Politehnica proiect utilaje pentru transportul materialelor solide

Utilaje pentru transportul materialelor solide

Utilaje pentru transportul materialelor solide
Alegerea utilajului de transport depinde in mare masura de natura materialului de transport. Astfel intereseaza in primul rand daca materialul este in bucati (piese, saci, butoaie etc.) sau in vrac. La materialele in bucati se tine seama de greutatea unei bucati, forma si gabaritele acesteia, natura ei (moale, tare, elastica, deformabila etc.), rezistenta la lovire si suprafata fetei pe care poate fi asezata. De asemenea, la alegerea utilajului de transport se va tine seama de caracteristicile materialului si in functie de acestea se ver lua masuri de protectie a elementelor transportorului.

Transportorul cu banda
Utilaje pentru transportul materialelor solide
Se compune dintr-o banda continua 1, infasurata pe doua tambure, din care tamburul 2 este de actionare, fund pus in miscare de un motor electric prin intermediul unui reductor sau transmisiei prin curele trapezoidale. Tamburul de actionare este amplasat in fata, la palnia de descarcare, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1776kb
Downloads: 21
Materia: Economie

Transporturi

Importanţa transporturilor constă nu numai în funcţia pe care o au în dezvoltarea complexului socio-economic naţional, ci şi în rolul important exercitat asupra amplificării relaţiilor dintre state. Astfel, transporturile internaţionale reprezintă mijlocul material ce stă la baza relaţiilor economice cu celelate ţări ale lumii. Acestea continuă procesul de producţie în sfera circuitului economic mondial şi reprezintă un sistem tehnico-economic complex prin intermediul căruia o parte din produsul social este realizat pe pieţele externe în schimbul unor mărfuri necesare economiei naţionale, contribuind astfel la modificări de structură, calitate şi cantitate în produsul intern brut, produsul naţional brut şi produsul naţional net.

Alte referate despre: transporturile, transporturi, dreptul transporturilor

Transportul naval

Transportul naval ca unul din cele mai vechi sisteme de transport, a aparut si s-a dezvoltat vertiginos datorita avantajelor pe care le are in raport cu celelalte categorii de transport, respectiv cele naturale de transport, posibilitate de comunicare cu toate continentele si altele.

Alte referate despre: transportul naval, transportul naval si maritim, transportul naval referat

Transportul si comprimarea gazelor

Transportul si comprimarea gazelor
Pe structura acestor tipuri fundamentale , diverse variante constructive , intalnite azi in industria chimica au acelasi rol functional , dar se disting prin unele particularitati generate de caracterul specific al procesului tehnologic si al materiei prime prelucrate .

Transportul si comprimarea gazelor. Capitolul II Notiuni generale
Transportul gazelor comporta anumite particularitati fata de cel al lichidelor , legate in special de proprietatea gazelor de a fi compresibil . Se defineste ca raport de compresie raportul dintre presiunea de refulare (Pr) si presiunea de aspiratie (Pa) .

Alte referate despre: transportul si comprimarea gazelor, transportul comprimarea gazelor naturale, comprimarea gazelor

Transporturile speciale

Cel mai valoros şi mai des practicat transport special o reprezintă transportul prin telecomunicaţii. Telecomunicaţiile reprezintă transmiterea la distanţă a informaţiei prin intermediul a diferitor semnale electromagnetice Acest tip de transport a devenit în ultimele decenii indispensabil dezvoltării economice moderne şi cerinţelor societăţii contemporane. Pe baza lui se întreţin legături naţionale, regionale şi internaţionale realizate anume prin poştă, telegraf, telefon, telex, sistemele de radio şi de televiziune, reţeaua Internet etc.

Alte referate despre: transporturile speciale, transporturile speciale referat, referate transporturile speciale

Dreptul transporturilor

Dreptul transporturilor
Transporturile reprezinta “sistemul circulator” al intrgii planete si in acelasi timp, al fiecarei tari in parte, avand implicatii profunde in domeniul productiei materiale si al schimbului.
Dreptul transporturilor

Alte referate despre: referat dreptul transporturilor, dreptul transporturilor referat, referate dreptul transporturilor

Transporturile de pe apa si uscat

Traficul mariti era si mai important. Pana cand s-a raspandit
folosirea busolei, navigatia se practica numai de-a lungul tarmurilor
(cabotaj ). Tonajul corabiilor era modest. In zona Mediteranei era
folosita galera, nava cu vasle si cu doua catarge pentru panze. De la
inceputul secolului al XII-lea, perfectionarea carmei a permis
venetienilor si genovezilor sa organizeze convaie de vase careajungeau
din nordul Italiei in Flandra sau Anglia si care ierau escortare de
corabii de razboi. Navele germanilor coborau, in oceanul atlantic pana
pe coasta vestica a Frantei pentru a se aproviziona cu vin si sare.

Alte referate despre: transporturile de pe apa si uscat, apa si uscat, broasca testoasa de apa si uscat

Transportul lichidelor

TENSIUNEA SUPERFICIALĂ
Suprafaţa de contact între două fluide nemiscibile tinde să ia o formă a cărei arie este minimă.Fenomenul transportul lichidelor este rezultatul forţelor de coeziune (forţe moleculare de atracţie).Forţele de coeziune F tangente la suprafaţa liberă dau naştere unor eforturi pe această suprafaţă.

Alte referate despre: transportul lichidelor, utilaje pentru transportul lichidelor, rolul transportului lichidelor

Transportul aerian

Transportul aerian a incetat de mult sa mai fie un mijloc de transport luxos si prohibitiv. Astazi el este preferat de cei care vor sa se deplaseze repede si de cei care au de transportat marfuri perisabile sau de mare valoare. Pentru transport se folosesc atat avioane mixte, pentru pasageri si marfuri, cat si avioane speciale pentru transportul marfurilor. Din punct de vedere comercial, avioanele pot fi incarcate in regim de linie, ceea ce implica un trafic regulat, si in regim de charter (curse neregulate), curse pe baza de contracte intre companiile aeriene si diferiti beneficiari ce doresc sa exploateze pe o perioada determinata avioanele luate in chirie. Decolarea si aterizarea avioanelor se poate face numai pe aerodromurile civile autorizate.

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Transportul membranar

Unele canale de transport sunt deschise în mod continuu, iar altele numai tranzitoriu. Acestea se numesc “canale de poartă”. Unele canale se deschid la legarea unui ligand pe un receptor şi le numim “canale cu poartă comandate de ligand”. Alte canale dependente de potenţialul membranei (voltaj) le numim canale cu poartă comandate de voltaj. Mai există şi canale proteice care se deschid ca răspuns la creşterea concentraţiei intracelulare a unor ioni: de exemplu canalele pentru K+ se deschid atunci când creşte concentraţia Ca2+ în citosol.

Alte referate despre: transportul membranar, transportul membranar biofizica, transportul membranar poze

Controlul de receptie a materiilor prime materialelor aprovizionate

Pentru un acelasi produs sau sau piesa se pot stabili doua valori ale AQL: o valoare mai mica pentru defectele majore si o valoare mai mare pentru defectele minore.In acest caz un lot este acceptat daca el corespunde pentru ambele planuri de verificare ( ambele valori AQL) si este respins daca unul din planuri sau ambele sunt gasite necorespunzatoare.In cazul produselor deosebit de importante se pot prevedea subdiviziuni ale aceleiasi categorii de defecte, atribuindu-se valori AQL si planuri de verificare separate fiecarei subclase.

Alte referate despre: controlul de receptie a materiilor prime, controlul de receptie a materiilor aprovizionate, contabilitatea materiilor prime materialelor si produselor

Tactici in aprovizionarea materialelor

In aceste conditii obiectivul aprovizionarii si gestiunii stocurilor este esential: reducerea volumului de stocuri de materii prime sau a componentelor elementare, minimizarea costurilor si a capitalurilor imobilizate constituind domeniul cheie pentru organizarea logisticii in amont (prin opozitie cu logistica in aval legata de distributie).

Alte referate despre: biodegradarea materialelor plastice, tehnologia materialelor, proprietatile materialelor metalice

Uzarea materialelor

Uleiul intră în reactie chimică cu metalele, înnobilează suprafetele
acestora. Suprafetele în contact datorită netezimii lor se pot separa
usor cu ajutorul unui film omogen.
Reduce la minim colmatarea uleiurilor cu produse de ardere si
impuritati metalice.

Alte referate despre: uzarea materialelor, modul 11 uzarea materialelor etape uzuri, referat uzarea materialelor

Productivitatea in transportul maritim

In transportul maritim productivitatea factorilor de productie se poate exprima ca fiind raportul dintre cantitatea de marfa transportata (valoric) si cantitatea de resurse atrase (costul factorilor de productie). Din punctul de vedere al evolutiei cererii de transport distingem doua modalitati de calcul:

Alte referate despre: transportul maritim referat, avantaje si dezavantaje transportului maritim international, transportul maritim

Transferul caldurii

Rezultatul expresiei care poarta numele de legea Stefan-Boltzman, se obtine in wati. este o constanta cu valoarea egala cu , S este suprafata obiectului emisiv ( in m2 ) iae este o constanta de emisie a carei valoare poate varia intre zero si unu, in functie de proprietatile suprafetei.
Corpul nu doar emite radiatie, ci si primeste, de la corpurile din jur, rezultand o putere neta Pnet data de expresia:

Alte referate despre: transferul caldurii, transferul caldurii referat, transferul caldurii prin conductie

Subiecte examen 2000 Politehnica

Fie ABCD un patrulater convex si M, N, P, Q respectiv mijloacele laturilor AB, BC, CD, DA. Sa se determine raportul .

Alte referate despre: marketingul serviciilor financiar bancare - subiecte examen, subiecte examen dreptul muncii, subiecte examen drept roman
Referate afisate : 16
Medie note: 7.95 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles