Poluarea oceanului pacific 1e6ea

Metropola Buenos Aires

Numele iniţial al acestui oraş a fost Puerto Nuestra Señora Santa María del Buen Aire dar din aceasta denumire a rămas doar Buenos Aires (aer bun).Oraşul Buenos Aires este alcătuit din Capitala Federala şi Marele Buenos Aires. Capitala Federala a fost instaurată in anul 1880, aceasta fiind alcătuita din 48 de cartiere şi 19 suburbii cunoscute ca municipii.

Buenos Aires are în prezent o populaţie de aproximativ 12 milioane de locuitori numai în zona centrala, această cifra reprezentând circa o treime din întreaga populatie a Argentinei. Locuitori acestui oraş sunt cunoscuţi şi ca Portenos (oamenii portului).

CLIMA.Buenos Aires este un oraş port, situat în zona Rio de la Plata, zona care este de fapt un imens estuar format la vărsarea râurilor Parana si Uruguay. Din cauza acestui estuar zonă are o climă temperată cu veri mai răcoroase ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 3593
Materia: Geografie

America de sud

RELIGII
America de Sud este un continent puţin neobişnuit datorită omogenităţii sale religioase. Aproximativ 90% din populaţie este de origine romano-catolică. Majoritatea protestanţilor se află în Brazilia şi Chile; cei rămşi sunt împrăştiaţi mai ales în centrele urbane, la fel ca şi evreii.Credinţa romano-catolică a fost adusă pe continent de spanioli şi portughezi în timpul cuceririi spaniole. Protestantismul este o reflecţie a imigraţiei europene de mai târziu şi a activităţii misionare începută în secolul 19.

Alte referate despre: america de sud, america de sud referat, clima americii de sud

Brazilia

Resurse agricole : grau, porumb, orez, trestie de zahar, fire de
bumbac, iuta, cauciuc natural, tutun, soia, ricin, arahide, cafea,
cacao, piper, nuci de palmier de ulei, nuci de cocos, banane, ananas,
nuci de Brazilia sau castane de Para, lamai, struguri.

Alte referate despre: podisul braziliei, brazilia, brazilia referat

Amazon

Cea mai mare parte a cursului se desfăşoară între Ecuator şi 50 lat. sudică, cu consecinţe foarte importante în clima regiunii şi pentru regimul de scurgere fluviului.

Alte referate despre: campia amazonului, campia amazon, amazonul

Poluarea mediului - impact

Ploaia acida este formata atunci când emisiile industriale se amesteca
cu stratul atmosferic. Poluantii pot fi dusi în nori distante lungi
pâna a începe ploaia, ceea ce înseamna ca padurile si lacurile destul
de îndepartate de fabrici sau uzine pot fi afectate.

Alte referate despre: poluarea mediului impact, tipuri de poluare si impactul asupra mediului, surse de poluare cu impact asupra mediului

Poluarea apei

Poluarea apei:Doar straturile de apă cu grosimea de peste 2 m au o culoare albastră-verzuie. Apa este cea mai răspândită substanţă de pe Terra. Ea alcătuieşte învelişul de apă al Planetei, numit hidrosferă, care include toate mările, oceanele,Lacurile, râurile, bazinele de apă dulce şi sărată, mlaştinile, pânzele freatice.

Alte referate despre: poluarea apei, poluarea apei referat, referat poluarea apei

Oceanul Pacific

În sud-est este delimitat arbitrar de Oceanul Atlantic de strâmtoarea Drake de-a lungul meridianul de 68, iar în sud-vest separarea de Oceanul Indian nu este exact definită. Excluzând mările mărginaşe din partea de vest, Oceanul Pacific are o suprafaţă de aproximativ 165 de milioane de kilometri pătraţi, mult mai mare decât suprafaţa totală a uscatului.

Alte referate despre: oceanul pacific, oceanul pacific referat, referat oceanul pacific

Poluarea

Si unele ingrasaminte chimice pot fi daunatoare : de exemplu azotati in surplus se pot uni cu materiile organice in fermentatie dind azotati care distrug fauna acvatica.

Alte referate despre: poluarea aerului, poluarea solului, poluarea

Poluarea atmosferica

Poluarea atmosferica - Activitatile umane produc o mare poluare, zilnic. Gazele de esapament emanate de 700 de milioane de masini in intreaga lume, impreuna cu fumul si gazele industriale, aduc in atmosfera diferiti agenti poluanti. Stratul gros de agenti poluanti eliberati de un oras mare poate poate crea o ceata sufocanta, mai ales cand nu exista vanturi care sa imprastie poluantii. Poluarea atmosferica

Alte referate despre: poluarea atmosferica, poluarea atmosferica referat, poluare atmosferica

Argentina

The name �Argentina� comes from the latin �argentum� which means silver. The origin of the name goes back to the voyages made by the first Spanish conquistadors (conquerors) to the Rio de la Plata (Silver River). The shipwrecked survivors of the expedition mounted by Juan Diaz de Solis discovered indians in the region who presented them with silver objects. The news about the legendary Sierra del Plata, a mountain rich in silver, reached Spain around 1524. From this date the Portuguese named the river Solis, the Silver River. Two years later the Spanish used the same name. Since 1860 the official name of the country has been the Republica Argentina (Republic of Argentina).

Alte referate despre: argentina, referat argentina, argentina referat

Civilizatia azteca

Dintre toate civilizaţiile care s-au perindat de-a lungul timpului prin Podişul mexican aztecii au fost ultimii veniţi şi ultimii stăpâni din podiş. Ca ultimi veniţi, evident că au putut beneficia de vasta şi îndelunga experienţă culturală a predecesorilor lor de pe podiş. Dar toate elementele de civilizaţie şi de cultură pe care le-au înprumutat, aztecii le-au asimilat, sintetizat şi reelaborat într-o formă mult mai bogată, mai complexă şi mai organic articulată decât la orice alt popor trăind în aceeaşi zonă geografică.

Alte referate despre: civilizatia azteca, referat civilizatia azteca, civilizatia azteca referat

Poluarea

Poluarea
Pamantul, casa noastra.Daca noi nu o vom proteja, nu va mai fi timp si viata nu va mai exista.Iata cateva probleme de poluare ale acestei planete. Se vorbeste despre poluarea atmosferica atunci cand una sau mai multe substante sau amestecuri de substante poluante sunt prezente in atmosfera in cantitati sau pe o perioada care pot fi periculoase pentru oameni, animale sau plante si contribuie la punerea in pericol sau vatamarea activitatii sau bunastarii persoanelor” (Organizatia Mondiala a Sanatatii O.M.S.). Printre poluarile atmosferice naturale se numara polenul plantelor si lorilor care provoaca alergii.

Alte referate despre: poluarea mediului inconjurator, poluarea mediului, poluarea solului referat

Poluarea aerului

Poluarea aerului
Fumul este un amestec de particule solide si coloidale cu picaturi lichide. Praful provine din diviziunea materiei fine in particule aproape coloidale de 10-100 nm. Emisiile sunt substante eliberate in atmosfera de catre uzine. Aceste substante se raspandesc pretutindeni, cazand din nou sub forma de particule si mai fine decat poluarea atmosferica masurabila in locurile de emisie.

Alte referate despre: poluarea aerului referat, referat poluarea aerului, referat despre poluarea aerului

Poluarea mediului

Astfel, in dpresiuni, concentratiile de impuritate cresc datorita spatiului limitat in care are loc raspandirea lor si posibilitatiide a aparea inversia termica cu plafon.Dupa cum se stie masele de aer cald au o miscare ascendenta, iar locul lor este luat de mase de aer rece care sufera o miscare descendenta. Unitatea acestor doua miscari constituie convectia atmosferica. Aparitia unui strat de aer cald, relativ gros, ca un plafon intre doua straturi de aer rece face ca impuritatile sa se acumuleze tot in depresiunea respectiva, aproape de locul de evacuare.

Alte referate despre: referat poluarea mediului, poluarea mediului referat, poluarea mediului inconjurator referat

Poluarea atmosferica

Cele mai sensibile strategii de control ale poluarii atmosferice implica metode ce reduc, colecteaza, capteaza sau retin poluanti inainte ca ei sa intre in atmosfera. Din punct de vedere ecologic, reducand emisiile poluante cu o marire a randamentului energetic si prin masuri de conservare, precum arderea de mai putin combustibil este strategia preferata. Influentand oamenii sa foloseasca transportul in comun in locul autovehiculelor personale ajuta de asemenea la imbunatatirea calitatii aerului urban.

Alte referate despre: referat poluarea atmosferica, poluarea atmosferica in judetul botosani, poluarea atmosferica cu gaze de esapament

Poluarea mediului - imagini

Poluarea mediului - imagini pentru referate despre poluarea mediului.

Alte referate despre: poluarea mediului imagini, referate poluarea mediului imagini, poluare mediului imagini
Referate afisate : 16
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK