Populatie praga

Serviciile pentru populatie - factor al cresterii calitatii vietii si diversificarii productiei de bunuri

Ele au evoluat in functie de trebuinte, venituri si comportament de consum, analiza lor sugerand amploarea sferei serviciilor. Serviciile pentru populatie depasesc sfera consumului, regasindu-se in sfera circulatiei sau a schimbului, cum este cazul serviciilor de transport, telecomunicatii, a serviciilor comerciale etc.Dupa natura relatiilor economice si financiare care intervin intre prestator si beneficiar deosebim:servicii comerciale platite de populatie cum sunt: reparatiile, transportul, posta, telecomunicatiile, turismul, spalatoria si curatatoria;servicii oferite cu titlu gratuit - finantarea lor realizandu-se pe cale publica, din bugetul de stat ca de exemplu invatamantul, cultura, sanatatea, ordinea publica, apararea.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 961
Materia: Economie

Economia serviciilor - Thunder light courier

Astfel, va punem la dispozitie urmatoare facilitati:
- informatii on-line in timp real
- comenzi on-line
- plati on-line
- on-line tracking
- confirmare de primire on-line

Alte referate despre: prezentarea serviciilor thunder light proiect cu poze, thunder light courier, proiect thunder light courier

Finantarea deficitului bugetar pe cale atragerii disponibilitatilor de la populatie si contabilitatea certificatelor de trezorerie

Prin legea amintită mai sus se arată, în mod clar, că gestionarii publici sunt „...administratorii, contabilii, mânuitorii de bani sau materiale publice şi în genere toţi cei care administrează, contabilizează sau mânuiesc bani, valori sau materiale publice” .
În contextul acestei legi, orice serviciu public care angajează, lichidează, ordonanţează, mânuieşte bani sau materiale publice trebuie să aibă organ de contabilitate publică. Activitatea acestor organe este concentrată şi controlată prin serviciile centrale de contabilitate ale ministerelor care, la rândul lor sunt răspunzătoare în faţa Ministerului Finanţelor Publice şi a Curţii de Conturi, pentru remiterea la termenele fiscale a conturilor, situaţiilor şi comunicărilor cerute.

Alte referate despre: finantarea deficitului bugetar, finantarea deficitului bugetar in romania, finantarea deficitului bugetar pe piata de capital

Ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie

Convergenţa unui sistem adaptiv de anulare a ecoului trebuie să fie foarte rapidă pentru a putea urmări schimbările bruşte ale semnalului vocal. Convergenţa este afectată de următorii factori:

Alte referate despre: ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie, ecoul, ochiul uman si proprietatile optice ale acestuia

Piata serviciilor de telecomunicatie

Oferta de servicii în telecomunicaţii este formată în principal de servicii de telefonie vocală şi servicii de telex la care se adaugă şi servicii de televiziune prin cablu , servicii de conectare prin INTERNET , transmisii de date,voice-mail ,paging şi servicii de telefonie mobilă.Prin structura serviciilor se poate spune că are un caracter omogen şi bine individualizat.
Deşi această ofertă este oferită global,indiferent de abonaţi ,ea este totuşi consumată individual şi diferit de către aceştia .

Alte referate despre: piata serviciilor de telecomunicatie, piata serviciilor de telecomunicatie i mileniul 3, piata serviciilor turistice

Telefonul

Exista mai multe tipuri de centrale telefonice: cea mai veche, acum
aproape total înlocuita, e cea electromagnetica cu bare transversale,
în cadrul careia un strat de bare transversale, conductoare de curent,
e asezat orizontal si separat cu câteva miimi de inch de un strat
similar, asezat vertical. Electromagnetii declansati de impulsurile
codificate misca bara potrivita, creând un circuit între conexiunile
emise si primite.

Alte referate despre: telefonul, telefonul mobil, telefonul mobil referat

Praga

• Pe partea opusa a Curtii se afla Capela Sfantului Mir (sec.18) care adaposteste tezaurul Catedralei Sf. Vitius incluzand ornamente sacre si diferite bijuterii.. Cea de-a Treia Curte, odata cuibul activitatii fortaretei, contine nucleul castelului: Catedrala si Palatul Regal.

Alte referate despre: referat praga, praga, praga referat

Nopti de vis la Praga

Lumina calda si aurie a felinarelor se reflecta tainic in pavajul secular . Pasii va conduc incet ,pe stradutele inguste si intortochate.care va invaluie cu atmosfera lor medievala .Dintr-un local ,razbate o muzica imbietoare…
Ce puteti vizita

« Orasul de aur»este redescoperit de turisti cu aceeasi placere oricand, in orice anotimp.E un oras romantic si plin de viata .Podul Karl este, in timpul zilei, locul preferat de amatorii de suveniruri sau portrete facute de pictori stradali .Vlata , raul ce strabate aceasta capitala europeana ,ofera o priveliste incantatoare , indiferent de ora la care va plimbati pe malurile lui. Istoria va insoteste la tot pasul mai ales seara,in partea veche a orasului,luminata ca ziua , sau in binecunoscutul castel al cetatii medievale.Castelul,unul dintre cele mai vechi din Europa , a fost construit in jurul anului 880 de catre printul Borivoj si a ramasprietenulde nadejde al praghezilor ,de-a lungul secolelor.

Dimineata la Praga ...

Alte referate despre: referat nopti de vis la praga tradus in engleza, nopti de vis, noptii de vis

Studiu de fezabilitate pdf

De asemenea, pentru realizarea acestui deziderat s-ar putea atrage noi investitori in zona, ceea ce ar contribui la dezvoltarea economica a localitatii si la asigurarea de locuri de munca pentru populatia activa.
b") O alta posibilitate pentru rezolvarea incalzirii este cea clasica, prin sobe pe lemne sau centrale termice pe lemn. Acest mod presupune consum de masa lemnoasa "aurul verde", iar refacerea acestei mase de lemn necesita o perioada indelungata cu efecte negative asupra mediului si a vietii noastre de zi cu zi.

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate

Turism international

Diversitatea lingvistica si conflictele politice si culturale asociate acesteia sunt reflectate in istoria politica si in sistemul complex de guvernare.

Numele "Belgia" este derivat din numele provinciei romane Gallia Belgica, situata in extremitatea nordica a Galiei, locuita initial de catre belgi, un amestec de popoare celtice si germanice. Acestia sunt mentionati de catre Iulius Cezar in Commentarii de Bello Gallico, numindu-i drept cei mai puternici dintre gali: "Horum omnium fortissimi sunt Belgae".

Alte referate despre: turismul international, turism international, tendinte in dezvoltarea turismului international

Tadjikistan

În lunile de iarna,in multe parti nu se poate ajunge decat prin statele vecine.Dupa caderea Uniuni Sovietice,un milion de oameni au parasit tara si economia a avut de suferit.Astayi,cam 80% din populatie castiga sub salaril minim pe economie.

Alte referate despre: tadjikistan, republica tadjikistan, referat tadjikistan

Orasul Singapore

Singapore este un oras stat, având o populatie de 2 800 000 locuitori. El se aflã pe o insulã cu acelasi nume, în sudul peninsulei Malacca. Singapore a fost un centru activ de comert. În anul 1819 Imperiul Britanic a început constructia portului fãcând din acest oras un important centru comercial al lumii.

Alte referate despre: orasul singapore, dezvoltarea economica a orasului singapore, despre orasul singapore

Sankt Petersburg

De-a lungul istoriei orasul a reprezentat un simbol al tarilor Rusiei, iar din 1918, odatã cu Revolutia Bolsevicã devine un simbol al comunismului, schimbându-i-se numele în Leningrad.

Alte referate despre: sankt petersburg referat, sankt petersburg, referat sankt petersburg

Munchen

Orasul a fost fondat în 1158 de cãtre Heinrich, duce de Saxonia, devenind de-a lungul timpului unul dintre cele mai importante centre de putere si dominatie în Germania, leagãnul dinastiei Wittelsbach. În timpul celor 663 de ani cât a durat dominatia acestei dinastii în Munchen s-au construit o serie de fastuoase castele,cea ce exemplificã fascinatia bavarezilor pentru grandoare si spectacol.

În 1920 Munchen devine locul de nastere al National Socialismului, mai cunoscut sub numele de nazism. 18 ani mai târziu, orasul îsi leagã numele de odiosul tratat politic prin care Franta si Marea Britanie consfintesc cipârtirea Cehoslovaciei de cãtre Hitler.

Reconstruit dupã rãzboi, Munchen devine centrul industriei de înaltã tehnologie al tãrii, aducând o mare prosperitate ...

Alte referate despre: munchen, conferinta de la munchen, conferinta de la munchen 1938

Orasul Chicago

Orasul Chicago este al 111-lea oras ca numãr de populatie „6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare existã din 1803 când armata americanã a construit un fort de apãrare. Pânã în 1825, când s-a transformat în oras, Chicago a fost o micã localitate de frontierã.

Orasul Chicago de la jumãtatea secolului trecut a început sã se dezvolte într-un ritm alert, datoritã pozitiei sale geografice precum si a resurselor naturale din zonã, ajungând un foarte mare centru industrial si port pe litoralul marelui lac Michigan.

Numele Orasului Chicago mai este legat si de lupta dusã de muncitori pentru conditii de viatã si de muncã mai bune. În 1887 un mare miting al muncitorilor a fost reprimat cu violentã de cãtre politie. În memoria victimelor de atunci , ziua de 1 Mai, data mitingului, a fost aleasã drept Ziua internationalã a muncii.

Deasemenea în epoca prohibitiei din anii 20, orasul a avut trista faimã de a fi numit capitala crimei organizate ...

Alte referate despre: orasul chicago, populatia orasului chicago, istoria orasului chicago
Referate afisate : 16
Medie note: 8.55 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK