Plante carnivore referat

Plante carnivore

Pinguicula alpina(poza) si P. vulgaris cresc in locuri umede de munte . Frunzele lor cu marginile incovoiate au numerosi peri maciucati , care secreta un suc lipicios . Insectele sunt prinse la nivelul marginii incovoiate .Drosophyllum lusitanicum creste pe tarmurile uscate din Spania , Portugalia si Maroc . Frunzele acestei plante , lungi de 30 cm si late de 5 mm , au numerosi peri maciucati care prind insectele ce se asaza pe ei si le digera . Aceasta planta se cultiva de localnici in ghivece in vederea combaterii mustelor din locuinte .

II.Plantele carnivore cu urne
Dintre acestea , in tara noastra in lacurile de ses creste Utricularia vulgaris(poza dreapta) si minor. Ambele specii traiesc in apa , numai florile ridicandu-se deasupra , in aer . Frunzele sunt fin ramnificate si poarta fixate pe cate un pedicel numeroase urne , de cativa mm in diametru .O urna este formata din doua straturi de celule .

Pe stratul intern stau numerosi peri ramnificati , formati dintr-o celula ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4255kb
Downloads: 5844
Materia: Biologie

Fotosinteza

Toate fiinţele au nevoie de energie pentru a alimenta procesele vieţii – de la activităţi de lungă durată, precum creşterea şi reproducerea, până la activităţi de scurtă durată, precum alergarea, săritul şi zborul. Oamenii tind să asocieze energia cu mişcarea, dar chiar şi cel mai inert organism absoarbe, depozitează şi foloseşte energie. O plantă verde o absoarbe de la soare, un animal o consumă sub formă de hrană.

Alte referate despre: fotosinteza, fotosinteza la plante, fotosinteza referat

Adaptarile morfologice ale plantelor carnivore

Plantele grupei a treia prezinta capcane de alta forma ce executa miscari rapide si active in timpul capturarii prazii. Dupa capturarea insectei, are loc descompunerea hidrolitica a substantelor organice complexe continite in corpul acesteia, in special a proteinelor, iar apoi absortia produse de glande speciale si unelesubstante necesare digestiei (apa, acid formic ).

Alte referate despre: adaptari morfologice ale plantelor carnivore, adaptarile morfologice ale plantelor, adaptarile morfologige ale plantelor carnivore

Adaptarile plantelor carnivore

Absortia substantelor nutritive se realizeaza cu ajutorul emergentelor glanduare. Transportul apei spre emergente si al substantelor nutritice absorbite, in sens invers, se face printr-o retea intima de vase conducatoare. Pinguicula ( Fam. Lentibulariaceae ), mult raspandita in regiunile muntoase, in special in locurile umede, mlastinoase, este o planta relativ mica, cu sistem radicular bine dezvoltat si o tulpina scurta, cu o rozeta de frunze intregi; florile sunt bilabiate.

Alte referate despre: adaptarile plantelor carnivore referat, adaptarile plantelor carnivore, adaptarile plantelor la conditiile de mediu

Plantele carnivore

Unul din membrii echipei - mereu exista un curajos, nu-i asa? -, loveste cu maceta... si atunci se dezlantuie infernul. Jungla pare ca prinde viata. Lianele de pe copaci incep sa se miste, prinzandu-l de glezna nu numai pe el, ci si pe cei aflati in apropierea lui. Lupta este inutila, cu cat se zbat mai mult, cu atat sunt mai stransi de chingile verzi. Incet, incet, victimele sunt trase in tufisuri. Frunzele palmierilor se dau la o parte pentru a descoperi o planta imensa cu o floare in forma de palnie, mare cat un om... Incet dar sigur, victimele dispar in palnia plantei carnivore...

Alte referate despre: plantele carnivore, plantele carnivore referat, referat despre plantele carnivore

Plante transgenice

Câteva dintre aceste exemple includ: analize de genetică moleculară a semnalelor celulare ce controlează reproducerea sexuată şi interacţia microorganism-plantă; rolul enzimelor specifice în procesele metabolice determinând poziţionarea fotosintezei şi nu în ultimul rând rolul enzimelor specifice şi hormonilor specifici procesului de dezvoltare (Newbigen E., Smyth DR., Clarke AE., 1995).

Principalele necesităţi în procesele de transfer a genelor pentru obţinerea de plante transgenice sunt: (a) capacitatea de a ţinti ţesuturi ce includ celule competente pentru regenerarea plantelor; (b) o metodă de a introduce ADN în aceste celule regenerabile şi (c) un procedeu de a selecta şi regenera plantele transformate cu o frecvenţă satisfăcătoare.

Alte referate despre: plante transgenice, plantele transgenice, obtinerea plantelor transgenice

Plante dicotiledonate

Adevăraţii arbori sunt toţi dicotiledonate, cu specii precum arborii uriaşi, originari de pe coasta de vest a Statelor Unite, cu o înălţime de pînă la 112 metri. Printre monocotiledonatele cele mai înalte se numără bambuşii uriaşi, graminee care ating înălţimea de 21 metri, şi sagotierii, iuce aparţinînd familiei liliaceelor, care ating o înălţime de 11 m.

Alte referate despre: plante dicotiledonate, plantele dicotiledonate, care sunt plantele dicotiledonate

Plante toxice din Romania

ALGE
Mediul acvatic este locul a numeroase accidente toxice, imputabile unor specii de alge, care pot emi-te, in exterior,toxine foarte variate. Algele albastre sunt plante mici, unicelulare, cu celule izolate sau reunite in colonii de forme varia-te.Din cele peste 2000 de specii incluse in aceasta grupa unele s-au dovedit a fi otravitoare.Astfel
Microcystis aeruginosa secreta o substan-ta toxica, care provoaca convulsii, paralizii si chiar moartea diferitelor animale. Oamenii se pot intoxi-ca daca mananca scoici si alte animale care se hra-nesc cu aceste alge albastre, prin contact cu ape ce prezinta fenomenul de “inflorire” cu alge albastre, sau daca beau asemenea ape.

Alte referate despre: plante toxice din romania, atlas cu plante toxice din romania, plante toxice

Tipuri de plante

Ciupercile reprezinta o grupa deosebit de importanta a plantelor fiind ca pot provoca multe boli atat la plante cat si la animale. Cu ajutorul lor insa se pot vindeca si multe boli. Unul dintre cele mai cunoscute antibiotice, penicilina, se obtine din ciuperci.

Alte referate despre: tipuri de plante, tipuri de plante parazite, tipuri de plante carnivore

Plante din imparatia apelor

Spicele sunt mari si au ramuri aspre, subtiri si firave.
Intrucat tulpina este rigida si are numeroase noduri groase cat un deget, se foloseste la impletituri. Mai exista si trestie de zahar , din care se obtine cel mai bun zahar. Mare producatoare este Cuba.

Nufarul
Nufarul este o podoaba a apelor romanesti. O floare mare, alba, infrumuseteaza mai ales apele statatoare. Petalele multe, albe, formeaza o floare mare, care se deschide dimineata, pe la orele si se inchide seara la prele 16-17.

Alte referate despre: plante din imparatia apelor, imparatia apelor, imparatia apelor de mihail sadoveanu

Excretia la plante

- celulele stomatice absorb apa din celulele vecine si se deformeaza deschizand ostiola
- la intuneric stomatele se inchid
- in frunzele ofilite celulele stomatice nu pot absorbi suficienta apa si stomatele raman inchise, de aceea eliminarile de apa sunt reglate si corelate cu fotosinteza
- eliminarea apei este necesara deoarece:
-asigura ascensiunea sevei brute care aduce ioni minerali la nivelul frunzelor
-impiedica supraincalzirea plantelor
-mentine ostiolele deschise, asigurand schimbul de gaze necesar fotosintezei si respiratiei GUTATIA

- suplineste transpiratia asigurand ascensiunea sevei cand exista un exces de apa in sol, iar aerul este cald si umed
- o putem observa dimineata in gradini, paduri sau pajisti, dar mai ales in sere : picaturi de apa apar la marginea sau in varful frunzelor
- energia necesara eliminarii apei este asigurata de presiunea radiculara

Alte referate despre: excretia la plante, excretia la plante si animale, excretia la plante referat

Feirigile

La ferigi apar cele mai simple vase conducatoare lemnoase (traheide) si liberiene, de unde si denumirea de criptogame (grup mare de plante inferioare, lipsite de flori, care au drept caracteristica inmultirea prin spori) vasculare. Traiheidele au peretii lignificati, avand si rol de sustinere a plantei, si reprezinta un character de adaptare la viata de uscat. Ferigile au pereti despartitori si de aceea, circulatia este lenta.Au toate tipurile de tesuturi vegetale adevarate.Inmultirea este sexuata si se face prin spori, care se gasesc pe fata inferioara a frunzelor. Din germinarea unui spor ia nastere o plantula numita protal (lama verde de forma unei frunze, rezultata din germinarea sporilor de criptogame vasculare) purtator de organe reproducatoare . Pe protal se formeaza celule reproducatoare barbatesti si femeiesti. Prin contopirea lor se formeaza celula-ou, din care apare o noua feriga.

Alte referate despre:

Grand Canyon

The construction of the Glen Canyon Dam in Arizona in 1963 dramatically reduced the natural flow of sand and nutrients down the Colorado River and into the Grand Canyon. In March 1996 the federal government released more than 380 billion liters (100 billion gallons) of water from Glen Canyon Dam. This artificial flood added more than three feet to some beaches and cleared fish spawning grounds of debris and sediment.

Alte referate despre: grand canyon referat, referat grand canyon, grand canyon

Etiologia nevralgiei de trigemen de tip esential

Etiologia nevralgiei de trigemen de tip esential
Sexul feminin este mai des afectat decât cel masculin, în literatura de specialitate dându-se un raport de 2:1 sau 3:2 femei fata de bărbaţi.
Un fapt curios, încă neexplicat, este predispoziţia pentru ramura a II-a nervului trigemen si pentru partea dreaptă a feţei.

Alte referate despre: etiologia nevralgiei trigeminala, etiologia diabetului zaharat de tip 1, aminoacizi esentiali

Plante medicinale

Infuzie din planta pentru cataplasme pentru tratarea ranilor si a nevralgiilor. Amestecul se lasa acoperit 20 minute, dupa care se strecoara si se aplica comprese. Tinctura din iarba de sunatoare in tratamentul care favorizeaza stabilitatea emotionala, diminueaza intensitatea acceselor de panica sau manie. Este recomandata contra depresiilor, starilor de anxietate si neliniste care apar in preajma menopauzei. Se administreaza sub forma de tinctura, din care se iau zilnic 4 lingurite, ce se administreaza pe stomacul gol, diluate in apa.

Alte referate despre: plante medicinale referat, plante medicinale, referat plante medicinale

Plante si animale pe cale de disparitie

Plante si animale pe cale de disparitie - In 1935 se infiinteaza Parcul National Retezat, urmat de alte rezervatii naturale: Padurea Letea, Finetele Clujului, Codrul Secular Slatioara. In 1965, in Romania existau 130 de rezervatii, intinse pe o suprafata de 75.000 de hectare. In prezent, in Romania sint 134 de rezervatii naturale si monumente ale naturii cu o suprafata de 130.000 de hectare.

Alte referate despre: plante si animale pe cale de disparitie, plante si animale pe cale de disparitie din romania, plante si animale pe cale de disparitie din republica moldova

Cultivare plante - plan de afaceri

85,6% din persoanele detinatoare de proprietatii imobiliare sunt dispuse si doresc amenajarea acestora plezand spre un cadru vegetativ ce pune firma untr-un cadru si o piata economica sigura determinandu-i activitatea intr-un orizont indelungat asigurandu-i astfel continuitatea in activitatea economica precum si capacitatea de a-si onora datoriile consistente in limita impusa de activitatea acesteia precum si de dimensiunea pietei si procentului detinut de aceasta.

Alte referate despre: cultivarea legumelor plan de afaceri, cultivarea ciupercilor plan de afaceri, plan de afaceri prezentare produse cultivarea plantei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles