Poluarea oceanului pacific

Metropola Buenos Aires

Numele iniţial al acestui oraş a fost Puerto Nuestra Señora Santa María del Buen Aire dar din aceasta denumire a rămas doar Buenos Aires (aer bun).Oraşul Buenos Aires este alcătuit din Capitala Federala şi Marele Buenos Aires. Capitala Federala a fost instaurată in anul 1880, aceasta fiind alcătuita din 48 de cartiere şi 19 suburbii cunoscute ca municipii.

Buenos Aires are în prezent o populaţie de aproximativ 12 milioane de locuitori numai în zona centrala, această cifra reprezentând circa o treime din întreaga populatie a Argentinei. Locuitori acestui oraş sunt cunoscuţi şi ca Portenos (oamenii portului).

CLIMA.Buenos Aires este un oraş port, situat în zona Rio de la Plata, zona care este de fapt un imens estuar format la vărsarea râurilor Parana si Uruguay. Din cauza acestui estuar zonă are o climă temperată cu veri mai răcoroase ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 3601
Materia: Geografie

America de sud

ECONOMIA ŞI INDUSTRIA
Majoritatea producţie din recolte este destinată pentru consumul intern şi pentru pieţe. totuşi veniturile din exportul agricol sunt foarte importante în multe din ţările sud americane. Marketingul intern şi exportul produselor agricole justifică o parte substanţială din activitatea comercială şi de producţie.

Formele cele mai intensive ale agriculturii comerciale sunt concentrate în jurul oraşelor. Produsele agricole perisabile,ca legume, fructe şi produse lactate sunt cele mai intensive. Producţi de recolte rădăcinoase, fasole şi porumb este mult mai dispersată. Industria animalieră este dispersată; creşterea bovinelor pentru export este de-o mare importanţă pentru Argentina, Uruguay, Paraguay şi Columbia.

Alte referate despre: america de sud, america de sud referat, america de sud clima

Brazilia

Brasilia (capitala), Sao Paolo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte,
Salvador, Porto Alegre, Fortaleza, Nova Iguacu. Rio de Janeiro, Belo
Horizonte si Sao Paolo formeaza impreuna megalopolisul brazilian, care
are o populatie de peste 40.000.000 locuitori.

Alte referate despre: brazilia, brazilia referat, referat brazilia

Amazon

Amazonul propriu-zis începe de la confluenţa celor doi mari afluenţi Ucazyali şi Maraunon, care se unesc la Nauta, ceva mai în amunte de localitatea Iquitos; până la unirea cu apele celui mai mare afluent de pe stânga - Rio Negro, care se produce 1a Manaus, Amazonul se numeşte Solimoes. În limitele bazinului intră versanţii estici ai Anzilor, o parte din Podişul Guianei, partea nordică şi centrală Podişului Braziliei şi Amazonia, cea mai mare câmpie din lume.

Alte referate despre: campia amazonului, campia amazon, amazonul

Poluarea fonica - masuri si tehnologii de reducere a poluarii fonice

Intensitatea sonoră = energia purtată de sunet şi se măsoară în decibeli. Intensitatea sonoră a unei şoapte este de aproximativ 15 dB, murmurul produs de o clasă de elevi este de 50 dB, zgomotul unei străzi aglomerate este de aproximativ 90 dB. Sunetele de peste 90 dB pot fi deja insuportabile. Un zgomot de o intensitate de 140 dB produs de ex de un avion cu reacţie în timpul decolării este aproape dureros şi poate afecta timpanul. Cel mai comun efect al zgomotului este afectarea echilibrului neurovegetativ, care se poate produce la intensităţi de circa 60 dB. Practic, se consideră că limita de suportabilitate la zgomot pentru om este de 65 decibeli. În tabelul 4.1 se prezintă intensităţile sonore, în ordine crescândă, pentru unele activităţi uzuale [4,5].

Alte referate despre: poluarea fonica masuri, masuri de reducere a poluarii fonice, tehnologii moderne de reducere a poluarii fonice

Poluarea si depoluarea radioactiva

5.1.1. Mărimi caracteristice şi unităţi de măsură ale radiaţiilor ionizante
Aprecierea acţiunii radiaţiilor penetrante se face utilizând următoarele mărimi caracteristice:
Activitatea unei surse care reprezintă numărul de dezintegrări în unitatea de timp; se măsoară în Curie (Ci). 1 Ci = 3,7*1010 dezintegrări /secundă şi reprezintă activitatea unui gram de radiu pe secundă. Această mărime poate da indicaţii relative asupra concentraţiei de izotopi radioactivi dintr-un corp. În practică se utilizează submultiplii ei, în dezintegrări/s şi anume milicurie (mCi)=3,7 *107, microcurie (3,7 *104), picocurie (3,7 *10-2). O unitate de măsură a radioactivităţii folsită mai recent este Becquerel-ul, Bq, definită printr-o dezintegrare/s. Relaţia dintre Becquerel şi picocurie este: 0,037Bq= 1pCi sau 1 Bq= 37 pCi.

Alte referate despre: poluarea si depoluarea radioactiva, poluarea si depoluarea, poluarea fonica si radioactiva

Poluarea orasului Chitila

2. Poluarea solului in orasul Chitila:
Poluarea solului este rezultat al depozitari deseurilor in zone neamenajate, depunerii agentilor poluanti proveniti din atmosfera,apa ploilor contaminate cu agentii poluanti din atmosfera ,infiltrarea prin sol a apelor contaminate. 60% din deseuri reprezinta ambalajele.

3. Poluarea apei:
Reprezinta contaminarea apelor,lacurilor cu substante daunatoare mediului. Principalii poluanti sunt matelialele chimice,biologice sau fizice care avariaza calitatea apei(produse petroliere,pesticide si ierbicide,metale,deseuri,ect.)apa este deseori contaminata si prin folosirea in fabrici si centrale si apoi revarsata in sursele de unde a fost luata poluand astfel intreaga sursa de apa.

Alte referate despre: referat poluarea orasului chitila, poluarea orasului chitila, poluarea orasului ploiesti

Oceanul Pacific

Lungimea sa atinge punctul maxim (15.500 km) între strâmtoarea Bering şi Antarctica, iar lăţimea maximă, între Panama şi peninsula Malay, este de 17.700 km. Adâncimea medie este de 4.282 m, iar adâncimea maximă este de 11.033 m în groapa Marianelor. Aceasta este şi adâncimea maximă cunoscută până în prezent.

Alte referate despre: oceanul pacific, oceanul pacific referat, referat oceanul pacific

Poluarea Marii Negre

Unele dintre sursele de poluare, fabrici din industria grea sau agrochimica,cum ar fi cele producatoare de pesticide,sunt acum inchise datorita colapsului economic care a afectat multe tari dupa 1990.De asemeni unele interprinderi care mai functioneaza inca,au redus indicele de poluare prin aplicarea de tehnologii moderne si tratarea deseurilor.

Alte referate despre: poluarea marii negre, poluarea marii negre referat, referat poluarea marii negre

Argentina

The name �Argentina� comes from the latin �argentum� which means silver. The origin of the name goes back to the voyages made by the first Spanish conquistadors (conquerors) to the Rio de la Plata (Silver River). The shipwrecked survivors of the expedition mounted by Juan Diaz de Solis discovered indians in the region who presented them with silver objects. The news about the legendary Sierra del Plata, a mountain rich in silver, reached Spain around 1524. From this date the Portuguese named the river Solis, the Silver River. Two years later the Spanish used the same name. Since 1860 the official name of the country has been the Republica Argentina (Republic of Argentina).

Alte referate despre: argentina, referat argentina, argentina referat

Civilizatia azteca

Sunt civilizaţii ajunse la un stadiu cu totul remarcabil la data debarcării aici a spaniolilor – care le-au şi desfiinţat, deşi din punct de vedere cultural nu le-au distrus total. Prima, civilizaţia aztecă, s-a constituit în partea meridională a Americii de Nord; a doua, civilizaţia Inca, în America de Sud, de-a lungul coastei Oceanului Pacific; a treia, civilizaţia Maya, în America Centrală.

Alte referate despre: civilizatia azteca, referat civilizatia azteca, civilizatia azteca referat

Poluarea apei, solului si aerului

Poluantii apei sunt produsele de orice natura care contin substante in stare solida, lichida sau gazoasa, in conditii si in concentratii ce pot schimba caracteristicile apei, facand-o daunatoare sanatatii.Pentru a evita acesta catastrofa puntem proteja apa prin urmatori factori :prin actiunea radiatilor solare (ultraviolete) cu efecte antibacteriene,prin reactii chimice de oxidare, reducere, neutralizare care au loc intre substantele chimice.

Alte referate despre: poluarea apei solului si aerului, poluarea apei solului si aerului referat, referat poluarea apei solului si aerului

Poluarea mediului

Rezulta marea importanta a factorilor climatici atat in procesul de acumulare a poluantilor, cat si in procesul natural de reducere a lor (autoepurarea aerului).Este deosebit de important, pentru a intelege atat poluarea cat si procesul de autoepurare al aerului, de a stabili care este relatia intre cantitatea de impuritati evacuata in atmosfera intr-un anumit interval de timp si persistenta aecstora, ultima marire fiind dependenta de mecanismul de indepartare.

Alte referate despre: poluarea mediului inconjurator, poluarea mediului, referat poluarea mediului

Poluarea aerului

Poluarea aerului poate sa afecteze regiunea superioara a atmosferei numita stratosfera. Productia excesiva a compusilor care contin clor cum ar fi clorofluorocarbonatii (CFC) (compusi folositi pana acum in frigidere, aparate de aer conditionat si in fabricarea produselor pe baza de polistiren) a epuizat stratul de ozon stratosferic, creand o gaura deasupra Antarcticii care dureaza mai multe saptamani in fiecare an. Ca rezultat, expunerea la razele daunatoare ale Soarelui a afectat viata acvatica si terestra si ameninta sanatatea oamenilor din zonele nordice si sudice ale planetei.

Alte referate despre: poluarea aerului, poluarea aerului referat, referat poluarea aerului

Poluarea apelor

Faptul ca poluarea poate prejudicia turismul este lesne de inteles : rari sunt aceia care nu au intalnit inca o plaja murdara. Si faptul ca ea poate sa fie fatala culturilor de stridii se intelege de la sine. Tot asfel, este usor de inteles ca sanatatea noastra poate fi grav afectata : se stie ca anumite uleiuri deversate in mare contin produse cancerigene.

Probleme grave ridica, de asemenea, poluarea apelor cu metale grele, mai ales cu mercur, care atinge o mare acumulare pe lantul trofic. Ansamblul consecintelor ecologice ce rezulta din poluarea biosferei cu mercur constituie un semnal de alarma pentru a se pune capat comportamentului iresponsabil al civilizatiei industriale cu privire la calitatea apei.

Controlul poluarii este o problema majora a omenirii.Zone intinse pot deveni in curand de nelocuit si multe plante si animale pot disparea.Opinia publica forteaza in zilele noastre guvernele si intreprinderile sa combata poluarea.

Alte referate despre: poluarea apelor, poluarea apelor oceanice, poluarea apelor referat

Poluarea aerului, apei si a solului

Dintre masurile impotriva poluarii solului mai importante sunt:
-constructia unor zone de depozite a gunoaielor;
-diminuarea eroziunii solului prin plantarea arborilor;
-folosirea judicioasa a ingrasamintelor,pesticidelor,precum si a metodelor agrotehnice care sporesc fertilitatea solurilor etc.
-construirea de spatii de epurare a apei;
-modernizarea gropilor de gunoi;
-ridicarea nivelului de securitate nucleara;
-controlul poluarii industriale si a substantelor chimice utilizate in procesele industriale;
-mentinerea suprafetelor impadurite si utilizarea lemnului padurilor numai in limita aprobata prin lege;
-combaterea eroziunii solului;
-colectarea reziduurilor menajere in recipiente speciale,pe sortimente(sticla,metal,har4tie,material plastic etc.) si reciclarea acestora etc.

Alte referate despre: poluarea aerului apei si a solului, poluarea aerului apei si a solului referat, referat poluarea aerului apei si a solului
Referate afisate : 16
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles