Poliester armat cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Produsele din PAFS prezintă unele calităţi net superioare materialelor tradiţoinale, care le-au impus mai întâi în industria chimică (deosebit de rezistente la coroziune prin alegerea adecvată a răşinii de impregnare) şi ulterior în multe alte domenii (construcţii, transporturi, industria electronică, bunuri de larg consum). Dintre calităţi amintim:
- rezistenţă la coroziune
- raport proprietăţi fizico-mecanice / greutate comparabil cu al metalului
- manevrabilitate, montaj facil
- densitate redusă faţă de metal
- gamă largă de forme şi culori

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 4236
Materia: Chimie

Sticla

Cea mai veche sticla este sticla vulcanica, rezultata prin racirea rapida a lavei. Diferite obiecte ca varfuri de sulite, topoare, oglinzi, se pastreaza in diferite muzee. Cel mai vechi obiect din sticla propriu-zisa se considera o amuleta albastra ce a fost gasita in Egipt si este datata in anul 7000 i.e.n. In Egipt si Liban au fost descoperite perle din sticla vechi de 5500-3400 ani.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Polimerizarea

- inhibitorii sunt substante care intrerup reactia de polimerizare formand cu radicalii existenti substnte stabile. Industrial se utilizeaza ca inhibitori:Chinone, nitro-derivanti, polifenoli, anmine, saruri de metale grele ale unor acizi organici, oxigen etc. ;
- modificatorii (regulatorii) sunt substante care regleaza gradul de polimerizare intrerupand procesul la anumite valori ale acestuia. Drept modificatori se citeaza: mercaptani, aldehide, alcooli. ;
Metode de polimerizare

Alte referate despre: polimerizarea, polimerizarea acrilonitrilului, polimerizarea stirenului

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, produsi macromoleculari obtinuti prin polimerizarea alchenelor, ce este polimerizarea

Proprietatile polimerilor

În primul caz, centrele de greutate ale particulelor ce alcătuiesc mezofaza lichid-cristalină sunt dispuse la întâmplare, ceea ce face ca aici să lipsească ordinea îndepărtată. Axele tuturor particulelor din interiorul volumului elementar al probei macroscopice sunt totuşi orientate într-o anumită direcţie.

Alte referate despre: proprietatile polimerilor, referat proprietatile polimerilor, fizico-chimia si proprietatile polimerilor

Polimeri

Exista si alte tipuri de cauciuc sintetic formate in urma polimerizarii :
Cauciucul polibutadienic, cauciucul butadiena-stiren, cauciucul butadien-acrilonitrilic ,cauciucul policloropropenic. Cauciucul butadienic prin polimelizare, sub actiunea sodiului metalic, a butadienei, obtinute din alcool etilic. Astâzi, butadiena se polimerizeazã in emulsie, folosind ca initiator peroxidul de izopropil-benzen.

Alte referate despre: importanta polimerilor si impactul lor asupra mediului, polimeri, importanta polimerilor

Sticla

Sticla
Sticlele se obtin, in general, prin topirea in cuptoare speciale a unui amestec format din nisip de coart, piatra de var, carbonat de sodiu (sau de potasiu) si materialele auxiliare.Proprietatile fizice ale sticlelor sunt determinate de compozitia lor. Sticla obisnuita, sticla de sodiu are compozitia aproximativa 6SiO2•CaO•Na2O. Se intrebuintiaza la fabricarea geamurilor si a ambalajelor de sticla.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Sticla

c. Stabilizantii sunt materii prime care au rolul de a mari stabilitatea chimica, si de a imbunatati proprietatile mecanice, termice si electrice; se folosesc: carbonatul de calciu, sulfatul de bariu, oxidul de plumb, oxidul de zinc. Fiecare dintre oxizii stabilizanti confera sticlei anumite proprietati si determina obtinerea unui anumit tip de sticla cu destinatie precisa.

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Sticla

EXEMPLE VITRIFIANTI
- dioxidul de siliciu (SiO2) sau nisipul cuarţos
- trioxidul de bor, borax Na2[B4O5(OH)4] · 8 H2O
- pentaoxidul de fosfor : P2O5

Alte referate despre: sticla optica, orice carte este o sticla aruncata in mare, referate despre sticla

Sticla termica

Masa de sticlă se topeşte în băi periodice cu bazinul căptuşit din grinzi de cuarţ, în cuptoare cu creuzele şi în cuptoare cu băi cu acţiune continuă de dimensiuni mici. Sticlele pirex se topesc la 1580 – 1630 grade C, sticlele cu conţinut înalt de zirconiu la 1500 grade C, sticlele borosilicatice şi cu conţinut înalt de zirconiu se prelucrează prin presare manuală la 1400 – 1420 grade C.

Alte referate despre: sticla termica, cum se taie sticla termica, se taie sticla termica

Sticla spumanta

Aceasta înseamnă că – 1 m sticlă spumantă în calitate de încălzitor poate fi înlocuită cu 85 m sau 20000 cărămizi. Ateunătorul sticlei spumante are o structură spongioasă preoritatea căruia este îmbinarea între pori (înmuierea 50-60%). Aşa fel de sticlă spumantă în interiorul de la 100 pînă la 600 se înmoaie de la 20-50% trecerea prin ea a sunetului în interiorul de la 600-1200; de la 50 pînă la 65%.
Sticla spumantă specială în dependenţă de întrebuinţarea predă diferite proprietăţi electrice şi rezistenţă.

Alte referate despre: sticla spumanta, sticla spumanta nanomaterial, cum se face sticla spumanta

Sticla armata si cu relief

Marginile sticlei armate nu se taie. Banda se întretaie pe foaia formatului dat. Sticla armată spre topire nu merge, ea poate fi întrebuinţată în timpul fierberii sticlei întunecoase, de exemplu, sticla verde a garoafelor.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Sticla cu multe straturi

Pătrunderea luminii prin triplex nu e mai mult de 84%. Suprafaţa plană a foilor de triplex sînt produse în diferite configuraţii cu lungimea 350 – 575 mm şi grosimea 185 – 445 mm. Industria prelucrează triplex încovoiat cu mărimi mari şi profil complicat. Triplexul nepanoram are unghiul dintre tangenţele de margini la încovoierea suprafeţei cu mai mult de 100 grade C. Semipanoram 60 – 90 grade C panoram mai puţin de 45 grade C.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat autocad desenarea pe mai multe straturi, straturile atmosferei

Beton armat

Date personale
ETAPA I. Calculul si alcatuirea placii planseului pe grinda principala si grinda secundara

Stabilirea schemei statice. Predimensionarea

Alte referate despre: beton armat, plansee din beton armat, betonul armat

Blocuri de sticla

Blocurile de sticlă posedă o rezistenţă înaltă la şoc şi statică. Ele se folosesc în construcţia acoperişurilor şi planşurilor intermediare. La capacităţile specifice a blocurilor de sticlă ce determină ficacitatea tehnico-economică de folosire a lor, se referă:
-Capacitatea de a propaga fluxul de lumină şi de a crea în încăperi o iluminare moale la o permeabilitate maximală de lumină.
-O rezistenţă mare în comparaţie cu alte articole din sticlă la sarcini statice şi şoc şi rezistenţă mare la foc.
-Ermecitetea mare a îngrădirilor.[14]

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Fibrele de sticla

Fibrele din sticlă se caracterizează cu mare rezistenşă la rupere, modul de elasticitate mare, higroscopicitate mică, proprietăţi dielectrice mari, stabilitate chimică, rezistenţăla umeditate, nearzătoare şi neinflamabilă. Rezistenţa la rupere a fibrelor sticloase cu diametrul 3-6 mc oxilează între 200- 400rg/mm2, fiind cu mult mai mare decît a sticlei şi a oţelului.

Alte referate despre: fibrele de sticla, imagini fibrele de sticla, fibrele textile

Covoarele din placi de sticla mozaica

La instalarea formei sub puanson articolele se presează. După arderea articolului la maşina cu lampă distrug plitele separate. Mai progresiv pentru producerea pe larg întrebuinţat este metoda procatului neîntrerupt. Pentru fierberea sticlei se întrebuinţează cuptoarele cu încălzire directă. Cu întrebuinţare în calitate, care totodată măreşte fierberea sticlei; componenţa masei sticlei ajunge 1500 – 1600 kg s 1m2.

Alte referate despre: placi de sticla, placi din sticla, placi de sticla mozaic

Cuptorul de topit sticla

Pe măsura fierberii stratul de şarjă se desparte în insuliţe înconjurate de spumă, care se întinde aproximativ pînă la jumătatea cuptorului, în aproprierea insuliţilor de şarjă ce nu s-au topit; mai apoi în ea rîmin doar bule şi incluziuni de gaze. Partea bazinului de fierbere acoperită de şarjă şi spumă de fierbere, se numeşte regiune de fierbere; după limitele ei suprafaţa topiturii poate fi acoperită de adunări de bule, din cauza cărora suprafaţa pare „ondulată”.

Alte referate despre: cuptorul de topit sticla, constructia cuptorului de topit sticla, cuptoare de topit sticla
Referate afisate : 18
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles