Poliartrita reumatoida diagnostic

Poliartrita reumatoida

Ea se exprima clinic prin artrita prezenta la mai multe articulatii,de unde si numele de poliartrita.

Poliartrita reumatoida
Prevalenta bolii este apreciata a fi intre 0,3 si 2%,iar incidenta ei variaza intre 0,9 si 1,5‰/an.Varful incidentei se intalneste in decadele a patra si a cincea ale vietii.Femeile fac aceasta boala de 2-3 ori mai des ca barbatii.

Poliartrita reumatoida
ETIOLOGIE

Cauza poliartritei reumatoide este necunoscuta.Ca si in cazul altor boli cronice,reumatice sau nereumatice,etiologia este probabil multifactoriala, situatie in care factorii de mediu interactioneaza cu un genotip susceptibil.

Poliartrita reumatoida
Susceptibilitatea genetica este argumentata de studii familiale si de corelari cu antigenele de histocompatibilitate. Agregarea familiala a suferintei cu boli inrudite sau cu anomalii imune,cu sau fara expresie clinica,este semnificativ mai mare decat cea constatata la membrii unei familii martor.

Poliartrita reumatoida
In ceea ce priveste ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 35kb
Downloads: 15
Materia: Medicina

Atitudinea individului fata de boala cronica

(4) Vârstnicul :
Preocupări – câteva direcţii
• Ameliorarea simptomelor deranjante
• Incetinirea progresiei bolii
• Prevenirea complicaţiilor şi a spitalizărilor nenecesare.

Alte referate despre: atitudinea individului fata de boala cronica, referat atitudine individului fata de boala cronica, atitudinea batranilor fata de boala cronica

Constipatia cronica la copil

Constipatia cronica duce la umplerea rectului si a colonului distal cu materii fecale. Distensia portiunii terminale a intestinului duce la pierderea controlului sfincterian, a contractilitatii intestinale normale si a sensibilitatii receptorilor de intindere. In acelasi timp, bolul fecal compactat sufera – sub actiunea florei locale – un proces de lichefiere centripeta. Rezultatul final este o falsa diaree, obisnuirea colonului la distensie si pierderea senzatiei de nevoie de defecatie.

Alte referate despre: constipatia cronica la copil, constipatia cronica la copil nursing, regim alimentar in constipatia cronica la copil

Lupusul-Boala cronica

Ce este lupusul?
Lupusul este o boala cronica care manifesta o varietate de simptome si este cauzata de inflamatii in una sau mai multe parti ale corpului. Lupusul nu este o boala infectioasa, asa ca ea nu este contagioasa (nu poate fi luata de la o persoana la alta, precum raceala, pojarul sau gripa). Nu este nici o forma de cancer.

Alte referate despre: boala cronica, ce este o boala cronica, boala cronica definitie

Scleroderma

Simptome si Tratament Sclerodermia sistemica (ScS) nu este, cel putin pana in prezent, o afectiune vindecabila; nici unul din drogurile "remitive" imprumutate din arsenalul terapeutic al celorlalte boli autoimune ale tesutului conjunctivovascular (lupus eritematos sistemic, poliartrita reumatoida) nu s-a dovedit cu adevarat eficace si bolnavii cu ScS aud adesea ca "nu se poate face nimic" . Chiar si medicii se simt descurajati si transmit aceasta stare de spirit pacientilor. Cu toate acestea, ScS trebuie privita ca fiind tratabila. O cercetatoare britanica, Carol Black, afirma recent intr-o lucrare de sinteza ca "nihilismul terapeutic, care pana nu demult era atitudinea obisnuita in privinta ScS, nu mai este justificat"

Alte referate despre: scleroderma, scleroderma circumscrisa, boala scleroderma sistemica

Substante de contrast iodate

de contrast organo-iodate permit vizualizarea numeroaselor anomalii
morfologice ale veziculei si cailor biliare extrahepatice, care
deseori "astern patul" unui mare numar de disfunctii si suferinte
clinice. In al doilea rand ele aduc importante clarificari in domeniul
problematic al bolii, care, asa cum rezulta in prezent din numeroase
studii statistice, sta la baza a aproape 90% din colecistite. Aceleasi
studii sugereaza, pe de alta parte, ca cel putin 10% dintre litiazici
sunt si purtatorii unor calculi in calea biliara principala, calculi
ce reprezinta o sursa posibila de inflamatie.

Alte referate despre: substante de contrast iodate, substante de contrast iodate orale, substante de contrast iodate nonionice

Etiopatogenia bolilor reumatice

Agentii microbieni sunt responsabili de infectie, care poate fi produsa de bacterii, virusuri sau fungi. O astfel de boala este reumatismul articular acut (RAA), produs de streptococ. Infectii nespecifice: diversele altralgii care insotesc boli infectioase, infectii respiratorii, gripa, hepatita.rnrnModificari in activitatea sistemului neuroendocrin: exista boli reumatice care afecteaza cu precadere un anume sex.

Alte referate despre: terapia nedicamentoasa a bolilor reumatice, profilaxia bolilor ereditare, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala

Constipatia cronica habituala

Apiterapte
Mierea de albine. 100g, în 2-3 reprize pe zi, de preferinţă cu suc de mere.
Polen. Vindecă constipaţiile cele mai rebele. Se ia câte 20 g, zilnic. Se bea cu apă îndulcită cu miere. O cură durează o lună. Se face pauză două luni şi se repetă. Se poate repeta de patru ori pe an, o dată la fiecare trimestru.
Aloe. Un vârf de cuţit, la un sfert de litru de apă, amestecat cu 1-2 linguri de miere. Acest amestec se fierbe trei minute. Se iau zilnic trei linguri, înainte de mese.

Alte referate despre: constipatia cronica, constipatia cronica la copii, constipatia cronica copii

Les outils d analyse et de diagnostic de l entreprise

Les outils d’analyse et de diagnostic de l’entreprise
3. La position de force des clients. Ce critère prend en compte la force de négociation ainsi que la position des clients – par exemple si ils peuvent passer des commandes de gros ou non. Un des exemples de puissance du pouvoir d’achat est celui des sociétés de grande distribution (Carrefour, Auchan…) face à leurs fournisseurs, auxquels ils imposent des conditions strictes.

Alte referate despre: les phrases exclamatives analyse, diagnostic de l entreprise, outil du diagnostic de l entreprise

Analiza diagnostic social-economica a localitatii "Criva" in vederea includerii acesteia in circuitul turistic rural al Republicii Moldova

Din istoria satului Criva
Satul Criva este atestat prima oara la 1520 intr-un document a Domnitorului Stefanita - Voda si se pastreaza in arhiva din Bucuresti. In ceea ce priveste aparitia sa drept forma de sintetizare a mediului uman artificial, exista doua versiuni de intemiere a localitatii.

Prima versiune sustine, ca infiintarea satului a luat nastere din ziua, in care s-au stabilit pe locurile acestea 5 familii coborite din Carpati.Cealalta versiune expune legenda mosieresei numita Pantazi. Cucoana era schioapa. Si cum deseori prin aceste parti soseau locuitori din Podolia si Galitia. Fiind Ucraineni ei se intrebau unii pe altii "Cuda bratoc! do roboti? " La care celalat raspundea "Do pani Crivoi - adica la doamna scheoapa". Astfel denumirea de Criva sa pastrat pina in zilele noastre.

Acest sat e asezat in lunca Prutului. Prutul invartea candva precum intr-o joaca pietrele a sase mori de apa. Prin anii 1800 Criva avea circa 50 familii. In anul 1831 in satul Criva a izbucnit ...

Alte referate despre: evolutia social economica a localitatii natale in epoca moderna, analiza social economica, analiza social economica oras

Analiza diagnostic

Se poate aprecia, in baza ratelor de solvabilitate calculate ca intreprinderea analizata prezinta o solvabilitate generala buna, ambii indicatori reflectand acest fapt.

Alte referate despre: analiza diagnostic, analiza diagnostic a unei firme, analiza diagnostic a intreprinderii

Tehnici de analiza a probelor de audit

Tehnica ratelor
Entităţile economice, în activitatea lor, consumă resurse materiale, financiare, umane şi informaţionale care implică costuri şi, ca atare, intervine necesitatea de a examina dacă aceste resurse sunt utilizate în mod eficient. Pe de altă parte, rezultatele înregistrate în urma proceselor economice pe care le-a desfăşurat entitatea constituie surse pentru asigurarea finanţării investiţiilor şi rambursarea datoriilor.

Alte referate despre: tehnici de analiza a probelor de audit, tehnici de analiza a probelor de audit analiza structurii financiare, metode si tehnici de obtinere a probelor de audit

Tehnici de investigare neuropsinologica

Existã similitudini si deosebiri între metodele de diagnostic psihoneurologic si psihologic. În setul de metode psihoneurologice nu sunt incluse metode de examinare a sferei intelectuale, emotionale si a personalitãtii sub formã de teste, deoarece acestea reclamã experimente ºi metode speciale de analizã a rezultatelor.

Alte referate despre: tehnici de investigare, tehnici de investigare medicale noi, tehnici de investigare si nursing

Sisteme Expert - Mycin

In realitate, Mycin nu a fost folosit in practica. Acest lucru nu s-a datorat lipsei de performanta (a depasit in teste membrii ai departamentului de medicina) cat mai degraba problemelor morale si legale, daca punea cumva un diagnostic gresit, pe cine dai in judecata?

Alte referate despre: sisteme expert, sisteme expert in domeniul economico-financiar, studiu de caz-prototip de sisteme expert

Analiza economica financiara a unei societati

II. DIAGNOSTICUL FINANCIAR
Realizarea diagnosticului financiar are ca obiectiv aprecierea stării de performanţă financiară a societatii la 31.12.2002.
Principalele scopuri urmărite sunt:
- aprecierea rezultatelor financiare obţinute;
- evidenţierea modalităţilor de realizare a echilibrului financiar;
- examinarea randamentului capitalului investit;
- evaluarea riscurilor.
Rezultatele analizei pot fi utilizate pentru:
- fundamentarea deciziilor de gestiune;
- elaborarea unui diagnostic global strategic;
- fundamentarea politicilor de dezvoltare.
Sursele utilizate au fost:
- situaţiile financiare anuale (2000-2002);
- alte materiale de documentare din evidenţa contabilă.

Alte referate despre: analiza economica financiara a unei societati, referate analiza economica financiara a unei societati, referat analiza economica financiara a unei societati bilant

Studiu de caz - Connex 3G

Serviciile de telefonie 3G, atat de mult asteptate, lansate de Connex, sunt operationale de pe 25 aprilie. Ce sanse are 3G de a atrage clienti in Romania? Considerat gadget inutil de unii, evolutie indispensabila de altii, e dificil de pus un diagnostic unitar pentru telefonia mobila de generatia a treia. In Europa, tehnologia UMTS nu a intalnit succesul scontat in tarile unde a fost lansata. Din punct de vedere tehnologic, 3G este incontestabil o evolutie extraordinara.

Alte referate despre: latinitate si dacism studiu de caz, studiu de caz, formarea constiintei istorice studiu de caz
Referate afisate : 16
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK