Portofoliu romana

Stabilirea rentabilitatii si riscului actiunilor cuprinse in portofoliu

Cele 5 companii au fost alese aleator din www.bvb.ro cu singura conditie ca data de referinta sa fie cuprinsa in perioada studiata, adica in intervalul 01 martie 2010 si 30 aprilie 2010. Aceste 5 companii sunt urmatoarele:AEROSTAR S.A. (ARS);ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU);FARMACEUTICA REMEDIA SA DEVA (RMAH);SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. (SNO);. ELECTROARGES SA CURTEA DE ARGES (ELGS).

In cadrul analizi privind rentabilitate si riscul actiunilor a fost considerat ca pret de analiza pretul de inchidere al actiunilor.Valoarea prezenta a dividendului a fost calculata dupa formula dobanzii compuse:unde:dividend net - reprezinta valoarea neta a dividendelor oferite de catre companie;dobanda pe zi - reprezinta rata dobanzii oferite de BNR (6.25 % pe an, ceea ce inseamna 0.0171 % pe zi);z - reprezinta numarul de zile ramase pana la inasarea dividendelor;

Nivel: Facultate
Dimensiune: 133kb
Downloads: 20
Materia: Economie

Determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate

Determinând cheltuielile putem calcula preţul de cost cu ridicata inclusiv TVA. Având preţul putem trece la procedura la calcul a rezultatelor financiare care include: determinarea profitului, rentabilităţii şi productivităţii muncii. Scopul lucrării este determinarea pragului de rentabilitate.

1. Determinarea cheltuielilor de producţie

Alte referate despre: determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate, determinarea cheltuielilor de productie, determinarea pragului de rentabilitate

Raport de practica la contabilitate - Caracteristica generala a societatii pe actiuni Bucuria

Organizarea ritmică a procesului de producere, starea financiară stabilă a permis de a majora veniturile lucrătorilor, de a efectua salarizarea la timp. Pe parcursul anului 2005 a fost majorat salariul angajaţilor în mediu cu 1,37%.Salariu mediu lunar pentru anul 2005 a constituit 2352 lei. Majorarea salariului mediu lunar se explică prin sporirea timpului efectiv lucrat cu 7,5% faţă de anul precedent, ca urmare a micşorării pierderilor neproductive a timpului de muncă cu 28,8%, mai ales cu învoirea administraţiei.Politica principală purtată de întreprindere este de a produce şi de a realiza producţie în volume mai mari.

Alte referate despre: raport de practica la contabilitate, raport privind practica la contabilitate, raport de practica la contabilitatea bancara

Portofoliu antreprenorial

1) AVANTAJELE LEASINGULUI LA NIVEL MICROECONOMIC :
-achizitia imobilizarilor va fi finantata pe seama cheltuielilor de exploatare;
-plata esalonata a chiriilor permite evitarea imobilizarii de resurse pe termen lung;
-o modalitate de finantare a utilizatorului de catre locator/finantator pentru realizarea de investitii , achizitii;
-o operatiune juridico-financiara ce cuprinde concomitant o finantare , o locatiune si , in anumite conditii, o vanzare a bunului inchiriat catre utilizator.

Alte referate despre: portofoliu antreprenoriala, exemplu portofoliu antreprenoriala, portofoliu antreprenoriala firma

Portofoliu economie

D. POLITICI ANTICRIZA:
Trei tipuri de politica anticriza :
1 politica monetara si de credit ;
2 politica cheltuielilor publice ;
3 politica fiscala.

Alte referate despre: portofoliu economie, referate portofoliu economie clasa a-10-a, portofoliu la economie

Contractele futures si heding-ul

Contractele futures si heding-ul
Folosite in operaţiuni de acoperire a riscurilor (hedging) sau de speculaţie, derivatele, contractele futures si opţiunile, pot proteja sau spori valoarea unui portofoliu valutar, de acţiuni sau de mărfuri în funcţie de scopul, apetenţa pentru risc şi de profilul investiţional al administratorului, randamentul acestora fiind probat în repetate randuri.

Contractele futures si heding-ul
Chiar dacă investiţiile pe pieţele de instrumente derivate sunt considerate ca având un grad de risc ridicat, derivatele sunt utilizate de către investitori tocmai pentru a se proteja şi a elimina riscul. În contextul în care un instrument financiar derivat reprezintă un instrument financiar a cărui valoare depinde în mod direct de valoarea viitoare a activului suport, rolul acestora este acela de :
Contractele futures si heding-ul
- a asigura transferul riscurilor de pe piaţa la vedere (valutară, de marfuri) pe cea futures; ...

Alte referate despre: contractele futures, referat contractele futures, ce sunt contractele futures

Gestiunea portofoliului de active

Prezentare
Prin intermediul acestui material dorim sa facem o prezentare a principalelor modalitati de gestiune si administrare a unui portofoliu de active, adica de investire si economisire oferite de piata financiara a Romaniei in momentul de fata.

Alte referate despre: gestiunea portofoliului de active, gestiunea portofoliului de active financiare, gestiunea portofoliului de active pe piata romaneasca

Investitiile straine directe de capital

Investitiile directe straine nu necesita un flux de capital de la o tara la alta. Economisti obisnuiau sa se gandeasca la investitiile direc 616e45g te ca la o miscare internationala a capitalului ce poate avea forme diverse, de exemplu noi actiuni, anumite forme de obligatiuni, vanzari-cumparari ale actiunilor si obligatiunilor existente prin schimburile de titluri de valoare sau printr-o varietate de forme si instrumente de credit pe termen scurt. Singura diferenta pe care economisti ar accepta-o a fost aceea ca investitiile direc 616e45g te sunt insotite de grade diferite de control si miscare de management si tehnologie.

Alte referate despre: piata de capital si investitiile straine directe, investitiile straine directe in romania, concurenta fiscala si investitiile straine directe

Controlul fiscal

1. Directia Generala a Controlului Financiar (devenita Directia generala de indrumare si control fiscal din 2001)
2. Garda Financiara

Alte referate despre: controlul fiscal, organizarea si exercitarea controlului fiscal, controlul fiscal referat

Portofoliu la Limba si Literatura Romana

O ramai... de Mihai Eminescu :
Mihai Eminescu a fost unul dintre marii clasici ai literaturii romane ce a scris poeziide iubire,natura,istorie, timp si multe alte teme ce l-au inspirat sa scrie poezii memoriabile. Opera lirica este opera literara in care gandurile,ideile si sentimentele scriitorului sunt transmise prin intermediul eului liric a figurilor de stil si a imaginilor artistice. Tema acestei opere poate fi reprezentata de comuniunea om-natura(padurea simbolizand universul copilariei,sau chiar o alta ipostaza a eului liric,ipostazasa din copilarie).

Alte referate despre: portofoliu la limba si literatura romana, portofoliu la limba si literatura romana tema operei samariteanca, desene pt portofoliu la limba si literatura romana

Portofoliu matematica

4. Ultima cifră a unui număr
Orice putere a unui număr care are ultima cifră 0,1,5 sau 6, va avea ultima cifră tot 0,1,5 sau 6. Orice putere a unui număr natural care are ultima cifră 4 este 6 dacă exponentul este par şi 4 dacă exponentul este impar.
Oricare ar fi K un număr natural avem:
24k are ultima cifră 6
24k+1 are ultima cifră 2
24k+2 are ultima cifră 4
24k+3 are ultima cifră 8

Alte referate despre: portofoliu matematica, portofoliu matematica clasa 7, portofoliu matematica clasa 9

Portofoliu la limba romana clasa a 5-a

Hotarul nestatornic
de Ionel Teodoreanu

In aceasta opera literara, scriitorul Ionel Teodoreanu ne descrie tristetea unei mame de copilul acesteia, fata de anii ce vor urma.
Doamna Deleanu privi cu nostalgie la podoaba capilara a fiului ei Danut. Buclele lui Danut aveau nuante variate: castanii pe dinafara, ruginii pe dinauntru si aramii pe la marginea suvitelor. Dimineata, parul lui Danut rasarea ca o gramada de lalele inflorite in gradinile somnului.

Alte referate despre: portofoliu la limba romana clasa 5-a, portofoliu la matematica 2008 clasa 6, portofoliu la limba romana clasa a 6-a

Limba si Literatura romana - portofoliu

Într-o definiţie din 1921 el spune: „Obiectul ştiinţei literare nu este literatura, ci literaritatea, adică ceea ce face dintr-o operă dată o operă literară”. Jackobson e de părerea că literatura nu trebuie căutată în subiectul/tema/motivele unui text, ci în stilul/ structura acestuia. Cu alte cuvinte, textul artistic se diferenţiază de celelalte tipuri de texte nu atît prin ce descrie, dar cum descrie. În opinia lui Jackobson, comunicarea verbală se transformă în una literară atunci cînd ea conţine un limbaj figurat (conotativ).

Alte referate despre: limba si literatura romana portofoliu, limba si literatura romana - portofoliu, limba si literatura romana - portofoliu clasa xi

Portofoliu Eminescu

Opera lui Mihai Eminescu
Mihai Eminescu este în literatura română creator al unei opere ce străbate timpul, trăind într-o perpetuă actualitate. Semnificaţia lui a dobândit în conştiinţa poporului nostru caracterul unui mit.Poetul “nepereche”, cum avea să-l numească G.Călinescu, reprezintă în literatura noastră un dublu reper de valoare luată în absolut, înscriindu-se în contextul literaturii unversale, alături de Dante, Hugo, Goethe, cum aprecia T.Vianu şi de specific naţional, drept ipostază unică a sufletului românesc în concertul poetic al lumii.

Alte referate despre: portofoliu eminescu, download portofoliu eminescu, portofoliu eminescu clasa ii
Referate afisate : 14
Medie note: 8.60 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles