Poze napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte a épousé en première noce le 09/03/1796 à Paris Marie-Joseph-Rose TASCHER de la PAGERIE dite Joséphine Napoléon Bonaparte est né le 15 Août 1769 à Ajaccio, île de Corse. Il meurt le 5 mai 1821 à Sainte Hélène, île de l'atlantique sud. Napoleon Bonaparte

Nivel: Liceu
Dimensiune: 140kb
Downloads: 18
Materia: Franceza

Napoleon - cu imagini

Nici un membru al familiei Buonaparte nu a fost niciodata soldat profesionist. Tatăl său, Carlo, a fost un avocat care a luptat pentru independenţa Corsicii, dar după ce Franţa a ocupat insula în 1768, el a servit drept judecator şi a intrat în aristocraţia franceză drept conte. Sub influenţa familiei sale, Napoleon a fost educat pe cheltuiala regelui Louis al XVI- lea la Brienne şi la Şcoala Militară din Paris. El a terminat şcoala în 1785, iar la 16 ani s-a alăturat artileriei ca locotenent II.

După ce revoluţia a început, a devenit locotenent colonel (1791) în Garda Naţional|ă Corsicană. În 1793, Corsica declară independenţa şi Bonaparte, un patriot francez şi un republican, se alatură Franţei împreună cu familia sa. I s-a dat gradul de capitan într-o armată care se lupta cu Toulonul, o bază navala, care ajutată de flota Britanică, era in război cu Republica Franceză. Înlocuind un general de artilerie rănit, el şi-a aşezat tunurile ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte imagini, imagini cu napoleon bonaparte, imagini napoleon bonaparte

Revolutia franceza si Napoleon Bonaparte

1.Criza Vechiului Regim
Principalele cauze ale decaderii vechiului regim monarhic francez au fost luxul curtii regale, criza economica si sociala, nobilimea devenisera o clasa parazitara, incapabila sa produca si criza financiara.

Pentru a se remedia situatia economica au fost adusi marii finantisti ai vremii, Turgot, Necker si Law care au introdus ainsigniatele(bilete de banca), dar s-a produs fenomenul numit inflatie.

Societatea era impartita inegal si inechitabil in Starea I-Nobilimea; Starea a II-a –Clerul; Starea a III-a –Burghezia.
Taranii cei care reprezentau marea majoritate a vremii au fost si de partea revolutiei, dar au fost si foarte multi tarani de partea monarhului.Astfel taranii se rascoala pentru prima data in Vandeea.

2.Declansarea Revolutiei
In data de 5 mai 1789 la Versailles, reprezrentantii Starii Generale isi deschideau lucrarile, cu multa incredere, dar au fost tratati cu dispret de nobilime si rege, care la intrarea in camera, anunta ...

Alte referate despre: revolutia franceza si napoleon bonaparte, revolutia franceza si napoleon bonaparte 1848, referat revolutia franceza si napoleon bonaparte

Napoleon I Bonaparte

Regimul constituit de Napoleon a mentinut si a consolidat cuceririle revolutiei, care consacrau puterea politica si economica a burgheziei; drepturile si libertatile democratice au fost insa mult limitate prin ingradirea libertatii presei, a libertatii cuvantului si intrunirilor. Napoleon a stimulat dezvoltarea industriei franceze, a comertului si a finantelor (prin crearea in 1800 a Bancii Frantei, instituirea de tarife protectioniste etc.). Sub directa lui indrumare s-au redactat codurile civil (1804) si penal (1810), care consfinteau baza juridica a noilor relatii, burgheze, din Franta, inlocuind inegalitatea dupa origine prin inegaliatatea dupa avere.

Alte referate despre: napoleon 1 bonaparte, napoleon i bonaparte referat istorie, referat napoleon 1 bonaparte

Uimitorul Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Din cauza acestui lucru , s-a convocat Adunarea Starii Generale . Ea nu a mai fost convocata din 1614 . Deci , in 1789 Adunarea Starii Generale a fost convocata din nou . Aici , reprezentantii starii a 3-a nu si-au putut spune ideile si aprobarea . Din cauza acestui lucru , starea a 3-a s-a despartit de celelalte stari . Inchisoarea Bastillia a fost daramata . Acest eveniment a semnificat rasturnarea monarhiei .

Pe 4 august s-au facut 2 decrete importante . Acestea erau „Drepturile omului si ale cetateanului „ . Dupa un an s-au facut serbari la care a participat Ludovic al 16-lea . Acesta a promis in fata natiunii ca va permite orice decret . Insa , dupa un an de la juramant , Ludovic al 16-lea a incercat sa fuga , insa planul lui a esuat . Astfel, oamenii nu au mai avut incredere in el .

In acelasi an Franta a mai avut un razboi cu Anglia ...

Alte referate despre: uimitorul napoleon bonaparte, napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Pe data de 5 octombrie 1795, când simpatizanţii regalişti ameninţau suveranitatea guvernului, a fost chemat pentru a apăra revoluţia, brigadierul Bonaparte. Cu câteva salve de artilerie, Napoleon opreşte contrarevoluţia, făcând aproximativ 600 de victime şi intrând astfel în graţiile guvernului. În mai puţin de o lună Napoleon este promovat la rangul de general de divizie şi în luna martie a anului 1797, este desemnat pentru a conduce armata care avea sa lupte contra Italiei. Armistiţiul se incheie sub propria autoritate a lui Napoleon, acesta purtând multe bătălii în nordul Italiei, alungându-i pe austrieci din fosta lor provincie şi forţând pacea în regatul Lombardiei.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte al frantei

Razboaiele napoleoniene si urmarile lor

Prima decizie a lui Bonaparte a fost aceea de a promulga a noua constitutie. Nevoia de a-şi intari pozitia de Prim Consul dupã lovitura de stat din noiembrie 1799, l-a facut pe Napoleon sã revina în Italia. Acolo, în iunie 1800, i-a invins decisiv pe austrieci la Marengo. Victoria de al Hohenlinden, în Bavaria, peste sase luni a adus pacea de la Lunéville, prin care erau recunoscute ca apartinand Frantei, Belgia (Tarile de Jos austriece), malul stang al Rinului şi cuceririle din Italia. Austria a pierdut controlul asupra nordului Italiei, cu exceptia Venetiei, iar influenta acesteia în Germania a fost considerabil redusa.

Alte referate despre: razboaiele napoleoniene si urmarilel or, razboaiele napoleoniene, referat razboaiele napoleoniene

Napoleon Bonaparte

Folosindu-se de energia Frantei Revolutionare, aventurierul militar Napoleon Bonaparte paruse invincibil, pâna când excesiva sa ambitie i-a adus caderea. Suprematia sa scurta, dar impresionanta a avut efecte de durata asupra istoriei franceze si europene. Napoleon Bonaparte s-a nascut in 1769 in localitatea Ajaccio, din Insula Corsica. Educat la scolile militare franceze, tânarul Napoleon devine in 1785 locotenent de artilerie. Planurile sale de viitor sunt insa afectate de revulotia franceza din 1789, care a dus la razboi cu restul Europei, caderea monarhiei si emigrarea multor ofiteri aristrocrati. in aceasta situatie armatele revolutionare aveau nevoie de militari abili, promovarea fiind mult mai rapida decât in vremurile mai putin turbulente. in decembrie 1793, faptele de vitejie ale lui Napoleon in asediul de la Toulon – detinut un timp de britanici – l-au facut, la doar 24 de ani, general de brigada.

Alte referate despre: napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte, franta in timpul lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - generalitati

1769-1792 Revoluţia Franceză.Napoleon a participat ca comandant.
1793-1795 Execuţia lui Ludovic al 16-lea.
Napoleon se însoara cu Josefina.
Campania din Egipt –piramide,bătălia de pe Nil,Napoleon devine prim consul. Pe viaţă.
Austria atacă Italia,Napoleon traversează Alpii.
Franta cumpară Luisiana în America,Franţa si Spania devin aliaţi.
1806-1808 Se formează a cincea coaliţie,Franţa atacă Portugalia,Spania.
Franta invadează Rusia.Campania din Rusia,Franţa îşi distruge armata,Bătălia de la Bovadino.
Aliaţii întra în Paris .Napoleon e forţat să abdice.
În anul 1812 a fost estimat că doar un copil din opt făcea şcoala primara.
In 1815 a fost înfrant la Waaterlooa avut loc o întalnire în 18 iunie 1813 a fost o întalnire între aliaţii englezi ,prusaci,etc,apoi
În anul 1804, este încoronat ca împărat a Franţei,s-a autoproclamat ...

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte biografia, personalitatea lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stancile de bazalt ale insulei Sfanta Elena, de fostul imparat francez Napoleon Bonaparte. La 15 august 1769, la Ajaccio, in insula Corsica, Napoleon s-a nascut ca supus francez. Corsica facuse parte din republica Genovei si fusese cedata Frantei de-abia cu un an in urma.

Alte referate despre: referat despre napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat istorie, biografia lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte s-a nascut la Ajacio intr-o familie modesta. Intrat in armata de tanar s-a remarcat imediat prin infrangerea miscarii regaliste din 5 octombrie 1795.
Ajutat de Josephine de Beaufarnais cu care s-a casatorit, a obtinut in 1796 comanda armatei din Italia, unde obtine stralucite victorii. Dupa expeditia din Egipt din 1798-1799, revine in Franta unde situatia politica se deteriorase si ca prim consul, prin lovitura de stat de la 18 brumar, obtine victorii impotriva statelor europene coalizate impotriva sa.
In 1804 s-a incoronat imparat si a jurat ca imperiul inseamna pace dar domnia sa (1804-1815) a fost un sir lung de razboaie. In 1815 dupa infrangerea de la Warerloo, a fost silit sa abdice si a murit pe insula Sf. Elena.
Napoleon avea o uriasa putere de munca si o inteligenta sclipitoare sustinuta de o imaginatie aprinsa si de o nesabatuita sete de putere. A fost un mare talent militar, administrativ, legislativ si diplomatic. Tinea sa conduca si ...

Alte referate despre: moartea lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte bibliografie, despre napoleon bonaparte

Ascensiunea lui Napoleon Bonaparte

Noua forma de guvernare,Directoratul,s-a preocupat mai curand
de intarirea ordinii si a controlului,decat de schimbari
revolutionare.Totusi,intr-o prima faza,aceasta guvernare a ordinii
si legii s-a confruntat cu probleme.Conditia ca doua treimi din
membrii noului legislativ sa fi facut parte din Conventia Nationala
a declansat revolte la Paris.Tanarul general Napoleon Bonaparte l-
ea reprimat cu tunurile.

Alte referate despre: ascensiunea lui napoleon bonaparte, ascensiunea politica a lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat in franceza

Napoleon Bonaparte

Napoleon I (1769-1821), împaratul Frantei, s-a nascut la data de 15
august, 1769, în Ajaccio, Corsica si i-a fost dat numele Napoleone. El
a fost al II-lea dintre cei opt copii ai lui Carlo Buonaparte si al
lui Letizia Ramolino Buonaparte.

Alte referate despre: biografie napoleon bonaparte, bataliile lui napoleon bonaparte, referat istorie napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

La 15 august 1769, la Ajaccio, în insula Corsica, Napoleon s-a născut ca supus francez. Corsica făcuse parte din republica Genovei şi fusese cedată Franţei de-abia cu un an în urmă. Tatăl lui Napoleon s-a opus cu înverşunare ocupaţiei franceze, dar după mult timp a realizat că nu are decât de câştigat dacă trece în tabăra cealaltă. Familia lui Napoleon era mare, fiind alcătuită din cinci fii şi trei fiice. Unul dintre avantajele pe care le-a obţinut prin trecerea de partea francezilor a fost eliberarea unui act ce dovedea că familia aparţinea nobilimii, fapt ce I-a permis lui Napoleon să înveţe la o academie militară pe cheltuiala guvernului.
La vârsta de nouă ani, tânărul Napoleon a urmat un curs rapid de franceză, drept pregătire pentru următoarea carieră. El nu şi-a pierdut însă niciodată accentul italian şi nu a învăţat să scrie corect franţuzeşte. De aceea, el dicta mereu toate documentele la şase secretari care dădeau textelor ...

Alte referate despre: referat napoleon bonaparte download, informati despre napoleon bonaparte, viata personala a lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

După ce revoluţia a început, a devenit locotenent colonel (1791) în Garda Naţională Corsicană. În 1793, Corsica declară independenţa şi Bonaparte, un patriot francez şi un republican, se alătură Franţei împreună cu familia sa. I s-a dat gradul de căpitan într-o armată care se lupta cu Toulonul, o bază navală, care ajutată de flota britanică, era în război cu Republica. Înlocuind un general de artilerie rănit, el şi-a aşezat tunurile în aşa fel încât flota Britanică a fost învinsă şi Toulonul a căzut. Ca rezultat Bonaparte a fost promovat ca general de brigadă la vârsta de 24 de ani.

Alte referate despre: campaniile lui napoleon bonaparte, poze napoleon bonaparte, napoleon bonaparte in franceza

Napoleon Bonaparte pro si contra

Napoleon, desi pastrandu-si felul de a fi inchis, posac si stangaci si raspunzand colegilor sai cu brutalitate si aroganta atunci cand il tachinau pentru accentul corsican, se dovedeste a fi un elev stralucit, avand rezultate remarcabile la istorie, la matematica si la geografie.

Alte referate despre: napoleon bonaparte pro si contra, napoleon bonaparte pro sau contra, napoleon bonaparte pro contra

Napoleon Bonaparte - cronologie

Prin inabusirea revoltei regaliste generalii au ocupat un rol
important in viata politica cucerind teritorii noi.

Alte referate despre: napoleon bonaparte cronologie, viata lui napoleon bonaparte cronologie, referate napoleon bonaparte cronologie
Referate afisate : 17
Medie note: 7.91 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles