Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Materialele prime de bază sunt:
• Impregnantul – monomerul nesaturat în soluţie de stiren; acesta poate fi un produs de condensare între un acid dibazic (de exp. acizii ftalici: ortoftalic, izoftalic sau tereftalic) şi un dihidroxialcool cu legături nesaturate în catenă; peroxidul (de benzoil, de metil-etil cetonă, etc.) cu rol de catalizator; săruri de cobalt în stiren cu rol de accelerator

Poliesteri armati cu fibra de sticla
• Armătura – fibră de sticlă sub formă de fire (în bolim) ţesături sau împâslituri (stratimat)
Se realizeată astfel reticularea cu formarea de lanţuri macromoleculare tridimensionale. Produsele din PAFS se pot realiza manual sau folosind matriţe de presare, prin depunere de straturi de fibră de sticlă şi impregnarea lor seccesivă cu răşină poliesterică. La încheierea reacţiei de polimerizare, acest ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 4236
Materia: Chimie

Sticla

Cea mai veche sticla este sticla vulcanica, rezultata prin racirea rapida a lavei. Diferite obiecte ca varfuri de sulite, topoare, oglinzi, se pastreaza in diferite muzee. Cel mai vechi obiect din sticla propriu-zisa se considera o amuleta albastra ce a fost gasita in Egipt si este datata in anul 7000 i.e.n. In Egipt si Liban au fost descoperite perle din sticla vechi de 5500-3400 ani.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Polimerizarea

In indistrie se recurge la diferite metode de polimerizare care se clasifica dupa modul in care se realizeaza procesul si utilizeaza agentii de polimerizare in:
- polimerizarea in bloc sau in masa se realizeaza cand insasi monomerul constituie si mediul de polimerizare. Dupa cum s-a aratat, mediul de polimerizare poate fi gazos sau lichid. Are avantajul de a fi cea mai simpla dintre metode;
- polimerizarea in solutie se realizeaza intr-un mediu de polimerizare in care este solubil si monomerul si polimerul. Din aceasta metoda de polimerizare rezulta o solutie omogena de polimer in solvent care poate fi utilizata ca atare sau din care polimerul poate fi precipitat, separat, uscat si utilizate;

Alte referate despre: polimerizarea, polimerizarea acrilonitrilului, polimerizarea stirenului

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
Macromoleculele acestui polimer prezinta numeroase ramificatii, ceea ce face ca materialul plastic sa aiba o cristalinitate de numai 40-50%. Ca urmare, polietilena de densitate joasa se caracterizeaza prin rezistenta termica si mecanica relativ scazute (polietilena moale).Procedeul Ziegler a revolutionat tehnologia de obtinere a polietilenei, permitând obtinerea industriala a acesteia la presiuni de numai câteva atmosfere. Aceasta polietilena este formata în principal din macromolecule liniare, cu foarte putine ramificatii, ceea ce permite împachetarea usoara a macromoleculelor. Drept urmare, creste continutul în faza cristalina pâna la 94%, iar proprietatile termomecanice ale acestui material plastic sunt considerabil îmbunatatite.

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, produsi macromoleculari obtinuti prin polimerizarea alchenelor, ce este polimerizarea

Proprietatile polimerilor

Această ipoteză a fost totuşi respinsă, arătându-se că polimerii cu lanţuri flexibile în stare amorfă nu formează domenii ordonate. Ele pot să apară după o prelucrare specială a compusului macromolecular (de exemplu etirare), când se induc structuri mezomorfe ce amintesc de mezofaza lichid-cristalină.

Alte referate despre: proprietatile polimerilor, referat proprietatile polimerilor, fizico-chimia si proprietatile polimerilor

Polimeri

Cauciucul brut are o culoare slab galbuie, este insolubil in apa, alcool,acetona,dar solubil in benzen,benzina,sulfura de carbon.. cea mai importanta proprietate a cauciucului este elasticitatea. Se intrebuinteaza pentru fabricarea anvelopelor in industria constructoare de masini.
Cauciucul sintetic este un compus macromolecular cu proprietati asemanatoare celor ale cauciucului natural,care se obtine prin polimerizarea butadienei ori prin copolimerizarea lor cu stiren sau cu nitril-acrilic.

Alte referate despre: importanta polimerilor si impactul lor asupra mediului, polimeri, importanta polimerilor

Sticla

Sticla
Sticla de potasiu are compozitia 6SiO2•CaO•K2O si este rezistenta la variatii de temperatura. Se foloseste la fabricarea vaselor de laborator. Cristalul (sticla de plumb) este o sticla in care sodiul si calciul au fost inlocuiti cu potasiu si plumb (6SiO2•PbO•K2O) si se caracaterizeaza prin proprietati de refractie bune si densitate mare. Flintul si strasul contin un procent de plumb mai mare ca si cristalul. Flintul se foloseste pentru prisme si lentile optice.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Sticla

Sticla
Nu este surprinzător că secretul nu a putut fi păstrat mult timp : arta fabricării sticlei este foarte simplă şi materialele prime foarte abundente. Sticla este un amestec de siliciu si hidroxizi alcalini , de sodiu sau potasiu.Ca sa facem sticla avem nevoie numai de nisip curat (bioxid de siliciu), piatra de var, carbonat de potasiu sau de sodiu si caldura.Daca aceasta caldura este suficienta, materialele se topesc formand sticla.Dificultatile stau numai in obtinerea materiilor prime in stare curata.Chiar cea mai neinsemnata impuritate poate altera calitatea sticlei.Aici sta tot secretul . Aproape oricine poate fabrica sticla , dar sticla buna sau sticla cu proprietati speciale –aceasta ...

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Sticla termica

Plăcile sînt tăiate din foi obţinute prin metoda laminării periodice sau continuă de asemenea în forme şi se şlefuiesc. După condiţiile de exploatare ele trebuie să suporte tensiuni mecanice şi impactul termic şi acţiunea chimică a apei fierbinţi şi a locurilor de presiune.

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Sticla spumanta

Sticla spumanta reprezintă un material uşor cu pori din sticlă, unde porii sînt amplasaţi uniform cu diametrul 0,1 – 5 mm dispărţiţi de pereţii subţiri. Porii în sticlă spumantă se pot primi: a)a introduce în componenţă materialului de fierbere o substanţă care ajută la formarea spumei în procesul de fierbere a sticlei;b)topirea sticlei cu ajutorul gazelor şi aerului; c)formarea spumei de sticlă înmuiată sub vamm;

Alte referate despre: sticla spumanta, sticla spumanta nanomaterial, temperatura cuptor de paine din sticla spumanta

Sticla de cuart

.2. Tehnologia producerii
Topitura de cuarţ are temperatura de fluidizare de 1710 grade C, o viteză mare de evaporare la temperatura dată şi o plasticitate mare, din cauza cărei este greu de prelucrat. De aceea tehnologia de producere se deosebeşte de tehnologia sticlei simple: în ea se foloseşte materie primă aparte, metode speciale de topire şi construcţie a cuptoarelor, de asemenea diferite metode de formare a articolelor. Se cunosc deosebiri în tehnologia de producere a sticlei de cuarţ transparente şi netransparente.

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla cu multe straturi

Pătrunderea luminii prin triplex nu e mai mult de 84%. Suprafaţa plană a foilor de triplex sînt produse în diferite configuraţii cu lungimea 350 – 575 mm şi grosimea 185 – 445 mm. Industria prelucrează triplex încovoiat cu mărimi mari şi profil complicat. Triplexul nepanoram are unghiul dintre tangenţele de margini la încovoierea suprafeţei cu mai mult de 100 grade C. Semipanoram 60 – 90 grade C panoram mai puţin de 45 grade C.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat autocad desenarea pe mai multe straturi, straturile atmosferei

Fibra optica

Astfel, daca trimitem la un capat un semnal luminos, acesta se ve reflecta total de mai multe ori in fibra optica pana cand va ajunge in celalalt capat aproape cu aceeasi intensitate, parcurgand distante foarte mari. Un cablu din fibre optice este format dintr-un numar foarte mare de astfel de fibre.

Alte referate despre: fibra optica, fibra optica referat, referat fibra optica

Blocuri de sticla

Blocuri de sticlă compacte.
Blocuri de sticlă compacte reprezintă elemente de sticlă masive primite prin presare de formă dreptunghiulară, patrată sau rotundă. Ele nu au camere închise şi nu se pot folosi în îngrădiri, la care se înaintează cerinţe de termo şi fonoizolare înaltă. Rezistenţa înaltă a blocurilor de sticlă la sarcin istatice şi de şoc se atinge datorită măririi grosimii peretelui de 1,5 – 3 ori în comparaţie cu goluri sudate.

Deoarece blocurile de sticlă compacte nu au cameră operaţia tehnologică de sudare a blocurilor lipseşte, dar se mărreşte durata procesului de recoacere.Tipul răspîndit de bloc compact este elementul de sticlă în formă de plăci pătrate cu grosimea 20 – 30mm, o sprafaţă a căreia este umedă, iar alta striată pentru propagarea luminii.

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Fibrele de sticla

Fibrele din sticlă se caracterizează cu mare rezistenşă la rupere, modul de elasticitate mare, higroscopicitate mică, proprietăţi dielectrice mari, stabilitate chimică, rezistenţăla umeditate, nearzătoare şi neinflamabilă. Rezistenţa la rupere a fibrelor sticloase cu diametrul 3-6 mc oxilează între 200- 400rg/mm2, fiind cu mult mai mare decît a sticlei şi a oţelului.

Alte referate despre: fibrele de sticla, imagini fibrele de sticla, sticla optica

Covoarele din placi de sticla mozaica

La instalarea formei sub puanson articolele se presează. După arderea articolului la maşina cu lampă distrug plitele separate. Mai progresiv pentru producerea pe larg întrebuinţat este metoda procatului neîntrerupt. Pentru fierberea sticlei se întrebuinţează cuptoarele cu încălzire directă. Cu întrebuinţare în calitate, care totodată măreşte fierberea sticlei; componenţa masei sticlei ajunge 1500 – 1600 kg s 1m2.

Alte referate despre: placi de sticla, placi din sticla, placi de sticla emaliate

Cuptorul de topit sticla

Şarja şi în particular spuma de fierbere densă nu permit trecerea emisiei flăcării şi a zidăriei de cuptor. De aceea cu cît este mai lungă zona de fierbere, cu atît mai puţină cpldură trece în masa de sticlă, cu atît este mai rece topitura şi cu atît mai rău ea se limpezeşte şi se omogenizează.

Alte referate despre: cuptorul de topit sticla, constructia cuptorului de topit sticla, cuptoare de topit sticla

Analiza costuri

Fabrica de Sticla din Turda a luat fiinta in anul 1921. Principalul fondator al Fabricii a fost Banca Centrala pentru Industrie si comert S. A. cu sediul in Cluj care a elaborat si publicat un prospect de constituire. Construirea fabricii a inceput in toamna anului 1921, intrind in probe tehnologice in august 1922 astfel incit in luna septembrie ale aceluiasi an incepind productia.

Alte referate despre: analiza costurilor pe produse, analiza costurilor, analiza costurilor de productie
Referate afisate : 18
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles