Populatie cairo

Cairo

Ghidul nostru, Ihab, un tanar de 30 de ani, licentiat, vorbitor de limba engleza, pasionat de istorie, ne-a vorbit despre cea mai mare realizare a vietii lui: faptul ca a calatorit deja de doua ori la Mecca. Nu exista nimic mai inaltator, spunea el, decat sa te afli in rand cu cateva milioane de oameni, toti in picioarele goale, imbracati intr-o simpla panza alba, umar langa umar bogatul si saracul, pe drumul pe jos catre Mecca.

Conform preceptelor religioase, de altfel extrem de simple si de "la obiect", Alah este unul, Mohamed profetul sau, rugaciunile zilnice obligatorii la ore fixe, milostenia prevazuta chiar proportional cu veniturile si, macar o data in viata, pelerinajul la locurile sfinte trebuie facut.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 189kb
Downloads: 3821
Materia: Geografie

Africa

Regiunea industriala Cairo

Datorită poziţiei sale favorabile din Delta Nilului, Cairo a fost din cele mai vechi timpuri un centru de intersecţie a căilor de comunicaţie dintre Africa şi Europa. Datorită resurselor minerale bogate, în Cairo nu s-a pus pe picioare numai comerţul, ci si industria bazată pe extragerea bogăţiilor solului. Zona deşertului Sahara oferă bogate resurse de petrol, valorificat din plin, acesta prelucrându-se şi plecând spre toate colţurile lumii, ca urmare industria petro-chimică fiind foarte dezvoltată.

Alte referate despre: africa, africa referat, referat africa

Marile atractii ale lumii

Cartierul copt din Orasul Vechi este o experienta deosebita fata de restul orasului. Unele dintre cele mai vechi cladiri din Cairo se gasesc aici, inclusiv cateva biserici, ca Al-Muallaqa sau Biserica Sf. Gheorghe. Muzeul Copt merita de asemenea o vizita. Pentru o excelenta colectie de arta decorativa vizitati Muzeul Islamic de Arta, Casa Gayer-Anderson si Muzeul Mohammed Mahmoud Khalil. Pentru o privire de ansamblu asupra Egiptului regal vizitati Palatul Manial sau Palatul Abdin.

Alte referate despre: marile atractii ale lumii, marile religii ale lumii, din marile legende ale lumii

Cairo

CAIRO ( în arabă Al Qãhira, inseamnă “ victoriosul”) este capitala Egiptului şi este cel mai mare oraş din continentul Africa. Localizat pe ambele maluri ale fluviului Nil aproape de capul deltei acestuia, în nordul Egiptului, locul a fost ocupat mai mult de 6000 de ani şi a servit drept capitală a numeroase civilizaţii egiptene.

Cairo este cunoscut local ca Misr, numele arab pentru Egipt. Oraşul este marcat de tradiţiile şi influienţele estice şi vestice, noi şi vechi. Oricum oraşul reflectă şi sărăcia în creştere a Egiptului, dar ţine piept problemelor cauzate de creşterea masivă a populaţiei, de întinderea urbană şi de infrastructura deteriorată.

II. CAIRO ŞI SUPRAFAŢA SA METROPOLITANĂ
Oraşul Cairo acoperă o suprafaţă de mai mult de 453 km2 , cu toate că este greu să desparţi oraşul de suburbiile sale imediate. Cairo are ca ...

Alte referate despre: cairo, cairo referat, referat cairo

Cairo

Alte muzee păstrează colecţii referitoare la teme mai moderne. Acestea se înşiruie de la Muzeul- Palat Al Gawhara, construit în 1811 în stilul otoman, la muzeul Mahmoud Khalil(1963) care conţine lucrări ale lui Vincent Van Gogh, Paul Gauguin, Peter Paul Rubens şi alţi pictori europeni şi egipteni.

Alte referate despre: orasul cairo, referat despre cairo, populatie cairo

Tadjikistan

Muntii Pamir-“Acoperisul Lumii”
Partea de est a tarii este strabatuta de Muntii Pamir,”pasune rece de stepa”.Aici se întalnesc muntii Tian,Alai,Tansalai,Kunlun,Karakorum si Hindukush,avand o înaltime medie de 3 000 m.Cel mai inalt varf al acestor muntii minunati si acoperiti de gheata,mai ales in partea de vest, este Qullai Ismoili Somoni(7 495 m),cunoscut sub numele de Vârful Comunismului.

Alte referate despre: tadjikistan, republica tadjikistan, referat tadjikistan

Orasul Singapore

Singapore este un oras stat, având o populatie de 2 800 000 locuitori. El se aflã pe o insulã cu acelasi nume, în sudul peninsulei Malacca.

Singapore a fost un centru activ de comert. În anul 1819 Imperiul Britanic a început constructia portului fãcând din acest oras un important centru comercial al lumii.

Distrus în mare parte la sfârsitul celui de al doilea rãzboi mondial, Singapore cunoaste dupã rãzboi, mai ales din anul 1965, când si-a obtinut independenta, o transformare fulgerãtoare intr-un megalopolis modern cu o foarte mare putere economicã, politicã si financiarã.

În mare parte acest fenomen este datorat unei emigratii foarte mari de chinezi în insulã, care care devin majoritari, având o pondere de peste 70 % din populatie.

Situat prin pozitia geografica la o încrucisare de trasee maritime, între Oceanul Indian si Oceanul Pacific, Singapore a devenit unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, trãgând mari foloase din regimul ...

Alte referate despre: orasul singapore, dezvoltarea economica a orasului singapore, despre orasul singapore

Munchen

Orasul are si un mare potential turistic, trei porti medievale împreunã cu magnificul turn al Catedralei Frauenkirche din secolul al XV –lea si impozanta clãdire în stil gotic a Primãriei, sunt numai câteva din atractiile vizitatorilor acestui oras.

Alte referate despre: munchen, conferinta de la munchen, conferinta de la munchen 1938

Milano

Milano este centrul financiar, comercial si industrial al Italiei. Al doilea oras în Italia, ca populatie „4 200 000 loc.), Milano este un oras modern înconjurat de suburbii industriale.

Alte referate despre: milano, edictul de la milano, domul din milano

Statele Unite ale Americii

Statele Unite este o republic ape continental nord-american si se compune din 20 de state.Este bogata in nresurse naturale si dispune de o tehnologie moderna.
SUA este a treia tara din lume ca populatie si a patra ca suprafata.Doua stte se afla isolate de celelalte.In statul Alaska ,situate la V de Canada,se afla Muntele McKinlei(6194 m), cel mai inalt varf din SUA.Statul Hawaii se compune dintr_un grup de insule in oceanul Pacific.

Alte referate despre: statele unite ale americii, statele unite ale americii referat, referat statele unite ale americii

Ramses 2, Kheops si Micherinos

Khafre a fost uramt la tron de fiul sau, Menkaure/Micherinos. Khafre a
domnit intre anii 2520-2494 I.Hr.

Alte referate despre: piramida lui kheops, ramses, ramses al 2 lea

Serviciile pentru populatie - factor al cresterii calitatii vietii si diversificarii productiei de bunuri

Ele au evoluat in functie de trebuinte, venituri si comportament de consum, analiza lor sugerand amploarea sferei serviciilor. Serviciile pentru populatie depasesc sfera consumului, regasindu-se in sfera circulatiei sau a schimbului, cum este cazul serviciilor de transport, telecomunicatii, a serviciilor comerciale etc.Dupa natura relatiilor economice si financiare care intervin intre prestator si beneficiar deosebim:servicii comerciale platite de populatie cum sunt: reparatiile, transportul, posta, telecomunicatiile, turismul, spalatoria si curatatoria;servicii oferite cu titlu gratuit - finantarea lor realizandu-se pe cale publica, din bugetul de stat ca de exemplu invatamantul, cultura, sanatatea, ordinea publica, apararea.

Alte referate despre: serviciile pentru populatie factori ai cresterii calitatii vietii, serviciile pt populatie factor al cresterii calitatii vietii, referat serviciile pt populatie factor al cresterii calitatii vietii

Structura economica si piata muncii, servicii pentru populatie - somajul

Somajul - În condiţiile tranziţiei, piaţa muncii din România s-a format şi evoluează ca o piaţă a dezechilibrelor pe care, în mod sistematic, oferta de muncă, la nivel global, sectorial, ocupaţional etc. este superioară cererii sistemului economico-social. Dezechilibrele pieţei muncii sunt determinate, în principal, de factori economici care au condus la scăderea cererii de muncă, urmare a declinului drastic şi prelungit al economiei, al incoerenţelor şi inconsecvenţelor în planul reformei economice.Somajul

Alte referate despre: criza economica pe piata muncii, piata muncii servicii publicitare referat, situatia economica din piata muncii din

Legea echilibrelor in populatie

Populaţii panmictice, sau demele, sunt populaţii genetice care constituie cele mai mici unităţi ale speciei. În cadrul lor are loc panmixia. Aceasta reprezintă procesul prin care un individ de un sex, se poate încrucişa cu oricare individ de sex opus. Procesul de panmixie, conduce la repartizarea uniformă a genelor în populaţie şi segregarea lor conform legilor mendeliene.

Legea Hardy-Weinberg
În anul 1908, matematicianul englez G.H. Hardy şi medicul german W. Weinberg, studiind în mod independent frecvenţa genelor într-o populaţie panmictică, au pus bazele geneticii populaţiilor. Conform legii Hardy Weinberg, într-o populaţie panmictică aflată în echilibru şi având un efectiv numeros, frecvenţa genelor şi a genotipurilor se menţine constantă de-a lungul generaţiilor. Legea Hardy-Weinberg face abstracţie de efectele mutaţiei şi migraţiei dintr-o populaţie, referindu-se la un caz teoretic, practic inexistent în natură.

Alte referate despre: legea echilibrelor in populatie, legea privind pregatirea populatiei pentru aparare, legea hardy-weinberg genetica populatiei

Studiu de fezabilitate pdf

Alimentarea cu gaz metan a localitatilor Boboteni si Iadara se va face prin statia de predare-reglare-masurare gaz metan, amplasata in satul Iadara la iesirea din localitatea Iadara spre localitatea Boboteni.Localitatea Boboteni are o populatie de 594 locuitori,in 205 imobile. Debitul de gaz necesar pentru localitatea Boboteni este de 286,6 mc/h, debit pentru care s-a dimensionat sistemul de alimentare cu gaz metan.Localitatea Iadara are o populatie de 852 locuitori, in 284 imobile si 3 operatori economici: o ferma zootehnica,o fabrica de mezeluri si un uscator de lemn. Debitul de gaz necesar pentru localitatea Iadara este de 276,2 mc/h, debit pentru care s-a dimensionat sistemul de alimentare cu gaz metan.

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate

Probleme demografice ale judetului Maramures.Solutii de remediere

Este vorba de populatia ce se deplaseaza pentru munca, recreare sau in alte scopuri, in alta localitate decat cea de resedinta, fara a-si schimba domiciliul de baza, pentru o perioada mai mare de 48 de ore.

Alte referate despre: probleme demografice ale judetului, marile probleme ale educatiei din romania si solutiile de remediere, solutiile problemei demografice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK