Populatia factor demografic brasov

Municipiul Brasov - caracterizare

Cateva dintre principalele obiective turistice sunt:Biserica Neagra - (secolele 14 - 15), cea mai mare constructie in stil gotic din Romania, avand cea mai mare orga din Europa. Aici puteti asculta concerte de muzica clasica si preclasica (concertul de Craciun este celebru). In fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus.

Turnul Alb si Turnul Negru - Turnul Alb, in forma circulara si Turnul Negru, in forma patrata, puncte-cheie in lantul de aparare a vechiului burg.Muzeul de Arta - cu o colectie extraordinara de opere apartinand unor artisti romani si straini, gazduieste expozitii foarte interesante, printre cele mai recente fiind Dali, Miro, Portretul flamand.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 2889
Materia: Geografie

Municipiul Brasov

Arhitectura bisericeasca s-a remarcat prin construcţii ca Biserica Neagra , Biserica Bartolomeu din Braşov si bisericile fortificate din zona Prejmer si Homorod s.a.

Alte referate despre: municipiul brasov, harta municipiului brasov, harta municipiul brasov

Brasov

La fel şi castrul roman de la Râşnov, mărturie a frontierei de nord-est a Imperiului Roman care trecea, în veacul al II-lea după Cristos, în apropierea municipiului Braşov. Inscripţia de piatră pomeneşte numele dacic străvechi al localităţii, Cumidava, şi faptul că romanii nu I-au dat o altă denumire este sugestiv pentru reconstituirea modului în care, din romani şi daci s-au plămădit poporul român, primii locuitori din era creştină ai acestor locuri.

Municipiul Braşov este atestat documentar la 1234 sub numele de Corona, la 1252 sub cel de Barasu, în 1288 sub denumirea de Braso şi în 1294 sub cea de Braşov.Aşezarea centrală a ţării între cele trei principate române, precum şi privilegiile succesive acordate de către domnitori, au făcut ca oraşul să fie centrul legăturilor umane, culturale şi economice între cele trei provincii, loc de refugiu pentru multe familii de domnitori, cărturari şi revoluţionari.

Braşovul şi împrejurimile ...

Alte referate despre: brasov, depresiunea brasov, referat brasov

Demografie Brasov

Se remarcă o scădere a populaţiei urbane, cu preponderenţă datorită reducerii activităţii unor agenti economici industriali de tip vechi, în timp ce populaţia rurală se menţine aproape în aceeaşi parametri.

În anul 2004 faţă de anul 1990 numărul născuţilor-vii a scăzut cu 27,6%.
În anul 2004 faţă de anul 2000 numărul născuţilor vii a crescut cu 1,3%.
În anul 2004 sporul natural tinde spre echilibrare.
Rata mortalităţii în judeţul Braşov a fost cea mai scăzută din ţară în anul 2004 (9,8‰).

La nivelul judeţului Braşov, din totalul populaţiei active, cea mai mare pondere se regăseşte în grupa de vârstă 45-49 ani (16,5%), urmată de grupa de vârstă cuprinsă între 30 şi 34 ani (16,3%).

Alte referate despre: demografie brasov, demografia brasovului, populatia factor demografic brasov

Populatia Romaniei

Grafic cu populatia Romaniei

Alte referate despre: populatia europei, populatia romaniei, populatia africii

Populatia Romaniei - proiect didactic

Regiunile depresionare, atât din interiorul lanţului carpatic cât şi din zonele deluroase exterioare acestuia, prezintă concentrări importante de populaţie şi au densităţi ridicate.

Alte referate despre: populatia romaniei didactic ro, romania populatia didactic, didactic moscova populatie

Carierele de roci utile din Comuna Turcoaia - factor de dezvoltare aconomica si de degradare a mediului in acelasi timp

Cert este că, în timp , datorită creşterii necesarului de forţă de muncă ,a crescut numărul de locuitori , cum era şi firesc s-au construit locuinţe în vecinătatea carierei. Astfel de la o mică aşezare muncitorească populată mai întâi de emigranţi italieni, la care s-au adăugat şi muntenegreni, bulgari , germani şi otomani alături de români, Turcoaia a evoluat ajungând o comună cu o economie înfloritoare.

Informaţiile legate de rolul pe care l-a avut activitatea carierelor in dezvolatrea economica a localităţii Turcoaia, precum si impactul negativ pe care îl are asupra mediului sunt obţinute printr-o serie de metode şi procedee de cercetare geografică:observaţia geografică indirectă prin analizarea hărţii topografice şi a hărţii teritoriului administrativ al comunei , şi directă prin intermediul căreia m-am informat cu privire la pericolul pe care-l reprezintă haldele de steril pentru terenurile si casele aflate la poalele ...

Alte referate despre: comuna turcoaia, comunitatea ca factor de educatie civica, rocile utile din localitate

Oportunitatea sortarii gunoiului menajer in Brasov

H0: Cel mult 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.
H1: Mai mult de 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.

Alte referate despre: reciclarea gunoiului menajer, sortarea gunoiului menajer, gunoiul menajer

Tehnologia de ambalare a biscuitilor ppt

Istoria cartonului ondulat se intinde pe o perioada de peste 100 de ani, iar aparitia acestui material a fost impulsionata de nevoia unui nou tip de ambalaj superior celor existente pana atunci.Hartia ondulata mecanic, intre doua valturi canelate, a fost obtinuta prima data in Anglia, in anul 1856 si a fost utilizata in premiera ca ambalaj de catre un american, in 1871. Cartonul ondulat propriu-zis a aparut in 1874, in America, cand s-a adaugat, prin lipire, un strat neted de hartie peste hartia ondulata.La inceputul secolului XX, apar primele masini de carton ondulat, iar acest produs se impune in industria ambalajelor din America si Europa. In timp, productia de carton ondulat si ambalaje se dezvolta in ritm alert, largindu-se gama sortimentala si imbunatatindu-se calitatea acestui produs.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a biscuitilor, tehnologia de obtinere a biscuitilor, tehnologia de ambalare a conservei de carne

Sortarea gunoiului menajer - Brasov

Pentru a raspunde acestei intrebari si altora de genul acesta si pentru ca pe zi ce trece gunoiul menajer devine o problema din ce in ce mai importanta pentru societatea in care traim, ne-am propus in aceasta lucrare sa studiem atitudinile, opiniile si intentiile populatiei brasovene cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer.

Alte referate despre: sortarea gunoiului menajer in resita, sortarea gunoiului, gestionarea gunoiului menajer

Beauty spots-Brasov

In summer there are tennis courts, swimming pools, boat rides, mountain climbing, horse riding and many other great sports activities.

Alte referate despre: beauty sports brasov, brasov oras turistic, referat despre brasov

Populatia in dreptul international public

1.in sens larg, populatia unui stat cuprinde toti locuitorii care traiesc si muncesc pe teriAZtoriul lor. Este o notiune geografica si demografica, si in acelasi timp, una foarte larga si foarte restransa din punct de vedere juridic.

Alte referate despre: populatia in dreptul international public, referat populatia in dreptul international public, teritoriul si populatia in franta-drept international public-facultate

Brasov

Acum cateva sute de ani,orasul Brasov a fost o cetate. Din acea cetate au mai ramas:Turnul Alb, Turnul Negru,Bastionul Graft, Bastionul Postavarilor,Bastionul Tesatorilor,Poarta Ecaterina, Biserica Neagra si multe altele. Mandria Brasovului a fost Fabrica de Avioane infiintata in 1925.Aici s-au facut avioane de vanatoare care au fost utilizate in al doilea razboi mondial. Dupa razboi, fabrica a fost transportata in U.R.S.S. Hotelul Aro (Carpati) a fost construit intre anii 1934-1935 de Horia Creanga. Acest hotel a fost pastrat pana astazi.

Alte referate despre: brasov referat, biserica neagra din brasov, orasul brasov referat

Atitudini si comportamente legate de stilul de viata sanatos al adolescentilor din judetul Brasov

Diferenta cea mai mare in privinta comportamentului intre fete si baieti, se constata la actiunile care au ca scop slabirea si cresterea in greutate. Astfel, 36% din baieti incearca sa se ingrase fata de doar 10% din colegele de liceu, in timp ce 49% din fete incearca sa slabeasca, fata de doar 10% din baietii din clasele de liceu. Si in mediul rural, fetele sunt mai preocupate sa slabeasca (47%) fata de baieti (15%) in timp ce baietii sunt mai preocupati sa se ingrase (29%) fata de colegele lor de liceu (17%).

Alte referate despre: atitudini si comportamente legate de proprietate, atitudini si comportament legate de proprietate conspect, stil de viata sanatos

Ocuparea fortei de munca

 Populatia ocupata cuprinde, potrivit metodologiei balantei fortei de munca, toate persoanele care, in anul de referinta, au desfasurat o activitate economico-sociala aducatoare de venit, cu exceptia cadrelor militare si a persoanelor asimilate acestora (personalul M.Ap.N., M.I., S.R.I., militari in termen), a salariatilor organizatlilor politico, obstesti §i a detinutilor
(tabe!e!e3.1.1,3.1.2?i20.10).
• Gruparea populatiei ocupate s-a realizat dupa forma de proprietate asupra capitalului social al unitatii in care aceasta isi desfaisoara activitatea:
- majoritara de stat, care cuprinde: capital integral de stat; public de interes national si local, mixt (capitalul de stat detine peste 50%);
- majoritara privata, care cuprinde: capital integral privat; mixt (capitalul privat detine peste 50%); integral strain; cooperalist si obstesc.
• Populatia ocupate cuprinde, conform metodologiei "Anchetei' trimestriale asupra fortei de munca in gospodarii", toate persoanele ...

Alte referate despre: ocuparea fortei de munca, ocuparea fortei de munca referat, referat ocuparea fortei de munca

Serviciile pentru populatie - factor al cresterii calitatii vietii si diversificarii productiei de bunuri

In acelasi timp insa, ele se intalnesc si in sfera distributiei, implicandu-se, in acest caz, in reluarea ciclului productiei bunurilor materiale chiar in accelerarea lui,participand, in acest fel, la progresul general al societatii.Dezvoltarea serviciilor pentru populatie reprezinta o trasatura majora a tarilor avansate din punct de vedere economic; locul si amploarea lor, ritmurile evolutiei, orientarile structurale sunt determinate, pentru fiecare tara in parte, de dinamica social-economica, de numerosi factori specifici, de particularitatile si avantajele in consum.

Alte referate despre: serviciile pentru populatie factor al cresteri calitati vietii, serviciile pentru populatie factori ai cresterii calitatii vietii, servicile pentru populatie factor al cresterii calitatii vietii

Procesul legislativ ca factor de dereglare si inefectivitate

2) eficacitatea (efectivitatea), care se referă la capacitatea de performanţă practică a normei juridice în raport cu scopurile urmărite, adică la potenţa dreptului de a reprezenta o instituţionalizare raţională şi controlată a procesului de schimbare socială. În raport cu acest criteriu, o lege este validă dacă reuşeşte să normalizeze raporturile sociale nu în virtutea unor reglementări apriorice sau valori abstracte, ci numai pe baza unor valenţe raţionalizatoare ale vieţii practice, ale realizării unor obiective fundamentale solicitate imperios de procesul scimbării ;

Alte referate despre: procesul legislativ ca factor de dereglare, rolul parlamentului in procesul legislativ, procesul legislativ national

Istoria S.U.A - secolele IX - XX

Intre timp, Statele Unite porniseră o expansiune spre vest si sud, coloniştii extinzându-şi teritoriile. Fiecare zona nou cucerită era organizată într-un teritoriu controlat de guvernul federal; apoi teritoriul devenea un stat cu guvernare proprie. Până în 1921, existau deja 24 de State Unite.

În 1803 Napoleon a vândut Louisiana, iar Florida a fost obţinută în 1819 de la Spania. când statele latino-americane de la Mexic la Argentina şi-au câştigat independenţa, preşedintele James Monroe a declarat în 1823 ca Statele Unite nu vor tolera nici o intervenţie sau colonizare europeană pe continentul American. Acest lucru a devenit celebru sub numele de Doctrina Monroe.
În 1845, SUA a anexat Texasul şi a pornit un război expansionist (1846 1848), în care mexicanii au fost înfrânţi şi nevoiţi sa cedeze teritorii întinse, ...

Alte referate despre: istoria ingrijirii bolnavului in secolul xx, istoria gandirii politice in secolul xviii, istoria politica a romaniei secolul xx
Referate afisate : 18
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles