Posta electronica

Posta electronica

Ca şi în cazul unor adrese Web (URL), această adresă a calculatorului îţi poate arăta din ce organizaţie face parte, sau de ce naţionalitate este expeditorul unei scrisori pe care o primeşti. De exemplu, dacă primeşti o scrisoare electronică de la mine, vei înţelege, din grupul de litere "ro", că eu sunt din România. Apoi, din "dart" vei putea înţelege ca sunt un abonat al serviciilor Internet oferite de Fundaţia Dart din Arad. O altă adresă este: bogdan@cybernet. ro.

Prin e-mail pot fi trimise scrisori electronice chiar mai multor oameni deodată, astfel incăt poşta electronică poate fi folosită şi pentru ştiri. Pentru a trimite cuiva o scrisoare electronică, trebuie să ii cunoşti adresa e-mail. Vei mai avea nevoie, fireşte, de un program de transmitere e-mail, care poate fi Mail, Elm sau Pine, dacă lucrezi în Unix, sau Internet ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 97kb
Downloads: 12407
Materia: Automatica

Aparatura Electronica

Cum bine se cunoaste, in Romania, tara cu un nivel de trai foarte scazut, importul de produse electronice si electrocasnice se bazeaza pe regula “ieftin si prost calitativ”, doar un procent minoritar fiind detinut de importul de marfuri cu “brand”. Accizele, taxele vamale, TVA-ul si adaosul comercial al comerciantilor dornici de imbogatire trag in jos piata electronicelor de la noi, multa lume procurandu-si din alte tari aparatura, fiind la jumatate din pret. Mai rau de atat, in Romania, certificatul international de garantie la aparatura electronica si electrocasnica nu este recunoscuta.

Alte referate despre: aparatura electronica, aparatura electronica -enegleza, referate aparatura electronica

Electronica

Electronica reprezintă în primul rînd lucru de mecanică fină, lucru curat, fiabil. Executarea montajelor electronice în regim amatoricesc educă răbdare, perseverenţă, măreşte dibăcia şi inteligenţa, spre exigenţele tehnice ale anilor ce vin, spre viitor. Electronica zilelor nostre pune la dispoziţia noastră diverse aparate şi instalaţii necesare realizării visurilor celor mai îndrăzneţe.

Alte referate despre: posta electronica, configuratia electronica, posta electronica referat

E-book cartea electronica

Odata cu dezvoltarea sistemelor informatice, odata cu dezvoltarea si raspandirea retelelor, mai ales in mediul universitar si al companiilor. Odata cu aparitia atator calculatoare personale in foarte multe din casele oamenilor, bibliotecile au inceput sa isi piarda din clientii lor. Si aceasta pentru ca s-a dezvoltat o alta ramura a hartiei electronice. Si anume, E-Book.

Alte referate despre: e-book cartea electronica, cartea electronica, cartea electronica cuptoarele lui hitler

Aprindere electronica

Este de dorit sa înlocuim acest mecanic cu un comutator electronic, în speţă cu un tranzistor bipolar de comutaţie. Acest tranzistor necesită un circuit de comutare specific. Un astfel de circuit este prezentat in figura nr. 2. Frecvenţa maxima de comutare a circuitului este de 200Hz, frecvenţă ce corespunde turaţiei de 6000 ture/min.Acestei turaţii îi corespunde o frecventă de 400Hz. La motorul cu 4 timpi arborele motorului face doua turaţii pentru fiecare explozie. Deci aceasta frecvenţă se împarte la 2 rezultând 200Hz.

Cunoaştem curentul maxim ce trece prin bobina de inducţie. Acesta are o valoare de 5A. Trebuie sa căutăm un tranzistor care să aibă curentul nominal de colector de valoare mai mare. Alegem tranzistorul de comutaţie MJE13007. acesta are Ic=8A. Valoare suficient de mare, care asigură o marjă de siguranţă suficientă.

Alte referate despre: aprindere electronica dacia 1310, aprindere electronica, aprindere electronica auto

Lumea internetului

Deoarece Internetul a evoluat in circa 30 de ani,aflat mult sub influenta unor oameni extrem de narozi,el a fost proiectat sa fie deosebit de usor de folosit de catre oamenii obisnuiti.La urma urmelor,cei mai multi utilizatori ai calculatoarelor n-au avut niciodata de-a face cu ceva atat de complex,dar in acelasi timp uimitor,ca Internetul.

Ce este de fapt Internetul?Dar Web-ul? Sunt ele oare acelasi lucru?
Pai,Internetul,Web-ul si tehnologiile care le fac sa functioneze se schimba mai repede decat le poate urmari cineva,insa sunt doua elemente la fel de importante si nu inseamna acelasi lucru.

INTERNETUL nu este un pachet de programe si nu se preteaza usor la explicatii pas cu pas pe care le furnizam de obicei pentru un singur program fix.El se aseamana mai degraba cu un organism viu care sufera mutatii cu o viteza uimitoare mult mai mult decat,de exemplu Word-ul sau Excel-ul,care stau linistite in calculatoarele noastre si-si vad de treaba lor.
Internetul,care este ...

Alte referate despre: lumea internetului, lumea internetului in rm, faguri celebre in lumea internetului

Ce este un e-mail

In general, un mesaj e-mail este un text (corpul mesajului - analog scrisorii) impreuna cu informatii referitoare la destinatar, expeditor, etc. (analogia cu un plic postal este evidenta), informatii constituite in asa-numitul header al mesajului. De obicei, header-ul unui mesaj este generat de aplicatia de e-mail folosita.

Alte referate despre: ce este un e-mail, ce este un e mail, cum este un e-mail

Yahoo Messenger

Yahoo Messenger este un serviciu gratuit care ne permite sa vorbim cu prietenii nostri care sunt online expediandu-le mesaje instantanee. El poate de asemenea sa va alerteze daca aveti un mail nou in posta Yahoo Mail sau contul Yahoo Personals, sau in anumite date pe care vi le-ati setat in Yahoo Calendar. Yahoo Messenger vine cu un firewall incorporat.

Alte referate despre: cont nou yahoo messenger, yahoo messenger cont nou, yahoo messenger

The Bat

Dupa ce ai descarcat programul ,instaleazal , si intra pe Google si scrie sa caute „crack the bat” . Cautind atent vei gasi crack-ul necesar pentru versiunea de „the bat” care ai descarcat-o , asa ca ,de ce sa cheltui banii in zadar. Sper ca te vei descurca la instalarea programului...

Alte referate despre: trei tari in care bat vanturi alizee geografie, vanturi care bat in climatul tropical umed, tehnici bat

Evaluarea investitiilor in Tehnologia Informationala

Rezumam prima parte a propunerii noastre, argumentand ca proiectarea si justificarea unei investitii in tehnologie trebuie sa inceapa cu setul de capabilitati afaceriale dorit care prezinta din intreaga afacere scopurile firmei. Problema investitiei poate fi interpretata drept transformarea capabilitatilor afacerii de astazi in acelea dorite pentru viitor. Concentrandu-ne asupra capabilitatilor, largim scopul investitiei pentru a nu include doar investitia fizica (tehnologica), ci si schimbarile capitalului uman si formei de organizare (parteneriate).

Alte referate despre: ecaluarea investitiilor in tehnologia informationala, evaluarea investitiilor in tehnologia, rolul si locul miscarii in tehnologia informationala

Economia informatiei

O alta transformare profunda prin care a trecut calculatorul a fost
digitalizarea. Daca la început calculatoarele erau folosite doar prin
calcule si tratarea textului, acum ele sunt capabile sa reproduca
sunete sau sa afiseze imagini de o fidelitate uimitoare. Primul care a
fost digitalizat a fost sunetul, debutul facându-se prin aparitia
compact - discurilor care au înlocuit treptat discurile de vinilin si
casetele audio. Dupa o evolutie desfasurata în paralel, cele doua
tehnologii, a sunetului si a calculatoarelor, s-au întâlnit o data cu
aparitia CD-ROM-ului care permitea calculatorului sa reproduca sunetul
de pe compact discuri. A urmat apoi filmul, care a fost si el
digitalizat, codarea imaginilor si calitatea lor deosebita determinând
raspândirea rapida a acestei noi tehnologii.

Alte referate despre: economia informatiei, tehnologia informatiei si comunicarii economia intreprinderii, economia de piata

Posta Romana

Din 1 mai 1874, intra in vigoare "Legea pentru serviciul de posta rurala", care a avut ca efect imediat infiintarea unui numar de 115 birouri postale rurale.Dupa anul 1883, se introduc primele planuri de indrumare pe linie de cartare, timbrele porto si serviciul de incasari si mandatul telegrafic.In anul 1998, Guvernul Romaniei a dispus transformarea R.A. Posta Romana in societate comerciala, cu denumirea Compania Nationala "Posta Romana" S.A.

Alte referate despre: referat posta electronica, servicii postale, sistemul postal

Etapele examenului citologic in microscopia electronica

Pentru fixare se folosesc: a. Metode fizice: deshidratarea inerta cu alcool; b. Metode chimice: folosesc proprietatile unor reactivi care blocheaza rapid metabolismul celular, inclusiv activitatile enzimatice.
Se folosesc:
*solutii tampon - tampon cacodilat ; - tampon fosfat.

Alte referate despre: metode pentru examenul citologic in microscopia electronica, microscopia electronica, microscopia electronica de baleiaj

Marcarea Electronica

Marcajele electronice sunt concepute pentru a fi atasate pe, sau implantate in, obiecte mobile si finite vii.Un tip de marcaj poarta informatie fixa sau rescriptibila care poate fi citita de un detector adecvat – acest tip este cel mai adesea folosit pentru identificarea animalelor de companie si a septelului.

Alte referate despre: materiale utilizate in electrotehnica si electronica, electronica, configuratia electronica a elementelor chimice

Circuite stabilizatoare

Dezavantajul acestui tip de stabilizator consta in faptul ca el nu este deloc eficace la variatiile rezistentei de sarcina.
Stabilizatoarele de tensiune cu reactie contin in schema un circuit de reactie care comanda compensarea variatiilor de tensiune.La acest tip de stabilizatoare,tensiunea de iesire este comparata cu o tensiune etalon constanta,iar tensiunea de eroare rezultata,comanda prin intermediul unui amplificatory un element de executie care readuce tensiunea de iesire la valoarea nominala.

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Legaturi chimice

Formarea moleculei de hidrogen poate fi explicata si astfel: cand un proton liber se apropie de un atom de hidrogen la o distanta mai mica decat diametrul orbitei electronice, electronul este atras in egala masura de ambele nuclee, descriind in jurul lor o lemniscata si formandu-se molecula-ion. Formarea moleculei-ion are loc in cursul descarcarilor electrice in hidrogen rarefiat.

Alte referate despre: legaturi chimice, legaturile chimice, legaturi chimice referat

Electroliza

Ionii pozitivi migreaza in directia electrodului negativ(catodul) si
ionii negativi in directia electrodului pozitiv(anodul). Ionii
incarcati pozitiv fiind atrasii de catod se numesc anioni. Prin
urmare, trecerea curentului electric printr-un electrolit este
insotita de deplasarea de materie. Aceasta deplasare de materie este
insotita de variatii de concentrati si deci prin separare de substanta
la punctele de intrere si de iesire a curentului electric in,
respectiv din, solutia electrolitului. Procesul este o electroliza.

Alte referate despre: electroliza, electroliza metoda de obtinere a combustibilului viitorului, electroliza referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles