Precipitatiile atmosferice definitie

Precipitatiile atmosferice

Precipitatiile atmosferice - In meteorologie, observatiile asupra precipitatiilor atmosferice se efectueaza vizual (felul, durata si intensitatea lor) si instumental, masurand si inregistrand continuu cantitatea de apa cazuta in timpul caderii precipitatiilor. Particularitatile si repartitia precipitatiilor, ca si a altor elemente meteorologice, depind direct de caracterul miscarilor aerului, respectiv de gradul de dezvoltare al convectiei termice, dinamice sau orografice, precum si de deplasarile advective.

Ce este ploaia?
Din cauza caldurii soarelui apa marilor si oceanelor se evapora, iar vaporii invizibili de apa se ridica in atmosfera. Pe masura ce vaporii de apa se ridica in aerul rece, se condenseaza in micipicaturi de apa. Milioane depicaturi mid de apa se aduna siformeaza un nor. Cand norii trecprin ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 4892
Materia: Geografie

Schimbari climatice

Schimbarea climatică se desfăşoară continuu. Pe durată veacului trecut, temperatura medie a globului a crescut intre 0,6°C şi de 1°C în Europa.

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Zone biopedoclimatice

Solurile specifice sunt lateritele, cu o fertilitate scăzută. Căldura, combinată cu umiditatea ridicată, provoacă o descompunere atât de rapidă a resturilor organice încât humusul nu are timp să se formeze.

Alte referate despre: zone biopedoclimatice, 10 zone biopedoclimatice, principalele zone biopedoclimatice

Temperaturile si precipitatiile din Romania

0 - 6 - Carpatii Orientali; Carpatii Meridionali; M-tii Apuseni.
6 - 10 - Dealurile de V; M-tii Banatului; M-tii Poiana Rusca; Depresiunea Colinara a Transilvaniei (D.C.T.); Subcarpatii; Pod. Getic; Pod. Mehedinti; Pod. Moldovei.
10 - 110- Campia de V; Campia Romana; Pod. Dobrogei (-zona litoralaΔ Dunarii).
>11 - S Campiei de V; Lunca Dunarii; Delta Dunarii; zona litorala.

Temperaturile medii in luna iulie
23 - Lunca Dunarii

Temperaturile medii în luna ianuarie
00 - Partea SE a Pod. Dobrogei.

Alte referate despre: precipitatiile in romania, precipitatiile din romania, temperatura si precipitatiile in romania

Regionarea climatica a Romaniei

Etajele de clima sunt următoarele:
a) Climatul alpin caracterizează munţii la peste 2000 m in Carpatii Meridionali si peste 1800 m in partea de nord a Carpatilor Orientali.
Temperatura medie anuală în jur de 00 C (sub 00 C la peste 2200 m )
Temperatura medie a verii ( 120 ( 100 C )
Temperatura medie a iernii este intre –80 si –100 C ( chiar –120 C )
Precipitaţiile medii ( 1200 mm/an
Vanturile de vest bat cu putere
Areale cu climat alpin: Munţii Rodnei, Suhard, Călimani, Ceahlău ( la peste 1800 m ), Ciucas ( la peste 1800 m ), Bucegi, Iezer, Fagaras, Parâng, Sureanu, Candrel, Lotrului, Capatanii, Godeanu, Tarcu, Retezat, Bihor, Vladeasa, Muntele Mare ( la peste 1700 m in fiecare din Carpatii Occidentali ).
b) Climatul montan caracterizează munţii inalti si mijlocii cu altitudini intre 800 si 2000 m. Cuprinde: ...

Alte referate despre: regionarea climatica a romaniei, referat geografie regionarea climatica a romaniei, regionarea climaticaa europei si a romaniei

Clima din Europa

Slovacia
Clima este continentala si umeda cu veri reci si ierni calde.ploile sunt frecvente primavera si vara, in zonele de ses media este de 400 mm, iar in zonele montane 1000 mm. Iarna precipitatiile sunt sub forma de zapada. Cantitatea medie a precipitatilor este de 649 mm pe an. In Bratislava temperatura medie a luni ianuarie este de -70 C, iar cea a lunii iulie 190 C.

Alte referate despre: clima in europa, tipuri de clima in europa, clima din europa

Clima

Romania
In Romania clima este continentala central-europeana si se manifesta prin ierni friguroase si veri destul de fiebinti. In Bucuresti temperature medie a lunii iulie este de 230 C, cea a lunii ianuarie este de – 30 C, iar cantitate de precipitatii anuala este de cca. 60 cm.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Ploaia acida

Ploaia acida
• .Efect asupra lacurilor si ecosistemelor acvatice
Unul dintre efectele directe pe care le produce ploaia acida este acela asupra lacurilor si ecosistemelor acvatice. Ploaia acida care ajunge pe pamint spala ingrasamintele chimice si alte substante toxice conducandu-le in lacuri.Acest lucru duce la scaderea pH-ului apei lacurilor cu efecte nocive asupra faunei si florei . În Muntii Adirondack din SUA, o patrime din lacuri si iazuri sunt acidice, si multe dintre ele si-au pierdut deja pestii. Toate raurile majore ale Norvegiei au fost scuturate de ploaia acida, reducand drastic populatia de somon si pastrav.

Alte referate despre: ploaia acida, ploaia acida referat, referat ploaia acida

Reteaua de prognoza din Romania

In lucrarile sale Traian Savulescu s-a inspirat din activitatea primelor statii de avertizare din Franta organizate de Cazeau, Cazalet, Capus si Ravaz, precum si din lucrarile lui Muller din Germania, care dezvolta primul criteriul biologic, recomandand tratamente împotriva manei vitei de vie dupa curba de incubatie a ciupercii Plasmopara viticola Beri. et De Toni. Mana cartofului produsa de ciuperca Phytophthora infestans (Mont) De Bary a constituit, de asemenea, un obiect la care avertizarea combaterii s-a axat de multa vreme pe criteriile utilizate si în prezent în lucrarile statiilor de prognoza si avertizare.

Alte referate despre: reteaua de rauri din romania, reteaua de transport in romania, reteaua bancilor straine in romania

Agrometeorologie - caracterizarea climatica

Este considerat acel "fenomen" care prin actiunea lui in afara
limitelor normale, functie de cerintele bioclimatice ale plantelor
cultivate, ale speciilor forestiere sau ale animalelor de ferma,
intr-o anumita etapa de viata, provoaca distrugeri violente sau
progresive, determinand in final pierderi "partiale sau totale ale
capacitatii lor biologice".

Alte referate despre: agrometeorologie, harta climatica a romaniei, zona climatica

Autismul - definitie, teorii si tratare

Autismul - definitie, teorii si tratare
Aceşti 11 copii au fost primii copii diagnosticaţi cu autism infantil. Deşi denumirea iniţială a evidenţiat că autismul infantil e observat în copilărie şi documentele descriu comportamentul autist la copii, acum este clar că autismul e văzut ca o boală pe tot parcursul vieţii a cărei tip şi severitate se modifică în timp odată cu dezvoltarea individului.

Alte referate despre: autismul definitie, definitie statie de tratare apa, tratarea autismului

Introducere in teoria si practica aptitudinilor - definitie si caracterizare generala, tipologie, cunoastere si influentare

Investigarea aptitudinilor este o problema importanta, ceea ce implica o mare prudenta si o metodica deosebit de pretentioasa.
De aici apare nevoia de a se organiza investigatii obiective, fara idei preconcepute, apelandu-se la metode stiintifice de diagnoza a aptitudinilor.

Alte referate despre: paul cornea introducere in teoria lecturii, teoria si practica consilierii in asistenta sociala, teoria si practica socialismului in tarile tinere independente

Normele de munca - definitie,forme de exprimare

Sfera de atributii reprezinta ansamblul atributiilor si sarcinilor de munca stabilit unui executant cu calificarea corespunzatoare si lucreaza cu intensitate normala pentru a indeplini in cadrul procesului de productie la care participa sau activitatii pe care o desfasoara in conditii tehnice precizate.

Alte referate despre: organizarea locului de munca definitie, ocuparea fortei de munca definitie, normele de munca

Conceptul autoatribuirii

Procesualitatea perceptiei de sine presupune mai intai reamintirea unor comportamente desfasurate anterior ce vor fi puse in relatie cu factorii contextuali semnificativi pentru conduita respectiva ,pentru ca ulterior, aplicand procedeele logicii deductive,oamenii sa ajunga sa faca inferente asupra starilor lor interioare.Implicatia deosebita a analizei lui Bem este aceea ca uneori oamenii nu stiu ce gandesc, ce simt sau ce cred inainte de a actiona.

Alte referate despre: conceptul de produs, conceptul de personalitate, conceptul de marketing

Dezvoltarea durabila

In finalul raportului, comisia sustinea necesitatea organizarii unei conferinte internationale asupra dezvoltarii durabile.
Astfel, in 1992, are loc la Rio de Janeiro "Summit-ul Pamantului", la care au participat reprezentanti din aproximativ 170 de state.

Alte referate despre: dezvoltarea durabila, dezvoltarea durabila referat, dezvoltarea durabila in turism

Raspunderea penala

Referat despre Raspunderea penala
Notiunea de raspundere penala
Raspunderea penala , ca forma distincta a raspunderii juridice , poseda anumite trasaturi definitorii , care o deosebesc de celelalte forme.Consecintele incercarilor de a conceptualiza termenul de raspundere juridica au avut inevitabile repercusiuni si asupra notiunii de raspundere penala. Exista doua pareri larg raspindite cu privire la definirea raspunderii penale: unii savanti afirma ca aceasta reprezinta obligatia unei persoane de a suporta o sanctiune penala datorita faptului ca a savirsit o infractiune. Aceasta definitie insa a fost supusa criticii deoarece se considera ca ea realizeaza o confuzie intre raspundere si sanctiunea insasi , ignorind faptul ca sanctiunea nu constituie decit instrumentul de realizare a raspunderii juridice.

Alte referate despre: raspunderea penala, raspunderea penala in dreptul mediului, raspunderea penala a persoanei juridice

Miscarea mecanica - repaus

In general traictoria, deplasarea si viteza unui corp sunt relative la sistemul de referinta utilizat alegand un alt sistem de referinta se modifica forma traictorii, marimea si orientarea deplasarii.

Definitie: Se numeste vector deplasare al punctului material in intervalul de timp ∆t in raport cu sistemul de referinta considerat vectorul ∆¯r= r¯(t+ ∆t)-r¯(t)
r¯(t): vectorul de pozitie al punctului material la momentul t [r]si=m

Alte referate despre: miscarea mecanica repaus, miscarea-mecanica-repaus, miscarea mecanica - repaus 6f3c5
Referate afisate : 18
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK