Plante de apartament

Plante de apartament

Begonia este un gen foarte vast , care face parte din familia Beconiaceae cuprinzând peste o mie de specii care se împart în trei grupe principale , în funcţie de tipul rădăcinii : rizomatoase , tuberculate şi fasciculate (sau fibroase). Există totuşi câteva caracteristici comune : frunze asimetrice care cresc alternativ de-a lungul tulpinilor , flori masculine şi feminine separate , dar care cresc în aceaşi inflorescenţă (în special , cime sau raceme apicale).

Speciile rizomatoase sunt plante permanent verzi , cultivate pentru frumuseţea şi varietatea culorilor frunzelor . Varietăţile şi hibrizii begoniilor tuberculate produc vara flori mari , colorate , simple sau dispuse în perechi . Begoniile fasciculate sunt plante permanent verzi , însă unele sunt arbuşti cu poziţie verticală ,iar altele sunt căzatoare . Lumina este un factor important în dezvoltarea corespunzatoare a unei begonii .

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 1172kb
Downloads: 2445
Materia: Biologie

Gardenia - floare

Ea are frunze ascutite dar nu prea mari si flori avand petale cu margini rotunjite, dispuse ca o corola. Parfumul florilor de Gardenia seamana cu cel al Iasomiei. Radacinile plantei sunt delicate si superficial fixate in sol. De aceea ele sunt foarte sensibile la calitatile solului. Planta creste intens din primavara pana in luna august. Formarea bobocilor depinde de dimensiunea si starea de sanatate a lastarilor.

Alte referate despre: gardenia floare, floare gardenia, floarea gardenia

Begonia

Reproducere. Begoniile rizomatoase se multiplică prin butaşi din tulpină sau frunză în acest caz împărţiţi o frunză frumoasă şi sănătoasă în porţiuni pătrate pe care le aşezaţi cu faţa inferioară orientată în jos într-o tavă ce conţine nisip şi turbă în părţi egale; menţineţi butaşii într-un mediu umed şi la adăpost de lumina prea puternică; imediat ce se ivesc noile plante, transferaţi-le la lumină puternică. Begoniile tuberculate se înmulţesc prin butaşi şi prin divizarea tuberculilor; în aprilie prelevaţi din vlăstarele bazale butaşii, dacă este posibil lungi de 7-10 cm şi având ataşată o parte din tubercul; plantaţi-i într-un amestec de turbă şi nisip în părţi egale şi menţineţi-i la o temperatură de 20°C; atunci când vor prinde rădăcini, transferaţi-i în ghivece diferite.

Alte referate despre: begonia, referat begonia, flori de apartament begonia

Plantele

Elemente de constructie
Zaharurile (carbohidratii) create prin fotosinteza sunt transformate in alte substante gasite in plante printr-o serie de reactii. Hrana produsa la nivelul frunzei este transportata in planta prin vasele liberiene.
Energia este deseori depozitata sub forma unor graunte de amidon (cand coloram cu iod un cartof taiat, el se innegreste, aratand cat de mult amidon contine – cartoful este doar un organ de depozitare pentru planta).

Alte referate despre: plantele, plantele carnivore, plantele sursa de uleiuri

Curiozitati din lumea plantelor

Curiozitati din lumea plantelor
Tumboa –Welwistchia mirabilis – este o gimnosperma care traieste in desertul Kalahari din Africa. Tulpina inalta de 50-60 cm are forma unei cupe.Planta poarta numai 2 frunze,opuse,liniare,lungi de 2 m si late pana la 1 m.Ele sunt pieloase si rezistente in tot timpul vietii aproape de 100 ani.Vintul sfasie frunzele in franjuri,pe cand de la baza ele cresc mereu.Rafflesia arnoldi(fam. Raffesiaceae) traieste in padurile tropicale din Sumatera ,Djawa si Calimantam,ca parazita pe radacinile unor liane.Aceasta planta ciudata nu are tulpina si nici frunze , ca rezultat al parazitismului.Intreaga planta se reduce la o radacina foarte scurta si la o floare solitara .gigantica ,cu diametrul de aproape 1 m,fiind cea mai mare floare din lume.

Alte referate despre: curiozitati din lumea plantelor, curiozitati din lumea plantelor si animalelor, curiozitati in lumea plantelor

Citrice

Citrice
Portocalul(citrus senensis) :Originara din Extremul Orient,aceasta specie a fost introdusa in Europa de catre arabi.Este cea mai raspandita dintre citrice pe plan mondial,avand arealul de cultura de la Ecuator pana la paralelele de 40˚latitudine nordica si sudica.Fruct tipic de iarna,portocala este cunoscuta inca din antichitate.Florile sunt de marime mijlocie,de culoare alba si sunt hemafrodite, parfumate.Fructul are culoare portocalie sau portocalie rosiatica. Mandarinul(citrus reticula):este originar din China si a fost adus in Europa de portughezi.creste sub forma de arbore mic,cu frunze mici si flori albe. Fructele sunt mici sau mijlocii,cu coaja portocalie,subtire.

Alte referate despre: citrice, care sunt citricele, familia citricelor

Plante transgenice

Câteva dintre aceste exemple includ: analize de genetică moleculară a semnalelor celulare ce controlează reproducerea sexuată şi interacţia microorganism-plantă; rolul enzimelor specifice în procesele metabolice determinând poziţionarea fotosintezei şi nu în ultimul rând rolul enzimelor specifice şi hormonilor specifici procesului de dezvoltare (Newbigen E., Smyth DR., Clarke AE., 1995).

Principalele necesităţi în procesele de transfer a genelor pentru obţinerea de plante transgenice sunt: (a) capacitatea de a ţinti ţesuturi ce includ celule competente pentru regenerarea plantelor; (b) o metodă de a introduce ADN în aceste celule regenerabile şi (c) un procedeu de a selecta şi regenera plantele transformate cu o frecvenţă satisfăcătoare.

Alte referate despre: plante transgenice, plantele transgenice, obtinerea plantelor transgenice

Plante carnivore

Piciorul acestora executa curburi chemotactice , care apleaca perii spre insecta prinsa ; totodata ei secreta un suc lipicios , abundent . Insecta moare asfixiata , substanta lipicioasa astupand stigmele , locurile de patrundere al aerului in traheele sale . Ea este apoi digerata de anumite enzime proteolitice pana la aminoacizi . In decurs de cateva zile digestia si absortia sunt terminate , din insecta ramanand numai chitina , care este inlaturata de ploi si vant .

Alte referate despre: plante carnivore, plante carnivore referat, referat plante carnivore

Plante toxice din Romania

Notiunea de “otrava” , sinonima cu cea de “toxic” este cunoscuta din antichitate.Astfel, dupa Dioscorioles, cuvantul “toxic “ care era cunoscut la grecii antici deriva de la “toxon’ care inseamna arc si este in legatura cu practica folosirii sagetilor otravite Plinius Secundus credea ca termenul “toxicus” provine de la “Taxus” –planta ierboasa ale carei seminte erau folosite la otravirea sagetilor.
Alti autori cosidera ca la originea termenului “toxic” a stat cuvantul egiptean “tako” care inseamna distrugere, moarte.

Alte referate despre: plante toxice din romania, atlas cu plante toxice din romania, plante toxice

Plante din imparatia apelor

Pe unele ramuri netede, lucitoare si inalte, apar florile, sub forma a doua pamatufuri. Unul este cilindric, asezat mai jos, de culoare verzuie, care cuprinde florile femeiesti; altul, mai deschis, mai pufos, este in varf. Dupa polenizare, apar semintele, care sunt duse de vant in alte locuri, din papura,oamenii impletesc rogojini, fac garduri in jurul stanelor si chiar pereti in casele temporare de vara.

Alte referate despre: plante din imparatia apelor, imparatia apelor, imparatia apelor de mihail sadoveanu

Excretia la plante

INFLUENTA FACTORILOR DE MEDIU ASUPRA TRANSPIRATIEI SI GUTATIEI
- eliminarea apei depinde de structura plantelor -factori interni- si de influenta mediului la care s-au adaptat speciile –factori externi.

Alte referate despre: excretia la plante, excretia la plante si animale, excretia la plante referat

Plante medicinale

5) PRINCIPII ACTIVE ALE PLANTEI
5.1. hipericina (0,1-0,2%) (este o naftodiantrona), de culoare rosie-violet, cu fluorescenta in UV;
5.2. ulei eteric (0,05-0,1% in tulpina si 0,40-0,50% in flori);
5.3. flavonoide (rutina, cvercetina, hiperozid;
5.4. rezine;
5.5. tanin (12%);
5.6. hiperforin;
5.7. acid cafeic, ascorbic,nicotinic,valerianic si clorogenic;
5.8. carotenoide;
5.9. saponine;

Alte referate despre: plante medicinale referat, plante medicinale, referat plante medicinale

Intoxicatii cu plante

Toxicitatea plantelor este influenţată şi de factori dependenţi de organism. În afară de diferenţa de receptivitate, unele animale nu au sensibilitate gustativă şi olfactivă care să le permită să discearnă plantele toxice. Din această categorie fac parte animalele lacome, cele care suferă de pervertirea gustului. Plantele toxice sunt consumate şi în cazul în care sunt amestecate cu alte plante a căror gust şi miros maschează proprietăţile organoleptice.Cazurile cele mai frecvente de intoxicaţie cu plante se întâlnesc la animalele tinere, în special la începutul perioadei de păşunat.

Alte referate despre: intoxicatii cu plante, intoxicatii cu plante toxice, intoxicatii cu plante ce contin toxalbumine si tioglicozizi

Contract de inchiriere -apartament-

VIII. FORŢA MAJORĂ
Părţile sunt exonerate de răspunderile derivând din prezentul contract in situaţia producerii unor evenimente considerate de Legea Română cazuri de forţă majoră. Cazul de forta majoră se dovedeşte si se comunica celeilalte parti conform Legii.

Alte referate despre: contract de inchiriere apartament, model contract de inchiriere apartament, contracte de inchiriere apartamente

Cultivare plante - plan de afaceri

Trimestrul 2/ 2004:
-obtinerea unui credit in valoare de 54.000.000 lei
-efectuarea unei imvestitii in valoare de 96.000.000

Alte referate despre: cultivarea ciupercilor plan de afaceri, cultivarea legumelor plan de afaceri, plan de afaceri prezentare produse cultivarea plantei

Proiect evaluare apartament

Prezentul raport de evaluare este valabil numai prezentat in ansamblu sau pentru scopul precizat .Raportul de evaluare sau oricare referire la acesta nu poate fi inclusa intr-un document destinat publicitatii fara acordul scris si prealabil al evaluatorului cu specificarea contextului in care urmeaza sa apara.Publicarea partiala sau integrala precum si utilizarea lui de catre alte persoane decat cele mentionate mai sus atrage dupa sine incetarea obligatiilor contractuale.
Previziunile sau estimarile continute in raport sunt bazate pe conditiile actuale ale pietei, pe factorii anticipati ai ofertei si cererii pe termen scurt si o economie stabila in continuare.

Alte referate despre: raport evaluare apartament, raport de evaluarea apartament, raport de evaluare apartament
Referate afisate : 16
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles