Prelucrarea imaginii

Tehnica foto-video subacvatica

Realizarea unei fotografii subacvatice, ca dealtfel a oricarei fotografii, comporta ducerea la bun sfarsit a unui sir de actiuni care se pot grupa in doua etape si anume:Prima etapa este fotografierea in cadrul careia cu ajutorul obiectivului aparatului fotografic se obtine o imagine ce este inscrisa in emulsia sensibila a materialului fotografic negativ; in cea de a doua etapa are loc prelucrarea imaginii.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 38kb
Downloads: 11
Materia: Diverse

Prelucrarea cu jet de plasma

- rugozitate mica a suprafetelor separate;
- precizie mare a volumului sau a lungimii piesei;
- lipsa abaterilor de la forma geometrica a piesei;
- realizarea unor semifabricate cu lungime mai mare decat sectiunea transversala;
- pastrarea caracteristicilor materialului in zona de separare.
Dupa natura taierii, se deosebesc:
- retezarea (adica taierea capetelor barelor);
- debitarea propriu-zisa (adica taierea semifabricatului in mai multe bucati);
- despicarea (adica taierea, totala sau partiala, in lung, de la exterior spre interior);
- exciziunea (adica taierea in vederea scoaterii unei portiuni din interiorul unui semifabricat).

Alte referate despre: prelucrarea cu jet de plasma, referat prelucrarea cu jet de plasma, prelucrarea cu jet de plasma a materialelor metalice

Aparatul de fotografiat

Cu timpul, mai ales pentru realizarea unor lucrãri topografice, camera obscurã devine mai micã, portabilã, putând fi instalatã chiar si într-un cort. Ne-a rãmas o interesantã relatare, datoratã lui Sir Henry Wattson, în care este descris cortul folosit de vestitul astronom german Johann Kepler (1571 – 1630) pentru a desena cu o mare precizie în toate detaliile un peisaj panoramic. Cu ajutorul unui telescop, imaginea era proiectatã pe o hârtie si Kepler, ghemuit în cortul întunecos, o reproducea desenând toate formele. Apoi cortul era învârtit ca o moarã de vânt, în jurul axului si operatia era reluatã pânã când se completa turul de orizont.

Alte referate despre: aparatul de fotografiat, aparatul de fotografiat referat fizica, aparatul de fotografiat referat

Fotocopierea si aparatele fotografice

Fotocopierea si aparatele fotografice - Pana la introducerea fotocopiatoarelor moderne, duplicarea si copierea erau operatii complet separate care implicau pregatirea unui etalon special. S-au dezvoltat diferite tipuri de aparate de multiplicat. Un model popular folosea matrite din hartia cerata izolanta.

Alte referate despre: aparatul fotografic, aparatul fotografic referat, referat aparatul fotografic

Aplicatiile efectului fotoelectric

Efectul fotoelectric extern a dus la realizarea celulei fotoelectrice,a fotomultiplicatorului,a releului fotoelectric. Releul fotoelectric este un electromagnet care poate comanda inchiderea si deschiderea unui circuit electric. In cazul releului fotoelectric lumina cade pe fotocatod si determina aparitia unui camp electric care dupa amplificare strabate electromagnetul al carui camp produce inchiderea circuitului comandat.

Avand comenzi comode, sigure si rapide, releul fotoelectric se foloseste la numararea unor obiecte in miscare, la intreruperea automata a functionarii unor masini-unelte cand operatorul a intrat intr-o zona unde este pericol de accidentare, la conectarea automata a retelei de iluminat etc.

Alte referate despre: aplicatiile efectului fotoelectric, aplicatiile efectului fotoelectric extern, aplicatii efectul fotoelectric extern

Fotografierea aurei unei frunze

The wire is then connected to the black Negative High Voltage Output jack of the Kirlian unit. The transparent electrode or film plate cable is connected to the Positive High Voltage and laid upon the specimen. You may have to adjust the positioning of the electrode or film plate to assure it is resting EVENLY on the specimen to make an even coronal discharge.        

Alte referate despre: fotografierea aurei, frunza, frunza verde magheran

Fotografia judiciara

Metoda fotografierii incrucisate – consta in fixarea aceluiasi loc din patru extremitati ale sale, astfel incat sa fie doua cate doua diametral opuse.Fotografia pe sectoare – se face prin respectarea acelorasi conditii ca si la fotografia panoramica. Fiecare din aceste fotografii va oglindii un sector, o parte din locul faptei.

Alte referate despre: fotografia judiciara, fotografia judiciara referat, referat fotografia judiciara

Sfanta Scriptura si uzul pedagogic al imaginii

Însă când acelaşi Ezechiel vede în viziune pe bătrânii iudeilor închinându-se la Templul din Ierusalim înaintea unor imagini de pe pereţi şi tămâindu-le, sau închinându-se înaintea soarelui, spre răsărit, fapta lor este condamnată ca idolatrie.

Alte referate despre: imagini sfanta scriptura, sfanta scriptura referat, sfanta scriptura

Formarea imaginii de sine

In formarea imaginii de sine se parcurg mai multe etape:
eul , in viziunea propriei persoane care isi realizeaza autoportretul din punctul de vedere al personalitatii in ansamblu.
Eul reprezinta imaginea pe care noi o consideram definitorie pentru personalitatea noastra. Ca o consecinta a constructiei propriei imagini de sine se formeaza si aprecierea asupra acesteia: pozitiva sau negativa.
celalalt, constientizarea faptului ca acesta realizeaza asupra noastra judecata ce are la baza modul in care persoana noastra e perceputa. Imaginea de sine nu corespunde intotdeauna cu imaginea pe care cei din jur si-o formeaza despre noi.
reflectia eului asupra imaginii de sine din perspectiva corespondentei sau necorespondentei intre aceasta si judecata celuilalt.

Alte referate despre: formarea imaginii de sine, formarea imaginii de sine dimensiune a personalitatii prescolarului, formarea imaginii de sine dimensiune a personalitatii prescolarilor

Prelucrarea strugurilor

Referat despre Prelucrarea strugurilor
Prelucrarea se face diferit dupa felul vinurilor care se doreşte a fi obţinute,în esenţǎ aceastǎ lucrare constǎ în extragerea mustului din boabe prin operaţiile de zdrobire-dezbrobonire,rǎvǎcit şi presare. Zdrobitul-dezbrobonitul.
Zdrobitul strugurilor este operaţia de spargere a pieliţei boabelor,cu scopul de a uşura scurgerea mustului.Lucrarea se executa cu ajutorul zdrobitoarelor,fiind obligatorie la prepararea tuturor tipurilor de vin.

Alte referate despre: prelucrarea strugurilor, prelucrare struguri, industria vinului- prelucrarea strugurilor

Prelucrarea canalelor si canelurilor

Canalele pentru penele disc se prelucrează cu ajutorul unor freze cu coadă folosite şi la prelucrarea canalelor T ( Fig.6.). Din această cauză freza respectivă poartă denumirea de freză cu coadă conică, pentru canale T. Frezarea se face cu avan vertical până în momentul în care se atinge adâncimea prescrisă a canalului.

Alte referate despre: prelucrarea canalelor si canelurilor, prelucrarea canalelor si canelurilor 46f42 doc, prelucrare canale si caneluri

Analiza activitatii de produs la firma Adidas si strategia de marketing urmata de aceasta pentru imbunatatirea imaginii firmei

In ciuda proceselor sofisticate de dezvoltare a produselor noi si a unui management prudent, numai 65% din noile produse au succes.
Produsele noi sunt introduse dintr-o serie de motive strategice si tactice. Motivele strategice sunt privite pe termen lung si includ urmatoarele:Mentinerea profitului. Prin urmarirea ciclului de viata al unui produs se poate observa ca in timpul perioadelor de maturitate si declin profiturile decat intr-un ritm extrem de rapid. Mentinerea unui nivel al profitului satisfacator este posibila prin inlocuirea vechilor produse cu altele noi.

Alte referate despre: analiza comparativa un produs 2 firme, analiza politici de produs la firma wella, analiza activitatii economice a unei firme

Organizarea si prelucrarea arhivei contemporane

Documentele, mai ales acelea care contin informatii stiintifice si tehnice constituie principala sursa de informare documentara.
Documentul este un act oficial sau particular prin care se adevereste (sau se preconizeaza) un fapt, se confera un drept sau se recunoaste o obligatie. Potrivit normelor internationale documentul este definit ca "un material pe care este inregistrata o informatie" sau "o informatie inregistrata pe un segment". Prin urmare elementele unui document constau in: informatii, inregistrarea lor, suportul.

Alte referate despre: organizarea si prelucrarea arhivei contemporane, organizarea si prelucrarea arhivelor contemporane, organizatiile nonprofit in lumea contemporana

Birotica profesionala

Word prezintă de asemenea elemente specifice editoarelor de texte
ferestrele de lucru – cu butoane specifice ferestrelor;rigle gradate – ruler;cursor - prompt

Alte referate despre: birotica profesionala, concluzii referat birotica profesionala, birotica profesionala aplicatii

Word si Excel

Tiparirea unui document Tiparirea unui document la imprimanta se poate
realiza direct din programul Microsoft Word .Pentru tiparire se pune
imprimanta în functie (ON LINE), apoi se alege optiunea File/Print.

Alte referate despre: realizarea diagramelor in word si excel, word si excel, realizarea diagramei in word si excel

Frigiderul

Dupa condensare, agentul frigorific, la starea 4 este laminat in ventilul de laminare 3 (fig.15.2) pana la nivelul presiunii p1 din vaporizator. Transformarea (4-5) este izentalpica si ireversibila, rezultand un amestec lichid-vapori, la starea 5. In continuare are loc vaporizarea (5-1) in vaporizatorul 4 (fig.15.2), preluandu-se caldura qo de la spatiul refrigerat.

Alte referate despre: frigiderul, frigiderul referat, referat frigider
Referate afisate : 16
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles