Placa video referat

Placa video

Placile Video sint construite de multe companii specializate in producerea de piese pentru calculator insa in fapt cea mai mare parte dintre aceste placa video au un procesor grafic (GPU-VPU) fabricat fie de NVIDIA, fie de ATI.

1. NVIDIA
Compania NVIDIA fabrica un GPU cu denumirea GeForce care, la fel ca in cazul procesoarelor centrale (CPU), are mai multe generatii si anume GeForce, GeForce 2, GeForce 3, GeForce 4 si cea mai noua generatie, GeForce FX. Procesoarele grafice de pe placile NVIDIA au nuclee ("cores") numite "NV n" unde "n" este un numar. Aceste GPU sint diferentiate deci in functie de nucleul lor (NV 30, NV 35, etc.). Denumirea nucleelor nu este o indicatie a performantei lor pentru ca de exemplu procesorul cu nucleu NV 34 (GeForce FX 5200) este mai slab decit procesorul cu nucleul NV 31 (GeForce FX 5600) si mult mai slab decit procesorul cu nucleu NV 35 (GeForce FX 5900).

Placile GeForce cu performante de virf din generatiile 3 si 4 sint denumite de catre NVIDIA GeForce ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 3433
Materia: Informatica

Placa de Baza

Placile de baza contin mai multe tipuri de conectori si interfete. Interfetele cele mai cunoscute sunt:ISA (Industry Standard Arhitecture)– Pe cale de disparitie, ce functioneaza la 16 MHz si este folosita de placi grafice, placi de sunet si modemuri mai vechi;

Alte referate despre: placa de baza referat, placa de baza, referat placa de baza

Monitorul

În momentul în care pelicula de fosfor este bombardată de electroni ea emite lumină, dar această lumină durează foarte puţin şi deci ecranul trebuie bombardat în continuare acest proces numindu-se reafişare. O proprietate a monitoarelor este rata de reafişare care se mai numeşte şi frecvenţă. Majoritatea monitoarelor au o rată de reafişare de aproximativ 70Hz adică el afişează 70 de imagini pe secundă.

Alte referate despre: monitorul calculatorului, monitorul, monitorul calculator

Placa de sunet

Câteva din plăcile de sunet foarte performante oferă ieşiri pentru 4 difuzoare şi o interfaţă de ieşire digitală printr-o mufă. Pentru audiofili, există o nouă generaţie de plăci de sunet digitale. O placă de sunet digitală este practic pentru aplicaţii care au nevoie de sunet digital, cum ar CD-R şi DAT. Rămânând digital fără conversie de la sau către analog ajută să prevină ceea ce este numit „pierdere generaţională”. Plăcile de sunet digitale au intrări şi ieşiri digitale, pentru a putea transfera date de pe DAT, DVD sau CD direct pe hard disk-ul din calculator.

În mod normal, o placă de sunet poate sa facă 4 lucruri cu sunet:
- să reproducă muzică înregistrată, (de pe CD-uri sau fişiere audio, cum sunt wav sau MP3), de la jocuri sau de pe DVD-uri
- să înregistreze audio în diferite formate media de pe diferite surse externe (microfon sau deck de casetă)
- să sintetizeze sunete
- să proceseze sunete existente

Alte referate despre: placa de sunet referat, placa de sunet, download placa de sunet

Proiect Atestat Placa de Sunet

Conectoare principale
Cele mai multe adaptoare audio au aceleasi conectoare principale. Aceste conectoare minijack de 1/8 inci asigura mijloacele de transmitere a semnalelor de la adaptor la boxe, casti si statii stereo, precum si de receptionare a sunetelor de la microfon, CD player, casetofon sau statie stereo. Cele patru tipuri de conectoare pe care adaptorul audio ar trebui sa le posede ca un minim sunt prezentate in fig. 1.

Conectoarele jack poarta, de obicei, etichete, dar atunci cand montati un calculator pe un birou, etichetele de pe spatele PC-ului, pot fi vazute cu dificultate. Unul dintre cele mai obisnuite motive pentru care un calculator refuza sa produca cel mai mic sunet este acela ca boxele sunt conectate intr-un jack gresit.

Alte referate despre: atestat placa de sunet, proiect atestat placa de sunet, proiect de atestat placa de sunet

Componente PC

De obicei, boxele unui PC au o putere redusa, ele ajungand pana la 30W.Este compartimentul principal care coordoneaza intreaga activitate a unui calculator personal, de aici se solicita informatia pe care utilizatorul o va introduce de la tastatura sau de aici se afiseaza rezultatul pe monitor. Tot in unitatea centrala sunt realizate prelucrarile de date prin executia unui program.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, componentele calculatorului referat

Instalarea Sistemului de Operare Windows

Acest sistem de operare poate fi instalat in doua situatii: La achizitionarea unui calculator nou sau la momentul schimbarii, prin inlocuire a hard-discului.

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare windows xp, instalarea sistemului de operare windows, instalarea sistemului de operare windows profesional

Manual compresie datelor video

1-pass = timp de compresie mic, calitate slabă
1-pass quality-based = timp de compresie mic, calitate mai bună
2-pass first pass = timp de compresie mare, calitate bună
2-pass second pass = timp de compresie mare, calitate mai bună

Alte referate despre: compresie audio video, compresie fisiere video, prelucrarea manuala a datelor

DVD

Tehnologia DVD va inlocui,probabil,casetele video care exista la ora
actuala pe piata.Un disc DVD arata ca un CD obisnuit,dar punctele
purtatoare de informatie binara (0 si 1) sunt mult mai mici si mai
apropiate unele de altele.Asa ca in loc de 650 MB de informatie care
pot fi stocati pe un CD, un DVD poate stoca acum pana la 4,7 GB.

Alte referate despre: subtitrari dvd, subtitrare dvd, dvd

Elemente de arhitectura a PC

Unitatea Centrala – este compenenta care realizeaza efectiv operatiile de prelucrare a datelor. Unitatea centrala se afla in interiorul carcasei calculatorului pe placa de baza (motherboard sau mainboard). In componenta sa intra procesorul, memoria de lucru si controlerul de intrare/iesire (I/O-control) cu sistemul de magistrale (bus-uri).

Alte referate despre: elemente de arhitectura, elemente de arhitectura constructii ale caselor, elemente de arhitectura ale oamenilor din evul mediu si zua de azi

Caracterizarea componentelor hardware si software

Tipuri constructive de memorii DRAM
-SIP – conectori în formă de pini. Dezavantaj: fragilitatea pinilor.
-SIMM – o posibilitate mai uşoară de upgrade, circuitele grupate pe o plăcuţă care poate fi uşor instalată sau dezinstalată în socluri speciale cu care este prevăzută placa de bază.

Alte referate despre: caracteristica componentelor hardware si software, caracterizarea componentelor hardware si software, componentelor hardware si software

Prezentare calculator

Memoria-locul unde este executat programul. Hard Discul-locul unde este înregistrată toată informaţia unui calculator. Procesorul-are rolul de prelucrare (procesare) a informaţiei.

Monitorul. Este unitatea de afişare a informaţiilor.
Imaginea de pe ecran este prelucrată anterior de o placă video specializată, care este încorporată în calculator

Alte referate despre: istoria calculatorului, structura calculatorului, arhitectura calculatorului

Tehnica foto-video subacvatica

Realizarea unei fotografii subacvatice, ca dealtfel a oricarei fotografii, comporta ducerea la bun sfarsit a unui sir de actiuni care se pot grupa in doua etape si anume:Prima etapa este fotografierea in cadrul careia cu ajutorul obiectivului aparatului fotografic se obtine o imagine ce este inscrisa in emulsia sensibila a materialului fotografic negativ; in cea dea doua etapa are loc prelucrarea imaginii.

Alte referate despre: tehnica foto-video, video tehnica foto, foto video

Inregistrarile audio si video si mijloacele de proba

Spre deosebire de materia civila, în procesul penal, înscrisul, ca mijloc de proba, are un rol mult mai redus. Prin exceptie, adulterul nu se poate dovedi decat prin proces-verbal de constatare a infractiunii flagrante sau prin scrisori care emana de la sotul vinovat (art. 304 alin. 4 C. pen.)

In sfera înscrisurilor - ca mijloace de proba în procesul penal - intra numai acele obiecte pe care sunt marcate semnele scrierii fonetice (reprezentarea prin semne grafice a sunetelor si cuvintelor dintr-o limba). In literature de specialitate, înscrisurile au fost clasificate dupa mai multe criterii:

- dupa sursa din care provin, pot fi înscrisuri care provin de la parti sau alte persoane (scrisori, chitante, jurnale personale etc.) si înscrisuri care provin de la institutii (acte de stare civila, de studii, adeverinte etc.);

- dupa modul cum pot fi folosite (în original sau fn copii certificate);
- dupa scopul urmarit prin întocmirea lor, înscrisurile pot fi necaracterizate ...

Alte referate despre: inregistrarile audio si video ca mijloc de proba, interceptarile si inregistrarile audio sau video referat, cedo si legislatia roma privind inregistrarile audio si video

Asigurari si reasigurari

Sistemele video pot fi folosite pentru a evalua daunele. Exemplu de eficacitate: inregistrarea unui accident auto. De exemplu, o camera de vederi plasata intr-un atelier auto poate ajuta specialistii unei companii de asigurari sa evalueze din propriile lor birouri daunele. Acest fapt conduce la scaderea costurilor de deplasare si centralizeaza, intr-o oarecare masura, activitatea de evaluare a daunelor.

Telefonul ofera o securitate sporita, la costuri mici, un control al riscurilor mai eficace. Cu toate acestea, el nu este un sistem care poate functiona independent, fiind nevoie ca, in prealabil, termenii politelor ce vor fi incheiate prin telefon sa ajunga la cunostinta publicului prin intermediul mass-media. Totodata, e necesar ca in spatele intregului sistem sa existe o echipa de specialisti bine pregatiti care sa sustina acest suport.

De asemenea, prin telefon, se pot rezolva probleme legate de managementul daunelor, avantajul fiind acela de a castiga timp si de a evita ...

Alte referate despre: asigurari si reasigurari, referat asigurari si reasigurari, asigurari si reasigurari referat

Tranzistoare - atestat

Peste anumite valori ale tensiunii baza-colector toti electronii injectati in baza sunt colectati de colector, curentul de colector atinge valori de saturatie si curentul de baza (care circula intre baza si sursa Ubc) este foarte mic. Se observa ca pe masura ce creste curentul emitorului creste si curentul colectorului, iar tensiunea baza-colector practic nu influenteaza curentul colectorului.
Aplicand intre emitor si baza o tensiune alternativa, variatiile de tensiune provoaca variatii ale curentului emitorului, care produc variatii ale curentului colectorului. Pe rezistorul de sarcina Rs, mare, din circuitul colectorului variatiile de curent produc variatii de tensiune, mai mari decat ale tensiunii de intrare. Asadar tranzistorul poate functiona ca amplificator de tensiune.

Alte referate despre: tranzistoare atestat, atestat tranzistoare, tranzistoare bipolare atestat

Decizia Connex de a introduce serviciul 3G

Connex, lider al pieţei de telecomunicaţii mobile din România şi prima reţea de servicii video mobile din România, este marcă înregistrată a MobiFon S.A., compania care a introdus serviciile GSM in România, la 15 aprilie 1997. Connex înregistra 5.022.902 de clienţi, la 31 martie 2005, şi continuă să fie cel mai important furnizor de servicii de Internet din România, cu peste 220.000 de clienţi ai serviciului de Internet dial-up şi mai mult de 5.000 de linii dedicate/VPN în sectorul business.

Alte referate despre: introducere serviciul de alimentatie, introducerea marketingului serviciului bancar, decizia
Referate afisate : 17
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles