Poze cu organele genitale feminine

Organele genitale feminine

La fel ca testiculele, ovarele au doua functii principale: maturizarea si eliberarea ovulelor si producerea de hormoni sexuali. Contrar testiculelor care produc spermatozoizi pe toata durata vietii, foliculii primordiali sunt deja prezenti in ovare inca de la nastere. Acesti foliculi provin din epiteliul germinativ situat la suprafata fiecarui ovar. Unele dintre aceste celule migreaza catre interior; ele sunt atunci inconjurate de o membrana granulata si formeaza, prin urmare, celule mari ce vor deveni ovule. In jur de 0,75 milioane de astfel de foliculi primordiali sunt prezenti in ovare la nas 838j99i ;tere, dar numai 450 dintre ei vor ajunge poate la maturitate in timpul vietii reproductive a femeii. Ei sufera un proces de degenerare pe intreaga durata a vietii, la pubertate ajungand la aproximativ 400.000, care nu se mai regasesc dupa menopauza.

Ovarele secreta estrogeni, progesteroni si androgeni masculini. Estrogenii determina aproape toate caracterele sexuale secundare ce fac ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 181
Materia: Biologie

Anatomia aparatului genital feminin

Reproducerea este o caracteristica fundamentala a oricarei fiinte si se realizeaza prin participarea a doua organisme de sex diferit. Ea este rezultatul fecundarii gametului feminin (ovul) de catre gametul masculin (spermatozoid). Oul rezultat se grefeaza in cavitatea uterina, unde continua sa creasca si sa se dezvolte pana ce fatul devenit viabil este expulzat din uter prin actul nasterii.

Alte referate despre: anatomia aparatului genital feminin, anatomia aparatului genital feminin imagini, anatomia aparatului genital feminin poze

Aparatul genital la pasare

Endocrinocitele interstiţiale sunt dispuse izolat sau în grupuri mici, în spaţiile intertubare. Cele mature au un contur poligonal, un bogat reticul endoplasmic neted, mitocondrii cu creste tubulare şi incluzii lipidice, ce conţin precursori ai steroizilorandrogeni. Endocrinocitele interstiţiale reprezintă principalul producător de testosteron. Testosteronul influenţează dezvoltarea canalelor deferente, a caracterelor sexuale secundare şi de comportament.

Alte referate despre: aparatul genital la pasare, aparatul genital pasare, aparatul genital feminin

Organele sexuale masculine

Anusul --Este o mica deschizatura prin care fecalele parasesc corpul barbatului. Materia solida rezultata din mancarea nefolosita de corp poarta numele de fecale. Ea paraseste corpul barbatului la fel cum il paraseste pe cel al femeii. Fecalele sunt tinute in intestin inainte de a parasi corpul prin anus. In total, exista doua orificii intre picioarele barbatului--cea mica din varful penisului si anusul.

Alte referate despre: organele sexuale feminine, organele genitale masculine, organele sexuale

Sistemul nervos

Organismul uman poate sa realizeze performante fizice si intelectuale incredibile pt ca se afla intr-un echilibru permanent cu mediul inconjurator ,echilibru ce este asigurat de activitatea unora dintre organele care o alcatuiesc .Printre acestea se numara si cele ce fac parte din sistemul nervos.Sistemul nervos al omului este alcatuit din encefal aflat in cutia craniana ,maduva spinarii adapostita in canalul vertrebral din centrul coloanei vertebrale nervi si ganglioni nervosi.Tesutul nervos este alcatuit din doua tipuri de celule:neuronii(celulele nervoase);celulele de sustinere cu rol de sustinere si nutritie a neuronilor.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, sistemul nervos, igiena sistemului nervos

Sistemul nervos

Referat despre Sistemul nervos
Sistemul nervos (latină Systema nervosum ) al unui animal (incluzând omul) coordonează activitatea muşchilor, monitorizează organele, primeşte şi prelucrează informaţiile primite prin organele de simţ şi iniţiază acţiuni. Cu alte cuvinte sistemul nervos este responsabil pentru menţinerea homeostaziei (echilibrul intern al corpului). Elementele principale ale sistemului nervos sunt neuronii şi celulele gliale (cu rol de susţinere şi de protecţie). Cu cât urcăm pe scara de evoluţie a organismelor, sistemul nervos devine tot mai complex, iar posibilităţile lui de a recepţiona, interpreta şi reacţiona corespunzător informaţiilor din mediul înconjurător sunt tot mai perfecţionate.

Alte referate despre: bolile sistemului nervos, sistemul nervos igiena, boli ale sistemului nervos la om

Aparatul genital feminin

Diferentierea sexuala este prezenta inca din momentul fecundarii oului, dfar diferentierea intersexuala somatopsihica are loc lent in timpul copilariei si se realizeaza dupa pubertate ca urmare a activitatilor gonadelor. In copilarie, hormonii sexuali secretati in cantitati reduse contribuie, impreuna cu ceilalti hormoni, la cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului, iar dupa pubertate, acesti hormoni secretati in cantitati crescute la femei cu anumite caracteristici ciclice, intretin functia sexuala.

Organizarea morfofunctionala a sistemului reproducator la ambele sexe este extrem de complexa, gonadele avand atat functia de a produce gameti (ovule si spermatozoizi) cat si pe cea de a secreta hormoni sexuali, care prin diferitele lor activitati asupra organelor genitale si asupra intregului organism, asigura conditii optime pentru reproducere.
Aparatul genital feminin este format dintr-o parte externa - vulva - si un grup de organe interne localizate in pelvis: vaginul, ...

Alte referate despre: aparatul genital feminin imagini, anatomia si fiziologia aparatului genital feminin, boli ale aparatului genital feminin

Malformatiile congenitale

Primele observaţii privind ereditatea umană au fost realizate în Antichitate. Astfel, în mitologia hindusă aflăm ca unele calităţi omeneşti ca forţa, robusteţea şi înţelepciunea sunt ereditare, iar Platon, în Grecia antică, pornind de la ideea că anumite caractere şi însuşiri se transmit la urmaşi, recomandă reproducerea selectivă a oamenilor sănătoşi, deştepţi şi curajoşi, fiind iniţiatorul eugeniei platonice ce se practică în cetatea Sparta şi prin care se urmărea eliminarea din societate a indivizilor cu defecte fizice sau pshihice.

Hipocrate consideră ca germenii noului individ sunt produşi de către întregul organism, atât de părţile sănătoase, cât şi de cele bolnave.
Ca urmare, substanţele provenite de la organele nesănătoase vor determina la descendenţi formarea de organe bolnave. Un merit incontestabil al lui Hipocrates constă în observaţia ca indivizii umani sunt foarte deosebiţi unul de altul, şi ca "medicul ...

Alte referate despre: malformatiile congenitale, malformatiile congenitale a coloanei vertebrale, malformatiile congenitale ale membrelor

Ingrijirile acordate pacientelor cu diagnosticul sarcina ectopica

Tubele sunt două conducte prin care oul fertilizat este condus în uter, organul principal al gestaţiei. În uter se dezvoltă oul fecundat până la naştere. După uter umează vagina, organul prin care fătul este expulzat la naştere, dar care totodată este şi organul copulaţiei. La intrarea vaginei se găsesc o serie de formţiuni, care împreună formează vulva.

Alte referate despre: ingrijirile acordate pacientelor cu sarcina ectopica, ingrijiri acordate pacientilor cu diagnosticul sarcina fiziologica, ingrijirile acordate pacientilor cu diagnosticul cancer mamar

Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin

Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin:Organele genitale interne sunt reprezentate prin: ovare, trompe uterine, uter şi vagin.
OVARUL este glanda sexuală feminină, este un organ pereche situat în bazin, are forma ovoidă şi este unit prin ligamente cu peretele posterior al bazinului, cu uterul şi cu trompa uterină.

Alte referate despre: www e referate ro anatomia si fiziologia aparatului genital feminin, anatomia si fiziologia aparatului genital feminin feminin, anatomia si fiziologia aparatului genital feminin imagini

Abuzul sexual

Copiii adesea nu spun prin cuvinte ca au fost abuzati seual sau ca au rezistat cu succes la o incercare de abuz sexual si nu stiu cum sa procedeze in continuare. Exicta mai multe motive pentru care copiii pot ezita sau l-e poate fi teama sa le povesteasca ce s-a intamplat, dintre aceste motive emintim: relatia lor cu abuzatorul, teama de consecinte, retinerea sau nesiguranta in legatura cu credibilitatea celor spuse.

Alte referate despre: abuzul sexual, abuzul sexual asupra copilului, abuzul sexual referat

Calin (file din poveste)

Nu lipseste vornicelul, "un greierel", " un bondar rotund in pantec" isi face simtita prezenta caci "somnoros pe nasca popii glasuieste-ncet un cantec". Mirele flutur are "mustata rasucita"si vine intr-o cojita de aluna, fiind urmat cu entuziasm de tot neamul sau. Epitetele "usoare", "sagalnici","berbanti" sunt sugestive in redarea bunei dispoziti care caracterizeaza aest eveniment.

Alte referate despre: calin file din poveste rezumat, calin file din poveste, calin file din poveste comentariu

Competenta tribunalului

Consideratii introductive
Intre participantii la desfasurarea procesului penal, un loc deosebit il ocupa organele judiciare. In cazul mecanismului procesual penal functioneaza, insa, mai multe categorii de organe, avand fiecare de indeplinit anumite sarcini legate de solutionarea cauzelor penale.
Pentru delimitarea atributiilor pe care le au organele judiciare este nevoie de un anumit criteriu cu ajutorul caruia sa se arate ce activitati desfasoara fiecare dintre organele amintite. Un asemenea criteriu il constituie competenta.

Alte referate despre: competenta tribunalului international pentru dreptul marii, competenta tribunalului, infractiuni de competenta tribunalului

Rolul ONG in dreptul international

Cu toate că unele ONG, cum ar fi Organizaţia Internaţională a Poliţiei Criminale – Interpol sau Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (C.I.C.R.) colaborează cu guvernele statelor, potrivit normelor actuale de drept internaţional, acestor ONG-uri nu li se recunoaşte calitatea de subiecte ale dreptului internaţional. Ele nu sunt încă dotate cu un veritabil statut juridic internaţional, deşi, în anumite limite, unele dintre ele contribuie la formarea dreptului internaţional.

Alte referate despre: rolul ong in dreptul international, rolul ong in dreptul international public, rolul ong in dreptul international plublic

Competenta

In cadrul procesului penal, fiecare dintre organele judiciare are stabilite, prin lege, limitele în care poate efectual în mod valabil, actele procesuale sau procedurale necesare într-o anumita cauza penala.
Asadar, putem defini competenta ca fiind abilitarea legala data unui organ de a îndeplini anumite acte. In literatura juridica, competenta a fost definita în mod diferit.

Alte referate despre: profil de competenta al cadrului didactic, competenta materiala a instantelor judecatoresti, competenta instantelor judecatoresti

Obiectul Probatiunii

De exemplu, în aceste situatii, existenta si continutul unei norme de drept strain trebuie dovedite, deoarece nu se poate pretinde cunoasterea legilor straine. Cunoasterea obiectului probatiunii are deosebita importanta pentru solutionarea leqala si temeinica a cauzelor penale. deoarece ne indica tot ce trebuie dovedit , fixand limitele cercetarii, pentru organele judiciare.

Obiectul probatiunii poate fi generic sau abstract, atunci cand exista categorii de fapte sau împrejurari de fapt ce trebuie dovedite in orice cauza penala si concret, atunci cand faptele sau Imprejurarile de fapt ce trebuie dovedite sunt specifice unor anumite cauze penale. Obiectui generic al probatiunii presupune cunoasterea §i stabilirea, de catre organele judiciare, a urmatoarelor aspecte:

în primul rand, a existentei tuturor elementelor care alcatuiesc continutul juridic si constitutiv ai infractiunii (situatia premisa, elementeie laturii objective si subjective,eventualul mobil sau scop);
- împrejurarile ...

Alte referate despre: obiectul probatiunii, obiectul probatiunii in procesul penal, dr procesual penal-obiectul probatiunii

Otilia Marculescu - caracterizare

Protecţia Otiliei faţă de felix include „supravegherea” jumătate copilăroasă, jumătate maternă a oricăror îndeletniciri gospodăreşti ce pot avea oarecare tangenţă cu ea. Otilia uită la un moment dat de musafirul abia sosit, apoi se repede spre el cu gândul de a repara o greşeală de neiertat:
„– Ţi-e somn?
Ochii lui Felix şi ora înaintată făceau întrebarea de prisos”.
Fata e sincer îngrijorată căci a uitat să-i pregătească o cameră şi, spre a rezolva problema, îi oferă pentru o noapte camera ei.
Felix este însă cel mai apropiat de ea. Intimitatea interiorului ei îl fascinează din prima noapte petrecută în casa din strada Antim. Îl impresionează amestecul de lucruri, intimitatea lor şi mai ales diversitatea preocupărilor fetei.

Alte referate despre: caracterizare otilia marculescu, otilia marculescu caracterizare, caracterizarea lui otilia marculescu
Referate afisate : 17
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles