Politica comerciala a ue

Politica comerciala

In acest domeniu, pentru sistemul comercial mondial, o activitate specifica a dezvoltat Acordului General pentru Tarife si Comert (GATT) care, de la 1 ianuarie 1995, a devenit Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Pana la aparitia OMC, in practica relatiilor comerciale externe s-a aratat ca multe state au elaborat si aplicat diverse instrumente de politica comerciala tot mai variate, prin care au incalcat chiar diverse reglementari si statuari, urmare a anumitor acorduri privind folosirea acestor instrumente in relatiile economice reciproce, in acelasi timp cu promovarea unor puternice tendinte de regionalizare a schimburilor.

In domeniul politicii comerciale, in general, se actioneaza cu ajutorul a trei categorii principale de instrumente si masuri:
1.masuri de natura tarifara (vamala);
2.masuri de natura netarifara, inclusiv paratarifara;
3.masuri de natura promotionala (de promovare si stimulare).

Primele doua categorii se refera la import, iar ultima vizeaza exportul.
1.INSTRUMENTE ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1639
Materia: Marketing

Pastele - in limba germana

Die Osterfeiertage werden am Ostersonntag und Ostermontag in der Kirchengemeinde und in der Familie gefeiert. Der Ostersonntag ist der Auferstehungstag von Jesus. Kreuzigung und Auferstehung sind Fundamente christlichen Glaubens.
In der Bibel wird die tatsächliche Auferstehung Jesu nicht beschrieben, nirgends ist davon die Rede, daß sie jemand beobachtet hat. Was es in der Heiligen Schrift gibt, sind Berichte über das leere Grab, die Verkündigung der Auferstehung durch einen Engel, Berichte über Erscheinungen des Auferstandenen und die Bekenntnisse, die diesen Glauben bezeugen.
In der katholischen und orthodoxen Kirche wurde der Triumph der Auferstehung, der Sieg über den Tod am Ostersonntag mit dem festlichsten Gottesdienst des Jahres besonders herausgehoben. Heute besteht bei den christlichen Konfessionen weitgehend Einigkeit, daß Tod und Auferstehung als Ganzes gefeiert werden.
Der Ostermontag ist in Deutschland gesetzlicher Feiertag.
Die eigentlichen Osterfeiertage sind der ...

Alte referate despre: compunere pastele in limba germana, referate germana - pastele, pastele la nemti in germana

Wie sind die deutschen?

Wie sind die deutschen? - Jeder Mensch ist einzigartig und darum sind die Meinungen verschieden. In einem Lehrbuch für die neunte Klasse gibt es ein Gedicht, das so sagt:

Alte referate despre: wie sind die jungendlichen, die deutschen, die deutschen und ihre hobbies

Gramatica germana

La sfârşitul cuvântului
z.B: gelb, Abend, Tag.
Înaintea terminaţiilor s, st, t
z.B: schreibst, liegt

Alte referate despre: gramatica germana, gramatica germana online, gramatica germana download

Statele Germane

Statele Germane.In Prusia, revolutia a inceput in martie 1848,la Berlin. Dupa cateva zile de lupte, regele Friedrich Wilhelm al IV-lea a fost obligat sa accepte formarea unui nou guvern si apoi alegerea unei Adunari Nationale Constitutionale, in care majoritatea o detineau iberali .

Statele Germane.Divergentele dintre burghezia liberala si muncitori au facut ca Adunarea sa piarda sprijinul politic militar al acestora din urma .In aceasta conditie, in noembrie 1848 regele a numit un nou guvern, condus de un general, contele de Brandenburg, dupa care a dizolvat Adunarea .

In decembrie, regele acordat insa o Constitutie, care reprezenta un compromis intre liberalim si absolutism, puterea fiind impartita intre un Parlament bicameral si monarh.

Una dintre principalele preocupari ale revolutionarilor germani a fost unirea intr-un singur stat .In acest scop s-a constituit Parlamentul de la Frankfurt, in care si-au trimis reprezentanti toate statele Confederatiei.In ...

Alte referate despre: statele germane, statele germane intre anii 1815 si 1847, statele germane 1815 1847

Aller anfang ist schwer

Sehr gut!Fräulein Ionescu , bitte kommen sie jetzt an die tafel und schreiben sie einigen
Foarte bine!Domnisoara Ionescu , va rog veniti acum la tabla si scrieti cateva

Alte referate despre: aller anfang ist schwer, aller anfang ist schwer referat, warum aller anfang ist schwer

Politica comerciala interna

Clasificarea acestei probleme devenise extrem de necesara. In acest context Comisia Europeana s-a declarat pentru extinderea competentelor exclusive ale Comunitatii prin tratatul CE.Consiliul avea insa o conceptie mai restrictiva asupra competentelor care corespundeau Comunitatii. Problema s-a solutionat prin recomandarea din 1994 care a precizat domeniile care sunt reglementate prin politica comerciala comuna: comertul cu marfuri - recomandarea a stabilit competentele exclusive ale Comunicatii privind schimburile internationale cu produse care se afla sub incidenta Euratom si produsele de sub incidenta CECO.

Alte referate despre: politica comerciala internationala si echilibru ei 2000 2010, politica comerciala internationala si echilibru ei, politica comerciala internationala cu echilibru din anii 2000 2010

Politica comerciala a statului Barbados

In ultimii ani, problemele legate de zahar, pe piata mondiala , pretul mic de vanzare raportat la costurile mari de productie, impreuna cu nevoia de a reduce nota mare de plata a importul de produse alimentare, au dus la eforturi sustinute ptr. diversificarea modalitatilor de acumulare de fonduri la economia nationala. Astazi, cu aproape un milion de turisti, cazati sau aflati in trecere, ce aleg Barbados drept destinatie a vacantele lor, turismul a devenit principalul angajator si aducator de valuta straina.

Alte referate despre: politica comerciala a statului vatican, politica comerciala a statului, politica comerciala si rezervele valutare ale statului

R.E.I.

Tehnici de acoperire a riscului de pret - sub acest factor -clauza
pretului escaladat-se utilizeaza in contractul pe termen lung,contract
de livrari,de exporturi complexe,de cooperare economica in
productie,etc.Pretul recalculat (escaladat)se calculeaza altfel:
P1=Po(a+bM1/Mo+cL1/L0). P1-pret escaladat;po-pr.contractual; M1-sau
ponderata a pr. la materii prime;m0- -la momentul incheierii
contractului;l1-sau ponderata a salariilor;Lo-la momentul
contractual;a-ponderata la costuri fixe incluse in pret;b-ponderarea
materiilor prime,materialelor;c-ponderarea manoperei. Partile
stabilesc p0, a, b, c si pragul de variatie a preturilor la materiile
prime, materialele, dincolo de care intra in vigoare formula. Clauza
de indexare prevede legarea pretului contractual de un anumit etalon
care de regula este pretul unui produs de referinta. Daca valoarea
etalonului se modifica peste o anumita limita se modifica automat si
pretul contractual cu procentul respectiv. Clauza de rectificare ...

Alte referate despre:

Politica industriala

Instumentele politicii industriale:
a)in politica verticala sau sectoriala:
-protectia comerciala;
-ajutoarele de stat;
-stimulentele fiscale;
-cartelurile de criza;

Alte referate despre: politica industriala, politica industriala a ue, politica industriala a uniunii europene

Instrumente de politica monetara si eficienta

Instrumente de politica monetara si eficienta
• integrarea politicii monetare in celelalte mari grupe ale politicii economice (politicile fiscal-bugetare, politicile de control al veniturilor, politicile industriale si specifice ale statelor etc.) si formularea mixului de politici economice;
• corelarea polirticii monetare a unui stat cu politicile altor state si formularea politicii monetare in planul organismelor regionale( Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana ) si organismelor internationale (FMI), pentru realizarea echilibrului monetar intern, extern si international.

Instrumente de politica monetara si eficienta
In ansamblul politicilor economuice cvonjuncturale, politica monetara este cea mai veche si deosebit de mobila. Politica monetara poate fi definite ...

Alte referate despre: instrumente de politica monetara, instrumentele de politica monetara, instrumente de politica monetara bnr

Politica de cruciada a voievozilor romani

Iancu de Hunedoara a blocat, pentru o vreme, ofensiva otomana in Balcani. In 1453 insa, turcii cuceresc Constantinopolul, eveniment care a ingrijorat lumea crestina. A urmat asedierea Belgradului(1456), detinut, la acea vreme, de Ungaria. Dupa mai multe lupte, Iancu a obtinut victoria, oprind astfel inaintarea urcilor spre Europa Centrala. La cateva zile dupa aceasta, Iancu murea de ciuma, in fata Belgradului eliberat, fiind inmormantat la catedrala Catolica din Alba-Iulia.

Alte referate despre: politica de cruciada a voievozilor romani, politica de cruciada a voievozilor romani referat, politica de cruciada a voievozilor romani in sec xiv xvi

Comunicarea politica

Ritualul politic regasit in campaniile electorale este dat de conditiile socio-culturale ale fiecarei tari. Aceasta specificatie se regaseste mai mult la nivelul procedurilor legale sau tehnice, este extrem de accentuata in ceea ce priveste ritualul campaniilor electorale. Campaniile electorale ofera unei comunitati posibilitatea de a-si construi o parte din identitatea ei. Practica politica si sociala, votul ca act individual sau colectiv, da legitimitatea formala a actorilor sociali de a se exprima in spatiul public.

Alte referate despre: comunicarea politica, comunicarea politica-studiu de caz, rolul consilierului pr in comunicarea politica

Politica sociala a Uniunii Europene

Rezolvarea problemelor sociale ale UE solicita eforturi din partea unui numar mare de participanti posibili, ceea ce explica de ce politica sociala si salariala europeana este aplicata de statele member in colaborare cu asociatii si organizatii nonguvernamentale. La mijlocul anilor `90 acestea din urma s-au regrupat pentru a forma platforma ONG-urilor sociale europene.

Alte referate despre: politica sociala a uniunii europene, referat politica sociala a uniunii europene, studiu de caz politica sociala a uniunii europene

Politica financiara

La nivel microeconomic politica financiară poate fi definită ca ansamblul de metode şi instrumente cu caracter financiar antrenate în procurarea, alocarea şi gestionarea resurselor băneşti, în vederea realizării obiectivului suprem al întreprinderii-maximizarea valorii de piaţă.

Alte referate despre: politica financiara, politica financiara a romaniei, politica financiara a ue

Politica agricola comuna - agricultura si pescuitul preliminarii

Drept urmare, costurile crescute au fortat reforma din 1999, influentata substantial de Acordul General privind Tarifele si Comertul (GATT) si de
politicile americane comerciale.

Scopul declarat al P.A.C. a fost mentinerea unui sector economic institutional si social, distinct, multifunctional si orientat catre fermele de familie, cu reglementari stufoase pentru întreaga uniune.

În ciuda revolutiei economice si sociale din statele Europei de vest P.A.C., în esenta sa, a ramas aceeasi, ca o parte integranta a „sistemului social al statelor vest-europene si a economiei sale morale deosebite, având, deci o ratiune politica.

Alte referate despre: politica agricola comuna - agricultura si pescuitul preliminarii, politica agricola comuna p a c agricultura si pescuitul, politica agricola comuna su agricultura romaneasca

Politica de pret

– strategia preturilor mici – scopul principal al acestei strategii este penetrarea
pietei. Prin această strategie clientii sunt atrasi de preturile mici, numărul acestora creste si astfel creste cota de piată;

Alte referate despre: politica de pret, politica de pret referat, politica de pret studiu de caz

Politica de securitate nationala a Romaniei

Politica de securitate naţională este cadrul în care este descris modul cum o ţară asigură securitatea statului şi a cetăţenilor. Aceasta se elaborează sub forma unui document unic şi structurat, care poate fi numit plan, strategie, concept sau doctrină.

Alte referate despre: politica de securitate nationala a romaniei, referat politica de securitate nationala a romaniei, politica de securitate nationala a romaniei referat

Economie politica - metodologia cercetarii

Economie politica - metodologia cercetarii
• Variabila independenta: Pentru cei mai multi oameni in Romania munca este : grea sau usoara
• Variabila dependenta: Unii oameni sunt saraci. Din ce cauza credeti ca se intampla in primul rand?

- Societatea nu ii ajuta suficient
- Sunt lenesi
- Nu au noroc
- Altceva
- NS/NR

Alte referate despre: sunt economie politica metodologia cercetarii, www referat economie politica metodologia cercetarii, economie politica - metodologia cercetarii
Referate afisate : 19
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles