Povestire la ierni jilave de gib i mihaescu

Gib I.Mihaescu - Femeia de ciocolata

Gib I.Mihaescu - Femeia de ciocolata - Teama fără mobil precis, teama de moarte, de singurătate, convingerea că ireparabilul se poate produce oricând, că depăşeşte puterile opoziţionale omeneşti-toate acestea conduc personajul lui Gib Mihăescu pe căile pierzaniei de sine, după o logică absurdă, aceea a sentimentelor de care se teme şi pe care le detestă. Dar numai atât, întrucât el este lipsit de voinţa de a da la o parte vălul ce împiedică evaluarea justă a situaţiilor şi conducerea spre o rezolvare, ca să spunem aşa, normală. Gib I.Mihaescu - Femeia de ciocolata

Gib I.Mihaescu - Femeia de ciocolata , Negrişor, personajul central al prozei de mari dimensiuni, este invidios pe Motreanu, din cauza succesului pe care acesta îl are cu domnişoara Eleonora. ,,Femeia de ciocolată”, va traversa evenimentele unei experienţe unice, bizare şi paradoxale.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 949
Materia: Romana

Iubirea in opera marilor scriitori romani

Iubirea în opera marilor scriitori români
Iubirea este poate cea mai vasta tema a literaturii, dar si a celorlalte arte. Prezenta chiar si in operele de cult, de exemplu in Cantare a cantarilor din Vechiul Testament - "1. Cat de frumoasa esti tu, draga mea, cat de frumoasa esti! Ochi de porumbita ai, umbriti de negrele-ti sprancene, parul tau turma de capre pare, ce din munti, din Galaad coboara. 2.Dintii tai par turme de oi tunse, ce ies din scaldatoare facand doua siruri stranse si neavand nici o stirbitura. 3.Cordelute purpurii sunt ale tale buze si gura ta-I incantatoare.

Alte referate despre: iubirea in opera marilor scriitori romani, iubirea in operele marilor scriitori romani, iubirea in opere marilor scriitori romani

Fantasticul in literatura romana

“O parte însemnată a lumii imaginilor s-a născut fără doar şi poate din ideea de teamă şi de potrivnicie a elementelor de noapte.” Roger Callois consideră fantasticul o ruptură, o ameninţare insolită, “aproape insupotabilă în lumea reală”. Fantasticul parcurge în general schema următoare: Ordine – Ruptură – Revenire la ordine. Marcel Schneider insistă asupra caracterului interior, psihologic. Fantasticul se caracterizează printr-o infuziune brutală a misterului în cadrul vieţii reale. Nowad Philipps consideră că cel mai mult contează intensitatea tensiunii emoţionale. El distinge fantasticul oriental de cel occidental:

Alte referate despre: fantasticul in literatura romana, fantasticul in literatura, fantasticul in literatura populara

Gib I. Mihaescu - Bratul Andromedei

Din aceeaşi galerie fac parte şi studentul Nenoveanu, profitor al unei virilităţi abundente, ca şi protejatele sale, fosta doamnă Nedan şi Sultana, prima soţie a lui Cornoiu.

Alte referate despre: gib i mihaescu- bratul andromedei 2x puncte, gib i mihaescu- bratul andromedei, bratul andromedei mihaescu

Donna Alba de Gib Mihaescu

În adolescenţa sa, Mihai Aspru a fost un dezaxat, spirit aventurier, împintenat de fugi, de nevoia altor orizonturi, la rândul lui întârziat în studii. Epoca ultimelor sale examene de liceu, după demobilizare şi a acelora de la Facultatea de drept, se aşează sub semnul iubirii lui fulgerătoare pentru Alba, născută prinţesă Ipsilanti, soţia marelui avocat Georges Radu Şerban, din familia domnească a Basarabilor.

Alte referate despre: rezumat donna alba de gib mihaescu, donna alba de gib mihaescu, donna alba de gib mihaescu rezumat

Gib I.Mihaescu - La Grandiflora

Gib I.Mihaescu - La Grandiflora - Personajele lui Gib I. Mihăescu, trăiesc prin obsesie, într-un tragic şi acaparant dezechilibru.Ştim că scriitorul, născut la Drăgăşani, era un pasionat al vieţii de provincie, pe care o considera mai autentică decât cea din marile oraşe şi sursă perfectă pentru ,, un bun observator”.Gib I.Mihaescu - La Grandiflora

Alte referate despre: gib mihaescu la grandiflora, gib i mihaescu-ierni jilave rezumat, gib i mihaescu

Clima in Japonia

Dupa sfârsitul lui Noiembrie, vânturile reci sezoniere încep să sufle dinspre continent. Aceste vînturi nord-vestice încep să ridice umezeala de pe Marea Japoniei şi să lase mult din umezeala în formă de ploaie şi zăpadă în vestul Japoniei fiind impiedicate să avanseze în est din cauza reliefului muntos din partea centrală a ţării.

Alte referate despre: clima in japonia, clima din japonia, ce clima are japonia

Miami

Oraşul Miami este situat în sud-estul Statelor Unite. Climatul este tropical, cu veri umede şi calde şi ierni mai uscate, cu o temperatură de aproximativ 20°C.

Situat lângă Oceanul Pacific, Miami a crescut rapid datorită oportunităţilor de creaţie şi datorită punctelor turisice. Astăzi, Miami este unul dintre cele mai mari oraşe din Florida, şi un important centru pentru turism, finanţe şi pescuit. Populaţia lui este de 362,470 de mii de locuitori. În anul 2000 albii constituiau 66,6% din populaţie, negrii,22,3%,băştinaşii americani 0,2%, iar oamenii cu etnii neraportate 2%.

Din oraş mai face parte şi staţiunea Miami Beach, care are o populaţie de 87,933 de mii de locuitori, şi este situată în apropierea Cheilor Floridei. Oraşul a fost numit Miami după râul Miami River, care în trecut fusese numit de băştinaşi “apa mare”.

Cea mai importantă ramură a economiei este turismul, Miami având peste 9,5 milioane de viztatori în fiecare ...

Alte referate despre: miami referat, miami, referat miami

Slanic - zona turistica

Inceputurile sunt legate de spatarul Mihai Cantacuzino, care dandu-si seama ca in regiunea Slanic Prahova exista un zacamant de sare si vrand sa deschida o mina, a cumparat in 1685 si 1694 mosia Slanic. Din zapisul care consemneaza tranzactia din 1685, mai rezulta ca la Teisani (5 km est de Slanic) au existat inainte de acest an, vechi ocne de sare, de adancimi mici.Zapisul din 1685 (7193) Aprilie 20 prin care mosnenii din Slanic vand spatarului Mihail Cantacuzino "... jumatate din preste tot hotarul cu tot locul cu sare, unde este a se face ocna...", cu 700 de talere. - Colectia Academiei Romane -

Alte referate despre: zona turistica slanic prahova, zona turistica slanic, zona turistica

Proiect fitotehnie

Astfel, Crivatul , vant puternic si rece, bate iarna de la nord-est si determina geruri, ingheturi intense, polei si viscol. Austrul este cunoscut ca un vant uscat, aproape in toate anotimpurile, batand dinspre sud-vest. Aduce ger iarna si seceta vara. Baltaretul, vant umed specific baltilor Dunarii, bate mai ales toamna si primavara dinspre sud-est, spre nord-vest, fiind insotit de nori negrii si grosi, care aduc o ploaie marunta si calda.

Alte referate despre: fitotehnie, fitotehnie curs, referat fitotehnie

Clima, fauna si vegetatia Romaniei

2. Vegetatia

Cel mai vechi element al vegetatiei actuale care se pastreaza din perioada rece a ultimei glaciatiuni este molidul, esenta nord europeana, care a reszitat frigului, coborand in campie. In perioada de incalzire post glaciara incep sa patrunda foioasele dinspre sud, iar molidul sa urce pe munti. Fagul, azi comun in padurile noastre, patrunde tarziu din vestul Europei. Mai tarziu, inainteaza din E continentului stepa, caracterizata prin vegetatie ierburoasa. Asadar, in forma ei actuala, vegetatia tarii noastre este relativ recenta. Tabloul actual al vegetatiei naturale, insumeaza aceste patrunderi si transformari in timp, grupand formatiile vegetale intr-o etajare dupa altitudine.

In zonele joase de campie si de dealuri putin inalte, din SE tarii (Baragan Dobrogea Centrala si de S, si SE Moldovei) erau carcteristice pana la inceputul sec 19 pajistile stepei. In vecinatatea acestora, silvostepa, cu palcuri de padure (cuprinzand stejarul pufos si stejarul brumariu) se ...

Alte referate despre: clima fauna si vegetatia romaniei, referat despre clima fauna si vegetatia romaniei, fauna si vegetatia romaniei

Norvegia

Norvegia este o tara îngusta si lunga situata in nord-vestul continentului european. O treime din Norvegia (partea de nord) este situata deasupra Cercului Polar si este numita "Taramul Soarelui de la Miezul Nopţii". Pentru ca aceasta regiune este situata atât de in nord, in fiecare vara sunt perioade când soarele straluceste 24 de ore pe zi. Oslo , capitala Norvegiei si cel mai mare oraş, se afla in partea de sud a tarii. Majoritatea norvegienilor locuiesc in apropierea sau de-a lungul coastei. Vanturile încălzite de mare dau coastei ierni mult mai blânde decât cele din regiunile din nord, iar zăpada se topeşte mult mai repede aici.

Alte referate despre: conditiile si resursele naturale norvegia si italia, norvegia referat, agricultura in norvegia

Criza secolului III

Condamnati la moarte de Amulius, copiii au fost abandonati pe apa Tibrului, apoi salvati de o lupoaica si dusi in grota Lupercalului unde i-a alaptat. De aici, au fost luati de niste pastori (Faustulus si Larentia) si crescuti intr-o coliba, denumita mai tarziu casa Romuli. Cand au devenit adolescenti, gemenii l-au ucis pe Amulius, i-au redat Alba lui Numitor, si, dupa ce au consultat augurii, au purces la intemeierea Romei.

Alte referate despre: criza secolului iii, criza secolului al iii, criza secolului 3

Vegetatia Mediteraneana

Vegetatia Mediteraneana - Vegetatia este compusa din arbori xerofiti,copacii find scunzi,cu coaja groasa si frunzele mici si cerate pentru a rezista la uscaciune.Acest lucru se datoreaza capacitatii plantelor de a-si inchide porii prin care vaporii de apa pot sa iasa.Dupa sezonul de seceta plantele isi reiau activitatea de fotosinteza.

Focul este un lucru obisnuit prin partile cu paduri mediteraneene. Tufisurile isi formeaza crengute cu muguri dupa foc,astfel ele pot sa se regenereza mai repede dacat alte plante.Multe specii aflate in aceasta zona cu paduri sunt rezistente la foc,exemplu fiind stejarul de pluta.Altele sunt dependente de foc deoarece isi imprastie semintele sau germineaza doar dupa in incendiu.

Padurile cu vegetatie mediteraneana cresc in cinci zone larg raspandite.Cele mai cunoscute dintre acestea sunt padurile ce cresc in jurul Marii Mediterane.Mare parte din vegetatia bastinasa de stejari vesnic verzi si pini a fost “alterata” de interventia omului.In ...

Alte referate despre: vegetatia mediteraneana, vegetatia mediteraneana a hidrografiei a africi, vegetatia mediteraneana plante

Siria ppt

Damas, in limba araba inseamna apa.Renumele orasului intrat in istoria universala prin vechime si vestigii arhitectonice este completa de secretul fabricarii otelului de Damasc. Sabiile celebre in secolele medievale, fabricate la Damasc, sunt pe nedrept uitate. Detaliul de recunoastere al tehnicii de Damasc sun cercurile de la suprafata obiectelor.Sabiile din otel de Damasc sunt foarte rare in lume. Cateva rarisime piese pot fi vazute la Muzeul de istorie din Berna.

Alte referate despre: romania ppt, siria, franta ppt

America

Rata saraciei in mediul rural a fost de 42% in 2000 , redusa de la nivelul de 27,9% in 2004. In ultimii ani, Mexicul a devenit o economie din ce in ce mai "privatizata", cu companiile de stat avand un rol mai restrans in activitatea economica. Economia mixta este bazata pe industrie si servicii, desi exista un sector agricol puternic.

Alte referate despre: america de nord, america de sud, revolutia americana
Referate afisate : 16
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK