Politica comerciala

Politica comerciala

In acest domeniu, pentru sistemul comercial mondial, o activitate specifica a dezvoltat Acordului General pentru Tarife si Comert (GATT) care, de la 1 ianuarie 1995, a devenit Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Pana la aparitia OMC, in practica relatiilor comerciale externe s-a aratat ca multe state au elaborat si aplicat diverse instrumente de politica comerciala tot mai variate, prin care au incalcat chiar diverse reglementari si statuari, urmare a anumitor acorduri privind folosirea acestor instrumente in relatiile economice reciproce, in acelasi timp cu promovarea unor puternice tendinte de regionalizare a schimburilor.

In domeniul politicii comerciale, in general, se actioneaza cu ajutorul a trei categorii principale de instrumente si masuri:
1.masuri de natura tarifara (vamala);
2.masuri de natura netarifara, inclusiv paratarifara;
3.masuri de natura promotionala (de promovare si stimulare).

Primele doua categorii se refera la import, iar ultima vizeaza exportul.
1.INSTRUMENTE ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1639
Materia: Marketing

Mix-ul de marketing - politica de produs

Pornind de la această definitie, dimensiunile gamei de produs se pot defini prin următoarele coordonate:
– lărgimea gamei, constând în numărul de linii de produs ce o compun;
– profunzimea gamei, dată de numărul sortimentelor distincte;
– lungimea gamei, constând în suprafata pe care o acoperă gama de produse pentru satisfacerea unor cerinte. În gama de produse, un produs îsi are un loc bine definit, prin harta de pozitionare, care îi determină aportul la volumul beneficiilor, dinamica de vânzare si cota de piată.

Alte referate despre: mix-ul de marketing - politica de produs, referate despre mix-ul de marketing-politica de produs, marketing politica de produs

Pastele - in limba germana

Die Bezeichnung Fastenzeit ist mit dem kirchlichen Begriff Passionszeit gleichzusetzen. Mit der Passionszeit wird die religiöse Verbundenheit dieser Zeit deutlicher. Denn mit der Passionszeit ist die Leidenszeit von Jesus Christus gemeint und dabei soll  auf das Wirken Jesu und die Ausrichtung des menschlichen Lebens nach dem Handeln Jesu hingewiesen werden. Die Fastenzeit ist eine Zeit der Rückbesinnung.
Die christliche Fastenzeit dauert vierzig Tage und beginnt mit dem Aschermittwoch und endet mit dem Karsamstag. Dabei werden nur die Werktage, also keine Sonntage gezählt.
Die Zahl 40 findet sich noch in vielen anderen Bibeltexten. Die Ableitung dieser 40 Fastentage, geht auf die vierzigtägige Gebets- und Fastenzeit von Jesus, nach der Taufe im Jordan zurück. In der Fastenzeit ahm der Christ die 40 Fastentage von Christus nach. Weitere Ereignisse die 40 Tage andauerten sind die Wanderung von Elia durch die Wüste und die Tage die Mose auf dem Berg Sinai verbrachte. Auch das Volk ...

Alte referate despre: compunere pastele in limba germana, referate germana - pastele, pastele la nemti in germana

Wie sind die deutschen?

Es ist bekannt, dass die Deutschen sehr stolz mit ihrer Punktlichkeit, Sauberkeit und Ordnung sind. Und es ist auch bekannt, dass viele andere Menge Witze über diese Sterotypen gemacht haben.

Alte referate despre: wie sind die jungendlichen, die deutschen, die deutschen und ihre hobbies

Gramatica germana

La sfârşitul cuvântului
z.B: gelb, Abend, Tag.
Înaintea terminaţiilor s, st, t
z.B: schreibst, liegt

Alte referate despre: gramatica germana, gramatica germana online, gramatica germana download

Statele Germane

Statele Germane.In Confederatia germana, actiunile revolutionare s-au desfasurat in mod diferit. In unele state ele au avut un caracter pasnic, in altele s-a ajuns la confruntari armate. Diferita a fost si participarea: fie actiuni numai ale burgheziei, fie revolutii burgheze dublate de revolte taraniste.Statele Germane

Alte referate despre: statele germane, statele germane intre anii 1815 si 1847, statele germane 1815 1847

Aller anfang ist schwer

Das kind , das feld , das haus , das institut , das werk , das taxi , das büro , das sekretariat.
Copil , camp , casa , institut , uzina , taxi , birou , secretariat .

Alte referate despre: aller anfang ist schwer, aller anfang ist schwer referat, warum aller anfang ist schwer

Politica comerciala interna

drepturile de proprietate intelectuala legata de comert (TRIPS) - recomandarea stabilea competentele exclusive Comunitatii privind marfurile falsificate. A prevazut extinderea continutului tratatului adaugand un nou paragraf prin care s-a stabilit posibilitatea Comunitatii de a-si largi actiune in domeniul negocierilor si a acordurilor internationale in materie de servicii si proprietate intelectuala.

Alte referate despre: politica comerciala internationala si echilibru ei 2000 2010, politica comerciala internationala si echilibru ei, politica comerciala internationala cu echilibru din anii 2000 2010

Politica comerciala a statului Barbados

Guvernul a introdus politici care sa se ocupe cu rezolvarea problemelor legate de costul muncii si de concurenta. Acestea includ negocieri cu partenerii sociali, privind politica preturilor si a veniturilor, ce cuprind sectorul privat, guvernul si bursa si infiintarea unui Consiliu National al Productivitatii care sa raspunda de problemele de productivitate.

Trestia de zahar
Zaharul a fost unul dintre cele mai important element al comertului extern al insulei. Nivelul productiei la zahar a fost consistent in raport cu productia la ha. 8600 ha de pamant sunt cultivate de trestie de zahar, care au produs aproximativ 58.400 t zahar cu o valoare la export de 57.300.000$.

Vegetale si fructe
Aproape 2000 ha de pamant sunt cultivate cu vegetale, dintre care amintim: fasole, morcovi, castraveti, varza, rosii, cartof si dovleci.
Barbadosul produce 60% din cerinta de fructe a insulei, ...

Alte referate despre: politica comerciala a statului, politica comerciala a statului vatican, politica comerciala si rezervele valutare ale statului

R.E.I.

Tipuri speciale de acreditive: acreditivul documentar transferabil
reprezinta acreditivul transferabil in baza caruia beneficiarul are
dreptul sa solicite bancii insarcinate cu efectuarea platii sa faca
acreditivul utilizabil de catre unul sau mai multi beneficiari
secunzi. Acreditivul se utilizeaza in situatia de intermediere atunci
cand beneficiarul principal nu este si furnizorul marfurilor si acest
beneficiar doreste sa transfere drepturile si obligatiile sale unuia
sau mai multor furnizori reali. A.t. trebuie sa contina in text
aceasta mentiune si in instructiunea de deschidere a acreditivului
trebuie mentionat daca transferul trebuie facut numai in aceeasi tara
cu cea a beneficiarului principal sau si in alte tari.A.T.este mai
scump decat cel obisnuit,comisioanele suplimenare fiind in sarcina
beneficiarului principal.transferul acreditivului se face in
aceealeasi conditii din acr. Principal cu 2exceptii.1-valoarea acr.
care e mai redus si termenul de livrare si respectiv ...

Alte referate despre:

Politica industriala

2.-promovarea standardizarii si a comertului electronic;
-standardizarea;
-extinderea folosirii tehnologiilor informatiei;
-promovarea comertului electronic;
-schimbul de date intre administratii (programul are ca scop
conturarea unor retele telematice intre administratiile nationale si institutiile comunitare).

Alte referate despre: politica industriala, politica industriala a ue, politica industriala a uniunii europene

Instrumente de politica monetara si eficienta

Instrumente de politica monetara si eficienta
In plus, in cursul ultimilor decenii, bancile au insotit si uneori au devansat internationalizarea economiei. Aceasta le confera noi responsabilitati de natura geopolitica. Polirtica monetara este o coimponenta esentiala a politicii economice. Prin masurile specifice pe care le promoveaza, autoritatile monetare incearca sa regleze nivelul cererii aggregate din economie, influientand nivelul lichiditatii, conditiile de acordare si disponibilitatea creditului I economie. Obiectivele politicii monetare trebuie sa fie integrate in cadrul mai larg al politicii economice, de performantele fiecarui grup de politici depinzand succesul de ansamblu.

Alte referate despre: instrumente de politica monetara, instrumentele de politica monetara, utilizarea instrumentelor de politica monetara

Politica monetara si de stabillizare

Cu toate acestea, ratele de schimb sunt, prin natura, preturilor activelor volatile si sunt afectate de o serie de socuri dincolo de asteptarile inflatiei si de modificarea ratei dobanzii. Astfel de socuri vor continua sa cauzeze variabilitatea inevitabila de schimb valutar.

Alte referate despre: politica monetara europeana, politica monetara in romania, politica monetara

Politica sociala a Uniunii Europene

De asemenea, FSE are si alte obiective cum ar fi:
- Permite dezvoltarea calificarii oamenilor
- Sustine statele membre in eforturile de aplicare a noilor sisteme si politici dinamice pentru a lupta impotriv cauzelor profunde ale somajului, ca si pentru a imbunattii calificarea propriului capital uman.
- Adapteaza politicile in acest domeniu nevoilor specifice regiunilor unde sunt cunoscute deja anumite particularitati ale acestui domeniu.
Pentru a infrunta noul mileniu UE a adoptat noi prioritati, cum ar fi, lupta contra somajului si imbunatatirea calificarii populatiei active, in scopul de a oferi oamenilor perspective mai bune si pentru cresterea competitivitatii.

Alte referate despre: politica sociala a uniunii europene, referat politica sociala a uniunii europene, studiu de caz politica sociala a uniunii europene

Politica financiara

La nivel de întreprindere identificăm 3 componente a politicii financiare:
-politica de investiţiii;
-politica de finanţare;
-politica de dividend.

Alte referate despre: politica financiara, politica financiara a romaniei, politica financiara a ue

Politica agricola comuna

4. In sfarsit, o importanta inovatie a noii PAC sunt mijloacele insotitoare, ce includ masuri agroambientale, forestiere si de pensionare anticipata. Aceste regimuri au deschis noi oportunitati agricultorilor, raspunzand in acelasi timp problemelor medioambientale si structurale ale UE.

Alte referate despre: politica agricola comuna, politica agricola comuna referat, politica agricola comuna ue cu sua

Generalitati despre politica

Este de stiut faptul ca discursul politic este o constructie ce sustine si promoveaza interese insa un lucru care este problematizat este multitudinea de interese aparute. Pentru a se ajunge la satisfacerea intereselor se ajunge la minciuna, la imoralitate, la manipulare in politica.

Alte referate despre: marea britanie politica vamala generalitati, politica generalitati, trupe comune de interventie in politica externa generalitati

Politica de pret

Printre categoriile de obiective ale pretului se întâlnesc frecvent următoarele
categorii:
– orientate spre profit;
– orientate spre vânzări;
– orientate spre mentinerea situatiei actuale.

Un exemplu de obiectiv al pretului din categoria celor orientate spre profit îl reprezintă stabilirea pretului, astfel încât organizatia să obtină un profit (determinat prin însumarea costului cu un adaus si cu taxele) egal cu o anumită cotă din vânzări. Acesta este un obiectiv stabilit pentru perioade scurte – un an sau un sezon. Un alt tip de obiectiv din aceeasi categorie îl reprezintă stabilirea pretului în vederea maximizării profitului. Acesta este un obiectiv care trebuie să fie orientat pe termen lung.

Referitor la cea de-a doua categorie de obiective, orientate spre vânzări, în unele situatii conducerea organizatiei urmăreste cresterea volumului vânzărilor, prin stabilirea unui pret care să asigure fie cresterea vânzărilor, fie ...

Alte referate despre: politica de pret, politica de pret referat, politica de pret studiu de caz

Politica externa a Romaniei dupa 11 septembrie 2001

Statul modern unifica o societate care, in absenta puterilor conferite acestuia, ar , fondand unitatea politica dar si viata de grup, pe baza Constitutiei. Ansamblu de norme ce determina forma de guvernamant, aplica principiile pe care se structureaza societatea si pe care aceasta le recunoaste. Ca organizare rationala, statul construieste strategii de permanentizare a ordinii sau pur si simplu de supravietuire in fata tendintelor continue de dezorganizare.

Alte referate despre: politica externa a romaniei dupa 11 septembrie 2001, referat despre politica externa a romaniei dupa 11 septembrie 2001, politica externa a romaniei dupa 11 septembrie
Referate afisate : 19
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles