Populatie america de nord

America de nord, America centrala si America de sud

Relieful
In partea sa nordica, America de Nord are doua mari lanturi muntoase: Muntii Stancosi, care formeaza o bariera uriasa in vest, si mai vechii si impaduritii Apalasi, in est. Intre ei se intind Marile Campii fertile, brazdate de fluviul Mississippi. Canada de nord se gaseste sub Cercul Polar si mare parte din Mexic este la Tropic. Intre Canada si Statele Unite exista Marile Lacuri.

Marile lacuri
Asezate intre Canada si SUA, cele cinci Mari Lacuri acopera o suprafata totala de 246.300 km² si contin o cincime din apa dulce de pe Glob. Lacul Superior este cel mai mare lac cu apa dulce al lumii; celelalte sunt Huron, Michigan, Erie si Ontario. Acestea sunt legate de Atlantic prin estuarul Sf. Lawrence, care permite vaselor care se indreapta spre ocean sa foloseasca porturile din interiorul continentului.

Marele Canion
Cele mai mari chei ale lumii, Marele Canion, din sud-vestul SUA, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5837kb
Downloads: 5764
Materia: Geografie

America de Nord

Acoperin 7.112 km², zona mlastinoasa Everglades (Florida, SUA) este printre cele mai vaste din lume. Intre Georgia si Florida, Mlastina Okefenokee acopera 1.555 km².

Alte referate despre: america de nord, america de nord referat, referat america de nord

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Au avut loc impartiri in sectoare intre statele riverane, Regatului Unit revenindu-i unul foarte bogat din punct de vedere cantitativ. Cu toate aceste, britanicii au mai concesionat in sectorul norvegian in unul dintre cele mai productive cimpuri petrolifere, Ekofisk, de care s-au legat prin intermediul unei conducte in 1974. Cresterea consumului a impus cautare unor noi solutii sau zone, una dintre acestea fiind Golden Belt din sud-sud-vestul Londrei.

Alte referate despre: regatul unit al marii britanii si irlandei de nord, regatul unit al marii britanii si irlandei de nord referat, regatul unit al marii britanii si irlandei de nord geografie

America Centrala

A existat o naţiune a Americii Centrale în prima jumătate a secolului XIX, formată din statele actuale Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua şi Costa Rica (şi o parte a statului mexican modern Chiapas). Această ţară era cunoscută sub numele de Provinciile Unite ale Americii Centrale sau Statele Unite ale Americii Centrale.

Alte referate despre: america centrala, america centrala tari si capitale, referat america centrala

America de Sud

Principalul loc de varsare a fluviilor si raurilor este Oceanul Atlantic, dar si Marea Antilelor.
Tarile componente

Alte referate despre: america de sud, america de sud referat, america de sud clima

America de Nord si Centrala

In est, paralel cu tarmul Atlanticului se desfasoara Muntii Apalasi,munti vechi si erodati cu inaltime redusa culminand la numai 2000m.In partea centrala intre cele 2 mari lanturi muntoase se desfasoara o zona mai joasa formata din Scutul Canadian cel mai vechi nucleu al Americii de Nord si Marile Campii cu un relief jos si monoton.

Alte referate despre: america de nord si centrala, america de nord partea centrala, tarile din america de nord si centrala

Eforie Nord

La acestea se adauga nenumarate posibilitati de agrement existente in statiune, precum si variatele formule de excursii ce se pot efectua in statiunile din din imprejurimi.Lucrarea de fata ofera cititorilor succinte informatii privind geografia, istoria, date privind potentialul turistic necesar petrecerii unui sejur agreabil in statiunea Eforie Nord.

Alte referate despre: eforie nord, referat eforie nord, hotel europa eforie nord

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Piemont si regiunea de Nord Est

Referat despre Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Piemont si regiunea de Nord Est
Consecinţa firească a acestor efecte, turismul este capabil sa provoace mutaţii în dezvoltarea în profil teritorial; din acest unghi, el este considerat o pârghie de atenuare a dezichilibrelor interegionale, private la scară naţională sau mondială o soluţie pentru prosperitatea zonelor defavorizate, un remediu pentru localităţile dezindustrializate.
Pe lângă incidentele asupra economiei regiunilor şi zonelor receptoare de turişti, rezultate din atragerea lor în circuitul de valori, dezvoltarea turismului are consecinţe asupra geografiei acestora, asupra urbanizării şi construcţiei de locuinţe, amenajări de drumuri, realizări de servicii publice. El favorizează, de asemenea, utilizarea pe plan local a diferitelor resurse, a disponibilităţilor de forţe de muncă.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice

Razboiul civil din America de Nord

In prima jumatate a sec XIX-lea, industria textila, cea a masinilor si industria hartiei a luat o mare dezvoltare in statele de nord ale Uniunii. Seceratoarea si alte unelte agricole ale lui Mac-Cormic, masinile de cusut si celalalte s-au raspandit in lumea intreaga. Pe la 1860, industria Americii de Nord ocupa 1300000 de lucratori, iar Statele Unite aveau primul loc din lume prin lungimea retelei de cai ferate.

Alte referate despre: cauzele ce au dus la razboiul civil in america de nord si sud, razboiul civil dintre america de nord-sud, razboiul civil din america

Serviciile pentru populatie - factor al cresterii calitatii vietii si diversificarii productiei de bunuri

In acelasi timp insa, ele se intalnesc si in sfera distributiei, implicandu-se, in acest caz, in reluarea ciclului productiei bunurilor materiale chiar in accelerarea lui,participand, in acest fel, la progresul general al societatii.Dezvoltarea serviciilor pentru populatie reprezinta o trasatura majora a tarilor avansate din punct de vedere economic; locul si amploarea lor, ritmurile evolutiei, orientarile structurale sunt determinate, pentru fiecare tara in parte, de dinamica social-economica, de numerosi factori specifici, de particularitatile si avantajele in consum.

Alte referate despre: serviciile pentru populatie factori ai cresterii calitatii vietii, serviciile pt populatie factor al cresterii calitatii vietii, referat serviciile pt populatie factor al cresterii calitatii vietii

Finantarea deficitului bugetar pe cale atragerii disponibilitatilor de la populatie si contabilitatea certificatelor de trezorerie

După Philippe Jurgensen şi colaboratorul său, în lucrarea lor „Le Trezor et la politique financiere”, în evoluţia sa, Trezoreria publică a cunoscut trei tendinţe majore: „tendinţa de indentificare, tendinţa de unificare şi o tendinţă contradictorie cu cele două, dar prezentă în complexitatea şi diversitatea funcţiilor sale” .
a) Tendinţa de identificare se manifestă prin aceea că în mod treptat, după multe obstacole, gestiunea fondurilor publice începe să se desprindă de „caseta” personală a suveranului, reuşindu-se în acest fel înlăturarea diverselor ingerinţe ale acestuia în fondurile publice.
b) A doua tendinţă în cursul dezvoltării sale este unificarea. La început era un număr mare de case (de bani) particulare, fiecare dispunând de propriile sale resurse pentru a-şi regla cheltuielile.

Alte referate despre: finantarea deficitului bugetar, finantarea deficitului bugetar in romania, finantarea deficitului bugetar pe piata de capital

Trezirile religioase din America

Diversele grupări religioase beneficiau de o revigorare a vietii religioase. Predicatorii stimulau zelul religios, produceau convertiri si le aduceau noi membri. Cu timpul însă, metodele predicatorilor itineranti si-au atras critici întrucât conducătorii locali si-au văzut amenintate propriile politici religioase. La rândul lor, predicatorii itineranti îi acuzau pe conducători de împietrire a inimii si îi comparau cu fariseii din vremea Mântuitorului. În consecintă, multe grupări religioase s-au scindat.

Alte referate despre: cultele religioase din america de nord, revolutia americana, america

Organizatia tratatului Atlanticului de Nord

Obiective: Conform Preambulului Tratatului Nord-Atlantic, membrii Aliantei se angajeaza sa salvgardeze libertatea, mostenirea comuna si civilizatia popoarelor lor, bazate pe principiul democratiei, drepturile omului si guvernarea legii.

Alte referate despre: organizatia tratatului atlanticului de nord, organizatia tratatului atlanticului de nord referat, referat organizatia tratatului atlanticului de nord

Principalele activitati agricole in America de Sud

Cafeaua este o planta de cultura importanta in America de Sud. In Columbia se cultiva mai ales in solul fertil de la poalele Anzilor. Chile prezinta o suprafata folosita pentru agricultura relativ restransa, datorita reliefului muntos si a climei secetoase. Cea mai importanta regiune agricola este Marea Vale, campie centrala fertila si calduroasa, unde se cultiva cereale, lamaiul, portocalul, vita de vie si maslinul.

Alte referate despre: principalele activitati agricole, principalele activitati agricole si tipuri de agricultura, principalele capitaluri muntoase din america de sud
Referate afisate : 14
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK