Portofoliu la limba romana clasa a 6 a

Portofoliu la limba romana clasa a 5-a

Descoperind raul de Fanus Neagu .In aceasta opera literara, scriiitorul Fanus Neagu, ne infatiseaza peripetiile unui copilas care merge impreuna cu bunica sa Parascheva la rau. Banica o insoteste pe bunica Parascheva la rau. Banica. Banica fusese luat de rau cu tot cu albie si a fost dus in ,,Ţara Povestilor”. Banica este recunoscut de catre fata si scos la tarm. La aparitia berbecului, Banica se sperie dar fata il sfatuieste sa se imprieteneasca cu

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 30kb
Downloads: 9496
Materia: Romana

Portofoliu - Mihai Eminescu

Texte critice
"Uneori Eminescu se vede solicitat numai de imaginea celui ce visează, dus pe gânduri. Alteori, însă, el integrează liric chiar conţinutul vag-asociativ al acestei visări. Primul caz poate fi ilustrat printr-un instantaneu luat asupra fetei din Luceafărul: Cum ea pe coate-şi răzima/ Visând ale ei tâmple. Recunoaştem aici una din calităţile cele mai preţioase ale lui Eminescu, aceea de a conjuga exactitatea impecabilă a desenului cu un suflu infinit sugestiv care-l învăluie. Numai din două-trei linii sigure, poetul trasează un superb tablou al Melancholiei de factură dűrereană." (Edgar Papu - Ambivalenţa visului, în Din clasicii noştri, Ed. Eminescu, 1977, p. 99)

Alte referate despre: portofoliu mihai eminescu, portofoliul mihai eminescu, exemplu de portofoliu mihai eminescu pt clasa a 2

Portofoliu-Caragiale

O noapte furtunoasa ,Conul Leonida fata cu rectiunea,O scrisoare pierduta,
D-ale Carnavalului- cine din cei ce se duc la tetrul roman nu a vazut una sau alta din aceste comedii?Publicul primelor reprezentari a judecat astfel:Scrisoarea pierduta a avut un mare succes, dar Conul Leonida ,jucat pe o scena de a doua mana, nu a placut,deasemenea si D-ale Carnavalului a fost fluierata(...)

Alte referate despre: portofoliu caragiale, portofoliu caragiale bubico, cerinte portofoliu caragiale

Limba si Literatura romana - portofoliu

Din Antichitate pînă în prezent se încearcă definirea specificului literar, stabilirea unor criterii precise de disociere a literaturii de „nonliteratură” sau „pseudoliteratură”.

Alte referate despre: limba si literatura romana portofoliu, limba si literatura romana - portofoliu clasa a-10-a, limba si literatura romana - portofoliu

Portofoliu Eminescu

Opera lui Eminescu este variată, complexă, printre speciile lirice cultivate de poet situându-se : idila(Dorinţa, Lacul, Sara pe deal), egloga(Floare albastră), satira(Junii corupţi, Scrisorile, Criticilor mei), epistola(Scrisorile), elegia(Revedere, Mai am un singur dor), glosa(Glossă), poemul(Călin file din poveste, Luceafărul, Memento mori), doina(Ce te legeni..., Doina).

Alte referate despre: portofoliu eminescu, download portofoliu eminescu, portofoliumihai eminescu clasa 3

Miorita- comentariu clasa VII

Un alt element fabulos este si dialogul dintre cioban si mioara aceasta intarind legatura dintre om si natura. Utilizarea diminutivelor in formula de adresare a ciobanului si a mioarei ("Miorita" ,"Draguta mioara", "Dragutule bace"), repetitia :"laie, laie bucalaie" si dativul ("Vreau sa mi-te omoare") ,intareste legatura dintre cei doi si dovedeste inca odata ca omul si natura au nevoie unul de celalat.

Tensiune creste prin repetarea intrebari pus de "bace" ,iar punctual culminant este atins atunci cand mioara dezvaluie complotul celorlalti doi ciobani. Versurile "Stapane, stapane,/ Iti cheama si-un cine,/Cel mai barbatesc /Sic el mai fratesc," dezvaluie dorinta , mioarei, de a-si proteja baciul.

Alte referate despre: probleme fizica clasa vii, calin file de poveste rezumat clasa vii, energia mecanica clasa vii

Portofoliu la Limba si Literatura Romana

Titlul este alcatuit dintr-o interjectie ‘’o’’ si un verb la imperativ (‘’ramai’’),titlul fiind reluat in primul vers a poezie.Titlul ar putea semnifica chemarea arzatoare fata de copilul de odinioara.In compenenta sa gasim si trei puncte de suspensie ‘’...’’ ce reprezinta o invitatie la meditatie,dar si accentuarea nostalgiei eului liric. Poezia ‘’O ramai...’’ este structurata pe sapte catrene,primele cinci alcatuind primul tablou,iar ultimele doua strofe alcatuindu-l pe cel de-al doilea.

Eul liric isi face simtita prezenta prin verbele le persoana intai ‘’Eu te fac...’’ ;’’Eu te vad... ‘’ ;’’Suieram ‘’ ;’’Am iesit’’ cat si pronumele la persoana intai ‘’mine’’ ;’’eu’’ ; cat si pronume si verbele la persoana a doua ‘’te iubesc’’ ;’’te vad’’ ;’’te fac ‘’ ;’’ale tale’’.Modul de expunere dominant este descrierea imbinata cu monologul. In prima strofa a poeziei se afla o imagine ...

Alte referate despre: portofoliu la limba si literatura romana, portofoliu la limba si literatura romana tema operei samariteanca, cum arata un portofoliu la limba si literatura romina

Autoritate si libertate in clasa de elevi

Dificultatea este data, in primul rand, de faptul ca strategiile si tehnicile care s-au dovedit eficiente intr-o situatie se vadesc mai putin eficiente in alta. In al doilea rand, elevii aceleiasi clase se comporta uneori in mod cu totul diferit la lectiile altor profesori si, uneori, chiar la lectiile aceluiasi cadru didactic: cuviinciosi si disciplinati intr-un caz, necuviinciosi si indisciplinati in altul.

Alte referate despre: autoritate si libertate in clasa de elevi delimitari conceptuale, clasa de elevi sau grup social, situatii de criza educationala in clasa de elevi

Portofoliu economie

Termen larg folosit pretutindeni, inflatia continua sa ramana insuficient conturata. Procesul inflationist a aparut, este unananim acceptat acest punct de vedere, cu mult inainte ca stiinta economica. Fiind, anainte de toate un proces monetar, precizarea naturii inflatiei se poate face in corelatie cu formele istorice pe care le-au imbracat banii.

Alte referate despre: portofoliu economie, referate portofoliu economie clasa a-10-a, portofoliu la economie

Stefan cel Mare - portofoliu

de natură să-l divulge ca pe un „uzurpator” venit din anturajul polonez al doamnei Maria, cumnata lui Vladislav al II-lea Jagello, nu reprezintă, în fond, decât lectura eronată a expresiei slavone din prototipul letopiseţelor putnene: îó Đúóîchíü (Đúâúńhíč). De asemenea, calificativul de „mamă” acordat soţiei fratelui său, Iliaş, ca şi cel de „soră”, acordat fiicei acestuia, nu pot fi considerate decât în accepţiunea lor diplomatică, cu atât mai mult, cu cât satisfacerea pretenţiilor celor două rude ale domnului constituia, în acel moment, o necesitate stringentă pentru obţinerea bunăvoinţei regale.
Desigur, acceptând veracitatea globală a filiaţiei lui Petru Aron, caracterul legitimităţii acesteia poate fi pus, ca şi în cazul lui Bogdan al II-lea, sub semnul îndoielii, dat fiind aceeaşi absenţă a numelui său din şirul celor menţionate oficial în documentele tatălui. În acest sens, se impune, credem, o reexaminare mai ...

Alte referate despre: stefan cel mare portofoliu, referate stefan cel mare portofoliu, eseu stefan cel mare portofoliu

Portofoliu antreprenorial

Portofoliu antreprenorial
Utilizatorul are ca drepturi:
-dreptul de a opta pentru cumpararea bunului, prelungirea contractului sau pentru incetarea raporturilor contractuale;
-dreptul la actiune directa impotriva furnizorului, in cazul reclamatiilor privind livrarea, calitatea , asistenta tehnica, service-ul necesar in perioada de garantie si post garantie;
-dreptul de a exercita actiuni posesorii fata de terti;
-dreptul de a alege societatea care va asigura bunul, cu acordul societatii de leasing.

Alte referate despre: portofoliu antreprenoriala, exemplu portofoliu antreprenoriala, portofoliu antreprenoriala firma

Stabilirea rentabilitatii si riscului actiunilor cuprinse in portofoliu

Cele 5 companii au fost alese aleator din www.bvb.ro cu singura conditie ca data de referinta sa fie cuprinsa in perioada studiata, adica in intervalul 01 martie 2010 si 30 aprilie 2010. Aceste 5 companii sunt urmatoarele:AEROSTAR S.A. (ARS);ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU);FARMACEUTICA REMEDIA SA DEVA (RMAH);SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. (SNO);. ELECTROARGES SA CURTEA DE ARGES (ELGS).

Alte referate despre: evaluarea rentabilitatii si riscul actiunilor, diagnosticul rentabilitatii si riscului intreprinderii, determinarea riscului de credit din portofoliul de credit

Clasa Arahnide-scorpioni, paianjeni,

3. Crevetele- pistol care trăieşte în recifurile de corali din marea caraibelor, are un mod deosebit de a-şi captura hrana: el produce o detunătură puternică, plesnindu-şi cleştii, iar valul de şoc astfel creat, imobilizează victima în timp ce crevetele se năpusteşte asupra sa.

Alte referate despre: clasa arahnide-scorpioni, de ce paianjenii fac parte din clasa arahnidelor, clasa arahnide

Clasa de procesoare MCS 48

O schema generala, in care este prezentat acumulatorul si modul de conectare al acestuia cu celelalte blocuri logice ale procesorului MCS 48 este prezentata mai sus.

Alte referate despre: tipuri de procesoare clasa ava, probleme rezolvate fizica clasa a 6-a, clasa

Clasa scolara ca grup social

4. Caracteristicile clasei scolare
Clasa scolara este un grup social, cu nivel inalt de socializare, de instruire, dezvoltare si formare a personalitatii elevilor, liderii actionand pentru realizarea scopurilor si asigurarea coeziunii grupului.

Alte referate despre: clasa scolara ca grup social, clasa scolara ca grup, referat clasa de ele grup social

Marimi fizice studiate in clasa a IX-a

Nr.crt
Denumirea
Definitia
Relatia de definitie
Simbol
Caracterul
Unitate de masura
Fenomenul de care apartine

Alte referate despre: marimi fizice studiate in clasa a 7a, marimi fizice studiate in clasa a viii, marimi fizice studiate in clasa

Legi studiate in clasa a IX-a

Principiul inertiei - Orice corp isi pastreaza stare de repaus relativ sau miscare uniform rectilinie atat timp cat asupra lui nu actioneaza nici o forta.
Principiul fundamental - Daca o forta actioneaza asupra unui corp ii imprima acestuia o acceleratie proportionala cu ea, avand aceeasi origine, directie si sens ca forta
Principiul actiunii si reactiunii - Daca o forta numita actiune actioneaza asupra unui corp atunci acesta va reactiona cu o forta numita reactiune egala si de sens contrar cu actiunea

Alte referate despre: legi studiate in clasa a ix a, legi studiate in clasa a 8-a, exemple de opere lirice studiate in clasa ava

Portofoliu de geografie

Germania are o climă temperată, cu o temperatură medie anuală de 9 °C. Temperatura în ianuarie variază de la -6 °C până la 1 °C, în timp ce temperatura lunii iulie variază între 16 °C şi 20 °C Fiind una dintre cele mai industrializate ţări ale lumii, Germania înfruntă grave probleme de contaminare atmosferică şi acvatică.

Alte referate despre: portofoliu romana, portofoliu la limba romana, portofoliu geografie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.67 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK