Polimerizarea stirenului

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 20
Materia: Chimie

Benzen

Benzen
Metode de preparare. In cantităţi mari, benzenul se obţine prin distilarea fracţionată a gudroanelor rezultate la distilarea uscată a cărbunilor de pământ, şi anume din uleiul uşor. Benzenul se poate obţine sintetic prin polimerizarea acetilenei (sinteza ciclului) şi prin aromatizarea catalitică a unor fracţiuni de ţiţei.

Alte referate despre: benzenul, benzen, utilizarea benzenului

Polimerizarea

- polimerizarea in dispersie se realizeaza atunci cand monomerul si mediul de polimerizare formeaza faze distincte insa intr-un grad avansat de amestecare. Dimensiunea particulelor dispersate subdivide acest procedeu in polimerizarea in suspensie, cand dimensiunile particulelor de monomer sunt de ordinul milimetrilor, si polimerizarea in emulsie, cand dimensiunile particulelor sunt de ordinul micronilor si formeaza cu mediul de polimerizare si cu ajutorul emulgatorilor o emulsie;
- polimerizarea stereospecifica a fost realizata pentru prima data in anul 1955. Ea se aplica alchenelor alfa substituite si dialchenelor. Prin polimerizarea stereospecifica, moleculele stereoizomere se leaga in macromolecula in structuri spatiala ordonate, bine definite, cu o cristalinitate inalta.

Alte referate despre: polimerizarea, polimerizarea acrilonitrilului, polimerizarea stirenului

Electroliza

Electroliza
Acestia se pot depune ca atare pe electrod sau pot reactiona :cu moleculele dizolvantului , cu electrodul ,sau intre ei . Se formeaza astfel produsi secundari ai electrolizei.De fapt ,procesele la electrozi ,avand loc un tranfer de electroni sant transformari redox.
Im continoare se vor analiza fenomenele ca au loc la electroliza unor substante ,tinand seama ca la electrozi au loc procese de oxidare si reducere.

Alte referate despre: electroliza, electroliza metoda de obtinere a combustibilului viitorului, electroliza referat

Polietilena

Polietilena obtinuta prin procedeul Ziegler este cunoscuta sub numele de polietilena de mare densitate, (0,97 g/cm3) sau polietilena dura. Pe lânga utilizarile clasice în domeniul ambalajelor, ea are si alte întrebuintari, cum ar fi: conducte de presiune, izolatii electrice, rezervoare foarte mari, ambarcatiuni usoare sau chiar roti dintate.
Descoperirea lui Karl Ziegler a fost dezvoltata cu succes de lucrarile lui Giulio Natta si ale scolii sale.

Alte referate despre: polietilena, polietilena referat, produsele alimentare ambalate in polietilena

Molecula

Experimentele efectuate în secolul XIX – lea şi al XX – lea au dus treptat la concluzia că atomii, particulele foarte mici stabile, au structură complexă. Sir Joseph John Thomson (1856-1940) – fizician englez, a propus un model static al atomului ; a presupus că atomul trebuia să fie format dintr-o sferă uniformă, de electricitate pozitivă, în care se găsesc electroni astfel încât atomul să fie neutru din punct de vedere electric.

Alte referate despre: masa moleculara, molecula, genetica moleculara

Masele plastice

In drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, in anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pana la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul catorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducand la asa numita polietilena de presiune inalta si foarte inalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: masele plastice, masele plastice referat chimie, masele plastice referat

Polietena

Polietena.Etena de puritate mare intra la presiunea de 12,5 at. In vasul 1, de unde, prin filtrul 2, este aspirate de compresorul primar 3, cu 3 trepte, care o comprima la 250 at.

Alte referate despre: polietena, polietena referat, referat polietena

Polimeri

Cauciucul poliizoprenic se obtine prin polimerizarea izoprenului in emulsie,sub actiunea unor catalizatori organo-metalici,rezultand un produs macromolecular identic cauciucului natural:
CH3 CH3 CH3
nCH2=CCH=CH2…CH2C=CHCH2CH2C=CHCH2…

Alte referate despre: importanta polimerilor si impactul lor asupra mediului, polimeri, importanta polimerilor

Acidul cinamic si acidul acetic

Tot la scara industriala se utilizeaza si metoda Knoevenagel , din benzaldehida si acid malonic in prezenta de amine(piridina , piperidina sau benzilamina) , sau procedeul din clorura de benziliden si exces de acetat de sodiu la 180…200(C. Alte metode fara interes preparativ , se bazeaza pe oxidarea aldehidei cinamice cu acid cromic sau peroxid de hidrogen , in prezenta de heteropoliacizi sau oxigen, in prezenta unui catalizator de argint in mediu puternic bazic; oxidarea benzilidenacetonei cu cetena in prezenta de triflorura de bor; reactia stirenului cu clorura de oxalil sau cu bromotriclorometan in prezenta de acid acetic si acid pereloric. Acidul alocinamic se prepara din acid cinamic prin iradiere cu radiatii ultraviolete sau prin hidrogenare partiala sterospecifica a acidului fenil propiolic.

Alte referate despre: acidul acetic, acidul acetic referat, utilizarea acidului acetic

Masele plastice

Masele plastice
Procedeul Ziegler a revolutionat tehnologia de obtinere a polietilenei, permitând obtinerea industriala a acesteia la presiuni de numai câteva atmosfere. Aceasta polietilena este formata în principal din macromolecule liniare, cu foarte putine ramificatii, ceea ce permite împachetarea usoara a macromoleculelor. Drept urmare, creste continutul în faza cristalina pâna la 94%, iar proprietatile termomecanice ale acestui material plastic sunt considerabil îmbunatatite.

Alte referate despre: importanta practica a alchenelor masele plastice, referat masele plastice, cauciucul si masele plastice

Acizii nucleici

Acizii nucleici sunt compuşi macromoleculari cu structură complexă şi mase moleculare cuprinse între câteva zeci de mii şi milioane. Sunt, împreună cu proteinele, componentele nucleoproteidelor, compuşi de importanţă biologică, existenţi în celulele vii. După provenienţa lor, respectiv după materialele din care au fost extrase, acizii nucleici erau consideraţi de două tipuri: acizi timonucleici ( acizi nucleici din timus sau acizi nucleici animali) şi acizi zimonucleici (acizi nucleici din drojdie sau acizi nucleici
vegetali).

Alte referate despre: acizii nucleici, acizii nucleici referat, referat acizii nucleici

Procese microbiologice in industria zaharului si produselor zaharoase

Infectia se constata in urma determinarii ph-ului zemii si este periculoasa datorita pierderilor in zahar si acumularii de dextran. Zeama de difuzie vascoasa este greu de prelucrat si conduce la infundarea filtrelor.Bacteriile sporulate (Bacillus subtilis, Bacillus cereus, Bacillus licheniformis) sunt bacterii de putrefactie anaerobe care fermenteaza zaharul cu formare de acid. Aceste bacterii pot sa produca si cantitati mici de levan care cresc vascozitatea zemii.Bacteriile coliforme din genurile Escherichia, Enterobacter transforma zaharul in acid lactic, CO2 si H2.

Alte referate despre: promovarea zaharului si produselor zaharoase, valoarea nutritiva a zaharului si produselor zaharoase, tehnologia zaharului si produselor zaharoase

Exprimarea informatiei genetice

In celule, indiferent că sunt procariote sau eucariote, există mai multe tipuri de ARN care sunt implicate în procesul de biosinteză proteică. acizii ribonucleici sunt compuşi ribonucleotidici sinteti¬zaţi prin polimerizarea a patru tipuri de ribonucleotide (AMP, GMP, UMP şi CMP)(tabelul 3), reacţia fiind catalizată de transcriptază sau ARN polimeraza dependentă de ADN.

Alte referate despre: exprimarea informatiei genetice, translatia informatiei genetice, transcrierea informatiei genetice

Laborator de tehnica dentara

Apa trebuie adusa cu o presiune minima de 2 atm.
Canalizarea va fi protejata de un vas decantor pentru retinerea resturilor de gips, ceara, metal, materiale plastice etc.
Instalatia electrica se va imparti in doua circuite: unul pentru iluminat unul pentru prize .

Alte referate despre: laborator de tehnica dentara, organizarea laboratorului de tehnica dentara, managementul laboratorului de tehnica dentara

Acizii ribonucleici, codul genetic, mutatii genetice

A) Refacerea catenelor noi pe matrita (modulul) monocatenara de ADN prin atasarea nucleotidelor libere din citoplasma pe baza complementarietatii.-Sinteza se face sub controlul enzimei ADN polimeraza.ADN polimeraza trebuie sa gaseasca o zona dublu catenara de care sa se lege-Intervine enzima primaza ce initiaza sinteza unui primer (secventa scurta de ARN complementara cu monocatena de ADN pe care se constituie)

Alte referate despre: codul genetic mutatiile, referat despre ingineria genetica mutatii genetice clonare, totul despre mutatii genetice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles