Planseu beton armat

Beton armat

Sa se proiecteze planseul din beton armat peste parterul unei constructii alcatuite din doua corpuri conform schiei de mai jos.
Dimensiunile interioare ale celor 2 corpuri precum si distributia elementelor structurale ale planseelor sunt prevazute în anexa, functie de numarul de ordine “n” al studentului.
Zidaria exterioara se realizeaza din caramida cu goluri verticale cu grosimea de 30 cm.
Corpurile A si B sunt despartite printr-un rost de tasare.
Încarcarile utile corespunzatoare fiecarui corp sunt prevazute în anexa si sunt de asemenea diferentiate functie de numarul de ordine.
Pardoseala peste planseele ce se proiecteaza se realizeaza din mozaic turnat în câmp continuu de 1 cm grosime, pe o sapa de egalizare din mortar, de ciment, de 3 cm grosime.
La stabilirea încarcarilor nu se ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 331kb
Downloads: 9278
Materia: Diverse

Plansele in constructii

Planseele se pot clasifica in principal dupa cum urmeaza:
a) dupa modul de realizare
- plansee monolite;
- plansee prefabricate;
- plansee mixte

Alte referate despre: plansele in constructii, materiale de constructii, constructii

Cimentul

a) A
- 80 - 94% pentru tipurile principale II
- 35 - 64% pentru tipurile principale III
- 65 - 89% pentru tipurile principale IV
- 40 - 64% pentru tipurile principale V

Alte referate despre: procesul tehnologic al cimentului, cimentul, producerea cimentului

Panouri pentru constructii

Gaurile de prindere pentru suruburi sint executate in cursul procesului de fabricare a panoului, usurand si urgentind montarea lui. PPF pot fi turnate dintr-o bucata si intr-o gama larga de forme, marimi, culori, texturi. Panourile pot imita aparenta de granit, marmura, calcar, in conditiile unei rezistente sporite la murdarie, infiltratii sau igrasie, impact, deteriorare datorata poluantilor chimici. Culoarea initiala se mentine neschimbata pe toata durata existentei panoului

Alte referate despre: panouri pentru constructii, panouri de constructii, panouri pt constructii

Fundatii

Prin tasare se intelege o indesare a terenului sub talpile de fundatie , in urma careia constructiile pot suferi efecte defavorabile ( inclinari crapaturi in ziduri , etc.).

Alte referate despre: fundatii, proiect fundatii, referat fundatii

Amenajarea unei mansarde

Exista si o porţiune de demisol, vizibila la nivelul faţadei principale a casei si valorificata ca spaţiu de locuit, destinat personalului de îngrijire a proprietatii. Parterul si etajul au fost amenajate conform unei scheme identice, atât ca funcţionalitate, cat si ca design. Astfel, pentru fiecare dintre locuinţe, exista cate o zona diurna, activa, cu living si dining ce formează o singura încăpere, plus o bucătărie foarte spaţioasa, si cate o zona nocturna, ce include doua dormitoare, dintre care unul cu baie proprie, aici existând si o baie accesibila separat, din hol. Mansarda a fost conceputa ca spaţiu de agrement, destinat ambelor locuinţe, fiind amenajata ca o zona deschisa, cu masa de biliard si loc de primire si conversaţie.

Alte referate despre: amenajarea unei mansarde, notiuni teoretice privind amenajarea unei mansarde, proecte pentru amenajarea unei mansarde

Arhiectura din a treia generatie (romantica)

Exemple de constructii caracteristice acestei perioade

Depasindu-se epoca stilurilor baroce, de curte sau de salon,
s-a ajuns la neoclasicismul si eclectismul secolului XIX “cu toate reluarile sale numeroase in care romantismul cel mai dulceag se impaca cu arheologia stiintifica” (Bruno Zevi). In stil neoclassic s-au realizat numeroase constructii si cladiri monumentale dintre care citam : Altes Museum la Berlin (1824-1829), Arcul de Triumf in Place de l’Etoile la Paris
(1806-1836), Buckingham Palace si British Museum din Londra, Opera din Paris (1825-1898).
La noi in tara stilurile eclectice au fost reprezentate de un important grup de monumente nobiliare sau domnesti (Palatul Stirbei si Palatul domnului Tarii Romanesti Gr. Ghica, ambele in Bucuresti), ...

Alte referate despre: alexandru lapusneanu nuvela romantica, poezia romantica, scrisoarea treia

Panouri prefabricate din beton

Raportul rezistenta – greutate – pret si acuratetea realizarii finisajului arhitectural dorit, face din panourile idealul atat pentru constructia noilor cladiri, cat si pentru renovarea celor vechi, in toate tipurile de proiecte de spatii comerciale, de productie sau rezidentiale.

Panourile au fost utilizate deja pe scara larga in S.U.A la constructia de spitale, cladiri pentru birouri, banci, biserici,etc.
Constructia si renovarea cladirilor nu reprezinta decat o parte din aplicatiile noului material, putandu-se realiza, in aceleasi bune conditii, monumente funerare, piscine,dale, banci,mese si jardiniere pentru parcuri si gradini etc. Cele 3 tipuri de sisteme de panouri descrise in prezentare sint disponibile intr-o gama larga de finisaje, efecte naturale de pietris aparent, modele sculptate, care satisfac cele mai variate exigente arhitecturale.

PANOURI PENTRU PLACARE FATADE - PPF
PPF sint usoare, nu necesita intretinere, ideale pentru a fi folosite in:
- ...

Alte referate despre: panouri prefabricate din beton, panouri prefabricate din beton armat, blocuri panouri prefabricate din beton

Ciment

Dintre materialele compozite folosite in constructii, se pare ca betonul are cea mai larga raspandire. Acest material este format dintr-un amestec de agregate minerale (nisip, pietris), un liant si unul sau mai multi aditivi. Daca liantul este cimentul, il vom numi beton din ciment, iar daca liantul este, de exemplu, o hidrocarbura asfaltica, ii vom spune beton asfaltic. Aditivii au diverse roluri, precum accelerarea sau intarzierea intaririi liantului, reglarea consistentei, etc.

Alte referate despre: ciment, referat ciment, ciment portland

Raspunderi ce revin persnoalului fortelor armate cu privire la integrarea prevederilor DIU in procesul de instruire

Răspunderi pentru integrarea dreptului internaţional umanitar în procesul de instruire;Existenţa a aproximativ 300 de tratate internaţionale, cuprinzând peste 4000 de reguli ce privesc D.I.U., duce evident la concluzia că integrarea acestora, în instruirea militarilor şi în conducerea operaţiunilor se va face diferenţiat, pe nivele ierarhice.

Alte referate despre: controlul democratic asupra fortelor armate, statul juridic al fortelor armatei straine pe teritoriul romaniei, referat pregatirea fizica a fortelor armate romane

Harta seismica a Romaniei

Pe harta seismica a Romaniei placile continentale se imping intre ele si una cedeaza, "se rupe", la o anumita adancime. Miscarea nu este una "locala". Ea este determinata de presiunile exercitate de miscarile marilor placi terestre si de influentele pe care acestea le au asupra micro-placilor sau subplacilor din Romania.

Alte referate despre: harta seismica a romaniei, harta seismica a romaniei download, harta seismica a romaniei geografie

George Calinescu - romancier

Se înrădăcinase ideea, lansată de Titu Maiorescu într-un articol din 1886, că între poeţi şi critici ar exista o incompatibilitate, că nici creatorii nu sunt capabili să dea judecăţi de valoare asupra fenomenului literar, nici criticii nu posedă instinctul creaţiei. Teoria era exemplificată mai ales în cadrul literaturii române, unde, cu toate acestea, un critic, ca E. Lovinescu publicase până în 1933 patru volume de nuvele şi schiţe şi şase romane, ultimele două (Bizu şi Firu-n patru) de oarecare ecou, Mihail Dragomirescu începând la această dată un roman ciclic (Copilul cu trei degete de aur), iar G. Ibrăileanu oferindu-ne, tot acum, excelentul roman de analiză, Adela.

Alte referate despre: george calinescu romancier, george calinescu romancier editia a 2 a ed minerva bucuresti 1974, george calinescu romancierul

Sunetul

I.Sunetele.
Din mediul ambiant omul vede doar 7 culori dar spectrul luminii este mult mai complex.Urechea umana percepe sunetele cu frecventa situata intre 16-20000 vibratii/s sau hertzi,in timp ce gama acoperita de un pian de la tonul cel mai grav pana la tonul cel mai ridicat este de la 27,5Hz-4186Hz.Sunetul se propaga sub forma de unde elastice numai in substante(gaze lichide si solide) dar nu se propaga in vid.El se propaga cu 331m/s in aer.Caracteristicile lui sunt:
-a)inaltimea(exprimata in frecventa vibratiei);
-b)intensitatea(exprimata in energia vibratiei);

II.Infrasunetele.
Infrasunetele sunt oscilatii sonore de frecvente foarte joase,situate sub 16Hz,deci urechea umana nu le aude.Fiintele marine,cum ar fi pestii,meduzele aud infrasunetele si simt aparitia furtunilor si uraganelor care coboara si sub frecventa de 16Hz.Oamenii nu sesizeaza in mod direct prezenta infrasunetelor dar ...

Alte referate despre: sunetul, propagarea sunetului, calitatile sunetului

Al Doilea Razboi Mondial

Japonia era condusa in deceniul al patrulea de o clica militarista care viza sa transforme Imperiul Nipon intr-o putere mondiala. Japonia a invadat China pentru a suplini lipsa acuta de resurse naturale de materii prime ale arhipelagului nipon. SUA si Marea Britanie au reactionat asigurand imprumuturi importante Chinei, oferind ajutor militar nedeclarat si instaurand un embargo din ce in ce mai strict impotriva Japoniei.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial, al doilea razboi mondial referat, romania in al doilea razboi mondial

Razboiul Arabo-Israelian

Deci, scopul pentru ambii conducatori era sa-si recastige teritoriile de la Israel, Sadat era gata sa combine mijloacele armate cu inceperea unui proces diplomatic, in timp ce presedintele Sirian Hafez-al-Assad nu voia sa semneze nici un acord (cu Israelul) care putea sa recunosca legalitatea Israelului. Sadat, spre deosebire de Assad, era deasemenea gata sa indrepte politica externa cu Egiptul intr-o alta directie decat cea urmata de URSS, apropiind-o de cea urmata de Statele Unite. Lansand presiune economice acasa, Sadat credea ca Stale Unite si URSS-ul vor ajuta Egiptul mai mult si pe o perioada mai indelungata.

Alte referate despre: razboiul arabo-israelian, razboiul arabo israelian din 1967, razboiul arabo-israelian 1948

Scheletul

Majoritatea scheletelor sunt alcãtuite din materiale dure. Cele mai simple, numite schelete hidrostatice, se gãsesc la animale care nu au pãrti dure în componenta corpului. Scheletele hidrostatice functioneazã cu ajutorul presiunii, si au nevoie de douã componente principale pentru a functiona: o cavitate a corpului complet umplutã cu lichid si un perete alcãtuit din fibre musculare. Fluidul împinge în perete, ajutând la mentinerea formei animalului. Când muschii cavitãtii se contractã lichidul este împins în alte regiuni ale corpului, actiune asemãnãtoare cu presarea unui balon plin cu apã, care îsi modificã forma. Acest proces permite animalului sã se miste.

Alte referate despre: scheletul uman, scheletul capului, scheletul corpului uman

Muzeul national de istorie a Romaniei

Muzeul reuneste in circa 60 de sali exponate de exceptie provenite (luate silit, din dispozitia lui N. Ceausescu) de la Muzeul National de Antichitati si de la alte unitati similare din tara. In structura muzeului exista mai multe sectii: de istorie straveche, veche, medie, moderna si contemporana, lapidariul, tezaurul istoric si cabinetul numismatic. Astfel se poate urmari existenta si evolutia omului pe teritoriul Romaniei din cele mai vechi timpuri incepand cu perioada paleoliticului, continuand cu civilizatia geto - dacilor, a Daciei ca provincie a Imperiului Roman.

Alte referate despre: muzeul national de istorie a romaniei, muzeul national de istorie al romaniei-caracterizare-downloader, download muzeul national de istorie al romaniei html

Reactoare ideale - reactor cu flux

Canalele de combustibil care contin combustibil si apa grea folosita ca agent de racire, sunt amplasate in tuburi mai mari in calandria.Calandria este sustinuta de protectii de capat intre zona aciva a reactorului si zona de functionare a masinii de incarcat combustibil. Reactorul este incarcat cu uraniu natural sub forma de pastile de UO2. Treizeci de pastile puse cap la cap sunt continute intr-o teaca din aliaj de zirconiu (Zircaloy) formand un element combustibil.

Alte referate despre: reactoare ideale, reactoare ideale referat, reactor cu flux referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles