Potential turistic zonei falticeni

Potentialul turistic in Falticeni si in SE judetului Suceava

Au loc, totodată, schimbări majore în modelele de creştere economică prin orientarea spre tipurile şi domeniile dezvoltării durabile, globalizării şi integrării.

În acest context, turismul se manifestă ca o componentă aparte a economiei, cu o prezenţă tot mai activă în viaţa economică şi socială, cu o participare semnificativă la dezvoltarea generală şi nu în ultimul rând, ca model al globalizării şi factor al dezvoltării durabile.Turismul reprezintă un fenomen economico-social propriu civilizaţiei moderne, puternic impus în viaţa societăţii şi ca atare, aflat într-o relaţie tot mai intensă cu aceasta.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 6565kb
Downloads: 14
Materia: Turism

Potentialul turistic in parcul natural Apuseni - studiu de caz zona turistica Padis

Turismul se situează în prezent printre cel mai de seamă componente ale economiei mondiale, participând cu aproape 12 % la realizarea produsului mondial brut, cu circa 8 % la ocuparea forţei de muncă, fiind cel mai important capitol al comerţului internaţional şi mobilizând circa 11 % din cheltuielile de consum ale populaţiei . Cu toate acestea, nu pot fi neglijate efectele negative generate de dezvoltarea sa necontrolată şi necorelată, mai ales, asupra nivelului socio-cultural şi de mediu.

Alte referate despre: potential ecoturistic al parcului natural apuseni, activitatea turistica in parcul natural apuseni, atractii turistice antropice parc natural apuseni

Valorificarea potentialului turistic Targul-Mures

De la obiective ale cadrului natural, amenajat sau neamenajat, la cele social-economice, istorice sau literare, de cultură şi artă, documente rare şi incunabule, vestigii arheologice sau monumente arhitecturale, întâlnim atracţii pentru cele mai diverse gusturi şi exigenţe ale turistului neavizat sau ale specialistului în diverse ramuri ale ştiinţei.

Alte referate despre: valorificarea potentialului turistic judetului mures, valorificarea potentialului turistic al judetului mures, valorificarea potentialului turistic a judetului mures

Suceava - potential turistic

In judetul Suceava populatia este predominant din mediul rural, orasele mari concentrand numai 35% din totalul acesteia, asadar principalele ramuri ale economiei exploatate fiind agricultura, piscicultura, silvicultura si exploatarile forestiere, turismul ocupand doar locul 4 in interesele populatiei. Teritoriul judetului cuprinde doua importante unitati de relief - regiunea muntoasa si regiunea de podis. Regiunea muntoasa este alcatuita din masive, grupe de masive si complexe de culmi separate intre ele prin culoare adanci astfel: Masivele Suhard si Calimani, Muntii Pietrosu Bistritei, Masivele Giumalau-Rarau, Obcinele Feredeului si Mestecanis, intre acestea culoarul depresionar Dorna-Campulung Moldovenesc- Gura Hunorului.

Alte referate despre: suceava potential turistic, suceava potentialul turistic, potentialul turistic al judetului suceava

Zona turistica Muntii Apuseni

Complexitatea si valoarea turistica a Muntilor Apuseni constituie un element deosebit de important in promovarea acestei activitati.
Cadrul natural al Muntilor Apuseni asigura nu numai suportul material si"atmosfera" de derulare a actului receptiv, ci contribuie efectiv intr-un procent semnificativla concretizarea lui.
Toate acestea fac ca Muntii Apuseni sa aiba un potential turistic de o mare complexitate si de o valoare turistica deosebita.

Alte referate despre: zone turistice muntii apuseni, referat-zona turistica muntii apuseni, potential turistic muntii apuseni

Destinatii turistice

Destinatia reprezinta, locul sau spatiul geografic unde un vizitator sau un turist se opreste fie pentru o noapte de cazare, fie pentru o perioada de timp, sau punctul terminal al vacantelor turistilor, indiferent daca ei calatoresc in scop turistic sau de afaceri. Destinatia constitute legatura catalizatoare ce uneste, mentine si propulseaza toate sectoarele industriei turistice, respectiv transportul, cazarea, alimentatia si agrementul, fiind un element complex si specific turismului. Se considera ca destinatiile turistice sunt produse complexe compacte, precum parcurile turistice, hotelurile tip club si satele de vacante.

Alte referate despre: promovarea unei destinatii turistice, promovarea unor destinatii turistice, destinatii turistice

Londra - infrastructura si potentialul turistic

Aeroportul International Stansted – situat la 48 km NE de centrul Londrei opereaza in special linii low-cost easyJet sau RyanAir. In 2007 24 mil de pasageri au aterizat sau decolat de pe Stansted insa o cifra care in 2008 a scazut.

Alte referate despre: potential turistic londra, londra potential turistic, potentialul turistic londra

Potentialul turistic al muntilor Apuseni

Alte informatii care sunt prezentate în acest proiect sunt caracteristici despre anumite areale din Apuseni şi despre principale trasee turistice care vă pot ajuta să circulaţi şi să vizitaţi cît mai usor aceşti munţi.
În finalul proiectului sunt prezentate forme de turism practicate în munţii Apuseni şi sunt date informaţii despre viitorul turismului în munţii Apuseni ,mai ales acum cînd am intrat în Uniunea Europeana şi există fonduri băneşti pentru creşterea turismului în Apuseni.
Iar în ultimele pagini vă voi prezenta cîteva fotografii şi alte tabele şi grafice ce exemplifică turismul şi elementele naturale şi antropice din munţii Apuseni.

Am ales să prezint această zonă geografică importantă din Romania ,deoarece am vizitat-o acum trei ani şi mi-a lasat o impresie ...

Alte referate despre: potentialul turistic al muntilor apuseni, potentialul turistic din muntii apuseni, potential turistic in muntii apuseni

Posibilitati si resurse de punere in valoare a potentialului turistic din Valea Prahovei

Turismul reprezinta o activitate permanenta a omului modern, avand implicatii pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic, social, cultural si natural. Zona Valea Prahovei reprezinta un important centru turistic, fiind una dintre cele mai cautate destinatii turistice din tara noastra. Acest fapt se datoreaza in primul rand resurselor naturale si antropice, dar si accesibilitatii zonei. Pe Valea Prahovei intalnim statiuni ce functioneaza in tot timpul anului, ceea ce sporeste rolul turismului in economie. Desi potentialul turistic, natural si antropic, al zonei este extrem de valoros, in foarte putine locuri este exploatat la maximum. De aceea, lucrarea de fata prezinta evolutia turismului din aceasta zona in perioada 2001-2004 si un numar de concluzii in ceea ce priveste dezvoltarea rapida si durabila a sa.

Alte referate despre: punerea in valoare a resurselor zonei submarine internationale, punera in valoare a resurselor zonei submarine internationale, cadrul institutional de punere in valoare a resurselor minerale

Valorificarea potentialului turistic al statiunii Mangalia

Capitolul 1 – Localizare si caracterizare
Scurt istoric
Situată în sud-estul Dobrogei pe ruinele vestitei cetăţi Callatis, Mangalia încearcă după 2500 de ani să redevină un important pol economic şi cultural, pe coasta de vest a Mării Negre. Descoperirile arheologice atestă că această zonă a fost locuită încă din preistorie,mărturie stând prezenţa culturii materiale eneolitice, Gumelniţa. Istoria acestor meleaguri a fost puternic influenţată de amplul proces al marii colonizări greceşti din secolele VIII – VI î.Hr., cu efecte directe şi în secolele următoare. După întemeierea coloniilor Histria şi Tomis de către coloniştii din Milet, la 44 km spre sud, coloniştii din Heracleea Pontică, la rându-i colonie a cetăţii greceşti Megara, au întemeiat la porunca unui oracol, cetatea Callatis. Dovezile arheologice îndreptăţesc plasarea întemeierii cetăţii Callatis în sec.IV ...

Alte referate despre: valorificarea potentialului turistic al statiunii mangalia, valorificarea potentialului turistic al statiunii eforie, valorificarea potentialului turistic al statiunii

Monografia turistica a orasului New York

Faimoasa artera strabate in diagonala intregul Manhattan; (in prelungirea ei, Route 9 conduce la Albany). Urias vad commercial, loc predilect al manifestarilor publice (incepand cu prezentarea Declaratiei de independenta, de catre George Washington). Zona care traverseaza SoHo este dominata de galerii de arta, spatii expozitionale, magazine de antichitati, muzee.

Alte referate despre: monografia turistica a orasului new york, orasul new york, orasul new york referat

Bauturile destinate turistilor

Acestea sunt: apa potabila, apa minerala, sucurile din fructe si legume, nectarurile, siropurile, bauturile racoritoare industriale, ceaiurile si cafeaua. Apa potabila trebuie sa fie limpede, incolora, cu gust placut, sa nu contina agenti patogeni, microorganisme sau substante toxice. Apa minerala se gaseste in surse subterane de apa care se ridica la suprafata pamantului sub forma de izvoare de apa minerala. Apa gazoasa sau sifonul este o apa natura saturata cu dioxid de carbon, in aparate speciale. Soda water este apa din sursa alcalina cu continut ridicat de acid carbonic cu putina sare de bucatarie si carbonat de sodiu.

Alte referate despre: bauturi destinate turistilor, bauturile destinate turistilor, referat managementul destinatiilor turistice venetia

Fluxurile turistice internationale

Fluxurile turistice internationale
Turismul reprezintă ansamblul relaţiilor şi fenomenelor ce rezultă din deplasarea şi sejurul temporar al persoanelor care călătoresc cu scopul bine definit de a se destinde şi recrea. Fluxurile turistice presupun în primul rând o deplasare temporară a persoanelor în funcţie de dimensiunea cererii,de potenţialul turistic,de distanţa la care se găseşte,de accesibilitatea şi de prestigiul pe care îl deţine regiunea de primire.

Alte referate despre: fluxurile turistice internationale, fluxuri turistice internationale, fluxuri turistice internationale in romania

Statiunea turistica

Fara a fi data o definitie propriu-zisa, in Hotararea GuvernuluiRomaniei nr. 867 pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice , se precizeaza, la articolul 2, ca poate atesta ca statiune turistica, de interes national sau local, dupa caz, "localitatea ori partea unei localitati care dispune de resurse naturale si antropice, evidentiate in Registrul patrimoniului turistic si care indeplineste cumulativ, pentru una dintre categorii, criteriile prevazute in anexa nr. 1".

Alte referate despre: statiuni turistice, referat statiune turistica, statiune turistica

Realizarea si promovarea produsului turistic pe urmele faraonilor

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-cheie din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand deopotriva economisti , geografi, psihologi si sociologi. Turismul presupune, in primul rand, contacte intre oameni, atitudini, comportamente si trairi specifice. Prin acestea, el contribuie la imbunatatirea experientelor umane.
Un rol esential in dezvoltarea relatiilor dintre oameni la nivel global il are turismul, care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimile decenii, turistul de rand ajungand in cele mai exotice si mai izolate locuri ale globului pamantesc, de la M-tii Hymalaia pana la Desertul Atacama.

Alte referate despre: promovarea produsului turistic, promovarea produsului turistic delta dunarii, promovare produs turistic

Analiza diagnostic social-economica a localitatii "Criva" in vederea includerii acesteia in circuitul turistic rural al Republicii Moldova

In cele ce urmeaza voi realiza o descriere a satului, cu toate elementele sale de autenticitate, precum si a pesterii Emil Racovita, voi prezenta elementele analizei swot intreprinse si voi propune, pe baza acestora, sugestii de dezvoltare a turismului rural in satul Criva, in special a aspectului de turism speologic.
Azi sunt necesare servicii complete care sa le asigure turistilor o sedere cat mai placuta, si activitati sau evenimente care sa-i incante precum traditiile ce dainuie si astazi in combinatie cu imprejurimile pesterii pitoresti.

Alte referate despre: evolutia social economica a localitatii natale in epoca moderna, analiza situatiei social economice a societatii, analiza disparitatilor social economice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles