Poze cu comuna simian

Comuna Simian

Unitate componenta a spatiului carpato-dunarean, unde peisajul geografic prezinta o imbinare armonioasa a elementelor sale, a oferit, inca din vremurile stravechi, conditii prielnice de etnogeneza si mentinere peste vecuri a populatiei autohtone.

Comuna Simian
In partea de vest, judetul Mehedinti se invecineaza cu judetul Caras-Severin, (limita porneste din locul numit ‘La Schit’ se continua pe Valea Cernei pana la paraul Tasna, Muntii Mehedinti). La nord-est se invecineaza cu judetul Gorj, limita de est, spre judetul Dolj, este formata de o linie sinuasa ce porneste de la Gura Motrului, trece prin Campia Inalta a Balacitei continuandu se pana in dreptul varsarii Drincei in Dunare. Limita sudica este o limita naturala formata de fluvial Dunarea, care reprezinta o parte din granita de stat.

Comuna Simian
Intre acestea judetul Mehedinti cuprinde o suprafata de 4900 kmp, reprezentand 2,1% din suprafata tarii. Datorita unei slabe dezvolatari economice in perioada ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 3305kb
Downloads: 479
Materia: Geografie

Dezvoltarea rurala in zona Valiug

Întrucât în suprafaţa judeţului Caraş-Severin predomină relieful montan, zona Văliugului oferă oaspeţilor săi un cadru natural de o frumuseţe unică şi obiective de un deosebit interes turistic şi ştiinţific.
Subzona Breazova - Crivaia s-a conturat în jurul a două lacuri de acumulare Breazova, Gozna ( Văliug ) şi împrejurimi. Aici la poalelele Munţilor Semenic la o altitudine de 535 m, la 22 Km de Reşiţa se află o regiune pitorească admirabilă, în centrul căreia se găseşte Staţiunea Văliug.
Comuna Văliug s-a format în valea largă a Bîrzavei, fiind înconjurată de dealuri cu păduri de brazi şi de molizi. Se întinde de-a lungul râului Bîrzava, începând de la aşezările din Crăinicel până la zona finală a parţii numită Hîrtii, la locurile unde se bifurcă drumurile la dreapta spre Barajului Gozna, la stânga spre Gărîna.
Intrarea este marcată de sectorul denumit Poiana Văliugului pe numele său iniţial Iosefinental.
Vecini: ...

Alte referate despre: dezvoltarea rurala in zona valiug, dezvoltarea rurala in zona borsa, dezvoltarea rurala in zona borsa maramures

Asezarile rurale

Dupa functie, se disting ca fiind representative:
- satele cu functii predominant agricole. Acestea pot fi specializate fie in cultura cerealelor si a plantelor tehnice, fie in viticultura, fie in cresterea animalelor etc.
- satele agro-industriale, unde alaturi de practicarea agriculturii se disting si unele activitati industriale: prelucrarea lemnului, exploatarea resurselor minerale s.a.
- satele cu functii agricole si de servicii (comert, transporturi, turism). Practicarea turismului rural a luat o amploare deosebita, mai ales in regiunile montane ale tarilor dezvoltate.

Dupa numarul locuitorilor, exista:
- sate mici (sub 500 locuitori),
- sate mijlocii (500- 1500 de locuitori)
- sate mari (1500- 4000 de locuitori)
- sate foarte mari (cu peste 4000 de locuitori).

Satele mijlocii si mari se impun ca fiind cele mai numeroase pe toate continentele. Dupa modul de distribuire a gospodariilor, ies in evidenta trei tipuri majore de sate:
1. Satele risipite, proprii ...

Alte referate despre: asezarile rurale, asezarile rurale din europa, italia si asezarile rurale urbane

Zona turistica Mehedinti - Cerna

2. Valea Cernei şi împrejurimile
Cerna izvorăşte de la intersecţia a patru subdiviziuni ale Carpaţilor Meridionali: Retezat, Godeanu, Vâlcan şi Mehedinţi, debutând cu o spectaculoasă zonă de chei ce poartă numele etalon de Izbucul Cernişoarei, nişte locuri extrem de izolate, dar care sunt în calea viitoarei şosele alpine care va face legătura între Herculane şi Petroşani, prin Pasul Jiu-Cerna.

Alte referate despre: cazare si conditii in zona turistica mehedinti- cerna, zona turistica mehedinti, zona turistica

Politica agricola comuna

In plus, se platesc prime suplimentare cand aceasta densitate este inferioara lui 1,4 unitati de vite pe hectar. Acest lucru scoate in evidenta puternicul impuls care se da extensificarii metodelor de productie.

Alte referate despre: politica agricola comuna, politica agricola comuna referat, politica agricola comuna ue cu sua

Comuna Berca

Comuna Berca este situata în judeţul Buzău, în regiunea Muntenia la subcurbura lanţului de munţi Carpaţi, comuna mea este comuna Berca. La o distanţă de aproximativ 20 km de municipiu are o populaţie in jur de 10 000 locuitori, predominant fiind de origine români şi se împarte în 13 sate: Joseni, Berca, Beceni, Cojanu, Pâclele, Pleşcoi, Pleşeşti, Rateşti, Sătuc, Ţâţârligu, Valea Nucului şi Viforâta.

Alte referate despre: comuna berca, comuna berca buzau, comuna berca judetul buzau

Referat practica - comuna Roata de jos judetul Giurgiu

Apele statatoare se formeaza din topirea zapezilor sau in urma ploilor torentiale: Lacul Popii,Lacul lui Chivulete, Lacul lui Ene etc. In anul 1975 s-au facut lucrari de hidroamelioratii si s-a scos de sub apa Lunca Zgaia. In dreptul Bisericii Sadina s-a amenajat un lac de agrement de 2 ha. Apele subterane: apele freatice sunt de tip ,,strate de Fratesti” cu prundisuri si nisipuri. Fantanile din vatra satului au adancimea intre 2 si 20 m,mai adanci fiind cele din deal si Roata Catunu.

Alte referate despre: comuna roata de jos judetul giurgiu, primaria comunei roata de jos judetul giurgiu, roata de jos judetul giurgiu

Carierele de roci utile din Comuna Turcoaia - factor de dezvoltare aconomica si de degradare a mediului in acelasi timp

Resume
Granit quarries , as part of Turcoaia’s commune administrative territory has played an important part to economical developement of this . As a result, the number of inhabitans increased , and their living conditions had improved . On the other side , we can’t forget that the activity of this quarries is a factor of environmental degradation. This intensive farms cause major modifications of the landscape , therefore impose a cease the activity of this quarriesor at least a limitation of their

Alte referate despre: comuna turcoaia, actiunea comuna a factorilor ecologici, comuna turcoaia judetul tulcea

Proiect practica geniu rural

Orasul se circumscrie ca unitate fizico-geografica la extremitatea sud-vestica a Platformei Cotmeana. Din punct de vedere altimetric, comuna este dispusa intre 160-175 m si 110-112 m. Vaile care strabat Comuna Slatioara de la nord-est la sud-est sunt: Streharet,Sopot, Clocociov si Milcov (Urlatoarea). Ele au caracter permanent, fiind alimentate din izvoare situate la baza teraselor si din precipitatii.

Alte referate despre: geniu rural, geniul rural, proiect geniu rural proiect irigatii zona calarasi

Sfantu Gheorghe

In aceasta zona si-n altele in delta, omul nu ramane pasiv in fata unei naturi aride, desertice. Pe terenurile nisipoase din partea nordica a bratului Sf. Gheorghe au fost realizate plantari de arbori si arbusti, intre care coacaz negru (Ribes negrum), zmeura (Rubus idaeus) si maces (Rosa canina).

Alte referate despre: sfantul gheorghe, sfantul gheorghe referat, referat sfantul gheorghe

Politica agricola comuna

Ca o recunostinta a acestor deficiente ale politicii agricole comunitare. Planul Mansholt, elaborat in decembrie 1968, numit dupa initiatorul sau , comisarul olandezpentru agricultura Sicco Mansholt, a vizat reforma domeniului agricol, in sensul transformarii acestuiaintr-un sistem guvernat de principiile economiei de piata.
Directiva 73/159/CEE cu privire la modernizarea exploatarii agricole2 a pus in practica multe dintre obiectivele continute in planul Mansholt.

Alte referate despre: politica agricola comuna a uniunii europene, referate politica agricola comuna, referat politica agricola comuna

Dezvoltare rurala a satului Milisauti

Fost sat, în prezent face parte din oraşul Milişăuţi, aflându-se la o depărtare de cca.5 km de municipiul Rădăuţi. Denumirea aşezării, vine după unii istorici de la cuvântul turcesc ,,bade-wa" - un fel de stofă, iar după alţii de la cuvţntul ,,bade" plus terminaţia ,,vţi".Cuvântul este o titulatură care se atribuie frecvent bărbaţilor - bade, bădişor, bădiţă.

Alte referate despre: dezvoltarea rurala a satului milisauti, dezvoltarea rurala a satului, dezvoltare rurala a satului

Relatiile internationale in anii 20-30

Situatia tarilor lumii si relatiile internationale in anii 1920-1930.
Dupa destramarea Imperiului Tarist, multe regiuni cucerite de rusi isi recapata independenta, evreii din regiunile respective devenind supusii statelor nou infiintate. Astfel, din sase milioane de evrei rusi, trei milioane devin polonezi, o jumatate de milion devin letonieni, iar 2,5 milioane raman in Rusia.

Alte referate despre: cooperarea regionala si relatiile internationale in anii 1996-2000, relatiile internationale in anii 30, relatiile internationale in anii 30-40

Liviu Rebreanu

Desi nu admitem cruditatile de termeni pe care autorul e nevoit sa le puna in gura eroilor sai, totusi, publicam aceasta novela, si inca la acest loc de onoare, fiindca pe langa o adancime de conceptie putin comuna, e remarcabila prin pitorescul lumii zugravite, prin spiritul de observatie, prin energia deceptiei si mai cu seama prin originalitatea limbii.

Alte referate despre: ion de liviu rebreanu rezumat pe capitole, ion de liviu rebreanu, liviu rebreanu

Relatiile UE cu Japonia

UE trebuie sa actioneze in traditionalist, rezultand nu atat din aplicarea de masuri comerciale specifice, ci, mai ales, din preferinta consumatorilor europeni pentru produsele locale si din dificultatea adaptarii produselor straine la elementele stricte ale culturii nipone.

Alte referate despre: relatiile ue cu japonia, relatiile chiei cu japonia si sua, relatiile economice intre japonia si moldova

Modificarea - suspendarea si incetarea raporturilor de servicii publice

Fata de diversitatea atributiilor statului modern, aceta infiinteaza o multitudine de servicii publice, fiecare infaptuind o anumita atributie, sau numai o latura a acesteia, a statului. Astfel, pentru adoptarea unor norme juridice general obligatorii, care sa regelmenteze, in mod uniform, la nivelul intregii tari, raporturile sociale ce apar intre membrii societatii, statul a infiintat servicul public pentru legiferare, alcatuit, in tara noastra, din doua Camere

Alte referate despre: modificarea suspendarea si incetarea raporturilor de serviciu, modificarea suspendarea si incetarea raportului de serviciu, modificarea suspendarea si incetarea functiei de magistrat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.78 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles