Pregatirea omenirii pentru venirea mantuitorului

Proorociri despre venirea Mantuitorului

* Timpul şi locul venirii Mântuitorului
Aghen II :10 "În ziua a douăzeci şi patra a lunii a noua,în anul al doilea al lui Darius,a fost cuvântul Domnului (către mine) prin gura lui Aghen proorocul zicând ..."
Miheid V:2 "Pentru aceasta îi va lăsa până în vremea când aceea ce trebuie să nască va naşte.Atunci rămăşiţa fraţilor săi se va întoarce la fii lui Israel."

*Seminţia din care Se va naşte
Isaia 11:1 "O Mladiţă va ieşi din tulpina lui Iesei şi un Lăstar din rădăcinile lui va da ".
Psalmul 88:35 " Odata m-am jurat pe sfinţenia Mea:Oare,voi minţi pe David ? Seminţia lui in veac va rămâne ..."

*La naşterea dintr-o fecioară
Isaia 7:14 "Pentru acesta Domnul meu vă va da un semn:Iată Fecioara va lua în pântece şi va naşte Fiu şi ..."

*La pruncul minunat şi Împărăţia sa viitoare
Isaia 9:6 "Şi mare va fi stăpânirea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 1428
Materia: Religie

Sfantul Duh Sfintitorul

De atunci, Sfantul Duh ramane cu harul lui in Biserica povatuind-o la tot adevarul de aceea Sfantul Apostol Pavel zice despre Biserica, ca este "stalp si temelie a adevarului"(I Timotei 3, 15).
Cum desavarseste Sfantul Duh mantuire noastra? Raspunsul este ca orice lucrare desavarsita de Dumnezeu in lume, este savarsita de cele trei persoane dumnezeiesti in acasta ordine: porneste din Tatal, este infaptuita de Fiul si este desavarsita de Sfantul Duh, "ca de la El si prin El si intru El sunt toate"(Romani 1, 36). Sfantul Duh sadeste mantuirea mai adanc in inima noastra, ne deschide ochii sufletului ca sa primim pe Hristos, cu firea Sa, omeneasca desavarsita. Ca sa treaca si firii noastre curatia, desavarsirea si nemurirea ei.

Alte referate despre: dumnezeu sfintitorul este sfantul duh, sfantul duh, lucrarea sfantului duh in lume

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - Documentele pe care le publicam, raporteaza despre viata si osanda la moarte a lui Iisus Hristos, cum si despre evenimentele din natura, care au avut loc la moartea lui Iisus Hristos si invierea Lui, evenimente pe care multi pretinsi invatati din zilele noastre le tagaduiesc.Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - Din aceste documente se mai pot vedea si lacunele justitiei romane de pe vremuri, care a osandit la moarte pe Cel nevinovat si a eliberat in acelasi timp pe Varava (Baraba), unul din criminalii vremii.

Greseala si nedreptatea judecatorilor care au osandit pe Hristos la moarte, constituie de asemenea un avertisment zguduitor pentru toate confesiunile religioase si pentru toti oamenii.

Alte referate despre: imaginea lui iisus hristos in istoria artei europene, istoria iisus hristos, iisus hristos

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Pentru crestini insa, Iisus Hristos este o persoana divino-umana, este Fiul lui Dumnezeu, Care s-a intrupat din Fecioara Maria si a vietuit ca persoana istorica in timpul imparatilor romani August (31 i.d.Hr. - 14 d.Hr.) si Tiberiu (14-37). Istoria nu prezinta viata Sa dumnezeiasca, aceasta facindu-se la alte discipline teologice, ci se ocupa numai de viata Sa omeneasca. Iisus Hristos s-a nascut in zilele lui Irod, regele Iudeii, si ale procuratorului roman Quirinius, guvernator al Siriei, (Luca 2, 2), in timpul imparatului Augustus, cu citiva ani inaintea erei crestine, al carui inceput a fost stabilit de Dionisie cel Mic († 540) - originar din provincia romana Scythia Minor sau Dacia Pontica (Dobrogea in 753 a.U.c.

Alte referate despre: iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat

Botezul Mantuitorului

Iisus hristos vine la Ioan si ii ceresa-l boteze in apele Iordanului.
Stiind prea bine ca Iisus Cel fara de pacat nu avea nevoie Sa se
boteze, Ioan incearca sa-l opreasca zicandu-I : >.Iisus ii spune
acestuia: .Ioan se supuse , iar cand Iisus primi botezul si iesi din
apa cerurile se deschisera si Duhul lui Dumnezeu pogora asupra Lui in
chip de porumbel si o voce se auzi rostind :din inalturi:>.

Alte referate despre: botezul mantuitorului, ce este botezul mantuitorului, botezul mantuitorului iisus hristos

Dragoste, smerenie si chenoza

Dragostea lui Dumnezeu, este viaţă nu numai a dumnezeirii, ci se revarsă haric şi în afară; iar conceperea ei ţin afară constituie temeiul actului creator, căci creaţia însăşi este o chenoză. Şi aceeaşi dragoste întemeiază şi întruparea Fiului lui Dumnezeu în firea noastră lipsită de slavă şi în modestele noastre însuşiri. Ne-o spun Însuşi domnul, când zice:” atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe Ful Său cel Unul Născut…(Ioan 3:16).Şi deşi sunt nevăzut din fire, El se face pentru noi văzut prin condescendenţă. Căci ”ţinuta transcendenţei Sale este pusă deplin în valoare pe baza condescendenţei şi numai în relaţie cu ea.”, observă profund un teolog apusean.

Alte referate despre: dragoste smerenie chenoza, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi rezumat, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Parabolele Mantuitorului din duminicile Triodului

Anul bisericesc înscrie în calendarul nostru crestin-ortodox trei perioade carora le corespund trei carti de cult omonime. Este vorba despre perioada Octoihului, a Triodului si cea a Penticostarului.

Alte referate despre: parabolele mantuitorului, duminicile triodului, despre parabolele mantuitorului

Invierea Mantuitorului

Imnul Invierii este un strigat de triumf si de bucurie care ne ridica pana la cer, este o stare sufleteasca unica si incomparabila, este privilegiul si fericirea noastra de crestini!
Cand Iisus Mantuitorul traia in suferinta si umilire in zilele patimilor, El era, privindu-L omeneste, cel mai nefericit, mai parasit, mai neajutorat, mai napastuit, mai zdrobit dintre toti oamenii. Niciodata un om n-a fost mai greu lovit pentru binele ce facea, mai dusmaneste tratat, mai crunt batjocorit, jignit, huiduit, torturat si profanat, ca Iisus Hristos.

Alte referate despre: invierea mantuitorului, referat invierea mantuitorului, invierea mantuitorului referat

Administrarea marfii si pregatirea vanzarii

Referat despre Administrarea marfii si pregatirea vanzarii
1. FACTORI ECONOMICI
Concurenta - confruntarea deschisa intre agenti economici.
Scopul : relizarea unei pozitii cat mai avantajoase pe piata
Rolul :
stimuleaza inovatia
realizeaza o selectie a comerciantilor

Alte referate despre: administrarea marfii si pregatirea vanzarii, pregatirea vanzarii, pregatirea vanzarii pestelui

Profesorul si pregatirea pedagogica

Elevii de azi sint mult mai libertini, iar comunicarea elev-profesor se face mult mai usor. Cu o conditie insa, ca ea sa nu fie prost inteleasa, mai ales cind profesorul e foarte tinar. Daca incerci sa te apropii prea mult de ei si daca-i dai un deget, elevul iti poate lua toata mina. Metoda pedagogica s-a schimbat datorita comunicarii, invatarea e interactiva, poti veni cu propriile tale idei si poti aduce permanent completari.

Metodele de învatamânt (“odos” = cale, drum; “metha” = catre, spre) reprezinta caile folosite în scoala de catre profesor în a-i sprijini pe elevi sa descopere viata, natura, lumea, lucrurile, stiinta. Ele sunt totodata mijloace prin care se formeaza si se dezvolta priceperile, deprinderile si capacitatile elevilor de a actiona asupra naturii, de a folosi roadele cunoasterii transformând exteriorul în facilitati interioare, formându-si caracterul si dezvoltându-si pesonalitatea. “Calitatea pedagogica a metodei didactice presupune ...

Alte referate despre: profesorul si pregatirea pedagogica, pregatirea pedagogica si profesorul, eseu profesorul si pregatirea sa pedagogica

Pregatirea fizica in handbal

Apropierea de perioada competitionala impune asigurarea unui ritm de exercitii tehnico-tactice egal cu cel intalnit in jocurile oficiale si chiar superior acestora.Viteza si forta exercitiilor, precum si rezistenta de viteza si forta trebuie sa se ridice la cotele jocurilor oficiale. Ca urmare, mijloacele folosite vor avea o complexitate analoga structurii jocului.

Alte referate despre: pregatirea fizica in handbal, pregatirea tactica in handbal, pregatirea fizica in handball

Bunastarea omenirii depinde de bunastarea animalelor

În mod normal, dublarea populaţiei presupune dublarea producţiei zootehnice. De fapt, ar fi necesară mai mult decât o dublare a producţiei, deoarece peste jumătate din populaţia lumii suferă din cauza insuficienţei produselor alimentare de origine animală. Dar creşterea producţiei zootehnice nu poate fi realizată pe seama dublării numărului de animale, deoarece animalele sunt concurente cu omul în ce priveşte consumul de cereale.

Alte referate despre: bunastarea animalelor, bunastarea animalelor cele 5 libertati, protectia si bunastarea animalelor

Pregatirea,asistarea, efectuarea explorarilor specifice bolnavilor cu afectiuni ale aparatului renal

2.7. Se acopera bolnava lasand accesibila numai regiunea vulvara.
2.8. Se asaza tavita renala intre coapsele bolnavei.
2.9. Se efectueaza toaleta regiunii vulvare cu apa si sapun
3.Efectuarea tehnicii
3.1. Spalare pe maini cu apa curenta si sapun si dezinfectare cu alcool.
3.2. Se pun manusile sterile de cauciuc.
3.3. Asistenta se aseaza in partea dreapta a bolnavei si cu policele si indexul mainii stangi se indeparteaza labiile si se evidentiaza meatul urinar.

Alte referate despre: ingrijirile specifice bolnavilor cu afectiuni reumatismale, afectiuni ale aparatului renal, efectuarea analizelor specifice in industria fructelor si legumelor

Pregatirea tehnica in jocul de fotbal la debutanti

Practic existau doua grupe: sud si nord, fiecare cu cate 4 echipe, campioana Romaniei decizandu-se in urma disputarii play-off-ului. Din anul competitional 2005-2006, odata cu afilierea a inca 4 echipe, s-a decis trecerea la sistemul tur-retur, existent si in fotbalul masculin. Totusi, campioana Romaniei, se decide tot in urma disputarii play-off-ului (Gidu, D.V., 2006) .

Alte referate despre: tehnica in jocul de fotbal, pregatirea fizica in jocul de fotbal, pregatirea tehnica in jocul de anhbal

Varstele omenirii

Chiar pământul, neatins nici de greblă, nici de plug, dădea de bună voie toate roadele. Multumiti de hrana ce o producea de la sine pământul, oamenii culegeau poame, si coarne si fragi de munte, si mure de pe mărăcini spinosi si ghindă ce cădea din copacul consacrat lui Iupiter. Era o primăvară vesnică si adierea cea dulce a zefirului mângâia lin florile născute, fără să fi fost semănate. Pământul, ca să rodească, n-avea nevoie de munca agricultorului si câmpiile, fără să fi fost lăsate ogor, încărunteau de spice bogate. Curgeau fluvii de lapte, fluvii de nectar iar mierea cea bălaie picura din tulpina stejarului verde.

Alte referate despre: varstele omenirii, varstele omenirii hesiod, problemele globale ale omenirii

Stiinta si viitorul omenirii

Încă de la inceputul lumii, omul, pentru a putea trăi, a fost nevoit să modifice mediul de viaţa după bunul plac, astfel ca acesta să-i poată oferi toate condiţiile necesare dezvoltării atat pe plan intelectual cat şi pe plan moral şi social. Aceste modificări au fost necesare, deoarece fără ele omul nu şi-ar fi putut dezvolta inteligenţa, insă omul a acţionat, acţionează şi este foarte posibil să mai acţioneze nechibzuit asupra mediului şi în viitor.

Alte referate despre: viitorul omenirii, genetica moleculara stiinta a viitorului, viitorul omenirii eseu

Analiza textului - Ulita copilariei

Au fost folosite numeroase epitete, comparatii, descrieri artistice a tablourilor naturii in timpul primaverii si toamnei, atunci cind "ulita il invatase sa priveasca primavara " ; "ca toamna e o lumina blinda..." .
Opera impresioneaza prin precizia detaliilor, succesiunea evenimentelor prezentate prin descriere, epitete: venirea pe lume a baiatului ,mersul de-a buselea, intiiul avint, intiia darnicie, intiia pribegie,absolvirea liceului, plecarea in strainatate, pina la intoarcerea acasa, in cosciug.

Alte referate despre: analiza textului ulita copilariei, rezumat textului ulita copilariei, ionel teodoreanu ulita copilariei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.56 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles