea Ethernet suporta fie 10/100 Mbit/s fie 10/100/1000 Mbit/s, dar sunt si switchuri mai mari care pot suporta 10 Gbit/s. LAN-urile mijlocii si mari contin mai multe switchuri conectate intre ele.

Alte referate despre: switchul de retea, switchul de retea rolul, switchul de retea -instalare

Hardware

1)Placa de baza: Placa de baza este principala componenta HARD dintr-un calculator.Alcatuirea unei placi de baza nu este usor de facut deoarece ea are multe componete care au un rol foarte important. Cele mai importante sunt: a)Slotul procesorului in care se pune practic inima calculatorului si anume procesorul

Alte referate despre: hardware, hardware referat, componenta hardware

Proiect Atestat Placa de Sunet

Conector stereo de iesire de linie sau audio ( verde deschis ). Conectorul de semnal de iesire de linie este utilizat pentru transmiterea semnalelor sonore de la adaptorul audio la un dispozitiv din exteriorul calculatorului. Puteti lega cablurile de la acest conector la boxe stereo, la casti sau la statia stereo de amplificare. In cazul in care conectati calculatorul la statia dumneavoastra stereo, puteti obtine sunet amplificat.

Alte referate despre: atestat placa de sunet, proiect de atestat placa de sunet, proiect atestat placa de sunet

Retele

Diversele niveluri ale unei retele: Comunicarea in retea are loc in cadrul a doua mari nivele – nivelul fizic si nivelul logic si a inca 3 nivele importante necesare pentru intelegerea modului de functionare a unei retele.
3.1 Nivelul fizic: Nivelul fizic se costituie din partea hardware a retelei si anume: placile de interfata ale retelei, cablurile de conectare, HUB-uri(amplificatoare de semnal – folosite in cazul in care calculatoarele se afla la o distanta mai mare dact distanta maxima pe care o poate atinge o placa de retea in transmiterea de date, de regula intre 100m pentru placi pe slot PCI si in jur de 300m pentru placi pe slot ISA), precum si orice alta componenta hardware care foloseste la comunicarea in retea. Deci nivelul fizic este nivelul palpabil al retelei.
3.2 Nivelul logic: Este nivelul la care se transforma orice variatie de tensiune electrica in cod binar pentru a putea fi trimise in nivelul fizic avand astfel loc comunicarea intre calculatoarele din retea.
3.3 ...

Alte referate despre: retele electrice, retele de calculatoare referat, retele de calculatoare

Elemente de arhitectura a PC

Toate componentele placii de baza sunt conectate la o sursa de alimentare. Sursa furnizeaza tensiunea de alimentare pentru circuitele electronice si componentele placii de baza. Sursa converteste tensiunea alternativa intr-o tensiune mai mica. Regulatorul de tensiune se afla si el pe placa de baza si are rolul de a furniza procesorului o tensiune constanta indiferent de calitatea de la sursa de alimentare.

Alte referate despre: elemente de arhitectura, elemente de arhitectura constructii ale caselor, elemente de arhitectura ale oamenilor din evul mediu si zua de azi

File transfer protocol - FTP ppt

File Transfer Protocol (FTP) - protocol standard de retea utilizat pentru a transfera fisiere de la un host la alt host printr-o retea bazata pe TCP, cum ar fi Internetul.FTP este unul dintre cele mai vechi protocoale de aplicare, care a aparut cu mult inainte de HTTP, in 1971. El este acum utilizat pe scara larga pentru distributie si acces la host de la distanta.

Alte referate despre: file transfer protocol, file transfer protocol referat, ftp-fide transfer protocol

Elemenente componente al unui PC - criminalistica

Elemenente componente al unui PC - criminalistica
De-a lungul anilor, fisierele politiei din toate tarile lumii au
acumulat o mare baza de date, în special referitoare la amprentele
papilare. În aceste conditii a devenit fireasca preocuparea pentru
aplicarea descoperirilor din domeniul calculatoarelor la examinarea
amprentelor papilare.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele calculatorului referat, criminalistica

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

Stabilizatoarele de tensiune cu componente discrete sunt folosite datorita unor cerinte practice, cum ar fi: simplitatea schemei de stabilizare, gama larga a tensiunii stabilizate etc. Aceste stabilizatoare sunt de urmatoarele tipuri: stabilizatoare parametrice, stabilizatoare cu reactie si stabilizatoare in regim de comutatie.

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune

Comertul electronic si marketingul in retea

1.2.Comertul electronic si afacerile
In lumea afacerilor de azi tehnologia este vazuta ca un important factor catalizator al proceselor de restructurare a activitatilor comerciale precum si astrategiilor de dezvoltare a companiilor
Compani care activeaza in cele mai diverse domenii ( sectorul bancar, divertisment, telecomunicatii, distributie) isi modifica modul de derulare a afacerilor pt a profita de puterea noilor tehnologii.

Alte referate despre: referat comertul electronic si marketingul in retea, comertul electronic si marketingul de retea, comertul electronic si marketingul in retea

Implicatiile razboiului bazat pe retea in domeniul managementului

4 Istoria RBR. Acest concept a fost mentionat pentru prima data 1998 in USA, ca un nou mod de gandire militara in era informatiilor.
5 Avantajele militare care rezulta din RBR
6 Programele cheie ale RBR care sunt identificate bugetul departamentului de aparare.

Alte referate despre: domeniul managementului public, practica in domeniul managementului financiar contabil - referat, de descris o activitate di domeniul managementului res umane

Evaluare impactului termocentralei asupra Jiului

Un an mai tarziu apare primul centru de retele electrice la Ramnicu-Valcea care apartine de intreprinderea de Electricitate Targoviste. In 1959, prin punerea in functiune a liniei electrice aeriene de 110 kV Barbatesti - Craiova si a statiei 110/35/6 kV Craiova (Est), orasul Craiova a fost racordat la Sistemul Energetic National. Tot in acelasi an, Uzinele Electroputere Craiova au livrat CFR prima locomotiva Diesel electrica de 2100 CP, realizata dupa licenta firmei elvetiene Sulzer, cu o serie de perfectionari originale.

Alte referate despre: evaluarea impactului antropic asupra mediului, evaluarea impactului ecologic asupra mediului, evaluarea impactului ecotaxelor asupra calitatilor mediului
Referate afisate : 19
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles