Polietilena tereftalata

Lavsanul - Polietilena tereftalata

Proprietati: Polisterul ( Lavsanul) are mai multe avantaje, este un fir puternic, flexibil, are excelente caracteristici de manipulare.Polisterul este biologic inert, la fel este elastic, reactia tesaturilor este minimala.Acest tesut dens de fire polister (Lavsan) reduce rugozitatea si mucul materialelor.

Atunci cind utilizati suturile din filamentele de poliester (Lavsan), este preferabil pentru utilizare sa folositi nodul al patrulea ce este paralel (I=I=I=I) sau de cruce (IxIxIxI), care are cea mai mare rezistenta si flexibilitate.Poliesterul (Lavsan) , nu este recomandat pentru utilizarea in operatiile sistemului urinar si in tesuturile bacteriene-contaminate.

Altfel spus, este un material de culoare alba sau este crem-deschis, uneori si verde. Remarcat de o inalta rezistenta la caldura si stabilitate chimica.Cind aceasta se topeste, aceasta ofera o buna bariera pentru ambele ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 606
Materia: Chimie

Molecula

Molecula
Acest fizician este considerat părintele teoriei atomice. Confirmarea lui experimentală ridică chimia pe o treaptă superioară. Începutul sec.al XIX – lea marchează trecerea la valorificarea datelor experimentale pentru formularea de generalizări teoretice.

Alte referate despre: masa moleculara, molecula, genetica moleculara

Molecula - proprietati generale

Reguli de ocupare cu electroni a straturilor şi substraturilor:
1. Straturile şi substraturile sunt ocupate cu electroni în ordinea creşterii energiei acesteia.

Alte referate despre: molecula proprietati, cristale moleculare proprietati, molecula proprietati generale

Polietilena

Aceasta polietilena este formata în principal din macromolecule liniare, cu foarte putine ramificatii, ceea ce permite împachetarea usoara a macromoleculelor. Drept urmare, creste continutul în faza cristalina pâna la 94%, iar proprietatile termomecanice ale acestui material plastic sunt considerabil îmbunatatite.

Alte referate despre: polietilena, polietilena referat, produsele alimentare ambalate in polietilena

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, polimerizarea, polimerizarea acrilonitrilului

Masele plastice

Se numesc mase plastice materialele produse pe baza de polimeri, capabile de a capata la incalzire forma ce li se da si de a o pastra dupa racier. Dupa cantitatea in care se produc ele ocupa primul loc printre materialele polimere. In drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, in anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase.

Alte referate despre: masele plastice, masele plastice referat chimie, masele plastice referat

Mase plastice - cauciucul

Polimerizarea propilenei se realizează în prezenţă de catalizatori, ceea ce contribuie la formarea dintre toţi polimerii posibili, a polimerului cu o structură regulată corespunzătoare principiului "cap-coadă", caracterizată printr-o succesiune dreaptă a grupelor metil în catenă.

Alte referate despre: mase plastice cauciucul, mase plastice cauciucul natural si sintetic, referat mase plastice cauciucul natural si sintetic

Genetica moleculara

Structura nucleului
Cromatina - materialul genetic celular
- contine ADN, proteine (histone), ARN
- Modul de organizare depinde de faza ciclului celular
- Tipuri de cromatina:
- Eucromatina - zona mai putin compacta; contine gene exprimate frecvent de catre celula
- Heterocromatina - zona mai compacta; gene exprimate rar

Alte referate despre: genetica moleculara referat, referat genetica moleculara, genetica moleculara stiinta a viitorului

ADN, molecula ereditatii

Ulterior, astfel de experiente au fost realizate si cu alte tipuri de organis-me, iar rezultatele au confirmat, de fiecare data, ca ADN este materialul genetic al tuturor organismelor. S-a demonstrat, de asemenea, ca nu numai virulenta, ci oricare alt caracter ereditar poate fi transferat in acelasi mod; asadar, genele sunt responsabile pentru caracterele ereditare, inseamna ca ele trebuie sa fie facute ADN.

Problema centrala a devenit acum determinarea structurii fizice si chimice a moleculei de ADN, descifrarea modulului in care formatia ereditara poate fi depozitata si eliberata de aceasta structura. Structura dublu-catenara a macromoleculei de ADN a fost demonstrata de stralucitele studii efectuate de J.Watson si F.Crick(1955).

Alte referate despre: adn molecula ereditatii pe scurt, adn molecula a ereditatii, adn molecula cruciala a ereditatii

Baze moleculare ale biopotentialului de actiune

Daca se utilizeaza doi electrozi legati la un voltmetru pentru a inregistra diferente de potential, in cazul unei celule vii s-ar constata ca daca ii plasam de o parte, respectiv de cealalta a membranei, aparatul de masura ar inregistra o diferenta de potential. Acest lucru se intampla in ciuda faptului ca mediul intracelular si respectiv extracelular sunt, individual, neutre din punct de vedere electric.
S-a descoperit ca aceasta diferenta de potential este cauzata de o distributie asimetrica a unor ioni pe cele doua fete ale membranei si de permeabilitatea acesteia pentru ei.
Cei mai importanti ioni in stabilirea acestei diferente de potential sunt ionii de Na+ si de K+. In conditii normale, concentratia ionilor de K+ in interiorul celulei este cu mult mai ridicata decat cea din exterior(de 35 ori mai mare). In acelasi timp, concentratia ionilor de Na+ este la randul ei mult mai ridicata pe fata externa comparativ cu cea de pe fata citoplasmatica(de 10 ori mai mare). In ciuda acestor ...

Alte referate despre: baze moleculare ale ereditatii, solutii de acizi si baze moleculare monoproti slabe, baze de date

Produsele alimentare PEAD 2010

Specificatia tehnica se refera la pastele fainoase, obtinute din faina de grau alba 550 grifica si apa, fabricate pe linii tehnologice continui cu respectarea dispozitiilor legale sanitare si destinate comercializarii pentru consumul uman. Faina de grau, ca materie prima de baza, trebuie sa corespunda SR 877/1996 si Ordinului 250/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.

Alte referate despre: produsele alimentare, rolul apei in produsele alimentare, produsele alimentare de origine animaliera

Resurse energetice regenerabile

Energia potentiala osmotica sau energia gradientului de salinitate este energia disponibila din diferenta de concentratie de sare intre apa de mare si apa de rau. Este o energie regenerabila. Doua metode practice pentru acest lucru sunt electrodializa inversa (EDI) si osmoza intarziata de presiune (OIP).

Alte referate despre: resurse energetice regenerabile, resurse energetice regenerabile referat, resursele energetice regenerabile

Studiu de caz - Fundamentarea deciziei de investitii la S.C. Europlast S.A.

Capacitatea de productie superioara a noii sectii de mase plastice este asigurata de 6 masini de injectie, iar necesarul de personal va fi de 30 de muncitori (direct si indirect productivi);

Alte referate despre: studiu de caz privind riscul in investitii, studiu de caz privind fezabilitatea unei investitii, fundamentarea deciziei de investitii

Recombinari genetice

Aceste tehnici şi în general cele relative la sinteza acizilor nucleici îşi dau şi ele concursul la metodele de cercetare ale funcţiilor cerebrale la nivel molecular. Astfel a fost pusă în evidenţă prezenţa hormonilor polipeptidici în creier, după care s-a demonstrat, în mai multe laboratoare, că antiserurile preparate vis-a-vis de aceşti hormoni se fixau pe anumite zone ale creierului.

Alte referate despre: recombinari genetice, recombinarile genetice, recombinari genetice si mutatii

Asigurarea protectiei - radioactiv

Depozitul de surse radioactive. Factorii principali care decid amplasarea si mărimea depozitului sunt: specificul unităţii nucleare si frecvenţa lucrărilor. De obicei pentru unităţile nucleare de grad I si II nu este necesar un spaţiu mare pentru depozitare. In asemenea cazuri, depozitul se amenajează chiar in interiorul camerei active intr-un safe, dulap metalic ecranat cu folii de plumb sau dulap in perete. In lipsa acestora, depozitul se poate amenaja intr-o celula betonata, amplasata fie in încăperea de lucru cu surse deschise in apropierea nisei, fie in imediata vecinătate.
Încăperea in care se vor depozita sursele trebuie astfel conceputa încât sa ofere o ecranare sigura a radiaţiilor. In calculul protecţiei, se considera activitatea surselor, fără ţine seama de ecranarea realizata de containerul in care sunt depozitate.
In unele cazuri se obişnuieşte sa se instaleze nise pentru prima diluţie chiar in interiorul depozitului. Avantajul ...

Alte referate despre: asigurarea protectiei muncii, asigurarea protectiei mediului, rolul statului in asigurarea protectiei concurentei

Domenii de aplicare ale recombinarilor genetice

Din 1974, au început să se fabrice compuşi, pe bază de hidroxiapatite, de fosfoaluminaţi de calciu şi de fluoroapatite (Jozefonvicz şi Jozefonwicz, 1982). Fibrele pe baza compuşilor carbon-carbon, epoxi-carbon, polimeri biodegradabili-fibre de carbon sunt chemate să joace un rol important în elaborarea protezelor de tendoane şi ligamente. Utilizarea polimerilor biodegradabili (copolimeri ai acidului lactic) ar prezenta avantajul evitării reintervenţiei chirurgicale necesare pentru scoaterea plăcilor de imobilizare puse la o primă intervenţie.

Alte referate despre: domeniile de aplicare a nemetalelor, domeniile de aplicare ale marketingului, domeniile de aplicare a sociologiei juridice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles